Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΚΑΙ σεξ, όχι μόνο φίλοι

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος camera_obscura, στις 3 Μαρτίου 2009.

  1. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Εδώ και μια-δυο δεκαετίες έχει αρχίσει να παίρνει διακριτή μορφή κάτι που πάντα υπήρχε αλλά ήταν συγκαλυμμένο πίσω από άλλα ονόματα: οι fuck buddies. «Επίσημη» μετάφραση στα ελληνικά ουκ έστιν. Ο όρος «περιστασιακές σχέσεις» είναι παραπλανητικός και ο όρος «ερωτικοί φίλοι» νεφελώδης. Περιγραφικά, fuck buddies είναι δυο άνθρωποι που δεν νιώθουν ερωτευμένοι μεταξύ τους, δεν έχουν συνάψει μια συνηθισμένη ερωτική σχέση με όλα τα συμπαρομαρτούντα (αποκλειστικότητα, μέρα-νύχτα μαζί, κοινοί φίλοι, κτλ), αλλά έχουν σεξουαλική σχέση σε σχετικά συστηματική αλλά ελαστική βάση (π.χ. από μια φορά τη βδομάδα ως μια φορά το χρόνο) και επίσης διατηρούν φιλική σχέση. Μια σχέση αυτού του τύπου μπορεί να προκύψει με διάφορους τρόπους. Ενδεικτικά μπορεί να πρόκειται α) για παλιούς εραστές που έπαψαν να είναι ζευγάρι, αλλά διατηρούν φιλικές σχέσεις και ενίοτε σεξουαλικές, β) για νέα γνωριμία που μετά από μια πρώτη διερεύνηση δεν μπόρεσε ν’ αποκτήσει τη δυναμική μιας ερωτικής σχέσης αλλά που προσφέρει απόλαυση και συντηρείται σε ένα χαλαρό πλαίσιο, γ) για ένα one night stand που ήταν πολύ καλό για να είναι τόσο λίγο και έλαβε συνέχεια.

    Θα μπορούσε κανείς να πει ότι εν τέλει fuck buddies είναι κι όλοι όσοι έχουν κωλύματα για την δημιουργία μιας «full time» ερωτικής σχέσης, για παράδειγμα οι έγγαμοι που διατηρούν παράλληλες σχέσεις δίχως περαιτέρω υποσχέσεις, άνθρωποι που ζουν μακριά και δεν έχουν εκ των πραγμάτων τη δυνατότητα για καθημερινή επαφή άρα και για ανάπτυξη μιας ερωτικής σχέσης, κτλ. Υπάρχει όμως εδώ η διαφοροποίηση των προθέσεων. Δηλαδή, fuck buddies δεν ονομάζονται εκείνοι που διατηρούν τέτοιου είδους σχέσεις επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αλλά μόνο όσοι το κάνουν κατ’ επιλογήν.

    Πώς αντιμετωπίζετε εσείς τέτοιου είδους σχέσεις; Τις θεωρείτε αυθεντικές; Πιστεύετε ότι η πρωτίστως φιλική διάθεση μπορεί να επιτρέψει την άνθηση της ερωτικής επιθυμίας ή την υπονομεύει; Τι συμβαίνει με συναισθήματα όπως η κτητικότητα και η ζήλια μέσα σε μια τέτοια σχέση; Ποια θέση έχουν αυτές οι σχέσεις σε BDSM πλαίσιο; Ποια είναι η κοινωνική αντιμετώπιση ενός τέτοιου «ζευγαριού»; Θεωρείτε ότι το φαινόμενο αυτό αποτελεί ένδειξη κοινωνικής προόδου προς την κατεύθυνση της απενοχοποίησης της σεξουαλικότητας ή είναι πισωγύρισμα που αντανακλά την αποτυχία της δημιουργίας σαφώς οριοθετημένων σχέσεων;
     
  2. Πιστεύω ότι έχει να κάνει με τη φάση που βρίσκεται ο καθένας. Η σχέση αυτή είναι σαφώς λιγότερο απαιτητική, δεν περιέχει τον όρο "αποκλειστικότητα" και είναι ένας καλός τρόπος χαλάρωσης από την καθημερινότητα. Σαφώς και υπάρχει ζήλια από κάποιο σημείο και μετά, αλλά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από την αρχή.
    Μικρά "εγκλήματα" μεταξύ φίλων...
     
     
  3. cider

    cider Kitchen master

    Έχω ζήσει τέτοια φάση παλαιότερα, και σε καθαρά βανίλα επίπεδο (ήταν η εποχή που ακόμα ψαχνόμουν με τα άλλα). Ήταν μια υπέροχη περίοδος της ζωής μου, μια φάση άνετη, μια σχέση χωρίς κανένα κόλλημα. Έπαιρνε ο ένας τον άλλο τηλέφωνο και, αν είχε όρεξη, πετούσε δυο τρία ψιλοχοντρά υπονοούμενα. Αν ο άλλος τα έπιανε και συνέχιζε την κουβέντα σε αυτό το μοτίβο, απλώς κανονίζαμε σε ποιανού σπίτι θα βρεθούμε. Αν ο άλλος έκοβε την κουβέντα, το θέμα σταματούσε εκεί... και απλώς πηγαίναμε σινεμά. Μέχρι την επόμενη φορά. Κάποια στιγμή απλώς τελείωσε το σεξουαλικό στοιχείο της σχέσης, και παρέμεινε η φιλία, η οποία διατηρείται ανέπαφη μέχρι και σήμερα. (Α ναι, ακόμα παλαιότερα είχαμε υπάρξει εραστές).

    Θεωρώ ότι ήταν μια 100% αυθεντική σχέση και στο επίπεδο της φιλίας και στο επίπεδο του σεξ.
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: ΚΑΙ σεξ, όχι μόνο φίλοι

    Oταν ο κoσμος είναι γεματος από γυναiκες που δηλωνουν ανεξαρτητες και προσφερουν απλοχερα σεξ χωρις δεσμευσεις και συναισθημα, σου λεει ο αλλος: γιατι να έχω μια και να μην τις εχω ολες? Αφου ειμαι γοης και τα κοριτσακια μου την πεφτουν οπου παω και δε ζητανε και σχεση…''Μας εφαγαν'' τα one night stands!!!Αν ο φιλος σου θελει μονο αυτο απλα μν το κανεις,πιστευω οτι ειναι θεμα ανασφαλειας.Το πολυ sex,οταν γινεται για απολαυση, ειναι must.. Οne to One..whatever:nag: η τρελη ατακα που εχω ακουσει οχι πια σοκολατα μονο sex! 
     
  5. Babylon

    Babylon Regular Member

    Οι "fuck buddies" ειναι η καλυτερη ανακαλυψη των τελευταιων δεκαετιων μετα τα γαντια με γυαλοχαρτο που καθαριζουν πατατες. Ειδικα για οσους απο εμας περνανε περιοδους που συνειδητα δεν θελουν να κανουν σχεση, και τα one night stands τους φαινονται "λιγα". Κριμα που ενω εχω επανειλημενα προσπαθησει να συντηρησω τετοια βανιλα σχεση, δεν τα εχω καταφερει και τα αποτελεσματα ηταν καταστροφικα, το λιγοτερο. Βασικα το πραμα εχει παει τοσο στραβα, που εχω ζητησει σε role playing να ακουσω "Δεν θα θελα ποτε σχεση μαζι σου, θελω μονο να πηδιομαστε" και με εξιταρε απιστευτα.

