Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θα σεβαστώ εγώ ο/η Κ τη θρησκεία σου;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 8 Νοεμβρίου 2018.

  1. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Βρήκα ένα παλιότερο νήμα του φόρουμ που λεγόταν η αλήθεια για το bdsm μέσα στο χριστιανισμό. Εκεί έγραψα ένα ποστ που είχε σύνδεσμο για την καταδίκη του bdsm από το χριστιανισμό.το επαναφέρω εδώ :
    "Το bdsm ,πριν καταντησει ενα ακομα προιον της βιομηχανιας του θεαματος με ιλουστρασιον φαντασιωσεις και προκαθορισμενη δομη , κανονες κλπ , σαν γνησιο πνευματικο τεκνο της γαλλικhς επαναστασης και του διαφωτισμου ειναι ολικα ασυμβατο με την χριστιανικη ηθική. Ο κυριος εκφραστης του ο Μαρκησιος ντε Σαντ ήταν συγγραφεας και φιλοσοφος με ηδονιστικές, και αθειστικες θεωρήσεις χλευαζοντας τον αρετη οποως αυτη νοειται στον χριστιανισμο. Η φιλοσοφικη εκφραση του σαδομαζοχιισμου ειναι μαλλον ο λιμπερτινισμος η οποια επεκτεινει την ατομικη ελευθερια στο επακρο.
    Θυμαμαι ωστοσο ακομα και απο την εποχη των του irc να υπαρχει καναλι που ονομαζοταν #Christianbdsm κατι που μου φαινοταν τοτε οπως και τωρα αδιανοητο γιατι χριστιανισμος και bdsm δεν συναδουν. Η εξηγηση που δινω για τα ατομα αυτα ειναι οτι ειναι βαθυτατα ενοχικοι bdsmers και προσπαθουν που συμβιβασουν τα ασυμβιβαστα.Τοσο απο τη σκοπια της φιλοσοφιας του bdsm οσο και απο αυτη του χριστιανισμου το bdsm δεν μπορει να γινεται απο χριστιανους. Δειτε και εναν χριστιανικο αφορισμο του Bdsm εδω: http://www.gotquestions.org/Bible-BDSM.html "
     
    Last edited: 28 Νοεμβρίου 2018
  2. espimain

    espimain Contributor


    Αυτά που αναφέρονται στο άρθρο είναι Καλβινιστικές ερμηνείες της Αγίας Γραφής.
    Είναι από τις οργανώσεις που μοιράζουν τα βιβλία που γράφουν απ΄ έξω Αγία Γραφή και τα προσφέρουν να τα βρείτε στα συρτάρια των κομοδίνων σε πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει παρά η μετάνοια, δηλαδή αν κάνεις κάτι για το οποίο εσύ δεν νοιώθεις καλά μπορείς να μετανοήσεις γι’ αυτό που σε βαραίνει.
    Έχουν γίνει σχετικές αναφορές σε προηγούμενα μηνύματα σε αυτό το νήμα.
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Καθένας που ασχολείται με το βδσμ έχει ,λέει ο θρύλος, αυξημένη αυτογνωσία.
    Η θρησκευόμενη υπό μας, λοιπόν, είναι αμαρτωλή, και το ξέρει. Ετσι κι αλλιώς οι ηθικές αξίες και οι νόμοι της θρησκείας τέθηκαν για να καταπατηθούν απο τους ανθρώπους, ώστε να΄ρθει μετά ο αίρων τις αμαρτίες ολονώνανε να μας σώσει με την θυσία του κλπ κλπ...Κι αυτά τα ξέρει η υπό μας.
    Πάει λοιπόν κάθε Κυριακή στην εκκλησία, εξομολογείται, κάνει τις μετάνοιες της (οχι προς τον Κ, προς τον Κύριο), λέει τα πατερημά της, εξαγνίζεται, κι απο Δευτέρα βουρ ξανα...
    ....αρα σέβεται η υπό, κι ο Κ πρέπει να βρεί άλλη δικαιολογία!  
     
