Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η αναγκαιότητα της Ανταλλαγής Ισχύος: Γιατί «το BDSM είναι για όσους δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς"»

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος de7, στις 28 Ιουνίου 2026.

1. espimain

espimain Contributor

Δεν είναι πυρήνας του BDSM.
    Αποτελεί μια προϋπόθεση του D/s και κατ΄επέκταση του M/s.
    Το «ορίζουμε» φαντάζει αυθαίρετο και προκαλεί το ερώτημα «ποιοί;».

2. espimain

espimain Contributor

Αυτή είναι μια δική σας ερμηνεία ή μάλλον το πώς το αντιλαμβάνεστε εσείς.

3. espimain

espimain Contributor

Ένας ορισμός είναι ορισμός. Δεν τον επέβαλε καμία αγορά.
    Αν δεν βολεύει στο αφήγημα κάποιου μπορεί να φτιάξει όσους άλλους ορισμούς θέλει, αλλά για τον εαυτό του. Δεν μπορεί να τους επιβάλει στο σύνολο.

4. espimain

espimain Contributor

5. espimain

espimain Contributor

Θυμάμαι μια συζήτηση με τον MasterJp στην οποία υποστήριζε πώς κάποια που απλά δένεται μόνη και βγάζει φωτογραφίες κάνει BDSM.

6. espimain

espimain Contributor

7. espimain

espimain Contributor

Προσωπικά πρεσβεύω πως κύριο στοιχείο του BDSM είναι το D/s. Αυτό όμως δεν μου δίνει το δικαίωμα να αποκλείω αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τα πράγματα όπως εγώ. Μου δίνει το δικαίωμα να μην δέχομαι σαν γενικούς κανόνες αυτά που βολεύουν στον καθ΄ένα.

8. -Volt-

-Volt- Contributor

Διαβάζοντας την απάντησή σας, διαπιστώνω σημεία ισχυρής σύγκλισης, αλλά και ορισμένες ενστάσεις, καθώς ίσως και την απόδοση θέσεων τις οποίες ουδέποτε διατύπωσα. Και θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι αφ' ενός μου αρέσει ο διάλογος που γίνεται και με τον τρόπο που γίνεται και αφ' ετέρου όπως έγραψα και σε προηγούμενη απάντηση, κάποια πράγματα που σας αποδίδω στην απάντηση μου απορρέουν είτε ως συμπεράσματα, είτε στο πως αντιλαμβάνομαι εγώ αυτό που έχετε γράψει και όχι κάτι που ισχυρίζομαι πως είναι αυτό που γράψατε.

Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυσή σας περί της αγοράς και του διαδικτύου. Είναι απολύτως ακριβές ότι ο σύγχρονος καπιταλισμός των social media έχει μετατρέψει το BDSM σε ένα αποστειρωμένο θέαμα, εστιάζοντας αποκλειστικά στα αντικείμενα και την αισθητική της βιτρίνας, αδειαζοντας το από το υπαρξιακό του βάρος. Η αντίστασή σας απέναντι σε αυτή την επέλαση της επιφανειακότητας είναι απολύτως σεβαστή και αναγκαία. Ωστόσο, στην προσπάθειά σας να θωρακίσετε το σύστημα μέσω της καθολικής επιβολής της έννοιας της Ανταλλαγής Ισχύος, κάνετε κάποια λάθη, πιστεύω:

Μου αποδίδετε ίσως την τάση να θέλω να κάνω το BDSM ευχάριστο, αποδεκτό ή να το μετατρέψω σε θεραπεία μέσω της έντασης και μεταφέροντας ίσως επάνω μου την έννοια της μικροαστικής νοοτροπίας, με τον τρόπο που την έχετε δομήσει. Δεν διατύπωσα ποτέ κάτι τέτοιο. Η Υπέρβαση και η Ελευθερία για τις οποίες μίλησα, επειδή ακριβώς ‘’δεν μπορούν να έρθουν με κανέναν άλλο τρόπο’’, δεν έχουν καμία σχέση με τη θεραπεία, τη βολή ή την ευχαρίστηση. Η Υπέρβαση είναι ρήξη, είναι πόνος, σου ταράζει τα ύπατα. Το γεγονός ότι αρνούμαι να ταυτίσω αυτή τη ρήξη με την οντολογική παραχώρηση της αυτονομίας, δεν σημαίνει ότι την υποβιβάζω σε θεραπευτική συνεδρία. Αντιθέτως, αρνούμαι να την εγκλωβίσω σε ένα δογματικό πρωτόκολλο που συχνά λειτουργεί ως δεκανίκι.

