Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ισχυρη προσωπικοτητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος capeaway, στις 30 Δεκεμβρίου 2006.

  1. capeaway

    capeaway Regular Member

    Ηθελα απο καιρο να ξεκινησω και να μοιραστω μαζι σας την παρακατω σκεψη μου, και τελεικα βρικα την ευκαιρια με αφορμη οσα συζητηθηκαν και συζητουνται ακομη στο thread της ladykiller: ποσο αποδεκτη μπορεί να είναι η γυναικεία ανωτερότητα? και την τροπη που εχει παρει η παραπανω συζητηση.

    Πιστευω οτι τελικα στη σχεση, ακομη και αν αυτη βρισκεται στο πλαισιο του BDSM, κυριαρχει αυτος που εχει την ισχυροτερη προσωπικοτητα απο τον αλλο. Ισχυρη προσωπικοτητα μπορει να σημαινει πολλα. Για παραδειγμα:
    • εμπειρια (πολλες φορες χρησιμοποιουμε την ηλικα σαν μετρο της εμπειριας, αν και κατα τη γνωμη μου ειδικα στη σημερινη εποχη δε συμβαινει παντα)
    • μορφωση (δηλαδη παιδεια και οχι εκπαιδευση)
    • κοινωνικο επιπεδο
    • οικονομικο επιπεδο
    • ικανοτητες
    • ισχυροτητα της θελησης
    • λοιπα πνευματικα χαρακτηριστικα
    • λοιπα σωματικα χαρακτηριστικα

    Για παραδειγμα, ενας σκλαβος θα μπορουσε να οδηγησει πολυ ευκολα την Κυρια του (και τελικα τη σχεση τους) στα μονοπατια που αυτος επιθυμει, κι αυτη να τον ακολουθει επειδη την επεισε να τον ακολουθησει. Το να εχει κανεις πειθω ειναι μια μορφη κυριαρχιας, ετσι δεν ειναι? Αλλα δεν ερχεται απο μονη της... Απαιτει πολλες πνευματικες δεξιοτητες, τις οποιες αν καποιος εχει μπορει να πετυχει και ενα σχετικα υψηλο κοινωνικο status.

    Σε καμια περιπτωση δεν αναφερομαι στο "topping from the bottom", αν βιαστειτε να βγαλετε συμπερασμα. Το "topping from the bottom" ειναι αλλη ιστορια, η οποια πιστευω οτι εχει συζητηθει σε προηγουμενα threads. Σε αυτο η/ο bottom εχει απαιτησεις απο τον/την Top. Αλλο ομως πραγμα ειναι η απαιτηση και αλλο η πειθω. Η απαιτηση πηγαζει απο τις αναγκες που εχουμε, ενω η πειθω απο την ικανοτητα να σκεφτομαστε.

    Τελικα ποιος ανοιγει το δρομο και ποιος ειναι αυτος που ακολουθει? Μηπως οι Tops δε θα διαλεγαν ποτε μια bottom που θα μπορουσε με δυο κουβεντες να τους κολλησει στον τοιχο? Μηπως οι bottoms ψαχνουν για ενα Top με ισχυροτερη προσωπικοτητα απο αυτους?

