Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η σημασια του aftercare

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Θρυαλλίς, στις 8 Οκτωβρίου 2015.

  1. gkass

    gkass τέταρτος τοίχος

    δυσνοητο μεν αλλα θα το ξεστομισω:
    αλλο η ασυμμετρια και αλλο η ανισοτιμια.
    στο D/s οι ρολοι ειναι ισοτιμοι ο ελεγχος μοιραζεται ανισα.
    φυσικα εκφραζω προσωπικες αποψεις και παντα με βαση αυτες δεν νομιζω οτι μπαινει θεμα ανταμοιβης αφου και τα δυο μελη κατακτουν την ηδονη (με τη γενικοτερη εννοια)
     
  2. Miss M mm

    Miss M mm Bend the knee...

    Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο στα περισσότερα session Αν όχι σε όλα .
    Έχω συζητήσει πολύ περί αυτού , έχω καταλήξει ότι πρέπει να αποφευχθεί το απότομο sub drop,η ψυχολογία εννοώντας ο συναισθηματικός κόσμος του κάθε ανθρώπου είναι πολύ σημαντικός και χρίζει λεπτής μεταχείρισης και προσοχής .
    Εγώ συστήνω Ναι!
    Οσο αναφορά τους τρόπους ποικίλλουν , μπορείς να προσδιορίσεις το after care με μια αγκαλιά , ένα φιλί (δυό φιλιά -ίσως στα σημεία που επήλθαν τα χτυπήματα) ένα χαλαρωτικό μπάνιο , ένα γρήγορο μασάζ , ένα απλό χάδι ..
    Γενικώς μετά το Sub space το οποίο μπορεί να έχει επιτευχθεί τον/την επαναφέρεις στην πραγματικότητα πιο "απαλά" , ουσιαστικά κάνεις πιο εύκολη την μετάβαση του/της στην πραγματικότητα πιο εύκολη και όμορφη !
     
  3. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Καθολου δυσνοητο. Το οτι κανενα στατους δεν ειναι κατωτερο απο το αλλο ναι. Κατα τα αλλα, ισοτητα θα υπηρχε εαν υπηρχε δημοκρατια, τα ιδια δικαιωματα μεταξυ των μελων, πραγμα το οποιο δεν υφισταται και αυτο γιατι ο ελεγχος και η εξουσια ανηκει αποκλειστικα σε καποιον. Αναφερθηκα σε αυτο το κομματι

    Καμια ισοτιμια, καμια συμμετρια για εμενα.

    Σε οτι αφορα το aftrecare το ανελυσα.

    Κατα τα αλλα ολοι προσωπικες αποψεις εκφραζουμε.  
     
  4. CaptainAfrican

    CaptainAfrican Light. Soul. The essence of One.

