Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θα σεβαστώ εγώ ο/η Κ τη θρησκεία σου;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 8 Νοεμβρίου 2018.

  1. Queen87

    Queen87 Summer mood Contributor

    @underherfeet
    Πολλές ανακρίβειες.
    Θα συμφωνήσω μαζί σας στο ότι η σεξουαλική επαφή εκτός γάμου θεωρείται αμαρτία. Εντός γάμου όμως δεν θεωρείται και το ζευγάρι δεν κάνει σέξ μονάχα για την αναπαραγωγή. Δεν ξέρω που το ακούσατε αλλά αν έχετε στο νού σας το εδάφιο που λέει "αυξάνεσθαι και πληθύνεσθε" θα σας παραθέσω και το εδάφιο που λέει "ο δε ανήρ ας εχει την εκαστό αυτού γυναίκα δια τας πορνείας τους". Οι παροιμίες και όλο το Άσμα Ασμάτων μιλάει για αυτά τα θέματα.
    Λυπάμαι αν σας το χαλάει αλλά και οι πιστοί νορμάλ ανθρωποί είναι... Ή μήπως είναι πολύ νορμάλ για εσάς;

    Καλως ή κακώς το φόρουμ δεν είναι έτοιμο για τέτοιου είδους συζήτηση διότι δεν αφορά τους ποιο πολλούς.
    Αν είχαμε μια αφροαμερικάνα στην παρέα μας και έγραφε οτι προβλήματιζεται για το αν πρέπει να έχει Κύριο και να τον προσκυνάει και να ακολουθήσει όλο το φάσμα του bdsm ενώ οι δικοί της περάσαν σκλαβιά θα νομίζαμε οτι μας τρολλάρει. Στην αμερική όμως υπάρχει και αυτή η κατηγορία του bdsm που είναι διαφορετική.
    Ότι είναι διαφορετικό το χλευάζουμε.
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Καλή μου βασίλισσα, μήπως είναι λίγο αυστηρή η κρίση σου;
    Αφού συμφωνείς μαζί μας για τις εκτός γάμου ακολασίες , που τις βρήκες τις πολλές ανακρίβειες; Μιλήσαμε εμείς για εντός γάμου δραστηριότητες;
    Αν καποιος μίλησε για εντος γάμου σεξ αυτή είσαι σύ , αγαπητή βασίλισσα, παραθέτοντας και κάποια εδάφια μάλιστα. Το θέμα όμως δεν είναι να κάνουμε αντιπαράθεση τσιτάτων των ιερών βιβλίων, που έτσι κι αλλιώς ερμηνεύονται κατα το δοκούν , αλλά και βρίθουν αντιφάσεων. Το θέμα είναι να ανιχνεύσουμε το πνεύμα τους, να καταλάβουμε την λογική τους, να κατανοήσουμε τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκαν, τον τόπο, τον χρόνο και τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής εκείνης. Υπο αυτό το πρίσμα βέβαια , πιο πιθανό θα είναι να καταλήξουμε πως τα ιερά βιβλία είναι ανθρώπινες κανονιστικές διατάξεις, παρά θείος λόγος που απεκαλύφθη σε κανα δυό εκλεκτούς πάνω στα βουνά, αυτό όμως είναι μια άλλη κουβέντα.

    Για να επανέλθουμε, αυτό που είπαμε , και επαναλαμβάνουμε , είναι πως η θρησκεία δεν βλέπει με καλό μάτι την σεξουαλική πράξη όταν γίνεται για την ηδονή και μόνο .
    Μπορεί να μην αναφέρεται ρητά στα ιερά βιβλία, όμως η Χριστιανική παράδοση σαφώς και καταδικάζει το σεξ για την ηδονή και την απόλαυση, καταδικάζει την ομοφυλοφυλία, τον αυνανισμό, καταδικάζει την αντισύλληψη, ( μόλις το 2010 η Καθολικη εκκλησία αποδέχτηκε την χρήση προφυλακτικου λόγω AIDS) απαγορεύει το σεξ τις μέρες που η γυναίκα έχει περίοδο ή όταν είναι έγκυος , άρα όσο δεν μπορεί να τεκνοποιήσει.Τα έχουμε διαβάσει απο τους άγιους πατέρες ολ' αυτά, τα έχουμε ακούσει επανειλημμένα απο άμβωνος απο τους διαπιστευμένους αντιπρόσωπους του θεού επι γης, τους παπάδες, κάθε βαθμού.

