Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η εγκληματική υποβάθμιση της αναγκαιότητας της αυτογνωσίας .

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 18 Σεπτεμβρίου 2006.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Και τώρα τι μας λες ;

    Όλοι το έχουμε ακούσει , αλλά πόσοι πραγματικά το γνωρίζετε ; Άντε κάποιοι το γνωρίζετε , αλλά πόσοι έχετε ουσιαστική γνώση του εαυτού σας ;

    Ατελείωτες συζητήσεις για την ψυχανάλυση του άλλου , ξεχνώντας ένα βασικό στοιχείο . Δε είστε μέσα στο μυαλό του και αυτό συνιστά με τις απίστευτες τεχνικές δυσκολίες που συνεπάγεται μία περισσότερο υποκειμενική αντίληψη παρά αντικειμενική πραγματικότητα .

    Στο δικό σας , όμως που είστε μέσα ; Τι είμαι ; Τι θέλω ; Τι μπορώ ; Πως μπορώ ; Τι χρειάζεται να διορθώσω ; Τι γνωρίζω από την εμπειρία μου ; Τι από την θεωρία μου ; Τι πρέπει να δοκιμάσω και πώς να το δοκιμάσω ;

    Ο σιωπηρός Δάσκαλος είπε κάτι σοφό που η Lara ορθά το έκανε σημαία .

    Originally Posted by Dolmance
    Εν κατακλείδι: ποιός θα μου εξηγήσει τί ακριβώς συζητείται σε ένα (bd)sm forum, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων δηλώνει πως στερείται σχετικής εμπειρίας, είτε ως τόπης/α είτε ως αποκάτωθε;


    Πόσο μπορεί κάποιος να προχωρήσει όταν δεν ξέρει που θέλει να πάει ; Πόσα λάθη , πόσες επιτυχίες , πόσες απογοητεύσεις ;

    Είναι δύσκολο ; Προφανώς , αλλά είναι το πιο ουσιαστικό και πολύτιμο ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ !!!
    Χρόνος ; Πολύς και άπλετος , σκεφτείτε όλο εκείνο το χρόνο που έχετε σπαταλήσει στις λάθος διαδρομές σας , όχι γιατί θέλατε να πειραματιστείτε , αλλά γιατί με την ίδια σιγουριά που θα τρέξετε να συμφωνήσετε τώρα μαζί μου , νομίζατε ότι ξέρατε ποιοι είστε …
    Ας αρχίσουν λοιπόν οι χοροί …

    Υ.Γ. και ναι εδώ ανήκει το θέμα , γιατί Bdsm χαρακτήρας δίχως να ξέρω ποια είναι η ταυτότητα μου , δεν υφίσταται !
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Με την έννοια αυτογνωσία εννοείς την BDSM ταυτότητα Ηλία;

    Την αυτογνωσία την ξέρω γενικότερα ως το να γνωρίζει ο καθένας μας για τον εαυτό του πώς θα αντιδράσει σ ένα πλήθος διαφορετικών ερεθισμάτων και καταστάσεων. Συνδυασμός εμπειρίας και συναισθηματικής ωριμότητας κατ εμέ.

    Όταν αρχικά προσεγγίζουμε το BDSM, είναι φύσει αδύνατο να ξέρουμε πώς θα αντιδράσουμε στα ερεθίσματά του, λίγο - λίγο, με ψάξιμο, με προσοχή, με διάβασμα, και αφουγκραζόμενοι τις εσωτερικές μας φωνές (που να τολμήσω να πω ένστικτα  ), χωρίς αγκυλώσεις, μαθαίνουμε, επιλέγουμε, απορρίπτουμε.

    Μαθαίνουμε ποιοί είμαστε, τα όριά μας (βασικότατο αυτό) και πού θέμε να τα πάμε. Απόλυτη ευθύνη μας έναντι του εαυτού μας.