  4. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Εξαιρετικά βολικό για την υπό  

    Η συνεχής επανάληψη της ιδιας αμαρτιας είναι εμπεγμος. Αν πραγματικά μετανοείς για την αμαρτια αναγνωρίζεις ότι εσφαλες και δεσμεύεσαι να μην το επαναλάβεις .
    Αν όχι κάνεις απλα διαχείριση ενόχων.
    Αλλά πολύ συχνά οι θρησκευομενοι κάνουν ότι τους βολεύει με την πιστη τους κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους  
     
    Last edited: 28 Νοεμβρίου 2018
  5. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Αυτό όμως δεν μας δίνει άλλοθι για να κάνουμε εμείς ότι θέλουμε.
    Αφου λοιπόν μιλάμε για θρησκεία (την οποία θρησκεία) εάν η υ κάνει διαχείριση ενόχων ή όχι θα το κρίνει ο Θεός της και όχι εμείς.
     
  6. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Φυσικα και οχι , ουδεποτε υπονοησα ασυδοσια απο τη μερια του Κ.
    Αυτο που λεω οτι αν η υπο δεν ειναι συνεπης ως προς τα θρησκευτικα της πιστευω ,πως περιμενει να ειναι ο Κ στον οποιον ανηκει;
     
  7. Brainman

    Brainman Deep in a fe mind

    και το Σαββατοβραδο ειναι απαγορευτικο
     
  8. Queen87

    Queen87 Summer mood Contributor

    Αυτό που το στηρίζετε;

    Έχετε απόλυτο δίκιο στο πόστ σας... όμως με αυτή την λογική εγώ ως θρησεκυόμενη δεν θα έπρεπε να διαβάζω Νίτσε επειδή ήταν άθεος... Και όχι απλά αθέος, έχει δηλώσει οτι ο Θεός έχει πεθάνει.
    Διαβάζουμε και επιλέγουμε τι μας ταιριάζει και τι όχι...αν και εφόσον δεν αντιβαίνουν τα πιστεύω μας.

    Θα ξαναγράψω το εξης.

    Μια θρησκευόμενη υ δεν μπορεί να υπάρξει με έναν άθεο Κ. Ο άθεος Κ όσο και να σεβαστεί αρχικά τις ηθικές απαγορεύσεις της υ θα εγκλωβιστεί και δεν θα μπορεί να είναι ο εαυτός του.
    Η δε θρησκευόμενη υ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά επειδή θα νιώθει καταπίεση.Αργά η γρήγορα η όποια επαφή θα τελειώσει.

    Θρησκεύομενος Κ με θρησκευόμενη υ μια χαρά bdsm κάνουν... Δεν σας κάνει η λέξη bdsm; όπου bdsm βάλτε kinky sex με bdsm επιρροές. Οτι συμφωνηθεί μεταξύ του ζευγαριού μπορούν να το κάνουν. Όσο παραξένο και έξω απο απο την δικιά σας νοότροπια και αν είναι.
     
  9. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Εφόσον είναι παντρεμένοι και δεν είναι poly, αλλοιώς υπάρχει καταπάτηση μίας απο τις 10 εντολές, εάν μιλάμε για ζευγάρι του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor


    Αντιλαμβάνομαι την κατ' αρχάς διάθεση συνεισφοράς επί του θέματος...
    Mε το μπαρδόν όμως, αλλά έτσι όπως είναι γραμμένο είναι το πάρτυ της παρανόησης...
    Δεν θα επεκταθώ στα γιατί και πώς του βδσμ ούτε στην όποια συμβατότητά του με την οποιαδήποτε θρησκειολογική θεώρηση.
    Πολλώ δε μάλλον στον χαρακτηρισμό ή την ερμηνεία του σκοπού του έργου του παχιού μαρκήσιου.
    Ούτε στην απόπειρα διερώτησης πιθανότητας τής εμπλοκής μιας φιλοσοφικής θεώρησης με την προβολή ενός ψυχολογικού όρου στο συλλογικό αντίλημα.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    O Κύριος δεν είναι Κυρίαρχος (δηλαδη, εντάξει, ειναι Κυρίαρχος του Συμπαντος αλλά αυτο είναι άλλο θέμα) για να ζορίσει την υπό μας.Είναι και Πανάγαθος, έχει κατανόηση άσε που δεν λέει πουθενα στο ευαγγέλιο οτι απαγορεύεται και δεν συγχωρεΊται να περιπίπτεις στο ίδιο αμάρτημα.... 

    Το στηρίζουμε στην ακόλαστη ζωή της που βρίθει σεξουαλικών - Θε μου φύλαγε - δραστηριοτήτων εκτός γάμου και με σκοπόν την ηδονήν και ουχι την αναπαραγωγήν. Δεν είναι πράματα της θρησκείας αυτά, είναι αμαρτίες.τι, όχι;   
     
  12. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor