Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θηλυκός Οργασμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

 1. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

  Καλά κάνεις και "διατηρείς τις επιφυλάξεις" σου, αν και -όπως συνήθως- δεν το δείχνεις, αλλά αντιθέτως κραυγάζεις με το πάθος νεοφωτίστου γιά να πείσεις όλους τους άλλους γιά την θέση σου (που μπορεί να είναι -όπως συνήθως, και πάλι- προσωρινή), χωρίς να προσκομίζεις κανένα απολύτως ουσιαστικό στοιχείο...

  Δεν "τα λες μόνον εσύ" λοιπόν, αλλά είσαι σχεδόν μόνη σου, με εξαίρεση τον Μόνταγκιου και το μοναδικό ίσως "σοβαρό" σύγγραμμα που έχει γραφτεί από το 1952 έως σήμερα, και κάνει λόγο περί -βιολογικής έστω- ανωτερότητος των γυναικών, έναντι των ανδρών...

  Γιατί όμως, γράφτηκε αυτό έστω το σύγγραμμα; Και τί είδους σύγγραμμα είναι, στην ουσία;

  Μεταφράζω κι εγώ, από το ίδιο λινκ:

  "Παρά τον προκλητικό τίτλο του βιβλίου, ο Μόνταγκιου επιμένει πως πρόθεσή του δεν είναι να διογκώσει το στάτους το ενός φύλου σε σχέση με το άλλο, αλλά μάλλον το να φέρει τα δυό φύλα πιό κοντά μεταξύ τους. Ο Μόνταγκιου πιστεύει πως γιά να επιτευχθεί η κοινωνική ισότητα (μεταξύ των δύο φύλων), οι άνδρες πρέπει να πεισθούν πως οι γυναίκες είναι ανώτερες. Αυτό που επιθυμεί είναι ο ανασχηματισμός της Αμερικανικής κουλτούρας, έτσι που οι "ανδρικές" αξίες της φυσικής υπεροχής, της κτήσης υλικών αγαθών και του επιθετικού δυναμισμού να αντικατασταθούν από ανθρωπιστικότερης υφής χαρακτηριστικά και ικανότητες...".

  Κοινωνιολογικό είναι το βιβλίο λοιπόν, και όχι -στην ουσία- επιστημονικό. Γιατί η κοινωνιολογία βεβαίως, θετική τουλάχιστον επιστήμη -από αυτές δηλαδή που τις δεσμεύει η μεθοδολογία και οφείλουν να στηρίζουν τα ευρήματα και τις θεωρίες τους με πειράματα και αποδείξεις- δεν είναι...

  Καλά έκανε ίσως ο Μόνταγκιου που προσπάθησε να αναβαθμίσει με το βιβλίο του την κοινωνική θέση της γυναίκας (και ιδίως το 1952, αλλά ακόμη και το 2011, υπάρχουν ακόμη περιθώρια), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο τρόπος που διάλεξε είναι και ο ενδεδειγμένος, πολλώ δε μάλλον πως το σύγγραμμά του έχει κάποια ουσιαστική επιστημονική βάση, ή αξία...


  "Μοιράσου τα" λοιπόν μαζί μας, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές... Γιατί πρέπει να απαντάς αποσπασματικά στο κάθε τί, μη λέγοντας στην ουσία τίποτε άλλο, παρά "έχω στοιχεία, και θα τα φέρω"; Φέρ' τα. Τί σημαίνει "δεν σε αφήνουμε να το κάνεις"; Ποιός κάνει τώρα, "σαν μωρό";

  (Βλέπω πάντως πως η γυναικεία ανωτερότητα, έγινε ήδη "ανωτερότητα"... Ένα μικρό βηματάκι, προς τη σωστή κατεύθυνση...).


   
  Last edited: 5 Ιανουαρίου 2011
 2. dora_salonica

  dora_salonica Contributor

  Thanks, MM. Μία διευκρίνιση: έβαλα τη λέξη ανωτερότητα μέσα σε εισαγωγικά για να διαμαρτυρηθώ για τον τρόπο που έγινε αντιληπτή η βιολογική ανωτερότητα την οποία ανέφερα: βιολογικά ανώτερος είναι αυτός που επιβιώνει με μεγαλύτερη επιτυχία βάσει των γονιδιακών προδιαγραφών του και μόνο (εννοείται ότι επίκτητα αβαντάζ δεν στέκουν σε μία τέτοια σύγκριση). Δεν γνωρίζω άλλον ορισμό. Αν υπάρχει κανένας καυλιάρης βιολόγος ανάμεσά μας, ας έρθει να τα πει καλύτερα.

  Ξεκινώ με τα αποσπάσματα που μετέφρασα από το πρώτο άρθρο. Έχω περίπου 40 σελίδες ακόμη, μέχρι εδώ. Μπορώ επιτέλους να λέω - και να το εννοώ - ότι ασχολούμαι με τον θηλυκό οργασμό ολημερίς και ολονυχτίς... 

  Το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Rutgers ερευνά τον θηλυκό οργασμό μέσω εγκεφαλικής απεικόνισης
  (της Mara Altman)

  Ο Barry Komisaruk ερευνά τον θηλυκό οργασμό. Αλλά όχι με τον τρόπο που το κάνουν οι περισσότεροι άντρες, ανάμεσα στα σεντόνια. Η έρευνά του γίνεται στο εργαστήριο.

  Ο νευροεπιστήμονας του Πανεπιστήμιου Rutgers αναλύει τον εγκέφαλο στο πιο ενθουσιώδες του στάδιο, ελπίζοντας να βελτιώσει τους οργασμούς των γυναικών και να βοηθήσει όσες έχουν προβλήματα με αυτούς...Ο Komisaruk επιλέγει εθελόντριες να διεγερθούν μόνες τους μέσα σε έναν μαγνητικό τομογράφο έτσι ώστε ο ίδιος και η ομάδα του να μελετήσουν ποιες περιοχές του εγκεφάλου – το πιο σεξουαλικό όργανο του σώματος – ενεργοποιούνται με τη σεξουαλική διέγερση.

  ...Ένα από τα πράγματα που ανακάλυψε μέχρι τώρα ο Komisaruk, είναι ότι ο οργασμός είναι φυσικό αναλγητικό, αφού μειώνει τον πόνο κατά 50%.

  Αλλά πολλά από τα μυστήρια παραμένουν. Η κατανόηση αυτής της σωματικής λειτουργίας βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα...Μερικοί ισχυρίζονται ότι είναι εξελικτικό κατάλοιπο της ανδρικής εκσπερμάτισης. Άλλοι, όπως ο Komisaruk, πιστεύουν ότι η έκσταση της γυναίκας έχει κάποιο σκοπό – αλλά δεν είναι βέβαιος ακόμη τί είναι αυτός. Μπορεί να είναι το ότι οι συσπάσεις της μήτρας κατά τη διάρκεια του οργασμού βοηθούν το σπέρμα να ταξιδέψει μέσα στις σάλπιγγες για να βοηθήσει τη γονιμοποίηση του ωαρίου, ότι η απόλαυση δίνει το κίνητρο στη γυναίκα να συνουσιάζεται πιο συχνά ή ότι ο οργασμός βοηθάει στην υγιή χαλάρωση της μυϊκής έντασης του σώματος.

  Ο Komisaruk, μεγάλωσε στο Μπρούκλυν και φοίτησε στο City College της Νέας Υόρκης. Από εκεί, προχώρησε σε ένα διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Rutgers, ένα δεύτερο διδακτορικό στο UCLA και κατόπιν επέστρεψε στο Rutgers ως καθηγητής. Διδάσκει στο New Brunswick από το 1966 και είναι επίσης Βοηθός Πρύτανη στο Μεταπτυχιακό Τμήμα.

  Από την αρχή, μία ερώτηση καθόρισε την έρευνά του: πώς οι νευρώνες παράγουν αντίληψη; Όταν ακόμη ήταν στο ξεκίνημα, συναντήθηκε με επιστήμονες, πολλοί από τους οποίους έγιναν μέντορές του, και συμμετείχε στα πειράματά τους...Εργάστηκε με τον λαμπρό ψυχολόγο B. F. Skinner, τον ενδοκρινολόγο C. H. Sawyer και τον ψυχολόγο James Olds...

  «Ο εγκέφαλος δραστηριοποιείται έντονα καθώς πλησιάζει ο οργασμός», εξηγεί ο Komisaruk. Αυτός, η Wise και οι άλλοι συνεργάτες τους στην έρευνα, βρήκαν ότι τέσσερα διαφορετικά ζεύγη νεύρων...μεταφέρουν τις πληροφορίες από τα γεννητικά όργανα της γυναίκας στον εγκέφαλο μέσω του νωτιαίου μυελού. Όταν αυτές οι πληροφορίες καταγραφούν στον εγκέφαλο, οι χημικοί μεταβιβαστές αρχίζουν τη δουλειά τους. Εκλύονται ντοπαμίνη και οξυτοκίνη – η ντοπαμίνη διεγείρει τις αισθήσεις απόλαυσης και η οξυτοκίνη, που εκλύεται στο αίμα, ξεκινάει τις συσπάσεις της μήτρας που συχνά συνοδεύουν τον οργασμό.

  Ο σφυγμός της γυναίκας επίσης γίνεται πιο γρήγορος, αυξάνεται η πίεσή της, κοκκινίζει, διαστέλλονται οι κόρες των ματιών της και ιδρώνει – ο οργασμός είναι πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής. Επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί δίοδοι για τις αισθήσεις της, ο Komisaruk πιστεύει ότι η γυναίκα έχει την ικανότητα να βιώνει έναν πολύ πιο έντονο και πολύπλοκο οργασμό από ότι ο άντρας.

  ...Μερικές γυναίκες μπορούν να δημιουργήσουν την αίσθηση του οργασμού μόνο με τη σκέψη τους, χωρίς κανένα άγγιγμα...Ο Komisaruk και η Wise μελέτησαν αυτές τις γυναίκες με μεγάλο ενδιαφέρον.

  «Το μυαλό μας είναι πολύ πιο δυνατό από ότι φανταζόμαστε», λέει η Wise. «Αν μπορούν να μας διεγείρουν οι σκέψεις, γιατί να μην μπορούμε να φτάσουμε σε οργασμό με αυτές;»

  Η Traci, μία τριαντάχρονη που χάρισε έναν οργασμό της στον μαγνητικό τομογράφο του Κomisaruk, ανακάλυψε την ικανότητά της να τελειώνει με την σκέψη καθώς έκανε chatting στο Ίντερνετ. «Απλά συνέβη», λεει, «δεν ξέρω πώς. Νομίζω ότι απλά είμαι πολύ καυλιάρα».

  Αν και έχει καταφέρει να ελέγχει μία δεξιότητα που πολλές γυναίκες θα πλήρωναν πολλά λεφτά για να έχουν, σπάνια χαρίζει έναν οργασμό στον εαυτό της όταν βρίσκεται έξω για βόλτα. «Δεν το κάνω πολύ», λέει, «αλλά ξέρετε κάτι; Μάλλον θα έπρεπε».

  Όταν πέρασε από τον μαγνητικό τομογράφο, έφτασε σε οργασμό χρησιμοποιώντας το ειδικό ταλέντο της – χωρίς να αγγίξει τον εαυτό της.

  Ο Komisaruk δεν είναι βέβαιος εάν γυναίκες όπως η Traci ξεγελούν τον εγκέφαλό τους να πιστεύει ότι υπάρχουν πραγματικά ερεθίσματα στις αισθήσεις τους – ή αν το ταλέντο αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πιο γρήγορο μονοπάτι προς το «κέντρο οργασμών» του εγκεφάλου.

  ...Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα σχετικά με τον οργασμό αποδεικνύεται ότι είναι μία ενοχλητική ερώτηση για όλη την ανθρωπότητα: ο οργασμός δραστηριοποιεί το ίδιο σημείο του εγκεφάλου...όπως και ο πόνος...

  «Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην απόλαυση και στον πόνο;» ρωτάει ο Komisaruk. «Τί κάνει κάτι απολαυστικό για μας;» Χάνεται όλο και περισσότερο μέσα στις σκέψεις του. «Νευρώνες, σακουλάκια με χημικά, δημιουργούν την αντίληψη», λέει, «αλλά πώς; Πώς ο εγκέφαλος δημιουργεί το μυαλό;»

  ...«Αυτή είναι η δύσκολη ερώτηση που θέλω να απαντήσω», λέει. «Τί δημιουργεί την συνειδητότητα;»

  «Το βρίσκω», προσθέτει, «και αμέσως κερδίζω το βραβείο Νόμπελ».

  Rutgers lab studies female orgasm through brain imaging | NJ.com
   
 3. Stalker

  Stalker Not a very nice guy Contributor

  Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

  Μα ακριβως αυτος ειναι ο στοχος μας.Ο ρολος του εγκεφαλου στον οργασμο.Η φαντασιωση ως μια απο τις λειτουργιες του εγκεφαλου,ειναι μια αλληλουχια βιοχημικων αντιδρασεων και περα τουτου ουδεν.Η ακριβης μαθηματικη περιγραφη ισως αργησει λιγο ακομη,αλλα κοντος ψαλμος αλληλουια.Και η συμβολη του Rachamandran στην κατευθυνση αυτη ειναι ηδη τεραστια.Και δεν ειναι ο μονος.

  Περα απο ολα αυτα,οφειλω να σε συγχαρω για τον ενθουσιασμο και το μερακι που βγαζεις στο νημα σου..συνεχισε..
   
