Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θηλυκός Οργασμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

 1. ariadni

  ariadni Regular Member

  Re: Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

  Συνήθως, εχουμε πρόσβαση σε εκλαϊκευμένες πηγές γνώσεις. Μερικές εξυπηρετούν το σκοπό τους καλά, άλλες είναι πιθανό να κάνουν περισσότερο κακό απ'ότι καλό.
  Το βέβαιο είναι πως δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε και να συζητήσουμε επιστημονικά για συγκεκριμένα θέματα, όταν μας λείπουν κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις. Πολύ περισσότερο όταν αυτά τα θέματα είναι π.χ ιατρικά.

  Όπως και να χει, βρήκα ενδιαφέρον το άρθρο στο link που παρέθεσε η dora, δεν είναι επιστημονικό και δεν απαντάει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που τέθηκαν αλλά είναι ενδιαφέρον.
  Το άρθρο στο pubmed από την άλλη, παρουσιάζει κάποια αποτελέσματα για άνδρες που έκαναν εγχείρηση αλλαγής φύλου, το 70% εκ των οποίων, δήλωσε πως είχε μετά την εγχείρηση κλειτοριδικους οργασμούς.
  Αν δεν κάνω λάθος η κλειτορίδα “φτιάχνεται” από δέρμα και ιστό της περιοχής που αφαιρείται. Εν πάση περιπτώσει, όπως κι αν “φτιάχνεται”, αυτό που καταλαβαίνω από το άρθρο είναι πως η εγχείρηση υπήρξε μάλλον επιτυχημένη. Δεν νομίζω πως τα πορίσματα αυτού του άρθρου επισημαίνουν την αγνοια που έχουμε, εαν έχουμε (δεν είμαι σε θέση να το ξέρω) , γύρω από τον αντρικό ή το γυναικείο οργασμό

  Συμφωνώ πάντως με τη θέση σας σχετικά με το τρόπο που πρέπει να κάνει κανείς την έρευνά του, ώστε να καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.
  Είναι καλό , είτε όταν εκφράζουμε την άποψή μας για τον γυναικείο και αντρικό οργασμό, είτε όταν εκφράζουμε την άποψή μας για οποιοδήποτε άλλο θέμα, να είμαστε κάπως προσεκτικοί και εαν κι εφόσον οι ισχυρισμοί μας δεν μπορούν να αποδειχθούν, να αποφεύγουμε τις γενικεύσεις.
   
 2. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  @ dora_salonica,

  την προσπάθεια ακύρωσης της υπόθεσης που έθεσε ο The King ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ μαζοχισμού και υποτακτικότητας την καταλαβαίνω. Αφού έχουμε πληροφορηθεί ότι "ο μαζοχισμός μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν εκ του μηδενός ενώ η υποτακτικότητα όχι" ποιός ο λόγος να το ψάχνουμε πιο πολύ; Είναι βέβαιο ότι αποκλείεται η υποτακτικότητα να ξεκίνησε από κάποιον καταπιεσμένο μαζοχισμό ή από ένοχές από έναν σαδισμό που αντιστράφηκε κι έγινε μαζοχισμός, ή, ή, ή...

  Όμως, τη σάλτα που κάνεις από την υποτακτικότητα στο κυνήγι της απόλαυσης την απορρίπτω. Για του λόγου μου το αληθές ότι διαπράττεις τέτοια νοητική σάλτα, ορίστε αγαπητοί αναγνώστες
  Η υποτακτική προσωπικότητα, η οποία δεν είναι απλά ένα άτομο με σωρεία προβλημάτων προσωπικότητας που βρίσκει απάγγειο στην υποταγή με την ίδια λογική που λέει ότι το κακό κρασί μπορεί να γίνει καλό ξύδι, η υποτακτική προσωπικότητα αδιαφορεί για τους μηχανισμούς σεξουαλικής απόλαυσης και τους αφήνει στα χέρια του Έτερου, θάλλει δε στην επίγνωση ότι η ίδια δεν γνωρίζει ούτε πότε, ούτε πόσο, ούτε πώς θα απολαύσει.