    Για να συντηρηθει μια τετοια σχεση και να κρατησει πρεπει και οι δυο που την σποτελουν να ειναι πολυ κουλ, ωριμοι και να ξερουν και οι δυο τι θελουν (δηλαδη τετοια σχεση), και να μην μπουν στο τρυπακι να κανουν απο αναγκη τη σχεση κατι παραπανω απο αυτο που ειναι. Τα ορια μερικες φορες ειναι δυσκολο να διακριθουν, δηλαδη αν κανετε σεξ μια φορα τη βδομαδα, και ειναι πολυ καλο, και μετα θελετε και δευτερη και τριτη και τελικα βρισκεστε 5 φορες τη βδομαδα και τα λετε κιολας, εχετε πια κανονικη σχεση η οχι;

    Αυτο που εχω δει να λειτουργει συνηθως, ειναι fuck buddies που βρισκονται πιο αραια, μια φορα το μηνα, το τριμηνο, και ειναι και φιλοι, αλλα οχι κολλητοι. Οπως ειπα και πριν, η σχεση των fuck buddies ακροβατει πανω σε ενα συνολο απο ορια, τα οποια αν δεν ξεπεραστουν, το αποτελεσμα ειναι μια πολυ ομορφη, πρακτικη και ιδιαιτερη σχεση.

    "Πιστεύετε ότι η πρωτίστως φιλική διάθεση μπορεί να επιτρέψει την άνθηση της ερωτικής επιθυμίας ή την υπονομεύει;`"

    Η πρωτιστος φιλικη διαθεση ειναι καποιου ειδους "ελξη" απο κοινου, ειτε μιλαμε για ετεροφυλους, ειτε για ομοφυλους. Στην περιπτωση ετεροφυλων, αυτη η ελξη αν προσθεσεις στο μειγμα και τις καθημερινες μπακουρικες καβλες τοτε εχεις οτι χρειαζεσαι για να βρεθουν οι δυο ανθρωποι στο κρεβατι. Δεν αποκλειω παντως απο φιλικη η fuck buddies σχεση, να προκυψει και κανονικη ερωτικη σχεση και μαλιστα να ειναι πολυ πετυχημενη. Θεωρω πως ο "κεραυνοβολος ερωτας" δεν προκυπτει ποτε αν προυπαρχει φιλια (και εξαλλου ποιος πιστευει στον κεραυνοβολο ερωτα; ), αλλα νσι, ερωτας φυσικα και μπορει να υπαρξει και βασιζεται και σε λιγοτερες ψευδαισθησεις, αφου ξερεις τι παιρνεις.

    Οι "bdsm fuck buddies" φανταζομαι σε M/s επιπεδο δεν θα λειτουργουσαν εξ ορισμου, εφοσον χρειαζεται πολυ παραπανω αφοσιωση, οσο για D/s και fetish play...χε!...(giggles, then smiles mysteriously) Που ριχνουμε την ψηφο μας;
     
  6. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    Φιλοι και οχι σεξ....μονο αν ειναι γυναικα φιλου...και παλι δυσκολο ειναι αλλα δεν κανει....
     
  7. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: ΚΑΙ σεξ, όχι μόνο φίλοι

    Φιλία με στοιχεία ερωτισμού.. Σύνηθες ..  
     
  8. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    πωπω λοιποιν αυτο το fuck buddies ειναι πολυ περιεργη εφευρεση του μαρκετινγκ. Γιατί εγώ θυμάμαι να εχω πολλους fuck buddies πολυ πριν χρησιμοποιηθει η λεξη. Και θυμάμαι επίσης τη μερα που μου το ανακοινωσε μια φιλη μου. ότι ειμαστε δηλαδη fuck buddies... ακόμα θυμαμαι τη φατσα μου. ηταν λιγο σαν μια αλλη ανακαλυψη της εποχης, το generation Χ...

    θελω να πω ότι καποιοι άνθρωποι έχουν μια συννενόηση που δεν είναι απαραίτητα ορισμένη με στεγανα. Αλλιως θα το έλεγαν και σχεση (εστω και χαλαρη). Κι αυτό κανουν συνηθως οι φίλοι. Δηλαδη δεν λένε οκ τώρα είμαστε φίλοι και θέλω να με παίρνεις τηλέφωνο μια φορα την ημέρα να μάθω τι κάνεις κι εαν δεν το κανεις αυτο θα σου κραταω μουτρα.