    Μέχρι πριν λίγους μήνες ομολογώ ότι δεν ήξερα ούτε τον όρο ούτε την σημασία του aftercare. Οδηγούμουν από και με το ένστικτο. Βρέθηκα σε μια σχέση, στην οποία η κουβέντα πήρε μεγάλη έκταση και κατ' επέκταση κατανόησα την έννοια της λέξης.
    Στο πρακτικό κομμάτι, με βοήθησε να καταλάβω πλήρως το πόσο σημαντικό είναι το aftercare. Μπορώ ευθαρσώς να πω ότι είναι το σημαντικότερο κομμάτι σε μια οποιαδήποτε σχέση (D/s, T/b etc). Θα εδραιώσει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, θα βοηθήσει στο όποιο ξεκλείδωμα, θα πάει την κατάσταση/σχέση ένα βήμα παραπέρα. Δεν έχει σημασία το τι θα είναι αυτό. Σαφώς και πρέπει το Κ να γνωρίζει πως και με ποιο τρόπο θα φροντίσει το υ του. Να προβλέψει τι θα έχει ανάγκη την κάθε φορά. Είναι σχέσεις/καταστάσεις αλληλεπίδρασης και ροής ενέργειας. Κατ' εμέ, εάν δεν υπάρξει aftercare, κόβεται αυτή η ροή. Χάνεται ένα κομμάτι.
    Και, ας μην παραμυθιαζόμαστε, το aftercare του Κ είναι και εγωιστικό. Κάνει το Κ να αισθάνεται ακόμα καλύτερα και μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο υ. "Ανταμείβει" το υ κι αυτό αισθάνεται πολύ πιο όμορφα και περήφανα.
    Παραπάνω φροντίδα χρειάζεται όσο πιο βαθιά μπαίνει το υ σε subspace. Άφησα μια μέρα το υ να βιώσει το subspace περισσότερη ώρα απ' ότι επέτρεπα (κατόπιν παράκλησης και συνεννόησης με το υ). Ήταν πολύ δύσκολη η επαναφορά. Δεν επαναλήφθηκε ποτέ.
    Διαφωνώ ως προς το ότι το Κ δεν χρειάζεται aftercare. Σπανιότερα μεν αλλά είναι επιθυμητό. Το πρώτο μας knifeplay ήταν πολύ έντονο! Το Domspace που μπήκα ήταν πολύ μαύρο...Ήταν δίπλα μου και το σημαντικότερο είναι ότι δεν φοβήθηκα να το δείξω. Κι αυτό μόνο θετική επίδραση και αλληλεπίδραση είχε στην σχέση μας.
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Nα κάνεις μασαζάκι στις πατούσες που σε ποδοπάτησαν.
    Ουτε γω κάνω πλάκα.
     
  6. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Οταν περναει ο ερωτας και η καψουρα αυτα τα ρηματα χρησιμοποιουνται κατα κορον. Ακομα και οταν δεν εξωτερικευονται, παλι για ορισμενα υ μεσα τους ισχυουν, τα νιωθουν.
    Το παν ειναι να ξερεις τι θελεις πριν μπεις σε μια σχεση και εφοσον μπεις να σε καλυπτει σε μεγαλο βαθμο.
    Η "βρωμια" σου να ταυτιζεται με την "βρωμια" του/της συντροφου σου.
    Αν ο ενας κοιταζει στην ανατολη και ο αλλος στη δυση και λογω ερωτα ο ενας απο τους δυο ακολουθει το βλεμμα του αλλου, αστα βραστα.
    Καταδικασμενα πραγματα.
     
  7. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Καταρχάς πολύ ωραίο θέμα ^_^

    Όλες μου οι απαντήσεις έχουν να κάνουν με αρκετά έντονες καταστάσεις και όχι με ένα χαστούκι στον κώλο. Έχουν να κάνουν με έντονο fear play, edge play, ή με τις στιγμές που φτάναμε κάποιο soft limit με σκοπό να ξεπεραστεί. Επίσης θα μιλήσω και για τις "απο πάνω φορές" και για τις "απο κάτω φορές".

    Ελπίζω να μην σεντονιάσω.

    Σίγουρα δεν είναι a priori υποχρέωση. Θεωρώ όμως σε αυτό σαν δεδομένο ότι το Κ έχει την κριτική ικανότητα να διαπιστώσει αν χρειάζεται ή όχι και αυτή του η γνώση θα κρίνει αν ειναι "υποχρεωμένο" ή όχι να το κάνει.

    Σαν τοπ, συνήθως φρόντιζα να καθυσηχάσω το bottom τονίζοντας ότι "είμαι εδώ", ότι το κρατάω. Τα συναισθήματά μου...Δύσκολο να τα περιγράψω...Νιώθεις περήφανος (?) Και για τους δύο. Ότι καταφέρατε κάτι μαζί. Ότι αυτό που κατακτήσατε είναι δικό σας. Πραγματικά περίεργα συναισθηματα...

    Σαν s, υπήρχαν φορές που δεν ήθελα να με ακουμπήσει άνθρωπος, ή να με κοιτάξει, ή καν να σκεφτεί κάτι κοντά μου. Υπήρξαν όμως πολλές φορές που (όπως είπες σε καποιο ποστ) χρειάστηκα 1-2 μέρες να επανέρθω από τα διάφορα συναισθήματα και ειδικά τις διακυμάνσεις τους.

