Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θα παραμερίζατε το D/s για μια καλή σχέση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 19 Νοεμβρίου 2015.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @peleas: υποθέτω ότι λέγοντας πλαίσιο εννοείτε την θεσμοθέτηση στο ποστ #22, αν ναι, "Το μόνο που θα μπορούσαν να θυσιάσουν είναι το πλαίσιο" = "Το μόνο που θα μπορούσαν να θυσιάσουν είναι τη θεσμοθέτηση". Αυτό εννοείτε;
     
  2. Με τον όρο "πλαίσιο" εννοώ το σύνολο των πρακτικών (π.χ. διαχείριση εξουσίας εντός και εκτός ερωτικού παιχνιδιού και τρόπος έκφρασής της, όρια και κόκκινες γραμμές, λέξη ασφαλείας, ρόλοι και ιδιότητες αυτών, σχέσεις με τρίτους) όπως έχει συνομολογηθεί από τα δύο μέρη. Αυτή η από κοινού ομολογία είναι η θεσμοθέτηση για τη συγκεκριμένη σχέση.

    Ανυπαρξία πλαισίου σε μια ασύμμετρη σχέση σημαίνει -όπως το αντιλαμβάνομαι- ότι τα πάντα είναι είτε υπό συνεχή διαπραγμάτευση (εκτός από το ποιος κάνει κουμάντο), είτε υπό σιωπηρή αποδοχή.
     
  3. Συμφωνώ και διευκρινίζω: Όταν λέω "τι σημαίνει d/s σχέση για τον καθένα" δεν εννοώ ότι θα ανακαλύψουν τον τροχό, αλλά ότι θα επιλέξουν από τις "δυνατότητες" του d/s πλαισίου εκείνες που τους ταιριάζουν.
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @peleas: Δεν γνωρίζω τις εμπειρίες σας αναφορικά με το μακροχρόνιο των σχέσεων του τύπου που συζητάμε, βιωματικά όμως και όχι μόνον σε προσωπική βάση, μπορώ, και έχω υπαινιχθεί στο παρεθόν :
    να διατυπώσω την άποψη πως μετά από μερικά, περίπου 3 σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μου, χρόνια διαρκούς συμβίωσης, τα όσα αναφέρετε ατονούν και κατ' ουσίαν εξαφανίζονται μέσω όσμωσης. Ταυτόχρονα όμως τίποτε δεν είναι σε συνεχή διαπραγμάτευση παρά μόνον τις, σπάνιες, στιγμές που θα παρουσιαστεί κάτι πραγματικά νέο, διαφορετικά τα μέλη της σχέσης απλά "ξέρουν".
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Εξαιρετική η τοποθέτησή σας εκεί, επιτρέψτε μου να συμφωνήσω, ειδικά στο κομμάτι που αναφέρεται στην έλλειψη ανταγωνισμού για την κυριαρχία. Αν λοιπόν υπάρχει κυριαρχία, και είναι ξεκάθαρο αυτό, δεν γίνεται ποτέ ξανά αντικείμενο διαπραγμάτευσης, τότε οι πρακτικές είναι δευτερευούσης σημασίας.
    Αυτό μάλλον σχηματικά προσπάθησα να πω και εγώ.
    Οι λόγοι για την ''ευελιξία'' δυνητικά είναι διάφοροι...
    Μπορεί να είναι ο χρόνος που κυλά αμείλικτα, μπορεί να είναι αλλαγές στην ζωή των συμμετεχόντων, μπορεί να είναι μία κατάσταση προσωρινή (πχ μία εγκυμοσύνη ή μία ασθένεια), μπορεί να είναι η πολυερωτία, μπορεί... μπορεί... μπορεί... είναι χίλια δυο πράγματα που ενδέχεται να σηματοδοτούν αλλαγές.
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Διαφωνώ. Θα δεις ότι καθημερινά θυσιάζουμε όλοι επιθυμίες μας. Και όχι απαραίτητα για κακό. Συχνά στην υπηρεσία και καθ' οδόν προς μεγαλύτερες επιθυμίες μας. Και καήκαμε κατ' εμέ αν δεν το κάναμε  

    Φυσικά και γίνεται  
    Δηλαδή κατά βάση έτσι γίνεται  
     
  7. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας!
    Οι περισσότερες είναι εξαιρετικές, διαμάντια μια προς μια!
       

