Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η υποτακτική κάτω από το μικροσκόπιο...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Astarty, στις 16 Απριλίου 2006.

  1. Astarty

    Astarty Contributor

    Για το λεγόμενο screening - scanning που κάνουν οι κυρίαρχοι στις υποτακτικές.

    Τι ψάχνουν να βρουν σε κάποια κοπέλα για να αναλάβουν την εκπαίδευση της και να την κάνουν σκλάβα τους; Ποια στοιχεία του χαρακτήρα της είναι ελκυστικά γι΄αυτούς;

    Σίγουρα σε πρώτη φάση κατά πόσο είναι υποτακτικής ψυχολογίας! Μην τους βγει γιαλατζί! (ντεμέκ όπως είπε και Dream). Αν και πιστεύω πως αυτό δεν αποτελεί φρένο σε όλους.

    Από εκεί και πέρα...τι;
    Βλέπουν διάθεση για μάθηση και εκπαίδευση;
    Βαθμό υποτακτικότητας ίσως; Επιμονή και υπομονή; Υπακοή;
    Θα μπορούσε το πείσμα να θεωρηθεί θετικό στοιχείο;

    Αστάρτη

    Υ.Γ. Θα μπορούσε να ανοιχτεί και ανάλογο thread για τους κυρίαρχους. Τι βλέπουν οι υποτακτικές και μπαίνουν μαζί τους σε διαδικασία εκπαίδευσης;
     
  2. Maley

    Maley Contributor

    Υπακοή. Ολα τα άλλα έρχονται μετα..
     
  3. Guest05

    Guest05 Guest

    Είναι κάποιοι άνθρωποι που ξυπνούν ένα πρωί και διψούν . Όχι για νερό αλλά για να γίνουν καλύτεροι .

    Σημαντικό στη διαδικασία του να γίνεις καλύτερος είναι ότι εκείνο που αισθάνεσαι ( όταν κάνεις screening - scanning ( έτσι το λένε ε; )) είναι εξίσου σημαντικό με εκείνο που αποφασίζεις πως είναι σωστό.
     
  4. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Σίγουρα σε μια BDSM σχέση (εαν ειναι ξεκάθαρη η μορφή απο την αρχή) η υποταγή εέναι το πρώτο στοιχείο που έλκει έναν Κυρίαρχο προς μια sub/slave. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσολογικό (κατά την γνώμη μου) διότι δεν έχουν πολλοί που νιώθουν ανήκουν στον χώρο αυτό την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια τέτοια σχέση, οπότε δείχνει να είναι μια ,εκ πρώτης όψεως, πρώτης τάξεως δυνατότητα να δοκιμάσουν να εκπληρώσουν ένα "θέλω" τους.

    Από εκεί και ύστερα τα υπόλοιπα εναπόκεινται στην ψυχοσύνθεση του καθενός. Αστάρτη, μόνη σου ανέφερες πολύ σωστά κάποιες γενικές κατεθύνσεις, βάσει των οποίων "αναλύει" ένας Κυρίαρχος την sub/slave πριν αποφασίσει αν την αναλάβει. Το BDSM είναι και εγκεφαλικό θέμα εκτώς από σαρκικό (το κατά πόσο θέλει κάποιος να εξουσιάζει ή να εξουσιάζεται), οπότε το πού στρέφει ο Κυρίαρχος την προσοχή του διαφέρει στον καθένα. Είναι όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος: όλοι μας έχουμε μορφολογικά τον ίδιο ή παραπλήσιο αλλά δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο...

    Δεν βοήθησα και πολύ αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να μπεί σε καλούπια αυτό το ζήτημα.
     
  5. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Η υποτακτική κάτω από το μικροσκόπιο...

    Ένα καλούπι για όλους σαφώς και δεν υπάρχει αλλά πολλά καλούπια για τον καθένα ξεχωριστά ίσως υπάρχουν. Και γι'αυτό άνοιξα αυτό το νήμα.

