Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ικανές και αναγκαίες συνθήκες κυριαρχίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος HECUBA, στις 23 Απριλίου 2019.

  1. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Κατ εμέ το ένα δεν φέρνει το άλλο.Επί παραδείγματι...το ότι αναγνωρίζω μια γυναίκα ως εξυπνότερη από μένα δεν σημαίνει ότι είμαι διατεθειμένος ούτε πρόκειται να κυριαρχηθώ από αυτήν.Η δεκτικότητα εδώ θα ήταν αυτή η ισχύς της ως διαφορά δυναμικού να με κάνει πρόθυμο να υποταχτώ σε κείνην ακριβώς για την ευφυία της.Να προσθέσω εδώ διευκρινιστικά πως η ισχύς σχεδόν πάντα είναι πολυπαραγοντική συνισταμένη.


    Εχω την εντύπωση πως εν BDSM αυτές είναι οι συνθήκες που ενδιαφέρουν και έχουν νόημα ως θεματολογία συζήτησης. Εάν βγάλουμε το BDSM από την συζήτηση τότε ισχύει μεταφορικά το ρόπαλο-γκαπ-σπηλιά που όλοι λίγο πολύ υφιστάμεθα στην καθημερινότητα μας.
     
  2. Libertine SD

    Libertine SD Premium Member Contributor

    Συνεχιζετε να εθελοτυφλειτε και να θορυβειτε...
    Δια τον διαλογο και δια τον Λογο, ουδολως "χρησιμη" ως διατεινεστε..
     
  3. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Διατηρείστε την ψυχραιμία σας όσο σας είναι δυνατόν  
     
  4. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Κατά την συνθηκολόγηση μπορεί οι όροι να είναι η απόλυτη παραίτηση/παραδοση των προνομιων του ηττημένου προκειμένου να μην αφανιστεί (να πάρει πόδι κατά την δική μας πραγματικότητα).
    Αυτό δεν είναι κατίσχυση;
     
  5. Libertine SD

    Libertine SD Premium Member Contributor

    Μην ακιζεστε ωσαυτως. .
    Απλα εχω αλλεργια στην ευηθεια. Διαθετω ωστοσο τα καταλληλα "γιατρικα" για να πσραμενω ασφαλης.
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    το "μπορεί" που εύστοχα γράφετε, είναι καθοριστικό. βέβαια μπορεί. είναι μια συγκεκριμένη ανταπόκριση στην ισχύ. μπορεί και όχι. δεν καθορίζεται μόνον από την ισχύ η ανταπόκριση σε αυτήν.
     
  7. Libertine SD

    Libertine SD Premium Member Contributor

    Απολυτως απο αυτήν καθοριζεται, διοτι αν apriori ειναι τοση που δυναται να αφανισει, μπορει και να το κανει ανεξαρτητως προθεσεως υποταγης-συνθηκολογησης του κατισχυμενου. Η συνθηκολογηση και η αποδοχή της επαφίεται στη μαγαλοθυμια του Κ και στην εξυπηρετηση του δικου του πλανου. Κι εν τελει αν δεχεστε την ακραια συνθηκη τοτε προφανως δεν ασχολειστε με ολες τις πιθανες ενδιαμεσες, εκτος και αν ειστε αργοσχολος.. .
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Stalker : τελευταία φορά που το ήλεγξα δηλώνατε κυριαρχικός   εννοώ, καθώς χρησιμοποιείτε α' πρόσωπο, είστε βέβαιος πως μπορείτε να "μπείτε στα παπούτσια" του υποτακτικού; Επιπροσθέτως το παράδειγμά σας αφορά μια πτυχή ίσως της ισχύος αφ' ενός και εξετάζετε το θέμα με το λογικό και όχι το θυμικό που θεωρώ ως την ειδοποίό παράματρο, εξ ης και η συχνή σύγχιση με τον έρωτα. Το ίδιο έμμέσως διατυπώνετε και εσείς λέγοντας:
    Δεν απαντήσατε όμως στην ερώτηση μου περί των πιθανοτήτων, δεν διαφωνώ πως το ένα φέρνει το άλλο, η θέση μου όμως είναι πως η φορά είναι μόνοδρομη όχι αμφίδρομη, πλην της περιπτώσεως που το β έχει ήδη "γευτεί" τις "επιπτώσεις της κυριαρχίας. Συμφωνώ περί του πολυπαραγοντικού και ως τέτοιο, εν συνόλω, θα ήθελα να απαντηθεί η ερώτηση ει δυνατόν.

    Έχουν και ήδη αναφέρθηκα στην δυνατότητα συζήτησής τους, αν δεν διευκρινησθεί όμως η ουσία της κυριαρχίας και αντικατασταθεί από τις συνθήκες εφαρμογής της το όλο οικοδόμημα καταρέει, το παράδειγμα του ροπάλου αφορά έναν τρόπο εφαρμογής της ισχύος, δεν αποτελει τον μόνο.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    εάν η πρόθεση σας είναι η καθυπόταξη και σας προκύψει αφανισμός, προφανώς έχετε αγνοήσει συνθήκες, εκτός κι αν είστε αργόστροφος.
     
  10. Libertine SD

    Libertine SD Premium Member Contributor

    εαν....
    που γινεται ωστοσο αναφορα στο ποστ μου στην προθεση του Κ και ειδικα στην καθυποταξη;
    Οταν απαντας σε υποθετικα σεναρια που αποδιδεις αυθαιρετα σε τριτους, τοτε δεν μπορει παρα να εισαι εμμονικος ουτιδανος, και χρηζεις αλλού είδους βοήθειας....
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    ένα ποστ τη φορά, για να μην μπερδεύεστε.
     
  12. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Lol,fiy εξακολουθώ να το δηλώνω απτόητος. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο εννοώ να χρησιμοποιώ τη λογική ως εργαλείο κατανόησης, έκφρασης και συμμετοχής σε μια συζήτηση διότι αυτή είναι ο μόνος κοινός τ(ρ)όπος συζήτησης που διαθέτω.Τα του θυμικού αγγίζουν εν πολλοίς τα βιώματα του καθενός κι εκεί απλά σιωπώ, διαβάζω αλλά δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να διαφωνήσω διότι η διαφωνία στερείται νοήματος.

    Θεωρώ πως έχω απαντήσει ήδη αποσυνδέοντας την αναγνώριση της ισχύος από την Κυριαρχία χωρίς τη μεσολάβηση της δεκτικότητας η οποία είναι αυτή ακριβώς που κάνει τη φορά μονόδρομη.


    Δεν νομίζω πως αμφισβητείται από κανέναν η φύση και οι τρόποι Κυριαρχίας εκτός BDSM και γενικά μιλώντας από το επίπεδο του γεωσκώληκα ως το δικό μας.Στον παρόν νήμα-θα έπρεπε τουλάχιστον- να μας αφορά η εν BDSM Κυριαρχία και το αν εντός BDSM υπάρχει αναγκαία και ικανή συνθήκη προκειμένου να υπάρξει.Η τοποθέτηση μου αφορά αυτήν την πτυχή και μόνο.
    Σε ότι αφορά στους τρόπους εφαρμογής της ισχύος γενικά και εκτός BDSM, θα έλεγα πως η ισχύς είτε δηλώνεται "πειστικά"(οικονομία δυνάμεων) είτε ασκείται εμπράκτως και δια της βίας.Σε κάθε περίπτωση η επιλογή του αντικειμένου επί του οποίου εφαρμόζεται-ασκείται η ισχύς είναι ειτε να υποταχτεί και να επιβιώσει είτε να μην υποταχτεί και να καταστραφεί.Επιβιωτικός μηχανισμός είναι τόσο η Κυριαρχία όσο και η υποταγή φίλτατε.Εντός BDSM όμως μεταξύ της άσκησης-εφαρμογής της ισχύος και της Κυριαρχίας μεσολαβεί η δεκτικότητα του υποψηφίου κυριαρχούμενου.Οπως είπα και στην πρώτη τοποθέτηση μου στο νήμα η γνωστή και σωστή ρήση "BDSM κάνουν μόνο όσοι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς" θα πρέπει πάντα να συνοδεύεται από τη φράση " όχι τουλάχιστον χωρίς να πληρώσουν το ανάλογο τίμημα".Προφανές? Ισως.Αλλά το θα κυριαρχηθείς θέλεις-δεν θέλεις εντός BDSM και αν θέλουμε να μιλάμε ρεαλιστικά και επί της ουσίας δεν υφίσταται παρά μόνο ως καυλωτική φαντασίωση.