    Οκ καποιοι το κανουν και αυτο , αλλά ακόμα και οι κτητικοί άνθρωποι από τους φίλους τους έχουν λιγότερες απαιτήσεις σε συμβάσεις τετοιου ειδους. Οπότε η ιδέα του fuck buddy ήταν πολλές φορές ένας τρόπος να καταννοησει ο ελαφρα πιο συμβατικός Αλλος την ερμηνεία της λέξης "σχέση" που εσυ έδινες. Ως δηλαδη κάτι ήρεμο και χαλαρό που βασίζεται -πέρα από την κάβλα και τον ερωτά σου- στη συννενοηση την κατανοηση και την αγαπη.

    Ως εννοια ειναι σαφεστατα ανωτερη απο την εννοια των "ελεύθερων σχέσεων" που ακούω με φρίκη απο τα 15 μου να με ρωτανε. Όπου δε με τη λογικη των ελεύθερων σχέσεων εννοουσαν μια εντελως 80ς one-night-stand σταρχιδια-μου-ο-αλλος κατασταση οπου η αγαπη δεν ειχε κανενα ρολο. Έτσι το fuck buddies τελικά έγινε μια πολύ βολική λέξη ,που περιέγραφε τη δυνατότητα να εχεις σεξουαλικές σχέσεις με τους φιλους σου με έναν θετικό τρόπο. Είμασταν άλλωστε στα 90ς και επιτυχημένοι γαμιάδες ήταν πια εκτός μόδας. Τα νερντ και οι λουζερς ηταν σαφεστατα πιο σεξυ.

    Γιατί στην ουσία σχέση εχεις μαζι του, αλλά όχι με τη βαριά ερμηνεία που δίνουν συνηθως οι άνθρωποι σε αυτή τη λέξη.

    Η βάση της παρεξήγησης οφείλεται στην διαδεδομένη (ακόμα και σήμερα δυστυχώς) άποψη πως οι εραστές δεν γίνεται να είναι και φίλοι. Άποψη που έχει παρακλάδια στο 5χρονο "οι άντρες και οι γυναίκες δεν μπορεί να είναι φίλοι". ή στο 12χρονο "Αλλο οι φίλοι μου, άλλο ο γκόμενος μου". Πολλοί άνθρωποι βαθιά μέσα τους έχουν μια παραλλαγή αυτής της παρεξήγησης. Άλλωστε οι "σχεσεις" είναι μια κοινωνική νόρμα και αναγκαίοτητα. Από μια ηλικία και μετά θα πρέπει να έχεις "σχέση" ανεξάρτητα με το πόσο νιώθεις ότι τη χρειάζεσαι πέρα από τον κοινωνικό της ρόλο.

    Για τους ανθρώπους λοιπόν (κυριως αντρες) που η "σχεση" έχει έναν κυριως κοινωνικό ρόλο νόρμας (πχ βγαίνουμε μαζι με τους φιλους/ζευγαρια, πηγαίνουμε καθε κυριακη στη μαμα), τα ρέστα της σχέσης (αγαπη, κατανοηση, φιλια) δεν ήταν απαραίττηα . Γιαυτό είναι και τόσο διαδεδομένη η θέση μεταξύ γυναίκων/βαμβουνακη πως "οι αντρες δεν καταλαβαίνουν από σχέσεις". Στην ουσια αυτοι οι αντρες (και λιγότερο γυναίκες) ικανοποιουν τις κοινωνικες τους αναγκες περα και εξω απο τη σχέση. Γιαυτό και τα fuck buddies είναι τόσο επικίνδυνα. Γιατί συνδυάζουν αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση ο άνθρωπος που σε καταλαβαίνει να είναι και ο εραστής σου.

