Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ταυτότητα μιας υποτακτικής και ο Κυρίαρχος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 23 Μαρτίου 2007.

  1. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: Η ταυτότητα μιας υποτακτικής και ο Κυρίαρχος

    Δεν διαφέρει σε τίποτα το παραπάνω από την περίπτωση μιας «φυσιολογικής» σχέσης στην οποία ο ένας πιστεύει πως θα αλλάξει τον άλλον και θα τον «φέρει στα νερά του». Ποτέ κανείς δεν καταφέρνει τίποτα σε βάθος χρόνου. Ένας τέτοιος σκοπός και στόχος είναι ουτοπία. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Πόσο μάλλον δεν κατασκευάζεται εφόσον μιλάμε για «κατασκευασμένο ερωτικό αντικείμενο».

    Υπάρχει η περίπτωση η υποτακτική να μην έχει ιδέα περί BDSM, κι έτσι ναι μεν αναγνωρίζει στον εαυτό της ιδιαιτερότητες αλλά δεν τις εντάσσει κάπου συγκεκριμένα, δεν έχουν «όνομα». Ο Κυρίαρχος ως έμπειρος, βλέπει και συγκεκριμενοποιεί αυτές τις ιδιαιτερότητες της σε εκείνη, ώστε η ίδια να κατανοήσει αρχικά και να αποδεχτεί στη συνέχεια το «όνομά» τους.

    Ο Κυρίαρχος αρχικά αναγνωρίζει, έπειτα αποκαλύπτει, και σε βάθος χρόνου δημιουργεί την ταυτότητα της υποτακτικής Του.
     
  2. BLight

    BLight New Member

    Νομίζω ότι οι υποτακτικές έχουν πολύ διαμορφωμένη προσωπική ταυτότητα. Η υποταγή είναι μεγάλη και γενναία απόφαση που γίνεται από συνειδητοποιημένο άτομο. Ο Κυρίαρχος διαμορφώνει την ταυτότητα της υποτακτικής μεσα στο BDSM πλαίσιο αλλά την πόρτα για να μπεί την ανοίγει η ίδια.
     
  3. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Re: Η ταυτότητα μιας υποτακτικής και ο Κυρίαρχος


    όμορφη ατάκα  
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Έψαχνα κάποιο νήμα που να είναι σχετικό και έχω την εντύπωση πως ταιριάζει περισσότερο εδώ.

    Κατά την άποψη μου η προσωπικότητα δεν αλλάζει. Μια υπο που βελτιώνεται αλλάζει αντιλήψεις, αλλάζουν οι τρόποι που εκφράζεται - δηλαδή ο χαρακτήρας, αλλά δεν αλλάζει η ουσία της.

    Οπότε αν έχει μια έντονη κι ενδιαφέρουσα προσωπικότητα προτού αρχίσει το ταξείδι της υποτακτικής θα έχει και μετά.
    Βελτιώνεται όμως ο χαρακτήρας μας, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουμε την προσωπικότητα μας.
    Και δεν νομίζω να μας κάνει περισσότερο ανιαρούς ή λιγότερο ενδιαφέροντες η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η μη πεισματική προσπάθεια επιβολής της προσωπικής μας άποψης ως ορθής.
    Ένας λόγος που επιλέγω σαν σκλάβα να αποποιηθώ μια άποψη μου όταν δεν μου Επιτρέπει να την εκφράσω είναι η υποταγή.
    Δεν επιμένω πεισματικά σε κάτι γιατί δεν έχω ανάγκη να Του αποδείξω τίποτα και σίγουρα δεν χρειάζομαι να νιώσω πως εγώ έχω δίκιο κι Εκείνος άδικο, ότι είμαι εξυπνότερη, ικανότερη κ.ο.κ. ώστε να επιμένω σε συμπεριφορές που στην τελική μόνο εμένα βλάφτουν.

