Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ταυτότητα μιας υποτακτικής και ο Κυρίαρχος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 23 Μαρτίου 2007.

  1. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Πολλές κουβέντες έχουν γίνει κατά καιρούς για τον τρόπο που λειτουργεί ο Κυρίαρχος πάνω στην ταυτότητα της υποτακτικής του.
    Αρκετοί από τους χρήστες αυτού του forum υποστηρίζουν πως ο Κυρίαρχος κατασκευάζει (σύσταση εξ αρχής) την ταυτότητα της υποτακτικής του. Την κάνει κομμάτια και μετά την πλάθει όπως θέλει αυτός. Με άλλα λόγια κατασκευάζει ένα fetish ερωτικό αντικείμενο που είναι προβολή των δικών του επιθυμιών.
    Μια άλλη ομάδα ανθρώπων πιστεύει πως ο Κυρίαρχος ανακαλύπτει ( προϋποθέτει προ-ύπαρξη) ιδιότητες, ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες που ναι μεν μπορεί ήδη να έχουν εξερευνηθεί από κάποιον άλλο στο παρελθόν, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να τα διακρίνει το μάτι κάποιου άπειρου εραστή ή κάποιου που δεν ανήκει στον χώρο του BDSM.
    Τέλος, μια τελευταία μερίδα ανθρώπων υποστηρίζει πως ο Κυρίαρχος όχι μόνο ανακαλύπτει μια terra incognita αλλά και αποκαλύπτει (προϋποθέτει όχι μόνο προ-ύπαρξη αλλά και επανασημασιοδότηση) κομμάτια της υποτακτικής πού προϋπήρχαν και που αξίζει να εξερευνηθούν.
    Ποια από τις παραπάνω τρεις απόψεις θεωρείτε πως σας αντιπροσωπεύει;

    Υστερόγραφο: Για τους "άτυχους" που δεν συγκαταλέγονται στην τάξη της BDSM αδελφότητας (perv, kinky, vanilla κτλ) αντικαταστήστε την λέξη Κυρίαρχος με την λέξη Ερωτευμένος και όπου υποτακτική με το ερωτικό αντικείμενο του πόθου σας.  
     
    Last edited: 23 Μαρτίου 2007
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Καμμία καί όλες μαζί
     
  3. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Ποια είναι η ματιά σου όσον αφορά την ταυτότητα τις υποτακτική σου;

    Κατασκευάζεις, ανακαλύπτεις και αποκαλύπτεις ταυτόχρονα;
     
    Last edited: 23 Μαρτίου 2007
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    σίγουρα γίνετε αυτό ... (δεν το έγραψα ειρωνικά! )
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Φρονώ πως απλά βελτιώνω φίλε μου.
    Τίποτε άλλο.

    ΥΓ.
    Τι από αυτά δεν απαιτείται για την βελτίωση;  
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Η βελτίωση προς τον στόχο μου έρχεται μέσω της βοήθειας που προσφέρω , προς την αποδοχή αυτού που είναι , του ατόμου που έχω επιλέξει . Και από εκεί και πέρα , με την ώθηση ή την καθοδήγηση προς την κατεύθυνση που θέλει να πάει .

    Επιλέγω όμως από την αρχή άτομο που τα συνειδητά ή μη θέλω του , να ταιριάζουν με τα δικά μου .
     
  7. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Προσωπικά πιστεύω πως για να δουλέψει κάποιος Κυρίαρχος επάνω στην υποτακτική πρέπει να υπάρχουν κάποια ψήγματα. Πολλά από αυτά ίσως έχουν βγει στην επιφάνεια πριν την εκπαίδευσή της, όμως από προσωπική εμπειρία γνωρίζω πως πολύ συχνά υπάρχουν άγνωστες πτυχές, όχι μονο προς τρίτους αλλά και προς την ίδια την υποτακτκή, που αποκαλύπτονται από τον Κυρίαρχο.
     
  8. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Η ταυτότητα μιας υποτακτικής και ο Κυρίαρχος

    νομίζω πως η τακτική που θα χρησιμοποιηθεί είναι μια συνάρτηση της προσωπικότητας Του Κυρίαρχου και των αμυνών της σκλάβας κατά την εκπαίδευσή της
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Γεια σου Sadalmelik, σου γράφω και εγώ τη γνώμη μου.