    Και στις δύο περιπτώσεις σημασία δεν έχει "το τι το κανεις να υποφερει", σημασία έχει να ξέρεις τον εν δυνάμει αντίκτυπο αυτού που βιώνει. Νομίζω αυτό καθορίζει και τις μετά αντιδράσεις, πχ στην περίπτωση που a limit is being pushed. Εκεί γίνεται μία υπέρβαση.
     
    Last edited: 27 Ιανουαρίου 2016
  8. Dracon

    Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

    Στο τελος της μερας ειμαστε ολοι, νομιζω, ανθρωποι.

    Ειδικα στις περιπτωσεις των Υ/Σ - ανθρωπων που εκθετουν τους εαυτους τους σε μεγαλο βαθμο απεναντι στους Κ/Α - πιστευω ειναι τεραστιας σημασιας η επιβραβευση και η στοργη. Πολλοι εξ αυτων αλλωστε θεωρω πως γι' αυτο τοποθετουνται σε αυτη την θεση.

    Γνωμη μου, αφιερωστε χρονο. Ο,τι κι αν εχετε να κανετε, παντα να βρισκεται μια στιγμη για να τους δειξετε πως ηταν καλοι και υπακουοι, πως σας καλυψαν και τους θελετε.

    Just my two cents (before the state snatches them).
     
  9. Lady Nawashi

    Lady Nawashi ...I'll whip your body and kiss your soul...

    Εχμ... Θα ήθελα και εγώ να πω τον πόνο μου...

    θα βροντοφωνάξω ένα ΝΑΙ, το after care το θέλω πάντα. Ένα χάδι, ένα φιλί, μια λέξη, μια επιβράβευση. Και την επόμενη ίσως μέρα, να δει αν είμαι καλά, αν πονάω...

    Πρόσφατα βίωσα ένα huuuge subdrop, η έλλειψη επιβράβευσης και η εξαφάνιση του Dom μου σε συνδυασμό με τον σωματικό πόνο που μου προκάλεσε και δεν ενδιαφέρθηκε να δει αν όλα είναι εντάξει, με έκαναν να μην λειτουργώ. Ένιωθα πελαγωμένη.

    Δεν είναι θέμα του "είμαι μεγάλο παιδί, ξέρω τι θέλω". Όταν υπάρχει αυτή η σύνδεση σε βαθύτερο επίπεδο και όταν υπάρχει πρόκληση πόνου, πρέπει να σιγουρεύεσαι ότι "άφησες" τον άλλον έτσι όπως σου ήρθε, σε καλή ψυχολογική και σωματική κατάσταση.

    Πάντα, μα πάντα το εφαρμόζω όταν εγώ παίρνω τον ρόλο της Κ. Και μετά το τέλος του session πρακτικά, και με οδηγίες, και φυσικά με επικοινωνία την επόμενη μέρα. Έστω και αν δεν έχει υπάρξει ακραία πρόκληση πόνου. Θέλω να ξέρω ότι το άτομο για το οποίο ήμουν (ή είμαι, ανάλογα τη φύση της σχέσης) υπεύθυνη, είναι καλά.

    Πάντα ήθελα το aftercare, ποτέ δεν το έχω ζήσει... Αλλά μετά τον τραυματισμό μου, το θεωρώ ακόμη πιο απαραίτητο.
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  11. Lady Nawashi

    Lady Nawashi ...I'll whip your body and kiss your soul...

    Τραυμάτισα (τραυμάτισε βασικά) ένα σημείο πολύ πολύ ευαίσθητο. Δεν θα επεκταθώ καθώς το θεωρώ άκομψο να αναφέρω τόσο προσωπικές λεπτομέρειες. Το θέμα είναι ότι 1 βδομάδα μετά εγώ ακόμη πονάω...
    Και όχι, δεν μιλάω για μώλωπες κλπ από μαστίγωμα, δεν θα παραπονιόμουν για κάτι τέτοιο.
     
  12. Dracon

    Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

    Αψογη πρακτικη και κειμενο.