    Για να το πάρω λοιπόν και λίγο πιο σοβαρά,κάποιο θρήσκο υ που παίρνει κι αυτό στα σοβαρά αυτές τις αντιλήψεις και παραδόσεις περί σεξ σε μια υποθετική προσέγγιση με ενα οχι και τόσο θρήσκο,έως άθεο η αγνωστικιστή Κ είναι απολύτως αναμενόμενο να υπάρξουν και να διαπιστωθούν οι διαφορές αντιλήψεων .
    Ε, για να εξελιχθεί αυτή η προσέγγιση σε σχέση, κάποιος θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του και αυτός βέβαια δεν θα είναι ο Κ, όχι γιατί δεν θα σεβαστεί την πίστη του υ , αλλά γιατί αυτή η πίστη είναι βασικό στοιχείο ασυμβατότητας.

    Κοντολογίς, δεν μας το χαλάει που πιστεύουν οι πιστοί , ουτε μας νοιάζει αν και πόσο νορμάλ είναι.
    Μας χαλάει που κάποιοι εξ αυτών εθελοτυφλούν και φανατίζονται.
     
    Last edited: 4 Δεκεμβρίου 2018
  3. tithon

    tithon Contributor

    έναν σωρό δικαιολογίες μπορεί να σκεφτεί κάποιος που φοβάται να σχετιστεί ή να πάρει ρόλο.

    δεν γίνεται κατανοητό σε μένα ποιά διαφορετικότητα χλευάζεται εν προκειμένω. ομιλούντες για ερωτικές σχέσεις η επικρατούσα στάση ειναι διαφορετικοστραφής, οι αρσενικοί αναζητούν ανάμεσα σε θηλυκές και οι θηλυκές ανάμεσα σε αρσενικούς. υπ αυτήν την προσέγγιση η επίκληση απαξίωσης της διαφορετικότητας μοιάζει προσχηματική.

    @cadpmpc
    το σεξ, οι σχέσεις των φύλων, είναι επικίνδυνο πράγμα για κάθε πουριτανισμό, παραείναι πηγαίο για να ελεγχθεί.
    οι 17 ωρες εργασίας δεν θεωρούνται κακοποίηση ή έστω παρενόχληση, το σεξ όμως είναι.
    τα φύλα δεν είναι καθώς πρέπει πράγμα.
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Eμ, έτσι είναι...
    Όταν από νιονιό νάδα, του μουνιού ή του πουλιού ο χαβάς των κατά συνέπεια διανοητικώς αγάμητων, γίνεται εργαλείο στα χέρια των επιτήδειων...
    Το ερώτημα "αν δεν νογάς, καυλώνεις;" παραμένει διαχρονικώς αναπάντητο από την βαυκαλιζόμενη πλειοψηφία...
    Business as usually...
     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Γυμνός και ζωντανός, εσείς;

    Μια φορά μία θρησκευόμενη υπό με ρώτησε ποια είναι η γνώμη για την ύπαρξη του θεού. Της είπα το εξής…


    Μπορεί ο θεός σου να υπάρχει, μπορεί και όχι. Θεός μου όμως δε θα είναι γιατί κανέναν δεν αναγνωρίζω ως τέτοιον από συνειδητή επιλογή. Και μετά δείχνοντας προς εμένα της είπα «Θα ήθελες λοιπόν ως Κ σου κάποιον που τον θεό σου δεν τον αναγνωρίζει ως θεό του;»


    Και μου έριξε χυλόπιτα.
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Και σεις; Την ευχαριστήσατε; Αν όχι, κακώς, γιατί σας γλίτωσε από μεγάλη ταλαιπωρία παρακάτω.