 4. dora_salonica

  dora_salonica Contributor

  Ορίστε μία γυναίκα που χύνει χωρίς να αγγίζεται...

   
  Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
 5. vautrin

  vautrin Contributor

  Προσωπικά, δεν διατηρώ την παραμικρή αμφιβολία ούτε για την πνευματικότητα, ούτε για την πλούσια φαντασία των γυναικών. Αλλά…

  Εξακολουθώ να μην βλέπω πουθενά την αντίστοιχη έρευνα για τον αντρικό οργασμό που υποτίθεται ότι τεκμηριώνει την ένδεια ή την πλήρη έλλειψη φαντασιώσεων.

  ΥΓ: Το κρίσιμο ερώτημα δεν τέθηκε ακόμη από κανέναν συνομιλητή. Ας το πάρει το ποτάμι: Τα θηλυκά ζώα έχουν οργασμό; Κι αν ναι, ποια είδη; Όλα ή μερικά;
   
 6. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

  Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες δεν στέκει και πως ο "ορισμός" που δίνεις είναι οξύμωρος; Πώς είναι δυνατόν τα επίκτητα αβαντάζ που αποκτά κάποιος -ακριβώς λόγω γονιδιακών προδιαγραφών- να μη συμβάλουν στην "ανωτερότητά" του ως βιολογικός οργανισμός;

  Ακόμα και αν μπορούσε κάποιος (πράγμα που πολύ αμφιβάλλω) να ορίσει την "βιολογική ανωτερότητα" δύο διαφορετικών ειδών αυτός ο ορισμός ΔΕΝ έχει νόημα για τα γένη του ίδιου είδους αφού το ένα εξαρτάται από το άλλο για τη διαιώνισή του.
   
 7. Stalker

  Stalker Not a very nice guy Contributor

  Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

  Αντε παλι..δηλαδη βιολογικα ανωτερος ειναι αυτος που επιβιωνει με μεγαλυτερη επιτυχια βασει των γονιδιακων προδιαγραφων του και μονο,επειδη ετσι γουσταρουμε.Μαλιστα.Το οτι τα επικτητα ενεκα τυχαιας μεταλλαξης χαρακτηριστικα κληρονομουνται στους απογονους των ατομων που φερουν την επιτυχημενη μεταλλαξη,εγγεγραμμενα στο γονιδιωμα,ουδολως μας απασχολει γιατι προφανως δεν μας βολευει.(ωρε που καταντησαμε να αναμασουμε τη βιολογια του γυμνασιου! )Θα ηθελα λοιπον,επειδη δεν πιστευω οτι ειναι δυνατον τον παραπανω ορισμο να τον εβγαλες απο το κεφαλι σου,να κανεις τον κοπο και να παραθεσεις εδω αυτουσιο,αμεταφραστο τον ορισμο,η να βαλεις ενα link,να παω να τον διαβασω κι εγω.Οποτε βρεις χρονο..


  @MindMaster
  Ωραια ερωτηση.Νομιζω πως γενικα το αν τα αλλα θηλαστικα εχουν οργασμο η οχι εχει μελετηθει απο λιγο εως καθολου.Ενα καλο δειγμα για μελετη ξερω πως ειναι τα δελφινια,τα μοναδικα ζωα εκτος απο τον ανθρωπο που εχει παρατηρηθει πως δεν κανουν σεξ μονο για αναπαραγωγη.
   
 8. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός


  Ωραία ερώτηση πράγματι, την έκανε ο vautrin όμως, κι όχι εγώ...


   
 9. Stalker

  Stalker Not a very nice guy Contributor

  Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός

  Ειναι που δεν χρησιμοποιησα το quote και στο μυαλο μου χαιρετε της ιδιας εκτιμησης για το γραπτο σας λογο.Απολογουμαι αγαπητοι.Ου γαρ..
   
 10. Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  Όσο περισσότερο σας παρακολουθώ, τόσο περισσότερο χαίρομαι που όλα εξαρτώνται από τη κλειτορίδα μου...

  *σφυρίζει*
   
 11. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Re: Θηλυκός Οργασμός  Όντως, κρίσιμο ερώτημα...


  Προς πάντα αρμόδιο, λοιπόν: Εάν τα θηλυκά ζώα δεν έχουν οργασμό, τί στην ευχή επεδίωκε η κάτωθι εμφανιζομένη πιθηκίνα, όταν έκανε το σάλτο μορτάλε πάνω στο κινούμενο τζιπ;     
  Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
 12. Nesaea

  Nesaea Guest

  Απάντηση: Θηλυκός Οργασμός

  Αναλυσαμε και τη τελευταια μουνοτριχα η ακομα;