Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η κυρίαρχη/υποτακτική προσωπικότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Belldi, στις 4 Νοεμβρίου 2019.

  1. Belldi

    Belldi New Member

    Σε τι έκταση επηρεάζει η σεξουαλική συμπεριφορά τη συνολική προσωπικότητά σας;
    Για κάποιους η κυρίαρχη ή υποτακτική συμπεριφορά (ακριβέστερα, η ηδονή από μια τέτοια συμπεριφορά) αρχίζει και τελειώνει στο κρεβάτι. Για άλλους αυτή η συμπεριφορά μπορεί να επεκτείνετε και σε άλλες στιγμές της καθημερινότητας, οπότε αναλόγως της μονιμότητας κατατάσσονται σε masters/slaves.
    Ακόμη και τότε όμως είναι πολλές φορές στοχευμένο σε συγκεκριμένο/α πρόσωπο/α, έτσι ώστε απέναντι σε άλλα πρόσωπα ή καταστάσεις (π.χ. χώρους εργασίας) να συμπεριφέρονται (και να νιώθουν) με αντίθετο τρόπο.
    Η μία εκδοχή είναι ότι μέσα από αυτές τις αντιθέσεις νοηματοδοτείται η κυρίαρχη/υποτακτική συμπεριφορά: άνθρωποι που σωρεύουν αισθήματα ευθύνης αισθάνονται την απελευθέρωση με το να παραδίδουν τον έλεγχο σε κάποιον άλλον, και αντιστρόφως.
    Το πρόβλημα όμως με αυτήν την εκδοχή είναι ότι η υποτακτική/κυρίαρχη συμπεριφορά καθίσταται μέσο εκτόνωσης και όχι ψυχοσύνθεση του προσώπου. Αντιθέτως, αν μπορούμε να μιλάμε για κυρίαρχη/υποτακτική προσωπικότητα, τότε θα πρέπει άμεσα ή και έμμεσα η προσωπικότητα αυτή να εκδηλώνει την ψυχοσύνθεσή της σε κάθε έκφανση, ακόμη και σε ενέργειες με εντελώς συμβολικό χαρακτήρα.
    Σε τι έκταση επηρεάζει η σεξουαλική συμπεριφορά τη συνολική προσωπικότητά σας;
     
  2. Vergina

    Vergina I'm just a vision on your TV screen

    @Belldi καλωσήρθες!
    Θα ήθελα αρχικά να κατανοήσω την αιτία που από μόνος σου διαχωρίζεις εξ αρχής την Κ/υ συμπεριφορά από την Κ/υ προσωπικότητα και αν έχεις ήδη κλείσει την άποψη σου προς το ένα ή το άλλο.
     
  3. Belldi

    Belldi New Member

    Καλησπέρα, αν ως αιτία εννοείς το γιατί θεωρώ διαφορετικό τη συμπεριφορά από την προσωπικότητα είναι διότι κάποια άτομα βλέπουν τo bdsm (και το m/s, d/s) ως σεξουαλική δραστηριότητα που τους προκαλεί ηδονή, χωρίς πράγματι να αισθάνονται αντίστοιχα υποτακτικά ή κυριαρχικά απέναντι στο άλλο πρόσωπο, ενώ άλλα άτομα βιώνουν και ταυτίζονται με τον κυριαρχικό/υποτακτικό ρόλο. Για αυτό άλλωστε ξεχωρίζουμε το bdsm από το d/s, m/s. To πρώτο αποτελείται από συνεδρίες (sessions). Το δεύτερο δεν αποτελείται από κάτι, γιατί δεν χαρακτηρίζει δραστηριότητα αλλά πρόσωπα.
    Η άποψη δεν έχει κλείσει.
     
  4. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    @Belldi ομολογώ πως δεν μπορώ να βγάλω άκρη με αυτά που λες
     
  5. Vergina

    Vergina I'm just a vision on your TV screen

    Θα συμφωνήσω με την @Θρυαλλίς.
    Που κατατάσσονται αυτοί που αισθάνονται Κυριαρχικά/υποτακτικά απέναντι σε έναν άνθρωπο κια όχι σε κάποιον άλλο;
     
  6. Μήπως γίνεται ουσιαστικά λόγος για διαχωρισμό ανάμεσα σε φετίχ, bottoms, Tops, Dominants και subs?
    Γιατί από τις πρώτες φράσεις (συμπεριφορά σαν πράξεις και προσωπικότητα σαν τάση ζωής ίσως; ) εγώ κάτι τέτοιο καταλαβαίνω.
     
