Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ηλικία στο D-M/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 13 Οκτωβρίου 2015.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Σήμερα Ε/είχαμε μια συζήτηση με το Αγαπημένο μου σχετικά με την ηλικία και πώς μπορεί να επηρεάζει τις D-M/s σχέσεις. Επικεντρωθήκαμε κυρίως στο θέμα της ηλικίας του Κυριάρχου καθώς ο Ίδιος μου έλεγε ότι προϊούσης της ηλικίας κάποιες αντοχές του ανθρώπου πέφτουν και ως εκ τούτου το ενδιαφέρον (ενός Κ) για κάποιες καταστάσεις ή και σχέσεις που άλλοτε θα θεωρούσε ενδιαφέρουσα πρόκληση, πλέον δεν αποτελούν κάτι δελεαστικό αλλά αντίθετα αποθαρρυντικό.

    Σκέφτηκα αργότερα πώς μπορεί η ηλικία (είτε η μεγάλη είτε η μικρή) να μας επηρεάζει, ειδικά σε αυτές τις σχέσεις μας (D-M/s).

    Αρκετές φορές έχω σκεφτεί ότι ίσως μπήκα λίγο μικρή σε αυτό που ονομάζουμε BDSM. Και πως ίσως αυτό να επηρέασε σημαντικά, ειδικά την πρώτη μου σχέση τέτοιου είδους αλλά ίσως και την επόμενη.

    Φυσικά η "ονομαστική" ηλικία δεν λέει και πολλά για την ωριμότητα κάποιου ανθρώπου. Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχει ένα όριο κάτω από το οποίο δεν υπάρχει μια "κρίσιμη μάζα" εμπειριών και αυτό εμποδίζει έναν άνθρωπο, υποτακτικό και ακόμη περισσότερο κυριαρχικό,να λειτουργήσει και να βιώσει πράγματα.

    Αν όντως μπορεί ένας άνθρωπος πάρα πολύ μικρός σε ηλικία να είναι Κυρίαρχος (δεν λέω κυριαρχικός, κυριαρχικός κατ' εμέ μπορεί να είναι από τα γεννοφάσκια του   ).

    Ή αν ένας άνθρωπος πολύ μικρός σε ηλικία μπορεί πράγματι να βιώσει μια υποταγή σε ουσία και βάθος.

    Αναρωτιέμαι ακόμη αν ένας άνθρωπος σε μεγάλη ηλικία μπορεί να βιώσει την υποταγή στα όρια που και ο ίδιος ίσως θα επιθυμούσε (ο Κύριος λέει ότι σε μεγάλη ηλικία δεν μπορείς να διαμορφώσεις καθοριστικά τους ανθρώπους γιατί για να αλλάξουν θα πρέπει να ξεριζώσουν μεγάλα, πολύ μεγάλα κομμάτια τους και αυτό θα καταστρέψει και καλές πλευρές και στοιχεία τους).

    Ή αν ένας άνθρωπος σε μεγάλη ηλικία μπορεί να δώσει/εξασκήσει την Κυριαρχία που θα ήθελε (πάλι ο Κύριος λέει αστειευόμενος "I'm too old for this shit"*).

    Θα ήθελα γνώμες και εμπειρίες αν σας ενδιαφέρει το θέμα και βεβαίως χωρίς καμία κριτική διάθεση προς οποιαδήποτε ηλικία ή στάτους  

    *εγώ δεν Τον πιστεύω και Του λέω συνέχεια ότι λέει ψέμματα και όλο τα ίδια κάνει...χαχαχχα  
    ** Επίσης να πω ότι ένας από τους πλέον άξιους Κυριάρχους που ξέρω, με ικανότητα χειρουργική και καλλιτεχνική μαζί ως προς την επέμβαση σε ανθρώπους χωρίς να τους αφήνει σημάδια, μετρά αρκετές δεκαετίες ζωής και όμως συνεχίζει απτόητος   (αν δε σηκώσει ο ίδιος το χέρι του, θα τον "δώσω" στεγνά στο επόμενο ποστ μου  )
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