  Πώς να πω ότι η απόλαυση της υποτακτικής έρχεται μέσα από την απόλαυση του Κυρίου της; Δεν θα με πιστέψει κανένας! Και αυτός ο άξονας της ας το πω, μετακίνησης του επίκεντρου της απόλαυσης από το εγώ της υποτακτικής στο εγώ του Κυρίου της, αργεί τόσο πολύ να κάνει την κρίσιμη στροφή ... τρίζει δε απίστευτα άγρια και κακόηχα σε κάποια σημεία!

  Η μαζοχιστική προσωπικότητα, αντιθέτως, διαπραγματεύεται με άγχος μέγα τα της δικής της απόλαυσης, την οποία δεν ταυτίζει με το χύσιμο μόνο για τον λόγο ότι θα την έκραζε ένας Κύριος με έναν τρόπο που δεν θα της άφηνε καν περιθώρια για να του κουνηθεί κάπως εύσχημα. Δηλαδή σαφώς ταυτίζει την απόλαυσή της με το χύσιμο, απλά έχει μάθει εμπειρικά, καθότι μάλιστα δύσκολα χύνει, ότι οι άλλοι δεν το παίρνουν και πολύ καλά ότι μόνο να χύσει αυτή τη νοιάζει.

  Πυκνά δεν με πειράζει να τα λες αφού καταλαβαίνω τί εννοείς, αλλά τα λες επίσης αφελώς   Για να παίξει αυτή η ρύθμιση έχει προηγηθεί μακροχρόνια διαδικασία σωματικής διέγερσης και χεροδουλέματος.

  Δε λέω, είναι πολύ ωραίο παιχνίδι να σε έχει ο Έτερος απέναντί του να αυνανίζεσαι με τον τρόπο που σου έχει πει ενώ αυτός, την ίδια ώρα, κάνει δηλώσεις περί Κυριαρχίας (του) και υποταγής (σου) αλλά τί το ανώτερο δηλώνει για την ίδια ότι παίζει κάποια αργά το μωβ π.χ. ή το ασπρόμαυρο ντίλντο στο μουνί της και χύνει ποταμηδόν καθώς ακούει πώς "θα την στρώσει" ο Άλλος; Παβλοφική αντίδραση, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν οδηγεί σε συμπεράσματα περί ανωτερότητας, ναι. Πνευματική και μόνο διέγερση δεν βλέπω να είναι.

  dora_salonica και αναγνώστες,

  αν χύνει και καλοχύνει κάποια με την μπότα του Κυρίου της να της τρίβει το μουνί την ώρα που αυτή πίνει νερό στα τέσσερα είναι εντελώς σωματικό κάμωμα. Η ουσία είναι αυτή ακριβώς, ότι έχει παρατήσει τις δικές της φαντασιώσεις και απόψεις για το πώς χύνουν οι γυναίκες και χύνει όπως την οδηγεί ο Άλλος. Της αρέσει εξωφρενικά ότι ο Άλλος εκείνη την ώρα της φέρεται σα να είναι ζώο ακριβώς επειδή την απαλλάσει από κάθε πνευματικότητα που τυχόν έχει ως άτομο. Όμως, εκείνη την ώρα δεν είναι άτομο αυτή, είναι ζώο ή πράγμα και αυτό την ανακουφίζει.

  Αν φτάνει στα πρόθυρα του να χύσει φανταζόμενη τη μπότα του Κυρίου της να της τρίβει το μουνί την ώρα που πραγματικά πίνει νερό στα τέσσερα και πάλι δεν είναι πνευματικό αυτό, μια μορφή επίκλησης του Κυρίου της να ασχοληθεί κάποτε μαζί της είναι και εκτός αυτού δεν αρκεί για να χύσει, άλλωστε αυτή δεν μπορεί πια να χύσει χωρίς εντολή.

  Αποφεύγω συστηματικά να συμβουλεύω, όμως αν το διέπτρατα, θα έλεγα να ξεκινά κανείς απ το σώμα, είναι το μόνο που σίγουρα δεν ψεύδεται.
  Επιθυμεί περισσότερο αυτός που έχει το πιο ισχυρό libido και την πιο ισχυρή βούληση να απολαύσει. Η βούληση δεν είναι ίδιο πράγμα με την επιθυμία. Η βούληση είναι έκφραση του εγώ, η επιθυμία είναι φωνή του id. Γι αυτό και στέκονται σχέσεις ενός Κυρίαρχου με περισσότερες της μιας υποτακτικές, επειδή οι ανάγκες του Κυρίαρχου σε συνδυασμό με τη βούλησή του να τις ικανοποιήσει στο έπακρο μερικές φορές είναι σταθερά πιο ισχυρές από τις επιθυμίες του bottom.
  Αναμασήματα...  

  @ vautrin,
  δε φαντάζομαι να είχε απλοϊκές φαντασιώσεις ο ίδιος ο Πατήρ του "φαντασιακού"...  
   
 3. atasai

  atasai Regular Member

  Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  Πήγα να το σχολιάσω νωρίτερα, όταν μου φάνηκε πως δεν μας έδινες απλά την προσωπική σου εμπειρία, αλλά ότι εννοούσες πως όσοι/ες φαντασιώνοναι κάτι τους λείπει (πρακτικά, δεν γαμιούνται καλά  ), αλλά το άφησα γιατί δεν ήταν σαφές το αν εννούσες αυτό.

  Τώρα που μας το διευκρίνησες και για μια ακόμη φορά σκιαγραφείται μια ιεράρχηση σε αυτούς που "καλά" και σε αυτούς που "πρόβλημα":

  Σιγά μην χύνεις με τον Άλλο. Τo κεφαλαίο άλφα πάει πακετάκι με την έλλειψη.Ακόμη και αν θεωρεί κάποιος, άντρας-γυναίκα, ότι έχει οργασμό μόνο και μόνο με αυτό που Πραγματικά συνέβαινε, απλά έχει ένα εκπληκτικό ταλέντο στο να συμβολοποιεί τάχιστα. Μερικοί άλλοι έχουν χρονοκαθυστέρηση. Αν χύνω επειδή βλέπω ένα καβλί να μπαινοβγαίνει μέσα μου και εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα, παρα μόνο βλέπω, δεν σημαίνει πως δεν συμβολοποίησα. Σημαίνει πως η διείσδυση έχει μια τέτοια παγιωμένη συμβολοποίηση στο μυαλό μου που μπορεί και με ξεγελάει. Η διείσδυση "ΣΗΜΑΙΝΕΙ" κάτι για μένα, που μπορεί να με φέρει σε οργασμό.

  Δεν θώρησα ποτέ πως κάτι δεν πάει καλά σε κάποιον παρτενέρ μου επειδή έχυσα σκεπτόμενη κάποιον άλλο ή τον ίδιο σε άλλο context ή ακόμη καλύτερα τον ίδιο 3 λεπτά πιο πριν σε λούπα, επειδή αυτό που συνέβη μου κόλλησε. Όταν δε και ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα με την εγκεφαλική μου πολυγαμία τόσο πιο ενδιαφέρον σεξουαλικά άνθρωπος είναι συνήθως.

  Αν και θα έβρισκα ενδιαφέρον ένα ερωτικό καβγαδάκι που θα ξεκινούσε με τη φράση "Το να γαμιέσαι με μένα και να σκέφτεσαι το αντικείμενο μικρό α, είναι διγαμία, πάει τελείωσε!"  
   
 4. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  Κάπως αμφιβάλλω πως ένας επίσημος οργανισμός όπως ο ΠΟΥ θα χρησιμοποιούσε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τη διατύπωση " πολιτισμικούς παράγοντες έχουν επιτρέψει συνδυαστικά να αναδυθεί η εγγενής βιολογική ανωτερότητα της γυναίκας". Μπορείς να στείλεις το link του άρθρου;

  και για να τελειώνουμε: τίποτα από τα παραπάνω δεν "δείχνει" ανωτερότητα. Εσύ μπορεί να το λες ανωτερότητα, μπορείς να το λες και Βαγγέλη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι.
   
 5. vautrin

  vautrin Contributor

  Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  Κατανοητό αυτό που λες κι επιπλέον βρίσκω ενδιαφέροντα τον διαχωρισμό που επιχειρείς μεταξύ «φυσιολογικών» που αισθάνονται έλξη κι επιθυμία για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και των «διαστροφικών» που προτάσσουν την ικανοποίηση των δικών τους επιθυμιών και φαντασιώσεων ανεξαρτήτως παρτενέρ.

  Επειδή το θέμα του οργασμού είναι πολύ ευρύτερο του BDSM, θα ήθελα να σταθούμε λίγο στη πρώτη κατηγορία και να μου επιτραπεί να θέσω ένα ακόμη ερώτημα που φυσικά δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε σένα.

  Έστω λοιπόν πως ένα ζευγάρι αρκετά «νορμάλ» που επιθυμεί ο ένας τον άλλον, κάνει έρωτα. Τίποτα ακραίο, τα συνήθη που κάνει κάθε ερωτευμένο ζευγαράκι που σέβεται τον εαυτό του και τον έρωτά του: φιλιά, 69, πεολειχία, αιδοιολειξία, πισωκολλητό, στο πλάι, πρωκτικό, η κοπέλα από πάνω κλπ, συνηθισμένα ερωτικά παιχνίδια δηλαδή.

  Νομίζετε πως όλη αυτή η ερωτική ποικιλία στάσεων και τεχνικών προκύπτει αυθόρμητα κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής; Την γεννά η επιθυμία για τον Άλλον;

  Πιστεύω πως όχι. Ακόμη κι ο πιο «φυσιολογικός» εγκέφαλος διατηρεί ένα στοκ φαντασιώσεων κι εικόνων έτοιμων προς χρήση που η παρουσία του ποθητού ερωτικού συντρόφου ενεργοποιεί μεν, αλλά δεν δημιουργεί. Έτσι η επιθυμία, έστω κι αυθεντική, εκδηλώνεται πάντα μιμητικά.

  ΥΓ: Οι όροι φυσιολογικός και διεστραμμένος, χρησιμοποιούνται εδώ εντελώς συμβατικά και σχηματικά, χάριν συνεννόησης, εξ’ ου κι οι παρενθέσεις.
   
 6. vautrin

  vautrin Contributor

  Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  Έτυχε να μου συμβεί αυτό το καβγαδάκι. Δεν το θυμάμαι με τόση ευχαρίστηση. Βλέπεις, δεν μου πήγαινε να την τιμωρήσω. Αφού είχε δίκιο… 
   
 7. vautrin

  vautrin Contributor

  Re: Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  Αν όμως, άντρας ων, είχε πολύπλοκες ερωτικές φαντασιώσεις, τότε γιατί μίλησε τόσο απαξιωτικά για τους υπόλοιπους άντρες αναφέροντας μόνο ένα βυζί;
  (Αν βέβαια η Δώρα το απέδωσε σωστά). Υποπτεύομαι πως εδώ υπάρχει κάποιος συμβολισμός που ίσως να μην έγινε κατανοητός. Άμα τον διαβάσω θα σου πω.
   
 8. Elysium

  Elysium Contributor

  Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  Δε γνωρίζω τι ακριβώς καλείται «γυναικεία ανωτερότητα» μιας και ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από ένα πλήθος λειτουργιών και οργάνων τα οποία συνθέτουν τις ικανότητές του.

  Θα έπρεπε όμως ίσως να αναφερθεί το ενδιαφέρον πείραμα και ίσως το μεγαλύτερο (σε δείγματα) στην παγκόσμια ιστορία, του Richard Lynn που αφορoούσε το βαθμό ευφυίας ανδρών και γυναικών το οποίο διεξήχθη το 2004 και 2005. Τα αποτελέσματα μπορεί να τα βρει κανείς πολύ εύκολα μέχρι και στο Internet. Νωρίτερα είχε διεξάγει πειράματα σχετικά με την ευφυία των Αμερικάνων σύμφωνα με τη φυλή που ανήκουν.
  Για να μην κατηγορηθεί για ρατσισμό και λόγω των διαφορών στα αποτελέσματα υποστήριξε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα φύλα και στις φυλές των ανθρώπων και πως οι διαφορές οφείλονται απλά στο είδος της διατροφής του κάθε ανθρώπου – λαού (μπορεί να έχει και δίκιο).

