Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η εξουσία του εξουσιαζόμενου....

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Dome of Affection, στις 12 Φεβρουαρίου 2006.

  1. adelina

    adelina Regular Member

    Τα 9 επιπεδα τα ειχα διαβασει εδω και καποιο καιρο, αλλα θεωρησα πως ειναι ενδεικτικα γενικα και οχι απολυτοι κανονες ουτε κατηγοριες βαση των οποιων κατευθυνεται και οριζεται μια σχεση.
    προσδοκω πολλα, αλλα δεν αφορα ουσιαστικα εμενα αναφορικα με τις προσδοκιες μου τιποτα περα απο το να τις εκφρασω. εκει νομιζω πρεπει να σταματα να με αφορα ή να με απασχολει.
    αν επρεπε να με απασχολουν συνεχεια τα τοσα θεματα που δεν με αφορουν, δεν νομιζω να κατορθωνα να εχω ενεργεια ή χρονο να εργαζομαι και να αποδιδω σ΄ αυτα που ειναι υποχρεωση μου να με απασχολουν και με αφορουν αμεσα.
    κι αυτο ειναι να γινομαι οσο καλυτερη μπορω σαν σκλαβα, εργαζομενη πανω στην υποταγη την υπακοη τις δουλειες εκτος κι εντος σπιτιου το φαγητο το παιδι την χαλαρωση του την ικανοποιηση του την εκτονωση του. αυτα με αφορουν αυτα με απασχολουν.
    αν θελω να με εκτιμα? και βεβαια. μπορω να κανω κατι ομως γι αυτο περα απο το να ειμαι οσο καλυτερη μπορω σε οτι πεφτει στους δικους μου ωμους?
    οχι. και αυτο το εμαθα με δυσκολο τροπο με τιμωριες μεχρι και αποδεσμευση απο τα καθηκοντα μου γιατι στη δυτικη κοινωνια μαθαινουμε να απαιτουμε οσα και αναλογα με το τι προσφερουμε, μονο που στο ds νομιζω αυτο δεν μπορει να δουλεψει.
    ισως να εχω λαθος, αλλα ετσι το αντιλαμβανομαι.
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Αυτό μου πήρε πολύ καιρό να το καταλάβω. Όταν το συνειδητοποίησα η ζωή μου έγινε απίστευτα ευκολότερη.
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Η εξουσία του εξουσιαζόμενου....

    Έχουμε ακριβώς το κατάλληλο νήμα γι αυτόν τον προβληματισμό  
    Aν εννοούμε ότι ο Κυρίαρχος αφουγκράζεται τον υποτακτικό και δεν θα πάει παραπέρα από αυτό που ο Ϊδιος κρίνει ότι ο υποτακτικός αντέχει, το καταλαβαίνω. 'Ομως, αυτό δεν είναι κάτι που διαχειρίζεται ο υποτακτικός, αλλά ο Κυρίαρχος. Και δεν είναι αυτό το νήμα για να συζητήσουμε ότι οι αντοχές του υποτακτικού πρέπει να είναι σε ένα επίπεδο που να απολαμβάνει και ο δόλιος ο Κυρίαρχος, αλλιώς για τί σχέση D/s μιλάμε;
    Αν η "εξουσία του εξουσιαζόμενου" ή το "ο Κυρίαρχος ήταν υποτακτικός του υποτακτικού" είναι απόψεις, αν για κάποιους λειτουργούν σε βάθος χρόνου και παρόλα αυτά κρατούν το D/s, τις σέβομαι.

    Αλλά μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε ένα D/s ζευγάρι από αμεριμνησία ή από λάθος χειρισμούς. Η γνώμη μου είναι ότι για να μη συμβεί, δεν αρκεί να το λέμε, ούτε φτάνει να έχουμε συνομολογήσει ότι η υποταγή δεν είναι δώρο, νομίζω ότι χρειάζεται

    ένας Κυρίαρχος που να μπορεί πρακτικά να χειριστεί την υποτακτική που Του ανήκει και να καταλαβαίνει πότε πρέπει να σταματήσει και χωρίς να Του το ζητά αυτή και πότε όχι,

    μια υποτακτική συνειδητή που θα γνωρίζει να μην πάει να καλύψει το τυχόν κενό εξουσίας που για κάποιον λόγο αισθάνθηκε, ακόμα και αν βρεθεί να αδρανεί,

    και μια σχέση που γνωρίζουν και οι δύο, Κυρίαρχος και υποτακτική, πώς θέλουν να είναι.
     