  4. regina rosa amat

    regina rosa amat Dark Angel of Love has a Dark side

    Εγώ ήμουν 24 όταν γνώρισα αυτόν τον μαγικό κόσμο ο καλός μου 31 ήταν ήδη στο χώρο δεν ξέρω αλλά ακόμη μετά από 15 χρονια κάθε φορά που παίζουμε είναι εκρηκτικά τώρα δεν ξέρω στα επόμενα χρόνια πως θα εξελιχθεί αλλά ελπίζω το ίδιο να είναι ο πιο μεγάλος Μάστερ που είχα γνωρίσει ήταν 60 ετών και έπαιζε εκπληκτικά με την sub του που ήταν γύρω στα 30 όλα είναι θέμα ταπεραμεντου πιστεύω θα σας πω πάλι σε 20 χρόνια
     
  5. Η ηλικια συνηθιζεται να συνοδευεται με ωριμοτητα... η νεανικη λαιμαργια με εγκρατεια.. η αγαμπορσυνη με εμπειρια και χαρη.. ολα ξεκινανε και τελειωνουν απο εμας.. η μαθαινουμε με το κυλισμα του χρονου η κολλαμε εκει που ξεκινησαμε..
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Σπάνια μα πολύ σπάνια (εξ ου και πανέμορφη) ιστορία τόσων ετών  
    Σας θαυμάζω και τους δυο  
    Να είστε πάντα καλά  
     
  7. MυρΤώ

    MυρΤώ Guest

    Συντάσσομαι απόλυτα.
    Σε 20 χρόνια λοιπόν,θα σας ενημερώσω εαν θα μπορεί ακόμη με το ίδιο σφρίγος...
    την ίδια ζωντάνια..ενεργητικότητα...φαντασία...τόλμη....να ισορροπεί τις αντίρροπες δυνάμεις εντός,εκτός και επι τα αυτά...
    να κραδαίνει το λάβαρο της γνώσης...της πίστης..της αλήθειας...και της έξαψης των αισθήσεων
    στο βωμό των πρωτόγνωρων συγκινήσεων...
    και τότε...θα διαβώ την υπέρτατη πύλη του φόρουμ....
    Θα βγω να το φωνάξω να το πω....
    πως είμαι αμαρτωλή που τον αγαπώ...
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Με το disclaimer ότι οι baby boomers, η γενιά οι τελευταίοι της οποίας φτάνουν τώρα να αγγίζουν τη μέση ηλικία, έχει μάθει να τα έχει όλα δικά της και όλα στα μέτρα της, με ό,τι αυτά μπορούν να συνεπάγονται.

    Η κλιμακτήριος επιτάσσει να ξαναμάθει ένας άνθρωπος τα όριά του. Πλέον δεν υπάρχει τίποτα που να περνάει στο ντούκου και όλα θέλουν τη φροντίδα τους, τίποτα δεν προσαρμόζεται ωραία και καλά από μόνο του, όπως παλιότερα. Σχεδόν δεν υπάρχει πια ο μηνιαίος κύκλος, που προσδιορίζει ορμονικά ορμές - κόπωση - χαλάρωση και έτσι τα όριά της πρέπει κάποια να τα συνειδητοποιεί καθώς αλλάζουν και να μάθει να τα ορίζει αντί να την ορίζουν. Αποκτά συναίσθηση του πώς χρειάζεται να φροντίζει τον εαυτό της για να είναι σε θέση να αποδίδει και πότε πρέπει να τον βάζει πρώτο. Όχι άσκημα αν τα σκεφτεί κάποιος σε όρους υποταγής, έτσι δεν είναι;   Έπειτα η κλιμακτήριος είναι μια μορφή απελευθέρωσης από υπόρρητα patterns, που μπορεί να λειτουργούσαν εξόχως δεσμευτικά σε ψυχοδιανοητικό επίπεδο και σε ένα βάθος που σπάνια φτάνει μια αυτοανάλυση νέου ανθρώπου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει, συνήθως, η ανάγκη ούτε και τόση υπομονή. Δεσμεύσεις πάπαλα, οπότε κάποια κάνει ό,τι θέλει και αγαπάει και, αν αυτό είναι η ενεργή υποταγή, απαλλάσσεται από όλες της τις αναστολές, οριστικά.

