Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ημερα της γυναικας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Jomaru, στις 7 Μαρτίου 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jomaru

    Jomaru Guest

    ενα εξαιρετικο αρθρο της εφημεριδας σημερινης

    Οι γυναίκες δεν έχουν σταματήσει να αγωνίζονται να κατακτήσουν τα αναφαίρετά τους δικαιώματα, που παραμένουν υπό αμφισβήτηση έως σήμερα.

    Γυναίκα. Μάνα, σύζυγος, εργαζόμενη, κόρη. Η αυριανή ημέρα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.
    Η 8η του Μάρτη είναι Ημέρα Μνήμης των Αγώνων των Γυναικών, για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων. Είναι η ημέρα εκείνη του 1857, όταν εργάτριες-υφάντριες στη Νέα Υόρκη διαδήλωσαν απαιτώντας τη μείωση των ωρών εργασίας από 16 σε 12, την ίση αμοιβή για την εργασία τους με τους άνδρες και πάνω απ’ όλα για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Η καθιέρωση της ημέρας αυτής ως ετήσιας ημέρας της γυναίκας, έγινε στις 8 Μαρτίου του 1910 στην Κοπεγχάγη, στη δεύτερη Διεθνή Διάσκεψη Σοσιαλιστριών. Το 1977 ο O.Η.Ε., στη Γενική του Συνέλευση, καθιέρωσε την Ημέρας της Γυναίκας ως «Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη». Οι αγώνες των γυναικών από την αρχή της ανθρωπότητας υπήρξαν σφοδροί, εντατικοί και σπουδαίοι. Ο αγώνας για την πολυπόθητη ισότητα, την οποία παραδόξως έπρεπε η γυναίκα να διεκδικεί, δεν είχε και ούτε έχει, δυστυχώς, μέχρι τις μέρες μας τέλος. Η πρόοδος, όμως, υφίσταται και τα δικαιώματα που οι γυναίκες απολαμβάνουν στις μέρες μας είναι απότοκο των αγώνων άλλων θαυμαστών γυναικών.

    Μισθολογική ανισότητα
    Έπειτα από 152 ολόκληρα χρόνια από την απεργία των υφαντριών, οι διακρίσεις υφίστανται κυρίως σε ό,τι αφορά την ανισότητα που κυριαρχεί στην αγορά εργασίας. Η εργασία των γυναικών συχνά θεωρείται ότι αξίζει λιγότερο από την εργασία των ανδρών και οι γυναίκες εργάζονται σε τομείς στους οποίους οι αμοιβές είναι, κατά μέσο όρο, χαμηλότερες από τους τομείς στους οποίους κυριαρχούν οι άνδρες. Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε κοινοτικά στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι το 2007 οι αμοιβές των ανδρών ήταν κατά μέσο όρο στην Κοινότητα υψηλότερες κατά 17,4% σε σχέση με εκείνες των γυναικών. Οι αποκλίσεις μεταξύ των χωρών-μελών ήταν ιδιαίτερα μεγάλες και έφταναν από 4,4% (Ιταλία) μέχρι 30,3% (Εσθονία). Στην Κύπρο, οι άνδρες κέρδιζαν 23,6% περισσότερα από τις γυναίκες και στην Ελλάδα 20,7%.


    Γυναίκες στην πολιτική
    Έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδεικνύει ότι οι γυναίκες, οι οποίες κατέχουν πολιτικά αξιώματα στις 47 χώρες-μέλη, συνεχίζουν να μειοψηφούν έναντι των ανδρών πολιτικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο μέσος όρος των υπουργών γυναικών είναι 28,6% και ο μέσος όρος αντιπροσώπευσης των γυναικών στα κοινοβούλια, 21,7%. Ο Γενικός Γραμματέας του ΣτΕ, Τέρι Ντέιβις, δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να κερδίσει, με τη μισή ομάδα στον πάγκο», υπονοώντας ότι οι γυναίκες απέχουν πολύ από το να συμμετέχουν ισότιμα στα κέντρα λήψης των πολιτικών αποφάσεων στην Ευρώπη.
    Διαπιστώνεται, βέβαια, ότι έχει υπάρξει κάποια πρόοδος, από το 2005, όταν μόνο το 19,9% ήταν γυναίκες σε υπουργικό πόστο, ωστόσο η αντιπροσώπευση στα κοινοβούλια έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
    Τρεις μόνο χώρες του ΣτΕ έχουν αγγίξει το μίνιμουμ προτεινόμενο από το ΣτΕ ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα δημόσια αξιώματα, το 40% δηλαδή, και αυτές είναι η Σουηδία 46%, η Φινλανδία 41,50% και η Ολλανδία 41,3%. Το Βέλγιο 37,3%, η Δανία 38% και η Νορβηγία 37,9% βρίσκονται κοντά στο στόχο.
    Στη Φινλανδία και την Ισπανία η συμμετοχή των γυναικών στις εθνικές τους κυβερνήσεις ξεπερνά το 50%. Δύο γυναίκες έχουν εκλεγεί Πρόεδροι Κρατών -στη Φινλανδία και την Ιρλανδία- και δύο Πρωθυπουργοί - στη Γερμανία και την Ουκρανία. Σε πέντε χώρες δεν υπάρχουν καθόλου γυναίκες υπουργοί. Μόνο το 10,2% των δημάρχων είναι γυναίκες, με τη Ρωσία να προηγείται στον τομέα αυτό με το υψηλότερο ποσοστό, 29,5%. Γενικότερα πάλι, γυναίκες είναι το 24% των δημαρχιακών συμβούλων, το 27,6% των δικαστών στα Ανώτερα Δικαστήρια και 20,3% των δικαστών στα συνταγματικά δικαστήρια.


    Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τη διαφορά
    Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδια για τις διοργανικές σχέσεις και την επικοινωνιακή στρατηγική, Margot Wallstr?m, δήλωσε: «Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο κόσμος μας χρειάζεται επειγόντως τη χειραφέτηση των γυναικών, για να μπορέσουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, όπως η κλιματική αλλαγή, η επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας, η πρόληψη των συγκρούσεων, η επίλυση των κρίσεων και η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η πείρα από όλα τα μέρη του κόσμου δείχνει ότι, όταν οι γυναίκες συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων, συνεισφέρουν τις διαφορετικές εμπειρίες και ιδέες τους και από αυτό επωφελείται η κοινωνία στο σύνολό της». Η Κύπρια Επίτροπος αρμόδια για την Υγεία, Ανδρούλα Βασιλείου. είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπήρξε πάντα ένθερμος υποστηρικτής της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενώ πρόσθεσε ότι διαδραματίζει επίσης ζωτικό ρόλο στην προώθηση των αξιών αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών και των ανδρών στην εξουσία αποτελεί προϋπόθεση για μια πραγματικά αποτελεσματική και υπεύθυνη δημοκρατία και για μακροπρόθεσμη οικονομική ευημερία» κατέληξε η κ. Βασιλείου.
    Οι δύο γυναίκες θα παραστούν στο διεθνές συνέδριο που θα λάβει χώρα στη Μονρόβια της Λιβερίας σήμερα και αύριο, με θέμα τον ηγετικό ρόλο και τη χειραφέτηση των γυναικών, την ειρήνη και την ασφάλεια. Στο συνέδριο συμμετέχουν 800 σύνεδροι από τη Λιβερία και τον υπόλοιπο κόσμο, μεταξύ άλλων γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί, ανώτατα στελέχη, πρόεδροι, διευθυντές επιχειρήσεων, επικεφαλής ΜΚΟ και ηγέτες κοινοτήτων. Θα προεδρεύσουν η Πρόεδρος της Λιβερίας Ellen Johnson-Sirleaf και η Πρόεδρος της Φινλανδίας Tarja Halonen. Στόχος του συνεδρίου είναι να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες να γίνουν πιο αποτελεσματικοί ηγέτες και να συμβάλουν στην επίτευξη του αναπτυξιακού στόχου της χιλιετίας για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών.