  4. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Μούμπλε μούμπλε, ποιος οδηγεί τελικά?   
     
  5. Lady in Corslet

    Lady in Corslet Mind the gap...

    Η συμβατότητα των συμβαλλομένων(?)  
     
  6. gaby

    gaby Guest

    ...και κυρίως, πώς οδηγεί και ποιος του έδωσε άδεια κυκλοφορίας; Ε; Πιάνει ο καθένας το τιμόνι και τα καθαριστήρια έχουν γεμίσει με κατουρημένα παντελόνια;  

    Αν δεν είναι το Κ εγώ κατεβαίνω από το αυτοκίνητο και συνεχάω με τα πόδια  
     
  7. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Δεν αποκλείεται Watson. Αν και η συμβατότητα σε κάποια σημεία για μένα έχει αρχίσει, να αποκρυσταλλώνεται στον μονόδρομο.
    Θα το σκεφτώ καλύτερα κι όταν ξελασκάρω λίγο απ' τη δουλειά, όλο και κάποια μπούρδα θα γράψω. Σ' ευχαριστώ για το "φως" πάντως.   
     
  8. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Χαχαχα, να σου δώσω άδικο? Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι και πια ίσως αρκετά "δικτακτορικά". Για να μάθω "οδήγηση" και άπειρες φορές πήγα να σκοτωθώ και την "βενζίνη" απ' την τσέπη μου την πλήρωσα και τα "διόδια" και οι "κλήσεις" δικές μου ήταν.
    Η συνοδηγός μπορεί να κοιτάζει το τοπίο, να λέει "θα ήθελα να κατέβω για να ουρήσω", αλλά αν βάλει χέρι στο τιμόνι. Την αφήνω ευχαρίστως στη μέση του πουθενά, να κάνει autostop. Μου αρέσουν και τα μοναχικά ταξίδια   
     
  9. Ποιος κ και ποιος υ...
    Ο καθένας εξουσιάζεται από τα πάθη και τις επιθυμίες του. Τα υπόλοιπα είναι ασκήσεις επί οθόνης...
     
  10. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    O Κ προσπαθεί να εξουσιάσει τον εαυτό του πάν' απ' όλα και μετά τον/την υ.
    Ο/η υ επιλέγει να παραχωρήσει σε κάποιον/α άλλο/η την διαχείριση κάποιων απ' τα πάθη του/της.
    Φιλαράκι, για σένα δέχομαι ότι μπορεί να είναι ασκήσεις επί της οθόνης. Αλλά το ζήτημα ίσως και να είναι λίγο πιο πολύπλοκο και είμαι σίγουρος, ότι το γνωρίζεις.
    Αν πάμε πέρα απ' τα "εμφανή", σίγουρα είναι πιο πολύπλοκο.  