    Προκαλώ το ενδιαφέρον Του όταν Εκείνος Επιθυμεί να προκληθεί και όχι αυθόρμητα κι ανεξέλκτα όποτε εγώ επιθυμώ. Διατηρώ το ενδιαφέρον Του με το να γίνομαι καλύτερη σαν σκλάβα, σαν οντότητα σαν γυναίκα και όχι με καυγάδες όπου βροντοφωνάζω πόσο έξυπνη είμαι, πόσο αξιόλογη, πόσα γνωρίζω κ.ο.κ. και προσπαθώντας να μειώσω Εκείνον και τις απόψεις ή γνώσεις Του.
    Αν χρειάζεται την δική μου προοπτική για κάποιο θέμα την Ζητά. Συζητάμε, διαφωνούμε όσο Εκείνος και όταν Εκείνος το Επιτρέπει. Όταν ΔΕΝ, απλά σκάω.

    Όταν Διατάζει τη μέρα να πω πως είναι νύχτα το κάνω γιατί είμαι υποταγμένη σ Αυτόν.
    Είμαι υπο την ευθύνη Του, η ζωή μου είναι υπο την ευθύνη Του.
    Αν μη γένοιτο Αντιλαμβανόταν μια φωτιά και έπρεπε να με Σώσει, και έδινε διαταγές για το τι να κάνω, θα έπρεπε να αρχίσω να αμφισβητώ τις διαταγές ή αν όντως υπάρχει φωτιά ή θα υπάκουα τυφλά χωρίς σκέψη, άσχετα με το αν βλέπω τη φωτιά? Είμαι δικιά Του ευθύνη και Αυτός Έχει τον έλεγχο όχι μόνο όταν μου συμφέρει ή όταν αυτό με διεγείρει. Με το να λέω νύχτα ενώ είναι μέρα Γνωρίζει πως δεν επιθυμώ τον παραμικρό έλεγχο, πως Μπορεί να με Βγάλει με ασφάλεια από τη φωτιά χωρίς να Ανησυχεί πως για οποιοδήποτε λόγο θα αρχίσω να διαφωνώ, να εκφράζω διαφορετικές απόψεις και να προβάλλω ένα κακό χαρακτήρα με την ψευδαίσθηση πως αυτό κάνει την προσωπικότητα μου πιο ενδιαφέρουσα στα μάτια Του.  
     
  5. zinnia

    zinnia Contributor

    Ναι έτσι είναι. Αλλά γιατί για να τα κανει κάποια αυτά που τα θεωρω αυτονόητα να συμβαινουν, να πρέπει να εχει (και) την ειδικότητα της σκλάβας κι όχι απλά να είναι γυναίκα;


    Δεν είναι πολύ όμορφο να είσαι πάνω απ΄όλα, και κάτω απ΄όλα, γυναίκα;  
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Δεν διαφωνώ... Απλά το να είσαι γυναίκα δεν προϋποθέτει για όλες την υποταγή ή έστω την υπακοή.
     
  7. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αν κατάλαβα καλά, το αντίθετο της υποταγής είναι η υστερία; Αν είναι έτσι, τότε όλα τα άτομα με τα οποία συναναστρέφομαι είτε είναι υποτακτικά, είτε εγώ είμαι αρκούντως βλαξ για να μη μπορώ να καταλάβω ότι φωνάζουν για να επιβάλλουν την παρουσία τους, να διαλαλήσουν τις γνώσεις και την αξία τους κ.ο.κ. Επειδή δε νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο, πολύ φοβάμαι πως κάποιοι έχουν παρανοήσει την έννοια της υποταγής. Και, αλήθεια, σε τι διαφέρει μια υποτακτική που δείχνει τους άλλους με το δάχτυλο, τους κατηγορεί και λέει "έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι μια σωστή υποτακτική", από τους υστερικούς "άλλους";
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

     

    Δεν κατάλαβες καλά   Το αν είσαι αρκούντως βλάξ δεν μπορώ να το κρίνω μόνο από ένα ποστ σου, θα χρειαστώ τουλάχιστο άλλο ένα.  
     