    Δηλαδή BDSM αυτογνωσία χωρίς εμπειρία, χωρίς τόλμη (πχ να ανεχόμαστε τη λέξη "σαδισμός" ή "μαζοχισμός" ως προς εμάς), χωρίς σεμνότητα, αν θέλετε χωρίς να δούμε τον εαυτό μας κατάματα, χωρίς διάβασμα αν προκύψει δεν είναι ντροπή, χωρίς επικοινωνία με τους άλλους, δεν μπορούμε να έχουμε κατά τη γνώμη μου.
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Ένα ξέρω, οτι ξέρω ΠΟΙΟΣ είμαι και κυρίως ΤΙ είμαι σ'αυτή τη γη, ποιά είναι τα πιστεύω Μου, ποιές οι θέσεις Μου και οι απόψεις Μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα να τις εκφράσω. Φυσικά κάποια στιγμή είχα τρομάξει με τον εαυτό Μου, λογικό, δύσκολα κάποιος στα 15 του μπορεί να διαβάσει για τέτοια πράγματα, ακόμη δυσκολότερο να τα κάνει πράξη, αλλά Εγώ τα έκανα και τα δύο, τέλος πάντων για να μη πολυλογώ, γιατί τελευταία έχω μια τέτοια τάση, μετά από μελέτη και συζητήσεις αργότερα με αρκετά μεγαλύτερους ανθρώπους που ήξερα από μωρό και σεβόμουν για τις γνώσεις τους και το ήθος τους κατάλαβα οτι είμαι αυτός που είμαι και οτι μόνο εγώ μπορώ να ανακαλύψω τα μυστικά του εαυτού Μου, αυτά δηλαδή που έχω στην ψυχή Μου κρυμένα, τότε άνοιξε ο δρόμος για το διαλογισμό, όπου ουσιαστικά ρώτησα τον εαυτό Μου ΤΙ είμαι και ΠΟΙΟΣ είμαι για να πάρω τις απαντήσεις που ήθελα. Κόπο, σίγουρα είχα δώσει την ψυχή Μου για να το καταφέρω αυτό το σημείο, αλλά άξιζε...
     
  4. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Η εγκληματική υποβάθμιση της αναγκαιότητας της αυτογνωσίας .

    Ωραίο θέμα, αν και εκτιμώ πως συζητάμε τα αυτονόητα...

    Γιατί όχι όμως?

    Το μωσαϊκό του BDSM χωλαίνει από μη συνειδητοποιημένα άτομα (που "είναι" ό,τι δηλώσουν) και από άτομα που η αυτοαντίληψή Τ/τους απέχει παρασάγγας από την εικόνα που έχουν οι άλλοι γι' αυτούς... και ποσώς τους ενδιαφέρει εδώ που τα λέμε...
     
  5. female

    female Contributor

    - εκτός από το οτι υπάρχει ένας τεράστιος ανεξερεύνητος ωκεανός εκεί έξω και εδώ μέσα, ακόμα...

     
  6. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Η εγκληματική υποβάθμιση της αναγκαιότητας της αυτογνωσίας .

    Πολύ ωραίο θέμα Ηλία .
    Πιστεύω πως είναι διαφορετικό να ξέρεις τα θέλω σου να ξέρεις τον εαυτό σου
    και τις επιθυμίες σου και άλλο αυτές όλες τις επιθυμίες να τις βάλεις μέσα σε ένα πλαίσιο να της αποκωδικοποιήσεις σε bdsm χαρακτηρισμούς και ταυτότητες.
    Ταυτότητα έχει ο καθένας μας και είναι μοναδική, δεν έχουν όλοι οι χαρακτηρισμοί τα ίδια χαρακτηριστηκά ο κάθε Dom είναι διαφορετικός όπως και η κάθε σκλάβα και ούτω κάθε εξής ισχύει το ίδιο για όλα τα αλλά status.
    Προσωπικά μπαίνοντας σε αυτόν τον χώρο μέσα μου ήξερα αυτό που πραγματικά ήθελα από την πρώτη στιγμή ……ήθελα να υποταχτώ απόλυτα αυτήν ήταν η αρχή και αυτό ήταν το βασικό όλων, μετά αρχίζοντας να ψάχνω αυτόν τον χώρο που λέμε
    Bdsm μπορώ να πω πως για αρκετό μεγάλο διάστημα αυτό που στην αρχή φαινόταν ξεκάθαρο μέσα μου άρχισε να μπερδεύετε μέσα από φιλοσοφίες και πολύπλοκες θεωρίες.
    Έπρεπε να περάσουν χρόνια για να καταφέρω και αυτό που στην αρχή ήταν ξεκάθαρο να το δεχτώ πάλι και να πω πως ναι αυτό είναι που θέλω αυτή είμαι και σε αυτόν τον δρόμο θα βαδίσω.
     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Για τον εαυτό μας μιλούσα τρυφερή μου . Όταν δεν γνωρίζουμε ποιοι πραγματικά είμαστε , τότε πολύ εύκολα μπορούμε να μπερδέψουμε τα πάντα .
    Τις ανάσες με τις εκπνοές , το ποιος είμαι με το ποιος θέλω να είμαι , την απόλαυση με την εκτόνωση , την ανάγκη με την πρόσκαιρη ηδονή , το λειτουργώ με το σκέφτομαι , το θαυμάζω με το ανήκω , τον απέναντι με την αντανάκλαση μας στο τζάμι...
    Για να πιέσω λίγο τα πράγματα , θα πω το εξής . Ότι είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν γνωρίζει απόλυτα τον εαυτό του . Όχι το πως θα αντιδράσει σε κάποιες υποθετικές καταστάσεις , αλλά για ποιο λόγο για παράδειγμα αντίδρασε στο παρελθόν σε κάποια πραγματικά συμβάντα . Σε αρκετά ναι . Σε όλα όμως...
     