    Εκδηλώσεις και διακηρύξεις στην Κύπρο
    Την πεποίθηση πως δεν υπάρχει ισότητα σε μια κοινωνία αν δεν έχουμε ισότητα των γυναικών και δεν υπάρχει συμμετοχή σε μία κοινωνία, εάν δεν συμμετέχουν εξίσου άντρες και γυναίκες, εκφράζει η ΝΕΔΗΣΥ.
    Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕΔΗΣΥ αναφέρει ότι, ως φιλελεύθερη οργάνωση, θέτει τις ίσες ευκαιρίες για άντρες και γυναίκες ως βασική συνιστώσα της πολιτικής, του λόγου και των δράσεών της. H ΝΕΔΗΣΥ διοργανώνει -αύριο Κυριακή 8 Μαρτίου 2009 και ώρα 16:30, στο οίκημα των Εθνικοφρόνων Σωματείων Ορμήδειας- εκδήλωση με τη γιατρό και συγγραφέα του best seller «Οι γενιές της σιωπής», Άντρη Πολυδώρου.

    ΠΕΟ
    Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας - 8 Μαρτίου, η ΠΕΟ τιμά όλες τις αγωνίστριες γυναίκες της Κύπρου, που μέσα από διαφορετικές και δύσκολες συνθήκες έδωσαν και δίνουν τον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, σ' ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον, όπου θα ευημερούν οι απλοί άνθρωποι. Σε διακήρυξή της, η ΠΕΟ αναφέρει ότι «σ' αυτές τις γυναίκες εκφράζουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας και επιβεβαιώνουμε ταυτόχρονα την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε το δρόμο που μας χάραξαν, προς μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και ανισότητες». Ιδιαίτερο χαιρετισμό απευθύνει στις Τουρκοκύπριες γυναίκες, αναφέροντας ότι «ως εργαζόμενες γυναίκες έχουμε τις ίδιες αγωνίες και προσδοκίες» και τις καλεί να συνεχίσουν τον αγώνα για την ειρήνη και επανένωση του νησιού, όπου όλες μαζί να αγωνίζονται για την ισότητα.


    Ένωση Συντακτών
    Μισθολογικό χάσμα διαπιστώνει η Ένωση Συντακτών, μεταξύ ανδρών και γυναικών λειτουργών των ΜΜΕ. «Η πρόσβαση των γυναικών στις πιο υψηλά αμειβόμενες θέσεις είναι πολύ περιορισμένη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ, προσθέτοντας ότι, αν και ο αριθμός των γυναικών δημοσιογράφων συνεχώς αυξάνεται και οι ικανότητες και η προσφορά τους στη βελτίωση των επιπέδων της δημοσιογραφίας αναγνωρίζονται, εντούτοις εξακολουθούν να μην αντιπροσωπεύονται επαρκώς στις ηγετικές θέσεις των ΜΜΕ, στις θέσεις διεύθυνσης, αρχισυνταξίας και αλλού. Όπως αναφέρει η ΕΣΚ, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων αρχίζει νέα εκστρατεία ανάδειξης της σοβαρής αυτής διάκρισης που αντιμετωπίζει η γυναίκα δημοσιογράφος, με στόχο την εξάλειψη του χάσματος που παρατηρείται στις αμοιβές για εργασία ίσης αξίας, αλλά και παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις ανώτατες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις στα ΜΜΕ.

    Δώστε μας ψωμί

    Καθώς τραβάμε εμπρός, εμπρός στην ομορφιά της μέρας

    Χιλιάδες σκοτεινές κουζίνες, χιλιάδες μαύρες φάμπρικες

    Γεμίζουν ξάφνου με του ήλιου τη λαμπράδα

    Γιατί ο κόσμος μας ακούει να τραγουδάμε "ψωμί και τριαντάφυλλα, ψωμί και τριαντάφυλλα".


    Καθώς τραβάμε εμπρός, εμπρός είναι και για τους άνδρες ο αγώνας μας

    Γιατί είναι των γυναικών παιδιά και τους γεννάμε πάλι,

    Φτάνει πια ο παιδεμός σ' όλη μας τη ζωή,

    Πεινάνε οι ψυχές και όχι το σώμα μόνο "Δώστε μας Ψωμί και Δώστε μας Τριαντάφυλλα"


    Απόσπασμα από ποίημα του Τζέιμς Όπενχαϊμ, αφιερωμένο στην απεργία των εργατριών, το οποίο έκτοτε αγαπήθηκε πολύ και έγινε ύμνος της αμερικανικής εργατικής τάξης.