  9. zinnia

    zinnia Contributor


    Αυτό που περιγράφεις παραπάνω, ειναι μαύρο-άσπρο. Δηλ. για σένα ή καποια θα εχει συμπεριφορές ανάλογες ανώριμου κοριτσόπουλου πριν κλείσει τα 16 του όπου πρωτο του μελημα είναι να μεταμορφωθει απο παιδακι σε γυναικα, στην αρχή αγαρμπα, επιθετικα, ακόμα και μειώνοντας τις συνομηλικες της (για να μη μιλησουμε για τη μαμα της που απο τη μια μπορεί να τη θαυμαζει αλλα απο την αλλη θελει να την εκμηδενισει για να μπορεσει εκεινη να εξελιχτεί σε γυναίκα), - αρα καμια τυχη δεν θα έχει μακροπροθεσμα διπλα ή στα πόδια ενός Ανδρα, ή θα τις έχει απορριψει αυτές τις συμπεριφορες και θα ναι σκλαβα?

    Η δηλ. θα εισαι ανωριμο κοριτσοπουλο με πεισματα και επιθετικοτητα ή θα εισαι μια σκλαβα που συνειδητα ξερει ποια είναι , πώς να το διεκδικησει (στην προκειμενη με την υποτακτικοτητα της) ;

    Εκει ηταν η ενσταση μου. Πουθενα αλλου. Συμφωνω με οσα λες αλλα όχι πως αυτά δειχνουν την ταυτοτητα μιας σκλαβας κι όχι απλά μιας γυναικας χωρις ταμπελες που πανω απολα τα χει βρει με τον εαυτο της και δεν εχει καμια μα καμια αναγκη ν ανταγωνιστει, να φανει, να ξεχωρίσει για να δηλώσει (και να σωσει) την ταυτοτητα της.
     
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ξαναδιάβασα αυτά που έγραψα προσπαθώντας να κατανοήσω που ακριβως άφησα να εννοηθεί ένα τέτοιο δίπολο.
    Ειλικρινά δεν το βρήκα.

    Ίσως αν δεν απομόνωνες την τελευταία πρόταση από το υπόλοιπο να έκανε πιο κατανοητό πως σαν σύνολο όλα ήταν μια απάντηση στην balancita, παράθεσα τη σκέψη πως δεν είναι απαραίτητο μια σκλάβα να παύει να είναι ενδιαφέρουσα επειδή δεν διαφωνεί και δεν προσπαθεί να επιβάλει με τον όποιο τρόπο την προσωπικότητα της και δέχεται ασυζητητί την κάθε του άποψη από υποταγή και προκαλεί ερεθίσματα στον κυρίαρχο με διαφορετικούς τρόπους από ότι πριν υποταχτεί.

    Πουθενά δεν λέω πως υπάρχουν μόνο οι μεν ή οι δε, απλά χρησιμοποιώ δύο άκρα για να γίνει κατανοητότερο αυτό που λέω. Μάλλον απέτυχα.

    Όπως και νάναι. Πάνω σ΄ αυτό που λες θα σου δώσω την μαυρόασπρη σκοπιά μου. Συγνώμη αλλά πάντα φόραγα μαυρα γυαλιά τα ροζ δεν ταιριάζουν με το δέρμα μου.  

    Προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί μια ΜΗ υποτακτική γυναίκα να κάνει τα πιο πάνω? (να μην διαφωνεί ποτέ, να δέχεται ασυζητητί κάθε άποψη του συντρόφου της, να εκφράζεται μόνο μετά από άδεια, να λέει πως η νύχτα είναι μέρα με μια διαταγή του κ.ο.κ) Από ωριμότητα και σοφία και ύπαρξη ταυτότητας?

    Αν κάνεις κάτι που δεν εκφράζει την φύση σου, πόσο να αντέξεις να το κάνεις?

    Κι αν σε εκφράζουν τότε είσαι υποτακτική και όχι straight.

    Προσωπικά αν έβλεπα μια γυναίκα να κάνει όλα τα πιο πάνω θα σκεφτόμουν πως είτε είναι υποτακτική και τα κάνει μέσα από αυτογνωσία των αναγκών της και απο υποταγή (και τα απολαμβάνει ακριβώς γι αυτό) - ΄ασχετα με το αν ονομάτισε την υποταγή της ή όχι- είτε είναι ένα ασπόνδυλο χωρίς ίχνος προσωπικότητας, έτσι και μπορεί να ζει χωρίς να εκφράζει οτιδήποτε επειδή απλούστατα δεν έχει κάτι άξιο να εκφραστεί, είτε κάποια απίστευτα ντροπαλή που έχει δυσκολία έκφρασης για διάφορους λόγους.