    Να πω ότι έχει μεγάλη σημασία για μένα η επισήμανση του @MasterJp "Το μόνο που θα μπορούσαν να θυσιάσουν είναι τη θεσμοθέτηση".
    Αν και υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις, και είναι αρκετές ίσως, δεν αναφερόμουν σε αυτές.

    Αναφέρομαι σε πλήρη ακύρωση του όποιου θεσμοθετημένου πλαισίου.

    Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Το βλέπω όμως και το θέτω προς συζήτηση και από την εντελώς αντίθετη όψη.  
    Δηλαδή όλοι αυτοί οι λόγοι και άλλοι πολλοί να μην οδηγούν στην χαλάρωση, την ακύρωση, την αλλαγή των ισορροπιών μιας Κ/υ σχέσης αλλά στην ενδυνάμωσή της.
    Δική μου εμπειρία (χωρίς να σημαίνει ότι είναι καθολικός κανόνας) είναι ότι αν κάτι, ό,τι και αν είναι μπορεί να αποδυναμώσει την Κ/υ δυναμική, τότε αυτή θα αποδυναμωνόταν έτσι κι αλλιώς.
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Κι εγώ, όταν αναφέρθηκα στο εγκεφαλικό D/s και την σημασία του για μένα, ακριβώς σ΄αυτό αναφερόμουν, στην ουσιαστική ενδυνάμωση της σχέσης, παρόλη την θυσία του πλαισίου.
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Τέλεια!  
    Οπότε έχουμε ένα νέο εξαιρετικά ενδιαφέρον ερώτημα στο αν το πλαίσιο, και σε ποιο βαθμό κάνει το D/s ή αν είναι εντελώς απαλλαγμένο πλαισίου...  
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Υπάρχουν παράγοντες ,καταστάσεις η συνθήκες που επηρεάζουν πολύ ισχυρότερα την ζωή μας από την Κ/υ δυναμική .
    Η θέση σου λες πως προκύπτει κατόπιν εμπειρίας. Δεν το πολυκαταλαβαίνω αυτό.
    Πως γίνεται να βίωσες μια σχέση ,την ίδια σχέση δύο φορές, μια με ¨κατι" που αποδυνάμωσε την Κ/υ δυναμική και μια που χωρίς να υπάρξει αυτό το κάτι ,πάλι η Κ/υ δυναμική αποδύναμώθηκε ,ωστε να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα ...
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για το αν υπάρχουν "συνθήκες που επηρεάζουν πολύ ισχυρότερα την ζωή μας από την Κ/υ δυναμική" και δεν το εννοώ μόνον σεξουαλικά αλλά αυτό είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα, ίσως και από αυτές που δεν μπορούν να γίνουν    

    Όχι, δεν βίωσα την ίδια σχέση δυο φορές. Δεν γίνεται αυτό. Βίωσα άλλες σχέσεις, εξίσου δυνατές και όμοιες ως προς κάποια στοιχεία και παράγοντες.

    Και βίωσα μέσα σε αυτές ανατροπές, ανατροπές της ζωής, γεγονότα που μπορούν να αποδυναμώσουν ή και να διαλύσουν μια σχέση. Και είδα ότι σε κάποια περίπτωση (εγώ πρώτη το παραδέχομαι) λάκισα ενώ στη δεύτερη όχι. Αντιθέτως, στη δεύτερη περίπτωση μπορώ να πω πως γεγονός (-οτα) που κατά γενική ομολογία θα ξέφτιζαν, θα εμπόδιζαν ή και θα τελείωναν τη σχέση, όχι απλώς δεν το έκαναν αλλά απεναντίας ενίσχυσαν την υποταγή και την Κυριαρχία σε επίπεδα που ακόμη κι εγώ δεν το πιστεύω κάποιες στιγμές  
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Κατανοητό @margarita_nikolayevna ,έτσι κάπως το φανταζόμουνα εξ άλλου.
    Δεν μπορείς όμως να συγκρίνεις δυο σχέσεις, όσο και αν προσομοιάζουν ως προς την ασυμμετρία , τη στιγμή που το ένα μέλος είναι διαφορετικό ,και το άλλο -εσύ- επίσης διαφορετικό , στο χρόνο, με ο,τι συνεπάγεται αυτό, ωστε οι αντιδράσεις σου να είναι κι αυτές διαφορετικές.