  Εξίσου ενδιαφέροντα αποτελέσματα σε σχέση όμως με τις φυσικές αντοχές των φύλων και φυλών είχε διεξάγει παλαιότερα (πριν 60 περίπου χρόνια) και ο Ιωσήφ*.
  Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα ευχαριστήσουν το γυναικείο πληθυσμό αλλά κι αν έχουν θέση σ’ ένα bdsm forum.

  Προσωπικά δεν μπορώ να κρίνω τα αποτελέσματα (δεν έχω και τις γνώσεις εξάλλου) γι’ αυτό ας αφήσουμε τα περί βιολογικής «ανωτερότητας» στους ιατρούς του μέλλοντος.


  Τροφή για τα αυτιά.
  *όχι αυτός στη Ναζαρέτ.
   
  Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
 9. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  Είμαι από τους ανθρώπους που ερωτικά ζει με το σώμα του και πολύ λιγότερο με το μυαλό του. Επίσης δεν ιεραρχώ σε αυτούς που "καλά" και σε αυτούς που "πρόβλημα"Αυτό είναι ένα δικό σου συμπέρασμα, εσφαλμένο αναφορικά με εμένα. Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι στην πραγματική ζωή δεν πάσχω απο έλλειψη και ότι στο κρεββάτι δεν συμβολοποιώ. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω εκείνη την ώρα. Αν πάλι συμβολοποιώ τόσο γρήγορα όσο λές, το ξέρεις εσύ και ο εγκέφαλός μου. Εγώ το αγνοώ αλλά που θα πάει θα το μάθω.
   
 10. atasai

  atasai Regular Member

  Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  (Αργκ, έγραφα και κουβαδιάστηκαν επειδή μου πήρε ώρα. Ξαναπροσπαθώ στο πιο σύντομο.)

  Διευκρινίζω ότι δεν έχω κανένα στόχο ούτε να σου πω ότι μας λές ψέμματα, ούτε ότι είναι αλλόκοτο αυτό που κάνεις. Θέμα διαφορετικής ανάγνωσης είναι. Με την έλλειψη δεν εννοούσα ότι είσαι στερημένη  

  Λέω ότι η θεωρία που μας άφησε το κεφαλαίο άλφα στον Άλλο μας τον έδωσε με μορφή ντόνατ. Με τρύπα στη μέση. Το μικρό αντικείμενο α είναι η γέμιση που αναζητούμε. Και φυσικά κανείς δεν λέει ότι αυτό είναι μια συνειδητή διαδικασία. Είναι λογικά αδύνατον να γίνει συνειδητά. Και ούτως ή άλλως, αν νιώθεις πως παίρνεις τη μέγιστη δυνατή απόλαυση από αυτό που κάνεις, γιατί να προσπαθήσεις να το κατανοήσεις. Απλά εδώ δεν είμαστε στο κρεββάτι μας να κάνουμε τα στραβά μάτια. Προσπαθούμε να κάνουμε μια ανάγνωση αυτού που συμβαίνει. (αν σε κάποιον πέφτει βαρύ το να προσπαθεί να την κάνει, μπορεί απλά να μην συμμετέχει. Δεν το λέω για σένα. Απλά μου συμβαίνει πολλές φορές να μην θέλω να κάνω μετα-αναγνώσεις στη σεξουαλική μου ζωή για να μην μου την χαλάσω με συνειδητότητα)

  Οπότε ενώ καταλαβαίνω απολύτως αυτό που λες και το βιώνω ενίοτε (όχι με την δική σου συχνότητα), θεωρώ ψευδή την αντίληψη ότι πρωταγωνιστεί το σώμα. Δεν θεωρώ ότι στο κρεβάτι είμαι ποτέ εγώ και ο άλλος μόνοι μας. Κουβαλάμε πρωτίστως τις αντιλήψεις μας για το σεξ και τα σώματα. Μετά λέμε και καμιά ατάκα και τσουπ να τος ο συμβολικός πολιτισμός. Τα παραδείγματα του vautrin είναι πολύ καλά.