    Η γυναικα ειναι ενα συμβολο ειναι ισως το ανωτερο ον και αυτο δεν εχει σχεση με bdsm αλλα ειναι ισως η αληθεια γιατι προσωπικα η γυναικα ειναι εκεινη που μας φερνει στον κοσμο.. το σημαντικοτερο πραγμα δηλαδη...

    γυναικα ξεχωριστη και μοναδικη
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: Η ημερα της γυναικας

    Οι γυναικες παντα κανουν τη διαφορα.Ωραιο αρθρο  αυριο Ημερα της Γυναικας. 
     
  3. sklabosgiorgos

    sklabosgiorgos Regular Member

    Απάντηση: Η ημερα της γυναικας

        :lol2:η ημερα της αφεντρας ποτε ειναι γιατι για μενα ειναι καθε μερα το νιωθω οταν σας βλεπω ολλες λουσμενες με το μαυρο καλσον και τισ μητερες μποτες σας να τσακιζεται τους δρομους και οτι αθλιο αντρικο σκουληκι βρεθει μπροστα σας!!!!! Ολλες μα ολλες οι γηναικες ειναι αφεντρες ετσι θα επρεπε τουλαχιστον να ειναι sklabosgiorgos!!!!!
     
  4. Jomaru

    Jomaru Guest

    Re: Απάντηση: Η ημερα της γυναικας

    και τα γενεθλια μου επισης γιουπιιιιιιιιιιιι


    αναμονη και για την μερα της ορθογραφιας χαχαχαχα
     
    Last edited by a moderator: 7 Μαρτίου 2009
  5.  
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Στο ερώτημα «τι νόημα έχει η Ημέρα της Γυναίκας» σήμερα, η απάντηση είναι απλή. Πράγματα που σήμερα είναι αυτονόητα για τις γυναίκες – στο δυτικό κόσμο τουλάχιστον- όπως το δικαίωμα στην ψήφο, στην Παιδεία, στην ελευθερία να ορίζουν οι ίδιες τη ζωή τους, τη σεξουαλικότητα τους, την επιλογή πάνω στη μητρότητα, στα εργασιακά δικαιώματα και τόσα άλλα, δεν ήταν πάντα αυτονόητα. Αυτό έρχεται να μας θυμίσει αυτή η μέρα.


    Η πρώτη Ημέρα της Γυναίκας εορτάστηκε στις ΗΠΑ στις 28 Φεβρουαρίου του 1909. Καθιερώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κίνημα ως τιμή στις γυναίκες – απεργούς της βιομηχανίας ενδυμάτων – οι οποίες αξίωσαν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και «ίση αμοιβή για ίση εργασία» με τους άνδρες. Στις ΗΠΑ για πρώτη φορά οι γυναίκες οργανώθηκαν σε συνδικάτα – καθώς τότε το κύριο συνδικάτο AFL (American Federation of Labor) δεν εκπροσωπούσε γυναίκες εργάτριες, ούτε μαύρους, παρά μόνο λευκούς άνδρες.

    Ο διεθνής χαρακτήρας της Ημέρας της Γυναίκας καθιερώθηκε το 1910 στην πρώτη διεθνή διάσκεψη Γυναικών στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην Κοπεγχάγη. Η πρόταση για μία Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας έγινε από την σημαντική Σοσιαλίστρια πολιτικό Κλάρα Ζέτκιν. Η Ζέτκιν πρότεινε η ημέρα αυτή να αφιερωθεί στις αμερικανίδες εργάτριες – για τους σημαντικούς τους αγώνες – και η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα από τις περισσότερες από 100 γυναίκες – εκπροσώπους (από 17 χώρες) οι οποίες συμμετείχαν. Μεταξύ τους ήταν οι πρώτες γυναίκες – βουλευτές στο Κοινοβούλιο της Φινλανδίας.