    Δεν δέχομαι πως μια σύγχρονη γυναίκα- και τονίζω το σύγχρονη για να μην αρχίζουν τα παρατράγουδα για το τι έκαναν οι γιαγιάδες μας που δεν είχαν τις κοινωνιοοικονομικές δυνατότητες κι ελευθερίες ή δυνατότητες μόρφωσης κ.ο.κ. με σήμερα- με όλες τις δυνατότητες της σημερινής εποχής θα καταπιέζεται μια ζωή να συμπεριφέρεται υποτακτικά αν δεν είναι υποτακτική σε κάποιο βαθμό – εντός ή εκτός bdsm χώρου.
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Αποκλείεις κατηγορηματικά το τρίτο ενδεχόμενο που περιγράφεις στην τελευταία σου παράγραφο;

    Οι κοινωνικο/οικονομικές δυνατότητες των γυναικών άλλαξαν, αλλά είναι βέβαιο πως καμία δεν εξακολουθεί να γαλουχείται από τη μητέρα της με αρχές προσαρμοσμένες σε κοινωνικά status παρελθουσών δεκαετιών; Ή πως καμία δεν έχει αρχές παράσιτου και δεν προτίθεται να υποδηθεί έναν ρόλο που δεν την εκφράζει προκειμένου να εξασφαλίσει, όχι τα προς το ζην, αλλά τη θέση της συνοδηγού σε ένα καινούριο cabrio ή έναν γάμο με κάποιον που σε αντίθεση με την ίδια διαθέτει ένα πτυχίο ή έναν αξιόλογο μισθό ή ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα με θέα ή πλούσια κοινωνική ζωή;

    Οι τρεις εκφάνσεις υποταγής που αναφέρθηκαν, φρονώ πως υφίστανται στο σύγχρονο κόσμο και έχουν εντελώς διαφορετικές αφετηρίες, αλλά και τελικά αποτελέσματα. Η υποτακτική του BDSM (αδιάφορο αν γνωρίζει τη σημασία του αρκτικόλεξου ή όχι) έχει ως αφετηρία την υποτακτικότητά της και καταλήγει να είναι μία αξιόλογη σύντροφος σε έναν κυριαρχικό άνδρα (χώρια από τις υπηρεσίες που προσφέρει). Το ασπόνδυλο που περιέγραψες έχει ως αφετηρία την ανικανότητα αυτονομίας και καταλήγει να προσφέρει όσο μπορεί αποτελεσματικότερες υπηρεσίες σε έναν άνθρωπο και τίποτα περισσότερο από αυτή την ξεκάθαρη σχέση δούναι (υπηρεσίες) και λαβείν (ασφάλεια) - ας πούμε δηλαδή πως είναι ένα καλοεκπαιδευμένο pet. Η κυρία της τρίτης περίπτωσης έχει ως αφετηρία τις μπολιασμένες από συμπλέγματα γυναικών περασμένων εποχών αρχές της, με ισχυρές δόσεις παρασιτισμού και αναξιοπρέπειας και καταλήγει να φέρεται υποτακτικά (να υποχωρεί ουσιαστικά) προκειμένου να εξασφαλίσει μία υψηλή ποιότητα ζωής, η οποία προφανώς δεν επηρεάζεται από την έλλειψη υπερηφάνειας (δεν την αφήνει να βγαίνει από το σπίτι όσο εκείνος εργάζεται, αλλά προτιμά τη στέρηση εξόδου, από το να εργάζεται η ίδια).

    Στη δε τρίτη περίπτωση, χωρά πολλή συζήτηση το τι συνιστά υποταγή εκτός BDSM και τι συνιστά πορνεία εκτός οίκων ανοχής (μιλούμε για pro-sub που παρέχει υπηρεσίες βάσει σύμβασης πάγιας αντιμισθίας).   Καταλαβαίνεις πως εδώ γίνεται λόγος για ταπείνωση εκτός BDSM...
     
  12. zinnia

    zinnia Contributor

    Θα μπορούσες να μου εξηγησεις τι σημαινει "εισαι υποτακτική κι όχι straight" ;