    Και για μια φορά κάτι που θ' αφορούσε τον "πυρήνα" του νήματος, του οποίου μέχρι στιγμής διάβασα μονάχα το εισαγωγικό post ( και στα "πεταχτά" ελάχιστες παρεμβάσεις ).
    Γιατί δεν ήθελα να επηρεαστώ στο ελάχιστο απ' τα γραφόμενα των άλλων.
    Οι ψυχικές ή άλλες δυνατότητες του υ στοιχείου - τουλάχιστον στ' αρχικά στάδια - σκάβουν μια μεγαλύτερη ή μικρότερη "τάφρο" γύρω απ' την σχέση.
    Με αρχικά στάδια αναφέρομαι σε κείνα που θα ήταν μεταγενέστερα των διαπραγματεύσεων.
    Το λοιπόν, θεωρώ λογικό να πλάσεις/χτίσεις ανάλογα με το υλικό που έχεις στα χέρια σου.
    Εκείνο - αφού μιλάμε για ανθρώπους - επιλέγει να αφεθεί στα όποια "εργαλεία" και δεξιότητες σου λιγότερο ή περισσότερο ακατέργαστο.
    Γιατί μην ξεχνάμε, ότι όσο έμπειρος/η να ήταν κάποιος/α υ, κάθε σχέση που θα έκανε με κάποιον/α Κ, θα ήταν κάτι το καινούριο με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Η ιδέα είναι, ότι τον έλεγχο θα τον είχε ο/η Κ. Γιατί αυτό θα ήταν και το ζητούμενο του/της υ.
    Τώρα, αν σε κάποια σημεία ο/η Κ θα επέλεγε διαφορετικούς "δρόμους" για την επίτευξη του στόχου του/της ( γιατί όσο και η ικανοποίηση του υ στοιχείου, να μην ήταν αμελητέα ποσότητα, θα παρέμενε δευτερεύων παράγοντας στην ιεραρχική σκάλα του Κ στοιχείου ), ή θα "άκουγε" πιθανές προτάσεις/αντιρρήσεις του υ στοιχείου.
    Αυτό δεν θα σήμαινε ότι την εξουσία έστω κι έμμεσα, θα την είχε ο/η υ. Τώρα, ότι ίσως και πολλοί/ες έχουμε κάποια "κατάλοιπα"/εγωιστικά σκαλώματα και θα θέλαμε - μπορεί και υποσυνείδητα κάποιες φορές -, να "περάσουμε το δικό μας", είναι άλλου παπά ευαγγέλιο ( για μένα τελείως λογικό ), που όμως δεν βρίσκει πάντα εφαρμογή.
    Τεσπα, την όποια ύπαρξη συναισθημάτων την άφησα επίτηδες στην άκρη. Γιατί πιθανότατα και ν' ανακύψει ( ή να ξανά ανακύψει ) κι αυτό το θέμα στη συνέχεια.  
     
    Last edited: 24 Μαρτίου 2016
  11. MASTER--YODA

    MASTER--YODA Vincit qui se vincit

    η δικιά μου προσέγγιση στο όλο θέμα είναι οτι τον δρόμο στην αρχή το δείχνει η υποτακτική. τα όρια που θέτει και τα θέλω της ειναι ο χάρτης που ο Κυρίαρχος θα κινηθεί και θα περπατήσουν μαζι μέχρι να δεθούν να γνωριστούν και να αναπτύξουν την εμπιστοσύνη που θα τους ελευθερώσει για την συνέχεια.
    απο εκεί και πέρα μπορεί η διαδρομή να ειναι γνωστή αλλα υπάρχουν και μονοπατάκια που χρήζουν εξερεύνησης .
    Ενας Κ που θα ταυτιστεί με την υ του ( ισχύει και το αντίστροφο σαφώς ) θα μπορέσει να έχει και την δυνατότητα να μεταφέρει τα θέλω του και να τα κάνει θέλω και της υ του.
    Θεωρώ οτι πολλά άτομα στον χώρο ξεκίνησε παίζοντας και μαθαίνοντας και μέσα απο αυτο χτίσαν με τον καιρο τα θέλω τους και τα όρια τους . έτσι και μια υ σιγα σιγα και με πολύ υπομονη - εμπιστοσύνη , με συζήτηση και πρακτική θα κινηθεί και σε νέα μονοπάτια και σε νέους χαρτες. μπορεί η εξουσία του εξουσιαζόμενου να είναι το κίνητρο και το πρώτο βήμα , αλλα στην D/s σχέση σιγα σιγα και κούτσα κούτσα με τις ισσοροπίες που θα προκύψουν και με την καταλυτική εμπιστοσύνη και τον ανάλογο σεβασμό και των δυο μερών η σχέση και τα όριο θα επεκταθούν και θα πλουτίσουν σε αναζήτηση της απολυτότητας και της ηδονής.
     
  12. obetientpearl

    obetientpearl Regular Member

    Kαι τώρα εγώ κυριαρχώ είπε το υ...

    Απορώ ποιος κυριαρχει σε ποιον αυτη τη στιγμη απαντησε το Κ.