    Το να εισαι Top, εχει απο μονο του ενα avantage, στη σχεση Κυριαρχιας/υποταγης. Αλλα αυτο δεν ειναι αρκετο. Πισω απο τις θεσεις βρισκονται οι ανθρωποι, και πισω απο τους ανθρωπους βρισκοναι οι προσωπικότητές τους.
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    "ενα αυτοκινητο θα μπορουσε να κινηθει με 30 μιλια επανω στο νερο .. μην βγαλετε ομως βιαστικα συμπερασματα διοτι δεν μιλαω για την κλασσικη αυτοκινητοβιομηχανια αλλα για το αυτοκινητο του Τζεημς Μποντ "
    ... διορθωσε αν κανω λαθος αλλα καπως ετσι το αντιλαμβανομαι ...
    υποτιθεται (τωρα να με διορθωσετε οι υπολοιποι) ... οτι ο σκλαβος/υποτακτικος/μποτομ .. ακομα και αν διαθετει ισχυρη προσωπικοτητα προφανως με τον ρολο που διαλεγει δεν επιθυμει να κανει χρηση της .. αυτο το θεωρω ως πρωτο απο καθε αλλο δεδομενο ...
    Καποτε γνωρισα μια γυναικα με παρα πολυ ισχυρη προσωπικοτητα , ηταν αξιωματικος σε καποιο απο τα σωματα ασφαλειας , απο την πρωτη στιγμη ομως μου ειπε οτι "εχω παρα πολλες ευθυνες στην δουλεια μου και συνεχως πρεπει να παιρνω αποφασεις , οταν ειμαστε μαζι θελω να αποφασιζεις εσυ για μενα , σου παραχωρω καθε δικαιωμα για ληψη πρωτοβουλιας..μην με ρωτησεις ποτε : τι, που, πως, πότε,.. εσυ αποφασιζεις..." .... (καλα τετοια ψωναρα που ειμαι αλλο που δεν ηθελα να ακουσω) ....
    πως φανταζεσαι λοιπον την επιβολη της προσωπικοτητας οταν αυτη εξ ορισμου παραμεριζεται ? ....
     
  3. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Η ισχυρη προσωπικοτητα

    Ένα άτομο με χαρισματική προσωπικότητα μπορεί να εμπνεύσει ακόμα και όταν έχει παραχωρήσει όλα του τα δικαιώματα, χωρίς καν να ανοίξει το στόμα του για να μιλήσει. Η γλώσσα του σώματος ή η σιωπηλή γλώσσα των συναισθημάτων μπορούν να αποδειχτούν εξαιρετικά ισχυρά στοιχεία επιρροής.
     
  4. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Η ισχυρη προσωπικοτητα

    isnogood δε μπορω να καταλαβω τι θελεις να πεις στο παραπανω σημειο.

    Σχετικα με το παραδειγμα που προανεφερες, νομιζω οτι δε εχει σχεση με αυτο που τελικα ρωτησα.

    Το οτι ενας ανθρωπος που εχει πολλες ευθυνες τη δουλεια του, θελει στην προσωπικη του ζωη να παιξει τον αντιθετο ρολο, δεν ειναι κατι που θα ξαφνιαζε. Αλλα αλλο πραγμα ειναι το να εχει κανεις μια ισχυρη προσωπικοτητα, και αλλο το να κανει μια δουλεια με πολλες ευθυνες. Σιγουρα αυτα μπορει να σχετιζονται, αλλα η εμπειρια μου δειχνει οτι δε μπορει να προκυψει κανονας (δηλαδη η συσχετιση δεν ειναι σημαντικη). Η προσωπικοτητα ειναι κατι πολυ βαθυτερο απο τη δουλεια. Η διοικηση, και περισσοτερο μαλιστα στα σωματα ασφαλειας, δεν ειναι και δυσκολη δουλεια. Ειδα και εχεις δει, φανταζομαι, το πως λειτουργουν τα πραγματα στο στρατο. Ολα ειναι πολυ απλα, αλλα οι καραβαναδες ειναι τοσο ηλιθιοι που πνιγονται σε μια κουταλια νερο, με αποτελεσμα να κανουν τα ευκολα δυσκολα. Φανταζομαι οτι ετσι περιπου λειτουργουν και τα υπολοιπα σωματα ασφαλειας, μιας και η παιδεια που παιρνουν οι ανωτεροι αξιοματικοι απο τις σχολες τους δεν ειναι δα και οτι καλυτερο κυκλοφορει.

    Τελικα θελω να πω οτι το παραδειγμα που εφερες ειναι καπως ατυχες για το thead αυτο.
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ισως ... αλλα ηθελα να πω οτι με την δικη μου αντιληψη αυτα που θεωρεις δεδομενα για μενα στεκουν αντιφατικα ή εστω σπανια ...
    Θεωρω οτι ο σκλαβος/υποτακτικος , ακριβως αναλαμβανει τον ρολο αυτο (για οποιονδηποτε λογο) διοτι δεν επιθυμει να οδηγησει κανεναν και πουθενα , τουλαχιστο σε γενικες γραμμες , ασχετα αν η εξελιξη οδηγει σε καποιες μεταβολες ...
     
