Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 19 Ιουλίου 2005.

 1. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Ποιά είναι κατά την άποψη σας οι διαφορές-αν υπάρχουν- ανάμεσα στα θέλω μιας/ενός υποτακτικής/ου και τις ανάγκες της/του?
   
 2. τασος0

  τασος0 Regular Member

  RE: Ποια είναι η διαφορά....

  συγνωμη λαρα αλλα δεν καταλαβα τι ακριβως ρωτας.. μπορεις σε παρακαλω να το εξηγησεις?
   
 3. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: Ποια είναι η διαφορά....

  Αυτό ακριβώς ρωτάω slave0...πιστεύεις πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ΄αυτό που λες πως θές και στις ανάγκες σου?
   
 4. eros_hermes

  eros_hermes Regular Member

  RE: Ποια είναι η διαφορά....

  Αγαπητή lara[E-p].
  Μάλλον δεν έχεις διατυπώσει σωστά την ερώτηση μιά και το θέλω είναι σχεδόν ταυτόσημο με το έχω ανάγκη.Μήπως θέλεις να πείς τι θέλει και τι υποχρεώνεται η αναγκάζεται να κάνει;
   
 5. Phaedra

  Phaedra Regular Member

  RE: Ποια είναι η διαφορά....

  Η ερωτηση της lara[E-p] μου φαινεται ξεκαθαρη, πραγμα που κανει ιδιαιτερα ενδιαφερον το οτι δεν ειναι ευκολα κατανοητη. Ειναι μηπως ενδεικτικο των γενικοτερων δυσκολιων διαφοροποιησης μεταξυ των δυο εννοιων?
   
 6. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  RE: Ποια είναι η διαφορά....

  Ταυτόσημο????
  Για να δούμε....
  ΘΕΛΩ να είμαι στα πόδια Του, δεμένη και φιμωμένη και ίσως και να έχω και κανέναν οργασμό, πάντα βουτηγμένη στην υποταγή μου, όλα αυτά τα θέλω χμμμ ας πούμε, δις ημηρεσίως... τα θέλω τόσο πολύ που πονάει. Τα έχω όμως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ? Θα τρελλαθώ ή θα αρωστήσω αν δεν τα έχω?
  Ιδού η απορία
   
 7. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: Ποια είναι η διαφορά....

  * γελά

  ευχαριστώ carissa, έσπαγα το κεφάλι μου να βρω ένα παράδειγμα, νομίζω ήσουν παραστατικότατη!
   
 8. gaby

  gaby Guest

  RE: Ποια είναι η διαφορά....

  Κατά την ταπεινή μου γνώμη η ανάγκη - η όποια ανάγκη - του υποτακτικού στοιχείου είναι η βάση του θέλω του. Δηλαδή, αυτά που (δηλώνει ότι) θέλει κανείς είναι δευτερογενή στοιχεία της προσωπικότητάς του και βασίζονται στις (πραγματικές και γνήσιες) ανάγκες του.

  Για παράδειγμα, έστω ότι κάποια υποτακτική έχει ανάγκη να νιώθει ότι ο Κυρίαρχος την φροντίζει. Η ανάγκη όμως αυτή είναι ουσιαστικά μία αφηρημένη έννοια, για να γίνει συγκεκριμένη, η υποτακτική τη μετουσιώνει σε ένα "θέλω" π.χ. θέλει από τον Αφέντη της να της απαγορέψει κάτι, έτσι ώστε αυτή να νιώσει ότι ο Αφέντης της την φροντίζει.

  Η "μαγκιά" του Αφέντη σε αυτό το σημείο θα είναι να καλύψει την ανάγκη της σκλάβας. όχι όμως με τον τρόπο που θα άρεσε σε αυτήν.
   
 9. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  RE: Ποια είναι η διαφορά....

  Τα θέλω μας κάποιες φορές συμπίπτουν με τις ανάγκες μας αλλά όχι πάντα.
  Θέλω να Τον υπηρετώ, έχω ανάγκη να είμαι σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση για να Τον υπηρετώ.
  Απλό παράδειγμα η πρόσφατη εξαγωγή ενός δοντιού μου.
  10 μέρες χωρίς footworship και γενικά έντονη χρήση του στόματος μου. Έχω ανάγκη να απέχω λόγω θεραπείας.
  Ναι, σαφώς και θέλω να νίωσω πως με φροντίζει, και σίγουρα νιώθω ευγνωμοσύνη που το κάνει, όμως θέλω και να Τον ικανοποιώ και να ικανοποιούμε με έναν τρόπο ιδιαίτερο και σημαντικό για Ε/εμάς. Το θέλω γιατί Μ/μας αρέσει πολύ, το θέλω γιατί χωρίς να Τον υπηρετώ νιώθω άχρηστη, το θέλω για χίλιους δυό λόγους.
  Δυστυχώς αδυνατώ ή ακόμα πιο σωστά μου έχει απαγορευθεί, γιατί αντιτίθεται στην ανάγκη μου για ανάρρωση.
  Πολλές φορές και τα ίδια μας τα θέλω αντικρούονται, συνήθως όταν συμβαίνει αυτό, ένα από τα δύο θέλω δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική μας ανάγκη.
   
 10. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: Ποια είναι η διαφορά....

  Τα θέλω μπορεί να είναι αποκυήματα του τρόπου που μεγάλωσε και διαπαιδαγωγήθηκε κάποιος, μπορεί να είναι απόλυτα εγωιστικά και μπορούν να έρχονται σε άμεση αντίφαση με τις πραγματικές ανάγκες μας.