  "στο κρεββάτι" δεν συμβολοποιώ. Εξαιρετική συμβολοποίηση  

  Δεν σε πειράζω άλλο. Είναι ιερό το επιστημονικό πρόταγμα του νήματος. Μην το χαλάμε με σάχλες.

  @vautrin
  Και είχε δίκιο;;; Εντυπωσιακή δήλωση!
   
 11. Stalker

  Stalker Not a very nice guy Contributor

  Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

  Μετριο επιχειρημα οτι η (γενετικη)τυχη και η (εξελικτικη)αναγκαιοτητα των ειδων οπως αυτη διαμορφωνεται απο το περιβαλλον τους,οι αρχες που διατυπωσε ο Monod στο θεμελιωδες ομοτιτλο εργο του,οι αρχες της συγχρονης βιολογιας που διατυπωσε εκεινος πρωτος και οι οποιες καταπως φαινεται λαμπουν και κατω απο το φως της μοντερνας γονιδιοκεντρικης εκδοχης του δαρβινισμου;
  Νομιζα πως μιλαμε για βιολογια.Προφανως δεν..

  ---------- Post added at 03:03 ---------- Previous post was at 02:37 ----------

  Εχεις δικιο να αμφιβαλλεις.Η δικη μου μεταφραση,αν και δεν θεωρω εαυτον αριστο γνωστη της αγγλικης,της φρασης του κειμενου του Τομεα Γυναικειας Υγειας του Παγκοσμιου Οργανισμου Υγειας,οπως αυτο παρατιθεται στο link που μας εδωσε η Δωρα,διαφοροποιειται,νομιζω ως εξης.."Μερος απο το προβαδισμα της γυναικας οσον αφορα το προσδοκιμο ζωης ειναι βιολογικης προελευσεως.."
  Αναφερεται δηλαδη σε προβαδισμα,advantage οχι σε ανωτεροτητα.Περαν αυτου,επειδη οι δικες μου γνωσεις στην "hardcore"βιολογια σταματησαν καπου στο δευτερο ετος,προ αμνημονευτων ετων,ακολουθωντας μετα πιο εφαρμοσμενη κατευθυνση,επειδη λοιπον τη λεξη ανωτερος εμαθα να την χρησιμοποιω για να διακρινω διαφορετικες "ομαδες"θηλαστικων,πολυ θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος πως οριζεται η ανωτεροτητα μεσα στο ειδος.Συνολικα οχι αποσπασματικα.Διαφορετικα γιατι χαρακτηριζεται ετσι το φυλο που ζει περισσοτερα χρονια,πχ,και οχι το φυλο που ειναι γονιμο πολλα περισσοτερα;
  A propos,το αρθρο της παραπομπης,οντως ειναι λειψο σε οτι εχει να κανει με αναφορες στην επιστημη της βιολογιας,προκειμενου να αντικρουσει το αρθρο του τομεα υγειας της γυναικας.Αλλα γι αυτο φταιει ο συγγραφεας και οχι η βιολογια.
   
 12. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  Φυσικά και συμβολοποιώ! Αφού, συζητάμε, δεν κάμνωμεν σεξ.  

  @vautrin
  Τοποθετήθηκα στην κατά την γνώμη στρεβλή άποψη της νηματοθέτριας. Δεν πάει ερωτική επιθυμία vs φαντασίωση και βίτσια. Ούτε κυλιόμαστε στα σεντόνια μόνο όταν επιθυμούμε έναν συγκεκριμένο. Αλλά αυτή η εκπνευμάτωση του σεξ που επιχειρείται στο παρόν νήμα, οδηγεί σαφώς ότι ο Άλλος/η/ες ή άλλος/οι/ες για να μη μου φωνάζει η atasai, είναι απλά ένας παρευρισκόμενος στο όλο γεγονός.