  6. female

    female Contributor



    Αλήθεια τι γίνεται όταν ο / η υπό είναι ειδικός / ειδική σε κάποιο θέμα που ενδιαφέρει τον / την κυρίαρχο που δεν έχει ιδέα περί αυτού; Επί παραδείγματι τα λογιστικά, τη φορολογική δήλωση του / της υπέρ... Δεν θα δεχτεί την καθοδήγηση και την ανώτερη γνώση από τον / την ειδικότερο υπό; Μήπως θα είναι καλύτερα λόγω ...ανωτερότητας να κάνει του κεφαλιού του και να τα κάνει μπάχαλο με τη φορολογική δήλωση --- ή πρέπει οι υπέρ να είναι εξπέρ επί παντός επιστητού ντε και καλά;

    Είναι δηλαδή δεδομένο ότι σε κανένα θέμα οι υπέρ δεν θα δεχτούν τη συμβουλή των υπό, θεωρώντας ότι είναι μειωτικό να δεχτούν την ισχύ της προσωπικότητας των υπό που σχετίζονται;

     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    σιγουρα υπαρχουν θεματα οπου οι γνωσεις του υποτακτικου θα φανουν χρησιμες .. αυτο σε καμια περιπτωση δεν επηρεαζει ουτε τους ρολους , ουτε τις προσωπικοτητες ... και ας μην ξεχναμε οτι τετοια θεματα συνηθως αφορουν ειδικες γνωσεις που κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να εχει ..
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Σε μία σχέση που είναι προκαθορισμένο ότι θα είναι BDSM είναι προκαθορισμένο και το ποιός θα κυριαρχεί και ποιός θα υποτάσσεται.

    Ο Κυρίαρχος χρειάζεται την ισχυρή προσωπικότητα για να μπορεί ν ασκεί τον αναγκαίο για την σχέση έλεγχο, όχι (με τίποτα!) για ν αποδεικνύει συνεχώς την Κυριαρχία Του στην υποτακτική Του - ακυρώνεται σχεδόν όλη η σχέση έτσι, ή τουλάχιστον το ΒΔΣΜ κομμάτι της. Ας πάνε βανίλλα οι άνθρωποι αν επιθυμούν, απολαμβάνουν και βρίσκουν γόνιμες τις συγκρούσεις προσωπικοτήτων. Συγκρούσεις προσωπικοτήτων με την καλή έννοια το λέω όχι μόνο με την έννοια της αλληλοφθοράς, των αλλεπάλληλων ακυρώσεων και των καυγάδων.

    Και η σκλάβα μπορεί να έχει ισχυρή προσωπικότητα, αλλά εκεί εκφράζεται πιό πολύ ως εσωτερική δύναμη, είναι ένα άλλο θέμα όμως αυτό. Πάντως, η σκλάβα με την ισχυρή προσωπικότητα δεν εστιάζει την δύναμή της στο να επηρεάσει τον Αφέντη της αλλά στο να Τον ακολουθήσει. Δεν είναι λίγο, πεδίο μη δόξης λαμπρό την περιμένει.

    λίγο πολύ έτσι είναι, αλλά talking is different than walking χρειάζεται αρκετή εκπαίδευση, όχι για να παραμεριστεί η να ροκανιστεί η προσωπικότητα του υποτακτικού στοιχείου, αλλά για να οδηγηθεί αυτή στους τρόπους έκφρασης που επιθυμεί ο Κυρίαρχος (αλλά σε γενικές γραμμές και οι δύο) .

    Καθόλου, κάθε άλλο!   Ένας Κυρίαρχος μπορεί καλλιστα - και Του βγάζω το καπέλλο αν του αρέσει αυτό - να έχει υποτακτικό με ειδικές γνώσεις, ταλέντα, δεξιότητες κλπ, τα οποία μπαίνουν στην υπηρεσία Του και κάτω από τον έλεγχό Του.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Καλησπέρα, χρόνια πολλά σε όλους. Το ότι το s/m status δεν υποδηλώνει τον ισχυρότερο σε μία σχέση, υποθέτω ότι το αποδέχονται οι περισσότεροι άνθρωποι.

    Θα ήθελα να γράψω εναν προβληματισμό Μου που προέκυψε από τα posts των isnogood και Capeaway. Οι θέσεις και των δύο Μου φαίνονται ολόσωστες, παρότι αντιτίθενται η μία στην άλλη. Ο Capeaway εκτός από κάποιες αρετές που αφορούν στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου ανεξάρτητα από εξωγενείς παράγοντες (μόρφωση, ευγένεια, ομορφιά) ανέφερε και την πειθώ, στα προτερήματα του ισχυρότερου (Προσωπικά, αυτή την αρετή την ονομάζω επιρροή, γιατί ο όρος δείχνει πιο ξεκάθαρα την αναγκαιότητα ύπαρξης του δέκτη). Από την άλλη πλευρά στο παράδειγμα του isnogood ο πολύ αξιόλογος σκλάβος, αποφασίζει να αφεθεί στον έλεγχο μίας Αφέντρας, η οποία δεν διαθέτει τις αρετές που προαναφέραμε, όμως ασκεί κάποιου είδους επιρροή επάνω του (Υποθέτω ότι ο Isnogood δεν εννοεί πως ο σκλάβος ψάχνει μία οποιαδήποτε γυναίκα να ικανοποιήσει τα βίτσια του αλλά πως θέλει να υπηρετήσει για κάποιο λόγο αποκλειστικά εκείνη).

    Κάτω από το δικό μου λογικό πρίσμα (χρησιμοποπίησα άλγεβρα Boole*) και οι δύο θέσεις μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα, αν δεχτώ ότι επιρροή μπορεί να διαθέτει ένας άνθρωπος χωρίς να είναι μορφωμένος, έξυπνος, ευγενής και αυτή τον ορίζει τελικά ως ισχυρότερο. Και τελικά, το δέχομαι  

    * Διακριτά Μαθηματικά. Σε όσους ενδιαφέρονται για το αντικείμενο, μπορώ να συστήσω σχετικά βιβλία.
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Υπάρχει και η συναισθηματική λογική , η οποία θα μπορούσε να ανήκει στα χαοτικά μαθηματικά , άρα όλα είναι πιθανά όταν το πρίσμα έχεις έδρες από διάφορους λογισμούς, είτε Αλγεβρικούς , είτε Στοχαστικούς  
     
  11. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ισχυρή προσωπικότητα δεν συνεπάγεται ότι θέλει να βρίσκεται από πάνω κιόλας. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές , ρίξτε μία ματιά σε χαρακτήρες του forum . Υπάρχουν εδώ μέσα άνθρωποι που θέλουν να γονατίζουν ως υπό και έχουν αρκετά ισχυρές προσωπικότητες .
     
  12. sman

    sman New Member

    Η προσωπικότητα είναι ο ίδιος μας ο ευατός όπως αυτός διαμορφώνεται μέσα στις κοινωνικές μας δραστηριότητες με την πάροδο του χρόνου.Το πως διαμορφώνεται η προσωπικότητα μας,νομίζω πως δεν εξαρτάται από το αν είμαστε εξύπνοι,αλλά απο το ποιές είναι οι ανάγκες του καθενός μας,τα πιστεύω μας,τα συμφέροντα μας.
    Η ισχυρή προσωπικότητα κατά την γνώμη μου είναι μια έννοια που δίνουμε σε κάποια άτομα που έχουν συγκεκρίμενο τρόπο συμπεριφοράς(πιό δυναμική,πιο επιθετική)μέσα στην κοινωνία που ζούνε,πάντα σε συνάρτηση με τις ιδέες τους,τις αξίες τους και τα ερέθισματα που δέχτηκαν απο το στενότερο οικογενειακό τους περιβάλον.
    Αυτό κατά την γνώμη μου δεν σημαίνει πως άτομα με διαφορετικά προσωπικά χαρακτηριστικά δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους και τις επιδιώξεις τους επιλέγοντας ένα χαμηλότερο προφίλ σε ένα περιβάλον ανταγωνισμού.