  Αυτό ισχίει τόσο σε βανίλλα επίπεδο, τόσο και σε bdsm σχέσεις, ιδιαίτερα στις αρχές.

  Το ταύτισμα των δύο εννοιών είναι κατά την ταπεινή μου άποψη δυνατή μόνο μέσα από πολύ ψάξιμο και εκπαίδευση.

  Όταν δεν γνώριζα πως μπορεί να είμαι στα πόδια Του, όταν δεν γνώριζα πως ποθώ να υποτάσσομαι, όταν δεν γνώριζα πως έχω ανάκη για έλεγχο πως θα μπορούσα να τα θέλω?

  Αντί γι΄αυτά, ΝΟΜΙΖΑ πως ήθελα μια ισότιμη σχέση, νόμιζα πως ήθελα αυτό ή εκείνο κι όμως ακόμη κι όταν έκανα αυτά που νόμιζα πως ήθελα, μέσα μου παράμενε ένα κενό. Τι σήμαινε αυτό? Πως εκείνα που ήθελα κι εκείνα που πραγματικά είχα ανάγκη δεν ταυτίζονταν.

  Και είχα παγιδευτεί από τα θέλω μου, και συνέχιζα να βουλιάζω μέσα στον εγωισμό μου και να ΝΟΜΙΖΩ πως θέλω να ελέγχω να υποτάσσω κ.ο.κ.
  Έχοντας ανάγκη από έλεγχο, αφού κανείς δεν βρέθηκε να τον εξασκήσει, άρχισα να τον εξασκώ εγώ!! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πίστευα κι όλας πως αυτό Θέλω!
  Για να συνειδητοποιήσω την πραγματική μου ανάγκη, έπρεπε να νιώσω την άσκηση ελέγχου στο πετσί μου και να βιώσω την απέραντη ευχαρίστηση και ολοκλήρωση μέσα απ΄αυτό, για να κατανοήσω την ανάγκη...και τότε άρχισα να το επιθυμώ και να το θέλω.

  Θα το πω με ένα κάπως παράδοξο και αστείο τρόπο για να μπορέσω να γίνω κατανοητή ως πως το πως το αντιλαμβάνομαι και προσπαθώ να το διαχωρίσω, δίνοντας μια εικόνα.

  Είμαι σ΄ένα χώρο και θέλω να ουρήσω, πάω στην τουαλέτα και είναι εκτος λειτουργίας.
  1η περίπτωση: Λέω δεν πειράζει, αντέχω μέχρι το σπίτι
  2η περίπτωση: Ψάχνω σαν τρελλή εναλλακτική λύση και τον πρώτο θάμνο που βρίσκω μπροστά μου χωρίς να με νοιάζει αν θα με δουν κ.ο.κ.

  Ε! για μένα η πρώτη περίπτωση είναι το θέλω, ενώ η δεύτερη το έχω ανάγκη.  

  Με συγχωρείτε για το "παράδοξο" παράδειγμα μου.

  Και μια ερώτηση στην tender lilly.

  Γιατί είναι μαγκιά να Καλύπτει τις ανάγκες μου με τρόπο που να ΜΗΝ μου αρέσει?
   
 11. gaby

  gaby Guest

  RE: Ποια είναι η διαφορά....

  Με τον όρο "ανάγκη" εννοώ κάποια δομικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας, π.χ. την ανάγκη μας για αγάπη, για αποδοχή, για δημιουργία κ.ο.κ.

  Διαμορφώνουμε τα "θέλω" μας πάνω στις βασικές αυτές ανάγκες. Και βέβαια τα κατά καιρούς "θέλω", τροποποιούνται, αλλάζουν ίσως και ριζικά, υποβαθμίζονται, αναβαθμίζονται κ.λ.π. Σήμερα θέλουμε να δείξουμε την αγάπη μας με το να υπηρετούμε, χθες θέλαμε σεξ και δημιουργική ένταση, αύριο θέλουμε να τιμωρηθούμε για διάφορους λόγους - αυτά όλα είναι "θέλω" δεν είναι "έχω ανάγκη".

  Αυτό που περιγράφεις [carissa L_T] με το παράδειγμα για το δόντι σου - περαστικά επί τη ευκαιρία   - είναι η διαφορά μεταξύ του τί θέλουμε και τί μπορούμε να έχουμε / κάνουμε. Δηλαδή, το βασικό ανθρώπινο πρόβλημα. Δε νομίζω να είναι το ίδιο με το θέμα του thread.
   
 12. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  RE: Ποια είναι η διαφορά....

  Αγαπητή tender lilly, oι διαφορές μεταξύ θέλω και αναγκών των submissive ήταν ένα από τα πρώτα μου tasks στην αρχή της «καριέρας» μου ως slave. Έκτοτε έχω διαβάσει και άλλων slaves tasks πάνω στο ίδιο θέμα και πιστεύω πως ξέρω πια ποιο είναι το θέμα και που ακριβώς αναφέρεται.
  Το ερώτημα αυτό που δίνεται σαν task σε πολλές submissive ανά τον κόσμο θεωρείτε βασικό για την εκπαίδευση μιας σκλάβας από πολλούς.
  Επιφυλάσσομαι όμως ως προς την προσπάθεια μου να απλουστεύσω την επεξήγηση.


  http://www.bcwsd.com/backroom/smack/smack032.html

  http://msworthy_one_38.tripod.com/dscommunication/id9.html

  http://www.submissivewomenspeak.net/needwant.htm

  Ευχαριστώ για τα περαστικά.