  8. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Άμα δεν ξέρει κάποιος κάτι και το δοκιμάζει για πρώτη φορά, λογικό είναι να μην ξέρει πώς θα αντιδράσει ο άλλος. Για να το προλάβει, μπορεί να δημιουργήσει κάποια υποθετικά σενάρια και να δει τις αντιδράσεις του, αλλά πάλι εκείνη τη στιγμή πολλά μπορούν να συμβούν, πολλοί είναι οι αστάθμητοι παράγοντες και ακόμα περισσότερες είναι οι μεταβλητές που δεν μπορείς να φανταστείς, γι'αυτό το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πας όσο καλύτερα προετοιμασμένος μπορείς σε αυτό που έχεις να κάνεις.
     
  9. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Αυτογνωσία… αυτοκριτική… έννοιες που έχουν χάσει την αξία τους. Οι περισσότεροι είτε “βολεύονται” σε κάτι που τους αρέσει ως εικόνα, είτε δεν εμβαθύνουν ηθελημένα.

    Κατά την κρίση μου, νοήμων άνθρωπος που δεν εμβαθύνει στα θέλω και στον ψυχισμό του δεν νοείται. Χωρίς να περιορίζω την αξία των δυο προαναφερθέντων αρετών, στέκομαι στο τμήμα τους που αφορά το BDSM. Νομοτελειακά, όποιος προσπαθήσει να εντάξει τον εαυτό του στον χώρο αυτό χωρίς το ανάλογο πνευματικό υπόβαθρο (και δεν αναφέρομαι στην φιλολογική καλλιέργεια αλλά στην βαθύτερη εσωτερική αναζήτηση της σεξουαλικότητας και της ψυχοσύνθεσής του) είναι καταδικασμένος. Ποια η καταδίκη του; Να ζήσει εμπειρίες που θα τον στιγματίσουν (καθώς θα είναι ασύμβατες με τον ίδιο) και να ζει με την ενοχή ότι πλήγωσε έναν άνθρωπο που του δόθηκε (είτε Κυρίαρχος είσαι, είτε υποτακτικός δίνεσαι σε μια σχέση). Εν τέλει, να είναι μισός για όσο στείρα επιμένει να εθελοτυφλεί.

    Είναι επιβεβλημένος ο εσωτερικός διάλογος και μάλιστα με ανοιχτά χαρτιά! Πέρα από “γλαφυρές ακραίες εικόνες” και πιέσεις να ενταχθείς κάπου για να ικανοποιήσεις τον εγωισμό σου ότι έγινες κι εσύ τάχα “extreme τύπος”. Ο στρουθοκαμηλισμός βλάπτει σοβαρά την (πνευματική) υγεία!
     
  10. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Εγώ ίσως βγαίνοντας απ' τις ράγες του νήματος. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό, να γνωρίζουμε πρωτίστως - και σε αρκετά μεγάλο βαθμό - ποιοι είμαστε γενικότερα και μετά ειδικότερα.
    Δηλαδή, να έχουμε τουλάχιστον επίγνωση των όποιων "κενών" μας και να έχουμε επιλέξει, αν θα θέλαμε να τ' αντιμετωπίσουμε ή όχι.
    Καλώς ή κακώς, κάποια "θεματάκια" μας δεν θα μας τα λύσει κανείς άλλος πέραν απ' εμάς τους ίδιους.
    Γιατί είναι τόσο βαθιά που και κάποιος να ήθελε, πιθανότατα να μην είχε καν τις απαραίτητες "δυνάμεις" για να μας βοηθήσει να τα ψηλαφίσουμε.