    Την επόμενη χρονιά η Ημέρα γιορτάστηκε στις 19 Μαρτίου με μεγάλες πορείες να πραγματοποιούνται στην Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Αιτήματα ήταν να επεκταθεί το δικαίωμα ψήφου και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και στις γυναίκες , ίσα εργασιακά δικαιώματα, η καταπολέμηση των διακρίσεων κ.α.

    Κατά τη διάρκεια και πριν τον Α παγκόσμιο πόλεμο το Γυναικείο Κίνημα συνδέθηκε με το Αντιπολεμικό Κίνημα. Οι γυναίκες της Ρωσίας συμμετείχαν σε μαζικές διαδηλώσεις γιορτάζοντας την Ημέρα την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου, ενώ σε όλη την Ευρώπη στις 8 Μαρτίου ή κοντά σε αυτή την ημερομηνία διοργανώθηκαν πορείες από γυναίκες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, την έκφραση αλληλεγγύης καθώς και εναντίον του πολέμου.

    Το 1917 λίγο πριν την Επανάσταση των Μπολσεβίκων οι Ρωσίδες συμμετείχαν μαζικά σε απεργίες και διαδηλώσεις διεκδικώντας «Ψωμί και Ειρήνη». Αυτό έγινε την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου η οποία με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο «πέφτει» στις 8 Μαρτίου. Τέσσερις ημέρες αργότερα ο Τσάρος εκθρονίζεται και η προσωρινή κυβέρνηση παραχωρεί στις γυναίκες δικαίωμα ψήφου.

    Μετά την Επανάσταση η πρωτεργάτης για τα δικαιώματα των γυναικών Αλεξάνδρα Κολοντάι πείθει τον Λένιν να γίνει η Ημέρα της Γυναίκας εθνική γιορτή, πράγμα που έγινε. Από το 1965 και μετά, στην ΕΣΣΔ η Γιορτή της Γυναίκας καθιερώνεται και ως αργία.

    Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη να τιμάται στις 8 Μαρτίου, το 1975, ενώ το 1977 η Γενική Συνέλευση υιοθετεί ψήφισμα βάσει του οποίου καθιερώνεται να τιμώνται τα δικαιώματα των Γυναικών και η Παγκόσμια Ειρήνη από τα κράτη – μέλη, σε όποια ημερομηνία θεωρούν πιο κατάλληλη σε σχέση με την ιστορία και την παράδοση του καθενός.

    Υιοθετώντας αυτό το ψήφισμα τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν το ρόλο των γυναικών στο κίνημα υπέρ της Ειρήνης, στην ανάπτυξη ενώ παράλληλα καλούν για την άρση των διακρίσεων εναντίον τους και την ενθάρρυνση της ίσης και πλήρους συμμετοχής των γυναικών στην κοινωνία.

    Συντακτρια : Ντίνα Μιχαλοπούλου
    Πηγη : Cosmo.gr - ΕιδΞσΡις Ξ±Ο€ΟŒ όλον τον ΞΊΟŒΟƒΞΌΞΏ
     
  7. fivos

    fivos Regular Member

    ημερα του Αντρα υπαρχει ;
     
  8. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Οικτήρμονες θεσμοί όπως η "Ημέρα της γυναίκας" είναι προσβλητικοί. Προσβλητικότερη δε αυτών, είναι η αποδοχή και αναγνώρισή τους από το ημιαμόρφωτο, λαϊκό, καταπιεσμένο και ηττοπαθές γυναικείο κοινό.
     
  10. Jomaru

    Jomaru Guest



    σιγα ρε κατοικε παλαιου ψυχικου... 
     
  11. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ξανα αποκτησα την εμπιστοσυνη μου στο γυναικιο μυαλο ... και φοβομουν οτι μονο εγω σκεφτομαι ετσι ....
    κριμα που δεν μπορω να δωσω Ρεπ στην Συραχ ... πολυ σωστη

    Jomaru ... το "ρε" ....  .... και σορυ αλλα ....
     
  12. NIK_Cave

    NIK_Cave Regular Member

    Κυριες & Κυριοι
    Η Γυναικα με κεφαλαιο Γ
    γιορταζει ολο το χρονο !
    αρκει να το ξερει!!!!!!!!!!!
     
     
Thread Status:
Not open for further replies.