  7. VicTor

    VicTor Regular Member

    Ρωτάς μια ποσοτική ερώτηση (Πόσο κομμάτι του χαρακτήρα/Πόσοι δουλεύουν σε υποτακτικές δουλειές (?!) ή Κυριαρχικές δουλειές (?!)
    και χρησιμοποιείς διακριτές μεταβλητές για να τις απαντήσεις (είναι υ ή Κ).

    Το κομμάτι διαφορετικός χαρακτήρας ανάλογα με την κατάσταση έχει πλάκα να αναλυθεί σε επιμέρους χαρακτήρες αν θυμίζει υ ή Κ (δουλειά / φίλους / γριούλα στον δρόμο).
    Το να συγκρίνεις σε άθροισμα αν στις μισές απο αυτές είσαι υ τότε παίρνεις πτυχίο switch, 90% υ περνάς σε σκλάβο, 100% υποτακτικός αριστεία δεν ξέρω τι νόημα μπορεί να έχει.

    Σκέψου το εξής. Είσαι με άτομο που έχεις D/s σχέση. Έρχεται ένας με μαχαίρι και ζητάει τα πορτοφόλια σας.
    Είστε και οι δύο υ αν του τα δώσετε;
    Είναι καλό υ αν ρωτήσει εσένα πρώτα αν έχει την άδεια σου και αφότου την αφήσεις το δώσει;
    Eίναι Κ ο/η σύντροφος αν βγάλει πιστόλι και του παίξει του κλέφτη μια στο γόνατο;

    Συσχετίζεται καθόλου οποιαδήποτε απάντηση απο αυτές με το κομμάτι της D/s σχέσης;
     
  8. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε μια τελείως δική σας ερμηνεία του ακρωνυμίου bdsm, γεγονός που δεν βοηθάει στην κατανόηση.
    Οι ορισμοί που αναφέρετε είναι μπερδεμένοι και οι περιγραφές τους όντως δεν βγάζουν νόημα (ένα παράδειγμα: δεν "ξεχωρίζουμε bdsm από το D/s και M/s"). Ίσως θα βοηθούσε αν περιγράφατε με δικά σας λόγια αυτό που θέλετε να πείτε, χωρίς να ανατρέξετε σε "επίσημους" ορισμούς.

    Γιατί πρέπει;
    Μήπως εννοείτε το αντίθετο;
     
  9. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Γιατί λες "Σε τι έκταση επηρεάζει η σεξουαλική συμπεριφορά τη συνολική προσωπικότητά σας;"?

    Αναφέρεσαι στη σεξουαλικη συμπεριφορά σα να προϋπαρχει της προσωπικοτητας. Ενώ ισχύει ακριβώς το αντιθετο: η προσωπικοτητα προφανως προϋπαρχει.

    Νομίζω ότι προσπαθείς να δημιουργήσεις κάποιο παράξενο μορφωμα.....
     
  10. Badboy

    Badboy New Member

    Πιστεύω, με πάσα επιφύλαξη, πως η κοινωνία στην οποία ζούμε, ευνοοεί την διαμόρφωση switch προσωπικοτήτων. Επειδή εντασσόμαστε από πολύ μικροί σε ιεραρχικά διαμορφωμένες δομές βρισκόμαστε κάπου ενδιάμεσα, μαθαίνουμε τόσο να ασκούμε όσο και να δεχόμαστε έλεγχο.

    Επίσης, μου φαίνεται αστείο, το να αντιμετωπίζουμε το εργασιακό μας περιβάλλον σαν πεδίο Κυριαρχίας και υποταγής. Ακόμα πιο αστείο να το μπλέκουμε με τη σεξουαλικότητα επειδή έχουμε τα κλασσικά φετιχ που προκύπτουν.
     
  11. xaris567

    xaris567 New Member

    Στη εργασία μου είμαι Κ και στο κρεβάτι υ, στην εργασία μου και γενικά στη ζωή μου δε θα μπορούσα να είμαι τίποτα άλλο εκτός από Κ, στο κρεβάτι μπορώ να είμαι και Κ και υ άλλα το να είμαι υ μου αρέσει πολύ περισσότερο.

    Στην αρχή πριν 10 περίπου χρόνια όταν άρχισα να εγκαταλείπω το vanilla sex ανακάλυψα πως στο κρεβάτι μου αρέσει να είμαι υ, σκέφτηκα αν και με ποιο τρόπο θα μπορούσε να επηρεάσει αυτό τον υπόλοιπο τρόπο ζωής και σκέψης πέρα από το sex, μέχρι τώρα δεν συνέβη κάποια αλλαγή.
     
  12. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Αλλαγές και επηρεασμοι γίνονται όταν θέλεις να γίνουν. Από μόνο του δε φυτρώνει κατι.