    Επιμένω στην ιδέα ότι είναι στατιστικά ασήμαντη στη χώρα μας η πιθανότητα να βρεθεί Κ πραγματικά μη-θρησκευόμενος/η, όχι απλά να απέχει από εκκλησιασμό και μετάληψη, ώστε να μπει στο δίλημμα με θρησκευόμενο/η υ. Αν απλώς ο/η Κ απέχει από τα λατρευτικά, το πολύ να έχουν κάποιες διαφορές "δόγματος" (εσύ σαρία, εγώ ορθοδοξία κλπ.) αλλά αυτά είναι εσωτερικές διαφορές του μονοθεισμού και λύνονται εύκολα με συζήτηση στην ολομέλεια του ενός. Αν πάλι το Κ είναι πολυθειστικό και παρτουζιάρικο, δεν νομίζω να κόπτεται για την θρησκευτικότητα του υ.

    Αμποτε και τύχει και συμβεί όμως το σπάνιον, καλή ώρα, παρά την γενικευμένη λάιφο αντίληψη ότι η θρησκευτικότητα είναι απλή προτίμηση και δεν επάγει κοσμοθεώρηση, φρονώ ότι το χάσμα μεταξύ των κοσμοαντιλήψεων και κοσμοθεωρήσεων θα είναι τέτοιο, ώστε το μόνο που απομένει ως επιλογή είναι το "τσο και λο" όπως σωστά παρατηρήθηκε. Ευλόγως πιθανολογώ ότι η περί ης, αντελήφθη ότι για "τσο και λο" επέπρωτο και κατά πώς φαίνεται δεν την ενδιέφερε, στερημένο από τα γύρω-γύρω πυρηνικά νοήματα όπως τα αντιλαμβανόταν.
     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Γυμνός και ζωντανός, εσείς;

    Προσωπικά δυσκολεύομαι να δω έναν άνθρωπο που πιστεύει σε κάτι φανταστικό, για μένα, διαφορετικά από ένα παιδί που πιστεύει στον Άγιο Bill . Νιώθω σα να κλέβω εκκλησία.Δυσκολεύομαι τόσο που ούτε το σεξ είναι ελκυστικό μαζί του. Οπότε φροντίζω να με απορρίψει. Αν δεν το κάνει παρά την ρηχότητα της προσέγγισης τότε ίσως υπάρχει κάτι να σκαλίσω μέσα. Το προτιμώ από την σαγήνη και την πιθανή επιτυχία της, που θα μου φέρει μπελάδες στο τέλος. Για αυτό είπα από την αρχή, ότι απομακρύνομαι.
     
    Last edited: 7 Δεκεμβρίου 2018
  8. Queen87

    Queen87 Summer mood Contributor

    Αγαπητέ @underherfeet ,

    Μαζί μιλάμε... χώρια καταλαβαινόμαστε.

    Καταρχάς δεν συμφωνώ με τον ορισμό ακολασίες... Για να δεχτώ αυτόν τον ορισμό θα πρέπει να μου αναφέρετε εδάφια μέσα απο την Γραφή που να καταγράφονται συγκεκριμένες ερωτικές αμαρτιές που λογίζονται ως ακολασίες. Οπότε μέχρι στιγμής αυτόν τον ορισμό τον βρίσκω άτοπο.

    Μετ'επειτα ανοίγετε μια πολύ μεγάλη κουβέντα που δεν ανήκει σε αυτόν τον χώρο.
    Υπάρχει διαφορά στον θρησκευόμενο που ακολουθεί με επίγνωση και μεγάλη διαφορά στον θρησκευόμενο που απλά ακολουθεί απο παράδοση ή απο συνήθεια.
    Αλλιώς λογίζεται η αμαρτία στον έναν αλλιώς στον άλλον... Δεν είναι όμως ο κατάλληλος τόπος για να το συζητήσουμε αυτό εδώ.

