Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 19 Ιουλίου 2005.

  1. adelina

    adelina Regular Member

    Για μενα ειναι διαχωρισμενα και χαιρομαι που και αρκετοι αλλοι το εχουν ψαξει τοσο ωστε να δουν την αναγκαιοτητα αυτου του διαχωρισμου.

    Καπου ειχα διαβασει πως ειναι βολικο να αποποιηθει η σκλαβα καθε ευθυνης απεναντι στον ιδιο της τον εαυτο και την υποχρεωση της να κατανοει και να διαχωριζει με τη βοηθεια του αφεντη της ενιοτε τις αναγκες τις οι οποιες και την οδηγησαν στο να εχει αφεντη από το τι θα ηθελε να υπαρχει μεσα στη σχεση.
     
  2. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Όταν τα θέλω μας βγαίνουν μέσα από την ανάγκη τότε η δύναμη για να τα ακολουθήσουμε είναι μεγάλη και η πορεία μας είναι μονόδρομος.
    Νιώθουμε πως πρέπει να ικανοποιήσουμε αυτές τις ανάγκες για την ηρεμία της ψυχής και του σώματος.
    Όλα επιλογές εξάλλου είναι το ρίσκο είναι δικό μας και εμείς πληρώνουμε το τίμημα.
    Εκεί είναι και η διαφορά του ¨θέλω¨ της ανάγκης με το ¨θέλω¨ της επιθυμίας μας , το ένα μας στοιχίζει πολύ περισσότερα αν δεν ικανοποιηθεί από ότι το άλλο.
    Στην περίπτωση αυτή Elvira που εθεσες ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζεις.
     
  3. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Για να μπούνε τα πράγματα σε μια διαλογική βάση πρέπει να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα.

    Υπάρχουν ανάγκες και οι επί μέρους διαβαθμίσεις τους σε κάθε άνθρωπο (το πρότυπο της πυραμίδας). Οι βασικές ανάγκες είναι αυτές της επιβίωσης (εξασφάλιση τροφής και στέγης) και υγείας. Κατόπιν, ακολουθούν οι ψυχοπνευματικές ανάγκες, οι οποίες εξασφαλίζουν την εσωτερική ηρεμία αφενός και την αποδοτικότητα στις εν γένει ενασχολήσεις αφ’ ετέρου, Έπειτα, ο χώρος είναι ανοιχτός για τις δευτερεύουσες και τις επίπλαστες ανάγκες εκάστου. Σαφώς και υπάρχουν ενδιάμεσες διαβαθμίσεις (οι πιο κατηρτισμένοι ας συμπληρώσουν).

    Αν μιλάμε για επιθυμίες, αναφερόμαστε είτε σε εικόνες, που μένουν καιρό στον νου υπό μορφή φαντασιώσεων, είτε σε στιγμιαίες σκέψεις που θέλουμε να υλοποιηθούν.
    Εάν η επιθυμία είναι ιδιαίτερα έντονη και επιτακτική, συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία περί εξασφάλισης εσωτερικής γαλήνης .Αντίθετα, η δεύτερη περίπτωση επιθυμιών υπάγεται (πιθανότατα) στην κατηγορία των δευτερευουσών αναγκών. Ο όρος “ανάγκη” συνήθως υπερτερεί σε ισχύ από αυτόν της “επιθυμίας”, καθώς περιλαμβάνει το “ειδικό βάρος” της ανάγκης εξασφάλισης των προς τω ζην.

    Οι διακυμάνσεις των επιθυμιών οδηγούν στην κατηγοριοποίησή τους, Κριτήριο αποτελεί το τι αποσκοπεί η εκπλήρωσή τους. Θα πραγματοποιηθεί μια φαντασίωση ή έχει ως στόχο την ψυχική – εσωτερική αρμονία; Είναι βαθύτερη η πηγή που προκάλεσε την επιθυμία ή ήταν σύλληψη της στιγμής;

    Αναφέρω ένα case study προς τον διαχωρισμό αυτό

    Έστω ένα Χ άτομο, που συνειδητοποίησε την κλίση του προς την Κυριαρχική/ υποτακτικά πλευρά και θέλει να βιώσει μια σχέση, αναλαμβάνοντας τον ρόλο που του αρμόζει.
    Η ερώτηση – κλειδί που θα πρέπει να ακολουθήσει είναι “αν μια vanilla σχέση με καλύπτει πλέον”. Αν η απάντηση είναι αρνητική, καταδεικνύεται ανάγκη ταύτισης ψυχοσύνθεσης και σεξουαλικότητας στην καθημερινότητά του. Αντίθετα, αν η απάντηση είναι θετική, φανερώνεται ένα άτομο με διάθεση να εξερευνήσει κάτι καινούριο και διαφορετικό. Οι λόγοι που ωθούν σε αυτό είναι λίγο - πολύ γνωστοί και δεν θεωρώ μεμπτό να θέλει κάποιος να βιώσει την διαφορετικότητα και να κρίνει αν εν τέλει του ταιριάζει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελεί ανάγκη, όσο και αν έχει πείσει τον εαυτό του πως είναι (και μάλιστα επιτακτική).

    Προσωπικά δεν δέχομαι την έννοια της σκλάβας που εγκαταλείπει την πλήρως κρίση της, αποποιούμενη των ευθυνών της προς τον εαυτό της. Αντίθετα, για χάρη Του θα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό της, έχοντας επίγνωση ότι αποτελεί ιδιοκτησία Του (την πολυτιμότερη κατά την κρίση μου). Κοινώς, έχει χρέος προς τον Κύριό της να επιμελείται τον εαυτό της (σωματικά και ψυχικά), ώστε να Τον υπηρετεί καλύτερα. Κάποιες φορές ενδεχομένως να υπάρξει σύγχυση μέσα της, όσον αφορά το τι αποτελεί ανάγκη της και τι όχι. Εκεί δρα καταλυτικά η κρίση Του, κάνοντας τον απαραίτητο διαχωρισμό . After all, He knows best...
     
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    και τωρα η δικη μου αποψη ..(ναι ναι ... εδω θα πειτε ωχ ωχ ..)
    Θα μου επιτρεψετε πρωτα να βαλω στην θεση της λεξεως "αναγκη" την λεξη "ταυτοτητα" .
    "ταυτοτητα" ειναι αυτο που πραγματικα ειμαστε .. σπανια δε το γνωριζουμε και το ταξιδι προς την κατανοηση της ταυτοτητας μας ονομαζεται αυτογνωσια ...
    Τα "θελω" ειναι ολα εκεινα που νομιζουμε οτι θα μας δωσουν την ευτυχια , χωρις την αυτογνωσια ομως , η εκπληρωση των "θελω" θα μας αφηνει μονο μια μικρη ψευδαισθηση ικανοποιησης ...
    Αυτος που κυριαρχειται απο τα "θελω" του , ειναι καταδικασμενος να κυριαρχησει πανω στους αλλους . Δεν εχει σημασια αν γονατισμενος λεει "ευχαριστω" στο χαστουκι που τρωει ..
    θελεις να παραδωσεις το δικαιωμα της κυριαχειας σε Εκεινον
    θελεις να γινει ο Κυριαρχος σου
    Εκεινος ...... ποσο πραγματικα το "θελει" αυτο ????? ........
    γιατι εχω την αισθηση οτι παραχωροντας Του το δικαιωμα , ταυτοχρονα Τον υποχρεωνεις σε αυτο ???? ........
     
  5. Αναγκες φυσικες και συναισθηματικες εχουν ολοι οι ανθρωποι,εκτος αν οι σκλαβοι σου ειναι καποια μοντελα ρομποτ απο το μακρινο μελλον.
     
  6. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Ρωτα τους ιδιους .... Εγω δεν ξερω ... Μistress δηλωνω.
     
  7. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    lara[E-p] παλη αργησα να σου απαντησω, βλεπης εκτος απο το να κυριαρχω στην ερωτικη μου ζωη, μου αρεση να κυριαρχω και στην ζωη γενικα και ειδικα στην δουλια μου που μου κλεβη πολλη χρονο μου απο την ζωη μου την εχω κανη και αυτην βλεπης υποτακτικια και μου αρεση (γελαη)Στην ερωτηση σου τωρα,ναι μπορη οπως το λες να της πω (θ ε λ ω) να πηδηξεις απο τον 4οκαι θελω να το κανη αλλα ξερης που ειναι η ουσια οταν χωρις καμια αντιρηση γυριση και παη να πηδηξει εγω θα την πιασω απο το χερι θα την τραβηξω στην αγκαλια μου και χαδευοντας τα μαλια της θα της πω μπραβο σου απαλη μου,μου αποδιξες οτι εισαι απολητα *αφημενη*σε εμενα τον κυριαρχο σου και δεν παυης να υπακους σε ολλα μου τα *θ ε λ ω* γιατι εαν την αφισης να πεση ναι μεν θα εχη εκτελεση το *θ ε λ ω *σου αλλα ενα δευτερολεπτο πριν πεθανη θα σε εχη κηταξη στα ματια και θα εχης δη οτι εχασε την τυφλη εμπιστοσηνη που ειχε σε εσενα,να την καθοδιγης οπου κρινης εση χωρις να σου φερη καμια αντιρηση στα *θ ε λ ω *σουγιατι ηξερε οτι ειχες απολητο ελενχο της Κυριαρχιας σου επανω της, που σε ειχε πανωκαι απο την ιδια της την ζωη,και τοτε για εμενα δεν εξιζη να λεγεσαι Κυριαρχος αλλα καπως αλλιος.Πιστευω να καταλαβες τωρα για τα πως θελω τα *θ ε λ ω *μου γλυκια μου iara.
     
  8. Ελα τωρα που δε ξερεις,ολα τα χατηρια τους κανεις.
     
  9. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Ναι το ρισκο μπορει να ειναι δικο μας αλλα αν πρεπει να πληρωσουν το τιμημα μαζι με εμας και ανθρωποι που δεν φταινε σε τιποτα; Φυσικα και ειναι μονοδρομος. Πιστευεις πως ενας ανθρωπος ηδη εγγλωβισμενος μεσα σε μια οικογενεια σε παιδια που αγαπαει και ανακαλυψε πολυ αργα τις επιτακτικες του αναγκες μπορει καποια στιγμη να απελευθερωθει, να απελευθερωσει ολοκληρωτικα τα θελω του; Ακριβως γιατι ειναι μονοδρομος.
     
  10. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Αν ξεχασουμε για μια στιγμη τον ερωτικο σαδισμο/μαζοχισμο. Αυτο δεν ειναι που θελει να παρει ενας Κυριαρχος αυτο δεν ειναι που θελει να δωσει ενας υποτακτικος;
     
  11. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Ναι μπορεί…όταν νιώσει πως είναι πραγματικές ανάγκες θα βρει την δύναμη και θα το κάνει, διότι αν ίσως δεν το κάνει το τίμημα που θα πληρώσει μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τα άτομα που έχει δίπλα του.
    Και αν μιλάμε για παιδιά πως θα τους φαινόταν μια δυστυχισμένη μητέρα άδεια, χωρίς ενέργεια, ίσως και μέσα σε μια κατάσταση μόνιμης κατάθλιψης?.
    Τα πράγματα έχουν πολλές πλευρές πρέπει να τα βλέπουμε λοιπόν έτσι.
     
  12. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Θέλω και Ανάγκη, ποιά η διαφορά?

    Απαλη υποταγμενη μου ομορφια,ο καθενας εχει τοις δικες του αποψεις στο θεμα αυτο. Εσυ *θ ε λ ω* να αφησης τα πραγματα να σε οδηγησουν μονα τους, εκει που πρεπει να οδηγοιθης ,στην απολητη ομορφια μιας τετιας σχεσης.