    Δεν δύναμαι να διαμορφώσω την ταυτότητα του σκλάβου μου. Ούτε μπορώ κατά το ελάχιστο να επέμβω σε αυτήν κατά βούληση. Απαιτείται πάρα πολύς χρόνος, ώστε οι προσωπικότητες δύο ανθρώπων να συγκλίνουν, και η σύγκλιση συνήθως είναι αμοιβαία και ακούσια. Όσο επηρεάζω εγώ το σκλάβο μου, άλλο τόσο επηρεάζει και εκείνος εμένα.

    Δεν μιλώ για τον τρόπο έκφρασης της ταυτότητας του σκλάβου, αλλά για την ταυτότητα. Για παράδειγμα, μπορώ να ζητήσω από το σκλάβο μου να ντύνεται αθλητικά, αλλά δεν μπορώ να του εμπνεύσω το αθλητικό ιδεώδες. Μπορώ να του επιβάλλω να μου λέει την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να του εμπνεύσω κατά παραγγελία την αγάπη για ειλικρίνεια. Μπορώ να τον υποχρεώσω να μην φωνάζει, βρίζει, η εκφράζει με άλλο τρόπο τον εκνευρισμό του, αλλά δεν μπορώ να καταργήσω την κυκλοθυμία του. Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να ταυτίσω την έκφραση ενός ανθρώπου με την προσωπικότητά του(!), και να πιστεύω ότι αλλάζοτας το ένα, άλλαξα και το άλλο.

    Ως εκ τούτου, καταχώρησέ με στην κατηγορία 3.

    ΥΓ. Δείξτε προσοχή στο πώς χρησιμοποιείτε το ρήμα "εμπνέω" ώστε να μην αυτογελοιοποιήστε. Το να "ζητήσω έμμεσα" και ευγενικά από κάποιον να υιοθετήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης, δεν είναι το ίδιο με το να του "εμπνεύσω το συναίσθημα" που κατά τη γνώμη μου εκδηλώνεται με την έκφραση αυτή. Π.χ. Για κάποιους ο πληθυντικός υποδηλώνει σεβασμό. Εγω λέω ότι επιθυμώ οι σκλάβοι να μου απευθύνουν το λόγο σε όποιο αριθμό αισθάνονται περισσότερο ειλικρινείς μαζί μου. Έχοντας όμως γράψει σε παλαιότερο post ότι αισθητικά προτιμώ τον πληθυντικό αριθμό, είναι σαν να τους προτρέπω ευγενικά να μου μιλήσουν στον πληθυντικό. Όταν αυτό λογικά συμβεί, δεν θα πρέπει να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι τους ενέπνευσα σεβασμό. Η έμπνευση είναι κάτι παραπάνω από αυτό, και έχει να κάνει περισσότερο με την ευαισθησία του δέκτη παρά με την ικανότητα του πομπού.
     
  10. G_E

    G_E Contributor

    Είναι δυνατόν να γίνει- να διαλύσεις τον άλλο σε κομμάτια – αλλά μην περιμένεις να τον ξαναφτιάξεις. Η δομή της προσωπικότητας του ανθρώπου, σύμφωνα με τις επικρατούσες απόψεις, διαμορφώνεται στα πρώτα λίγα χρόνια της ζωής. Η ανακατασκευή είναι αδύνατη. Ακόμα και η ψυχανάλυση δεν φιλοδοξεί την αλλαγή της προσωπικότητας αλλά την ομαλοποίηση των εντάσεων μέσα της. Τα παιχνίδια ανακατασκευής της προσωπικότητας είναι στην καλύτερη περίπτωση «παιχνίδια» και στη χειρότερη ακρωτηριασμοί.

    Ορθόν.