    Το BDSM δεν είναι πανάκεια για καμία απ' τις πιθανές ή πιθανολογούμενες μας "νόσους" πέραν εκείνων που θ'αφορούσαν την όποια ερωτική ή σεξουαλική μας "υγεία".
    Αν αυτό το στάδιο το έχουμε πια αφήσει στις πλάτες μας, θα προχωρούσαμε στο επόμενο.
    Στην εξερεύνηση δηλαδή των ερωτικών ή σεξουλικών μας θέλω.
    Και το αν και κατά πόσο μια οποιαδήποτε απ' τις "διακλαδώσεις" του BDSM θα μπορούσε να τα καλύψει.
    Εννοείται, ότι κανείς/καμία δεν γεννιέται μαθημένος/η, ούτε η όποια εμπειρία βρίσκεται σε κανένα περίπτερο.
    Πόσο μάλλον να πέφτει απ' τον ουρανό σαν την βροχή.
    Πολλά εξαρτώνται απ' τον χαρακτήρα και την "ταχύτητα" μας.
    Απ' το πόσο θα θέλαμε να "ψάξουμε" κάποια πράγματα από μόνοι μας, να διαβάσουμε, να συζητήσουμε με άτομα ίσως κι εμπειρότερα μας.
    Και όσα μάθαμε, να τα φιλτράρουμε, παραμερίζοντας ότι δεν θα μας ταίριαζε.
    Δοκιμάζοντας στην πράξη ότι θα μας τραβούσε την προσοχή.
    Δίχως όμως βιασύνες, δίχως να "πηδάμε" σκαλιά λόγω ανεξέλεγκτης/αχαλίνωτης καύλας.

    Στην πορεία και λάθη θα γίνουν και προσδοκίες θα προδοθούν και οι απογοητεύσεις δεν θα λείψουν.
    Αλλά αν έχουμε τουλάχιστον μια ελάχιστη ιδέα σχετικά με το ποιοί/ες θα ήμασταν και τι θα θέλαμε ή όχι.
    Αργά ή γρήγορα τον σωστό για μας δρόμο θα τον βρούμε.
    Σίγουρα δεν θα πάψουμε να "σκουντουφλάμε", όσο περιμένουμε όλες τις απαντήσεις απ' τους άλλους.
    Σίγουρα δεν θα ικανοποιηθούμε ποτέ, όσο ρίχνουμε τα φταιξίματα στους όποιους άλλους.
    Αφήνω στην άκρη τα "κλασικά" - και για μένα αστεία - εκείνος/η δεν είναι "αληθινός/η"( βάλε status ) και το " ο καθένας είναι ότι δηλώνει "
    που χρησιμοποιείται πάντα απαξιωτικά.
    Ακόμη και για ανθρώπους με τους οποίους είχαμε μηδαμινή ως καμία επαφή.
    Παραβλέποντας το γεγονός ότι κάποιες φορές ίσως εκείνος/η που "δηλώνει", απλά δεν μας ταιριάζει/ταίριαζε.
    Χωρίς γι' αυτό να σημαίνει, ότι θα ήταν "άκυρος/η" για τους πάντες.

    Κλείνοντας, ίσως και να είναι πιο συνετό κάποιος/α, να μάθει πρώτα να περπατάει.
    Δηλαδή ν'ασχοληθεί όσο θα γινόταν πιο "έντονα" με την ολότητα του/της και όχι μόνο με την σεξουαλική του/της σφαίρα.
    Και μετά ν'αναζητήσει και τελικά να διαλέξει το κατάλληλο για κείνον/η ποδήλατο.
    Όπου ποδήλατο βάλτε το BDSM και τα επιμέρους στοιχεία του.
     
    Last edited: 8 Ιανουαρίου 2016
  11. Η αυτογνωσία δεν ξεκινά από το σεξ. Σίγουρα όμως καταλήγει εκεί.
    Γιατί το σεξ είναι σωματική και ψυχική γύμνια. Στο σεξ πέφτουν οι μάσκες.
    Δυστυχώς οι περισσότεροι επιλέγουμε όταν κάνουμε σεξ να φοράμε περισσότερες μάσκες από όσες στην καθημερινότητά μας...