    Παρά πολλές φορές έχω ακούσει γι'αυτό το περιβόητο screening. Τι σημαίνει; Τι ψάχνουν; Τι βρίσκουν;

    Αστάρτη

    Υ.Γ. Αγάπη μου με κατηγορείς για θεωρητικιά; Φτου μου!
     
  6. L_Strike

    L_Strike Contributor

    RE: RE: RE: Η υποτακτική κάτω από το μικροσκόπιο...


      Οχι, δεν σε κατηγορώ για θεωρητικιά.... γενικά δεν κατηγορώ κάποιον - ειδικά κάποιον που ρωτά για να μάθει!

    Απλώς, το ζήτημα που θίγεις είναι καθαρά υποκειμενικό και η απάντηση θα είναι πάντα αυτή που εκφράζει τον καθένα που θα απαντήσει - ίσως σε γενικές γραμμές και ενα ευρύ κοινό.

    Όσο για το screening... ο καθένας αναζητά κάτι ξεχωριστό. Εξηγούμαι: ένας Κυρίαρχος μπορεί να αναζητά μια υποτακτική που να μπορεί να ανταπεξέλθει στισ απαιτήσεις μιας 24/7 Μ/s σχέσης ενώ ένας άλλος κάποια που θα θέλει να ανακαλύψει τα όρια της μέσω της εκπαίδευσής που θα δεχθεί - ένα είδος μέντορα σε περιβάλλον BDSM. Τα δεδομένα αλλάζουν για τον κάθε Αφέντη. Φαντασία να υπάρχει....  

    Το¨"τι ψάχνει" και "τι βρίσκει" ένας Κυρίαρχος στην αρχή είναι στοιχεία του χαρακτήρα ή της ψυχοσύνθεσης της υποτακτικής που να του δείχνουν ότι μπορεί να υπομείνει τις απαιτήσεις μιας τέτοιας σχέσης. Στοιχεία όπως η ειλικρίνια των προθέσεων της sub/slave, η υποταγή και η διάθεση παραγκώνισης της προσωπικής της βούλισης για χάρη του Αφέντη είναι τα πρώτα στοιχεία του χαρακτήρα της που "μπάινουν στο μικροσκόπιο" όπως ανέφερες στον τίτλο. Αυτά αποτελούν τις πρώτες ενδείξεις για το εάν ο Κυρίαρχος θα την αναλάβει.

    Εύχομαι να ήμουν σαφέστερος σε σχέση με πριν...
     
  7. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: RE: RE: Η υποτακτική κάτω από το μικροσκόπιο...

    Ήσουν ξεκάθαρος στήν άποψη σου MSTR2006!
    Εγώ μάλλον θα έπρεπε να διευκρινήσω πως το υστερόγραφο μου απευθυνόταν στον Χάινριχ  
    Είναι δηλωμένη η λατρεία μου γι' αυτόν τον άντρα. Ζητώ συγνώμη για την παρανόηση.

    Αστάρτη
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: RE: RE: Η υποτακτική κάτω από το μικροσκόπιο...

    Θα ήθελα μόνο να προσθέσω, πως απ΄αυτά τα στοιχεία, (που μαύρισα πιο πάνω), το στοιχείο της υποταγής δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα μια συνεχής κατάφαση σε ότι σου λένε ή το μάλιστα Κύριε.
    Πολλές φορές ιδιαίτερα οι ανεκπέδευτες υποτακτικής φύσης γυναίκες είναι ιδιαίτερα αντιδραστικές και μπορεί να απορρίπτουν τα πάντα.
    Αλλά ο έμπειρος Κυρίαρχος μέσα από αυτές ακριβώς τις αντιδράσεις και όχι μόνο, μπορεί να δει πολλά που σε κάποιον άσχετο να μην φαίνονται.
     