    Συνήθως δεν είναι terra incognita. Η σκλάβα ήδη τα έχει δει αλλά πολλές φορές είναι θολά στο μυαλό της ή τα απωθεί. Ο Κυρίαρχος λειτουργεί ως χημικός που σχεδιάζει την αντίδραση και πολλές φορές και ως καταλύτης της αντίδρασης. Η έμπνευση, η πειθώς, η τιμωρία …όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

    Όλα αυτά σε SSC καταστάσεις, γιατί αλλιώς η συνταγή είναι απλή. Σκλαβιά με την παραδοσιακή έννοια του όρου- η οποία φυσικά ενέχει και τους κινδύνους του ξεσηκωμού – μέρες που ’ναι..
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Βελτίωση ...
     
  12. magda37

    magda37 Regular Member

    Απάντηση: Η ταυτότητα μιας υποτακτικής και ο Κυρίαρχος

    Καλημέρα Σας,

    Ίσως ,σε όλες τις σχέσεις ο στόχος κάθε μέλους είναι η «κατασκευή» ενός «αντι- κειμένου» που θα λειτουργεί ως προβολή των επιθυμιών του. Στο χώρο του BDSM η διαφορά και η ΜΑΓΕΙΑ είναι πως ο στόχος αυτός είναι σαφής και με ευθύ τρόπο διατυπωμένος από το Κυρίαρχο μέλος, Η παραδοχή αυτού του στόχου αποτελεί βασική προϋπόθεση και αφετηρία , ενδεχομένως, μιας D/s σχέσης.
    Οι επιθυμίες , ωστόσο , του Κυρίαρχου δεν αποτελούν ένα κεφάλαιο άπαξ διαμορφωμένο αλλά έναν κώδικα ανοικτό σε συνεχή αναπροσαρμογή.
    Αν συναντήσει μια «πρώτη ύλη» που συγκυριακά είναι συμβατή προς τις επιθυμίες του, τότε αναλαμβάνει να της δώσει μορφή και να δημιουργήσει μια ταυτότητα με δεδομένη , όμως αυτήν την «πρώτη ύλη».(Δε μπορεί κάποιος να θέλει να φτιάξει κόσμημα και να λαξεύει μάρμαρο.)
    Οι επιθυμίες , όμως, του Κυρίαρχου δεν παύουν να ανακατευθύνονται με βάση ,τώρα πια , και τα στοιχεία αυτής της «πρώτης ύλης».Πρόκειται τότε για προσδιορισμό εκ νέου και της ταυτότητας του ίδιου του Κυρίαρχου.
    Αποδόμηση ,όμως, ολοκληρωτική της προσωπικότητας δε είναι δυνατόν να υπάρξει γιατί τότε δε θα είχε νόημα και η επιλογή εκείνου του συγκεκριμένου «πρώτου υλικού» πάνω στο οποίο διάλεξε ο Κυρίαρχος να «δουλέψει».
    Αν οι επιθυμίες του αλλάξουν ριζικά ακόμη και ως προς την πρώτη ύλη , προχωρεί σε διάλυση της σχέσης και όχι σε κατακερματισμό της sub/slave ..γιατί δε θα τον αφορά πια ως υλικό.
    Απ’ την άλλη , η διαδικασία εξερεύνησης αποκτά ενδιαφέρον όταν ακριβώς το κίνητρο είναι η διάπλαση του υποτακτικού μέλους ( τουλάχιστον φανερά, γιατί υπογείως υπάρχει και αντίστροφη κατεύθυνση μηνυμάτων) .Γι’ αυτό και τις ιδιαίτερες και βαθιά θαμμένες πτυχές του ψυχισμού ενός υποτακτικού ατόμου, μόνο στο χώρο του BDSM μπορεί κάποιος να τις διακρίνει. Γιατί στα πλαίσια τέτοιων σχέσεων το κίνητρο είναι φανερό από την αρχή και η εξερεύνηση γίνεται επί της ουσίας πάνω στην προσωπικότητα του άλλου.

    [….Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν στο χαρτί με πολύ δισταγμό καθώς το θέμα που «έβαλε» ο
    Κ.Sadal Melik απαιτεί υψηλά επίπεδα αυτογνωσίας ακόμη και για να το θέσει κανείς ως ερώτημα.. Πόσο μάλλον για να δώσει και απάντηση..]