    Ανέκαθεν ήταν ένα "καυτό θέμα" αν ο Κυρίαρχος μπορούσε ή έπρεπε να διαμορφώνει καθοριστικά έναν άλλο άνθρωπο, ιδίως έναν νέο άνθρωπο. Είναι αλήθεια ότι σε μεγάλη ηλικία η διαμόρφωση μπορεί να είναι δυσκολότερη και να καθυστερεί. Εκτός αν η καθοριστική διαμόρφωση έχει ήδη γίνει. Μικρές αλλά ίσως κρίσιμες αλλαγές μπορεί να γίνουν - είτε καθοδηγούμενα είτε αυτόβουλα. Αλλαγή φιλοσοφίας ας πούμε, κάποια πράγματα παύουν να φοβίζουν. Όπως το polyamorous, για παράδειγμα. Αντί να γίνεται αντιληπτό ως εν δυνάμει απειλή, μπορεί να γίνεται πιο εμφανής η πλευρά του joie de vivre. Ο πόνος παύει να φοβίζει. Δεν υπάρχει το μεγάλο ζήτημα αν και πότε θα κάνει παιδιά μια γυναίκα, για τον λόγο αυτό εξαφανίζονται ή ατονούν κάποιες μεροληψίες στον τρόπο που αυτή επιλέγει να σχετίζεται - οι εξαρτήσεις χάνουν το νόημά τους. Άλλα πράγματα ξεκαθαρίζουν και απλοποιούνται. Για παράδειγμα, το γονάτισμα. Το θέμα δεν είναι αντικειμενικό, για πόσο χρόνο να μένει γονατιστή μια σκλάβα. Το θέμα είναι στο διάστημα που είναι γονατιστή να νιώσει κάποια πράγματα και να επιδράσουν μέσα της. Για να γίνει αυτό δεν είναι ανάγκη να θρυμματιστούν τα γόνατά της. Μπορεί να γονατίζει πάνω σε στέρεο μαξιλάρι, έτσι βγαίνει το πάντα και για τεχνικούς λόγους απαιτούμενο εικοσάλεπτο και κάτι, μαθαίνει το σώμα της πιο συστηματικά να ανασηκώνεται όμορφα, καταλαβαίνει πια ότι πρέπει να δουλεύουν σωστά κοιλιακοί και ραχαίοι μυς όχι, όπως νόμιζε, να σφίγγει ο κώλος ώστε με την ευκαιρία να ασκηθεί λιγάκι  

    Έτσι όπως το θέτεις μοιάζει να είναι θέμα προσαρμογής του ίδιου του ανθρώπου, είτε Κυρίαρχου είτε υποτακτικού, στα νέα δεδομένα. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, να μπορεί μεν αλλά να γνωρίζει τόσο καλά ποια θα είναι τα επόμενα στάδια που να είναι σα να τα έχει διαβεί ήδη. Οπότε … α) πού να τρέχει τώρα; ή β) εξαφανίζονται τυχόν δικές του μεροληψίες. Αναθεωρεί, δηλαδή, κάποια παλιά δικά του κολλήματα.
     
  9. Elena_gr

    Elena_gr Regular Member

    Γενικά έχω μια τάση σε μεγαλύτερους άντρες. Οπότε πιστεύω ότι και στην περίπτωση αυτή η ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσα να δω σαν Κυρίαρχο έναν συνομήλικο μου ή έναν 30άρη. Φυσικά παίζει ρόλο η ευφυία του καθενός και η χημεία ανάμεσα στους ανθρώπους.
     
  10. regina rosa amat

    regina rosa amat Dark Angel of Love has a Dark side

    νομίζω ότι απλα δέσαμε τόσα χρόνια γιατί ήταν η χημεία τέτοια που μας ένωσε! Βέβαια και σαν ζευγάρι έχουμε τα πάνω μας τα κάτω μας έχουμε χωρίσει για μικρά διαστήματα όταν έκανα εγώ και καλά την επανάσταση μου αλλά γύρναγα εκεί που ένιωθα την ασφάλεια και την ηρεμία του μυαλού μου το παν είναι η συνενοηση η κατανόηση και τα κοινά πιστεύω που κρατούν την σχέση
     