Στο ζήτημα του 24/7, ορίζετε τη δυναμική ως την πλήρη και ολοκληρωτική κατάργηση της αυτονομίας. Αυτή είναι μια απολύτως σεβαστή, αλλά αυστηρά δική σας, προσωπική ερμηνεία. Κατά τον ίδιο τρόπο, τονίζοντας όμως ότι αυτή είναι η δική μου προσωπική ερμηνεία και στάση και όχι ο κανόνας για άλλους, για εμένα και θα μου επιτρέψετε να αναφέρω συμπληρωματικά και το βιβλίο του Raven Kaldera, ‘’Real service’’, που εκτιμώ ιδιαίτερα, το 24/7 δεν βασίζεται στην παθητική εξάλειψη της βούλησης, αλλά απαιτεί τον υψηλότερο δυνατό βαθμό λειτουργικότητας, αντίληψης και προσωπικής ικανότητας. Η ολοκληρωτικά καταργημένη αυτονομία είναι αδρανές βάρος, ανίκανο να προβλέψει ανάγκες και να προσφέρει ουσιαστική Υπηρεσία. Η παράδοση στο 24/7 δεν είναι ο ακρωτηριασμός της αυτονομίας, αλλά η εξαιρετικά δύσκολη, συνειδητή και διαρκής μετατροπή αυτής της ενεργητικής αυτονομίας σε εργαλείο για τον Κυρίαρχο. Η ύπαρξη ενός sub/slave δεν ορίζεται από την παθητική συντριβή κάτω από το βάρος της εντολής, αλλά από την αδιάκοπη, απόφασή του να υπηρετεί και να το πάω λίγο παραπέρα από την Ανάγκη να Υπηρετεί. Ταυτίζοντας το 24/7 με την ακύρωση της λειτουργικότητας, ακυρώνεται η πραγματική Υπηρεσία και υποβιβάζεται σε ρομποτική πράξη.

Επίσης, παραθέτετε τον ορισμό του ίντερνετ για να δείξετε ότι η αγορά αφαίρεσε την Ανταλλαγή Ισχύος. Όμως το μεγαλύτερο σφάλμα αυτού του ορισμού δεν είναι η απουσία της Ισχύος, αλλά η αρχική του παραδοχή: ότι το BDSM εκφράζει ‘’σεξουαλικές συνθήκες’’.Βλέπετε τη μεγάλη αδικία που γίνεται στην Ανταλλαγή Ισχύος, εγώ όμως βλέπω μια πολύ μεγαλύτερη, την οποία έμμεσα υποστηρίζετε και εσείς, την ισοπέδωση του Σαδισμού και του Μαζοχισμού και το κλείδωμα τους μέσα σε ένα σύστημα στο οποίο μπορεί να ανήκουν, μπορεί και όχι και αυτό δε μπορεί να οριστεί ούτε από κανόνες, ούτε από ακρωνύμια. Και θα γίνω ακόμη πιο ξεκάθαρος: ο Σαδισμός και ο Μαζοχισμός δεν είναι ερωτικές πράξεις. Η σύνδεσή τους με τη σεξουαλικότητα με τον τρόπο που το περιγράφει ο "copy-paste" ορισμός της αγοράς, είναι ίσως η μεγαλύτερη διαστρέβλωση. Ο Σαδισμός και ο Μαζοχισμός είναι αυτόνομες δυνάμεις.. Ναι οκ στο κατάλληλο πλαίσιο μπορούν να αντικαταστήσουν εξ ολοκλήρου την ερωτική πράξη, καλύπτοντας τον χώρο με μια ασύγκριτα πιο βαθιά ένταση, με μια άλλη χώρα αν θέλετε, όμως σε καμία περίπτωση, δεν μπορούν να υποκατασταθούν από αυτήν. Δεν είναι μπαχαρικό ούτε για το σεξ, ούτε για τις ασύμμετρες σχέσεις, είναι ένα εντελώς διαφορετικό οντολογικό πεδίο.

Συνοψίζοντας, κατανοώ την ανάγκη σας να περιφρουρήσετε το χώρο από την επέλαση της ασχήμιας. Όμως, το να βαφτίζετε Ανταλλαγή Ισχύος κάθε μορφή δομημένης BDSM αλληλεπίδρασης για να την προστατέψετε από τον εκφυλισμό της αγοράς, αποτελεί ένα μεθοδολογικό σφάλμα. Νομίζω πως προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ένα πραγματικό πρόβλημα με λάθος εργαλείο, τεντώνοντας τον ορισμό της Ισχύος σε σημείο που τελικά χάνει το βάρος του.