    Κύριε underherfeet δεν ξέρω πως βγάζεται εσείς τα δικά σας συμπεράσματα αλλά είναι πολύ λάθος να βγαίνουν λανθασμένες θεωρίες συμφωνά με την εκκλησία...
    Αύριο μπορεί η εκκλησία να πεί οτι το στοματικό δεν το θέλει ο Θεός επειδή το στόμα δημιουργήθηκε προς ομιλία και προς βρώσιν... τι σημαίνει οτι είναι σωστό; Μην τρελαθούμε τώρα.... Αν αυτά που λέει η εκκλησία δεν συμβαδίζουν με αυτά που λέει η Γραφή... δεν τα λαμβάνουμε κάν υπόψιν...

    Είμαι πολλά χρόνια μικρότερη σας και δεν έχω σκοπό να σας κουνίσω τα δάχτυλο... καλό θα ήταν όμως πριν πείτε κάτι να το έχετε μελετήσει καλά. Η Πίστη δεν βασίζεται στην εκκλησία αλλά στην Γραφή. Χωρίς την Γραφή δεν θα υπήρχε εκκλησία.

    Αν κάποιος δεν περπατήσει στα δικά σου παπούτσια όπως λένε και οι αμερικάνοι... δεν μπορούν να γνωρίζουν.
     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Δεν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αυτό είναι το μόνο σημείο που συμφωνούμε, οπότε κάπου εδώ εγώ θα κλείσω την συζήτηση μας .

    Κάποιες διευκρινήσεις μόνο , που απ'ότι φαίνεται είναι απαραίτητες:
    -Σαν "ακολασίες" χαρακτήρισα με μια πιο ανάλαφρη εως παιχνιδιάρικη διάθεση το εκτός γάμου σεξ που συμφωνείς και συ πως είναι αμαρτία.

    -Αυτά που λέει η εκκλησία υποτίθεται πως ερμηνεύουν με τον πιο αξιόπιστο τρόπο την Αγία Γραφή. Θα μου πείς , εδω ο Αμβρόσιος βγήκε και είπε απο άμβωνος πως η γή είναι ο μόνος πλανήτης του σύμπαντος , θα τον πιστέψω;
    Αλλοι ιεράρχες όμως, το δικό τους παραμύθι το τυλίγουν προσεκτικότερα και το πουλάνε ευκολότερα, οπότε η δική σου ερμηνεία των Γραφών απέναντι στη δική τους φαίνεται να έχει πολύ μικρότερο ειδικό βάρος...

    - Η πίστη βασίζεται στην Γραφή, ναι , αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία των "πιστών" δημιουργείται , εμφυτεύεται και εμπνέεται απο αυτούς που την αφηγούνται , αυτούς που την διδάσκουν. Ποιοί είναι αυτοί;

    -Μπορεί να είμαι αρκετά μεγαλύτερος από σένα αλλά θα ήθελα να μου απευθύνεσαι σα να είμαι συνομήλικός σου, οχι για τίποτ ΄αλλο, θα μου τόνωνε λίγο το ηθικό γιατί πρόσφατα το κοντέρ έγραψε 6 μπροστά κι έχω πάθει μια ψυχολογία , που έλεγε μια ψυχή....
    Προσπάθησα να στο δείξω αυτό έμμεσα στα προηγούμενα μου ποστ, αλλά δεν...

    Να' σαι καλά, καλή συνέχεια! 
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Γυμνός και ζωντανός, εσείς;

    θα μπορούσε ένας θρησκευόμενος Κ , να έχει ένα άθεο ή άλλης θρησκείας, από τη δική του, υπό;
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Ανεξιθρησκεία στο bdsm... 
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    ...Και στο Βούδα να πιστέψω, παίρνω απόφαση....