  11. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Θεωρω οτι οντως πεφτουν οι αντοχες ενος ανθρωπου, φυσιολογικη φθορα με το περασμα των χρονων. Βεβαια ξερω κατι 20χρονα που δεν μπορουν να παρουν τα ποδια τους και κατι 50ρηδες που τους βαζουν κατω σε αντοχες, τες πα. Περαν τουτου ενας χορτασμενος ανθρωπος δυσκολα να βρει κατι να τον συγκινησει ειδικα εαν εχει αρκετες εμπειριες και βρισκω πολυ πιθανο το μπορει να αξιολογησει και να προβλεψει την εξελιξη μιας τετοιας σχεσης παρα πολυ νωρις, οποτε θα προτιμησει να μην μπει καν στη διαδικασια εαν καταλαβει οτι ειναι χασιμο χρονου.

    Και ναι και οχι θα ελεγα σε αυτο το σημειο και δεν θα ελεγα αποκλειστικα και μονο σε τετοιου ειδους σχεσεις. Σε μια σχεση με αρκετα μεγαλη διαφορα ηλικιας πιστευω πως εαν υπαρχουν ισως καποια κοινα ενδιαφεροντα και εαν θελουν εξισου και τα δυο μελη να κανουν υποχωρησεις και να συμβιβαστουν με την καθημερινοτητα και τον τροπο ζωης του αλλου, ειναι αρκετα θετικο. Αυτο ειναι κατι που ισχυει και σε σχεσεις με μη μεγαλη διαφορα ηλικιας αν και πιστευω πως ολο και καποια κοινα θα εχουν εαν ειναι μικρη αυτη η διαφορα. Οσο μεγαλωνει ο ανθρωπος κουραζεται και θελει την ησυχια του. Πως να τα βγαλει περα με ενα party animal, καλη ωρα  

    Γιατι αυτο;


    Αμεσα οχι, εμμεσα ναι. Οσο μεγαλωνει ο ανθρωπος ωριμαζει. Το μεγαλυτερο ποσοστο τουλαχιστον....

    Εαν μπορει να κυριαρχησει τον εαυτο του πρωτα, ναι. Ενα παιδι ομως 18 ετων το βρισκω δυσκολο εως αδυνατο να μπορει να καταφερει κατι τετοιο.

    Ναι φυσικα, παντα στα καταλληλα χερια. Θεωρω οτι η υποταγη ειναι κατι πολυ πιο ευκολο απο την κυριαρχια. Προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν θεωρω τους υποτακτικους κατωτερους των Κυριαρχικων, αντιθετως μαλιστα. Εμπιστευεσαι και αφηνεσαι, κατι το οποιο εζησα στα 16 μου χρονια με εναν αντρα 20 χρονια μεγαλυτερο μου. Αξεχαστη εμπειρια.

    Εδω ισχυει παλι κατα την αποψη μου το εξης.....Σε εναν πολυ εμπειρο υποτακτικο, δεν χρειαζεται να εξηγησεις τα αυτονοητα. Πρεπει ο καθε Κ να τον φερει στα μετρα του φυσικα, αλλα σε αντιθεση με εναν απειρο τον οποιο πρεπει να του εξηγησεις και το παραμικρο και να τον εκπαιδευσεις απο την αρχη, ισως πολλοι να το θεωρουνε πιο ξεκουραστο.

    Εν κατακλειδι ολες οι περιπτωσεις εχουν τα θετικα τους και τα αρνητικα τους. Οσο μεγαλυτερες εμπειριες εχει καποιος ειναι πιο εμπειρος, πιο κατασταλαγμενος, πιο αποφασιστικος, πιο προσεκτικος,αλλα οσο να ναι καποια καταλοιπα θα εχει και το βρισκω απολυτως φυσιολογικο.

    @margarita_nikolayevna μη μασας. Η γρια κοτα εχει το ζουμι  
     
    Last edited: 13 Οκτωβρίου 2015
  12. Elena_gr

    Elena_gr Regular Member

    Τι γλυκιά! Τα ίδια κάνω και εγώ. Περιμένω να ''μασήσει'' κάθε φορά αλλά τελικά ''μασάω'' εγώ και γυρνάω με την ουρά στα σκέλια.