  9. L_Strike

    L_Strike Contributor

    RE: RE: RE: RE: RE: Η υποτακτική κάτω από το μικροσκόπιο...

    Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο lara[E-p]. Με τον όρο "υποταγή" δεν εννοώ μια απλή κατάφαση της υποτακτικής σε όσα της λέει ο Αφέντης της, αλλά τον ειλικρινή υποσκελισμό των αναστολών και αμφιβολιών για χάρη Του. Κάτι τέτοιο σαφώς και θα πρέπει να προέρχεται από την εμπιστοσύνη που θα αποπνέει ο Κυρίαρχος στην sub/slave και από την διάθεσή της να υπερβεί η ίδια τα συνήθη όριά της.
     
  10. Απάντηση: Η υποτακτική κάτω από το μικροσκόπιο...

    Το επαναφέρω, βρίσκω ενδιαφέρουσες τις ερωτήσεις που τέθηκαν, απορώντας γι' άλλη μία φορά γιατί δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους Αρσενικούς...
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Νομίζω πως βλέπουν κάποια που έχει την δυνατότητα να τους καταλάβει. Δεν είμαι βέβαιη αν μπορούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένα στοιχεία του χαρακτήρα της, γιατί ο κάθε Κ έχει διαφορετικά πράγματα να επικοινωνήσει. Για τον κάθε Κ επομένως υπάρχει - ιδεωδώς - και το αντίστοιχο Υ που θα μπορέσει να τον καταλάβει (έτσι εξηγούνται πολλά εκ πρώτης όψεως ανεξήγητα ταιριάσματα στον χώρο).

    Έχω ακούσει Κυρίαρχο να μιλάει πολύ αρνητικά για την υπέρμετρη υποτακτικότητα. Άλλον να λέει ότι απεχθάνεται το πείσμα. Όσο για την υπακοή, αδυνατώ να δω σε τί ενδιαφέρει τον Κυρίαρχο. Η υπακοή είναι ένα εργαλείο στα χέρια της εκπαιδευμένης σκλάβας, για την δική της ασφάλεια και μακροημέρευση και γαλήνη της ψυχής της, και τίποτε περισσότερο κατά την άποψή μου.

    Με λίγα λόγια, δεν βλέπω πώς θα μπορούσαμε να κατασταλάξουμε σε έναν γενικό κανόνα. Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε, συγκεκριμένα για την περίπτωση που κάποιος αναζητά σκλάβα (μία περίπτωση που την γνωρίζω κάπως καλύτερα), ότι κάποιος Κ ενδέχεται να αναζητά ενδείξεις στην ψυχοσύνθεση της επίδοξης slv ότι το slavery βρίσκεται ως δυνατότητα στον πυρήνα της προσωπικότητάς της (για χίλιους δυο λόγους), ως ένα πάθος που εν δυνάμει μπορεί να επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα πάθη της ζωής της (έτσι ώστε το slavery να γίνει κάποια στιγμή εφικτό). Δεν ξέρω σίγουρα όμως. Κάποιος "δύστροπος" Κ μπορεί να απαιτεί ως επιπλέον προϋπόθεση την δυνατότητα του Υ να τον αντέχει...

    Νομίζω ότι είναι η πιο θεότρελη ιδέα που άκουσα ποτέ στη ζωή μου. Είμαι βέβαιη ότι οι υποτακτικές δεν έχουν ιδέα...Και δεν κάνω καθόλου πλάκα. 
     
  12. Απάντηση: Re: Η υποτακτική κάτω από το μικροσκόπιο...

    Θα ήταν ενδιαφέρον να διαβάσουμε κάποιες ειλικρινείς προτιμήσεις κάποιων Κ, χωρίς απαραίτητα να θέλουμε να κατασταλάξουμε σε κάποιο κανόνα.

    Είμαι βέβαιη ότι ακόμη περισσότεροι Κ, δεν έχουν ιδέα επίσης... Και δεν κάνω καθόλου πλάκα.