    Γιαυτό πηγαίνουμε στην επόμενη παρεξήγηση πως το σεξ μεταξύ φίλων χαλάει τη φιλία. Στην ουσία πολλοι εχουν συνδυάσει το σεξ με κάποιες άλλες συνθήκες (πχ τη ζήλια). Δεν επιτρέπουν στους εαυτους τους να ζηλευουν τους φιλους τους γιατι ειναι ανηθικο αλλα τους επιτρέπουν να ζηλεύουν τους εραστές τους. Όταν λοιπόν μπαίνει το σεξ μεταξύ δύο φίλων αλλάζουν και οι όροι και οι απαιτησεις από τη σχέση τους.Γιαυτό διακρίνει η Babylon τα δύσκολα όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν. Συνήθως βέβαια αδυνατούν να βρούν μια πειστική εξήγηση για ποιο λόγο δεν ζηλεύεις τον φίλο σου όταν τρώει παγωτό από το ίδιο κουτάλι με μια γκόμενα κοιτωντας τη στα ματια, αλλά ζηλεύεις τον εραστή σου όταν κάνει το ίδιο. Η ιδεά της ερωτικής αποκλειστικότητας είναι τόσο βαθιά ριζωμένηι που οι περισσότεροι ανθρωποι δεν έχουν παρά αξιωματικές απαντησεις στο γιατι?
     
  9. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    Αντιμετωπίζω αυτές τις σχέσεις με αγάπη και τρυφερότητα.Είναι απίστευτα βολικές στην περίπτωση που δεν έχεις διάθεση για μια κανονική σχέση ενώ έχεις διάθεση για σεξ αλλά δεν θες να γυρνάς από δω κι από κει για να βρεις κάθε φορά διαφορετικό άτομο.
    Πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις, και πέρα από 2 διαλείμματα στα οποία προσπάθησα να κάνω κανονική σχέση, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, οι σχέσεις μου είχαν τα χαρακτηριστικά των fuck buddies, δηλαδή, σε κάθε περίπτωση υπήρχε ένα άτομο, με το οποίο κάναμε σεξ όποτε είχαμε διάθεση, είχαμε σταθερή, σχεδόν καθημερινή επικοινωνία, απόλυτα φιλικές σχέσεις(λέγαμε διάφορα γκομενικά, δίναμε συμβουλές ο ένας στον άλλο, μαγειρεύαμε, βλέπαμε ταινίες κλπ). Το μόνο που δεν δεχόμουν ήταν οι κοινές εμφανίσεις σε φίλους και γνωστούς(από άποψη).
    Τα θετικά αυτών των σχέσεων είναι η έλλειψη αποκλειστικότητας ,η μη άρση δικαιωμάτων πάνω μου, η έλλειψη ζήλειας, και γενικά η απουσία των πρέπει που έχουν οι κανονικές σχέσεις.Αν δεν είχα όρεξη να βρεθούμε ή να πηδηχτούμε, δεν είχαμε γκρίνιες , αν γνώριζα κάποιον με τον οποίο ήθελα να κάνω σεξ, δεν αυτοπεριοριζόμουν κλπ.
    Κάτι αρνητικό δεν μπορώ να σκεφτώ. Εξαρτάται από το πόσα ζητά ο καθένας για να νιώσει πλήρης.

    Πιστεύω οτι η φιλία μπορεί να αποτελέσει γονιμότατο έδαφος για την ανάπτυξει ερωτισμού. Εξαρτάται πάλι από το πως το εκφράζει ο ένας και πως το λαμβάνει ο άλλος. Εμένα προσωπικά, ποτέ δεν με εμπόδισε.Ίσα-ίσα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα και την σχέση να κυλήσει ήρεμα.Πιστεύω πως βοηθά όταν, πριν από εραστές, είμαστε φίλοι. Η επικοινωνία είναι πιο εύκολη και τα πράγματα πιο χαλαρά..Ω ναι!!

    Εξορισμού, σε αυτές τις σχέσεις τα συναισθήματα όπως η ζήλεια δεν έχουν θέση. Αλλά άνθρωποι είμαστε βρε αδερφέ..αν δει ο άλλος οτι έχει αρχίσει να νιώθει κάτι και πως θέλει κάτι παραπάνω από φιλία και σεξ, ας το πει και βλέπουμε. Μπορεί και το άλλο μέλος να νιώθει το ίδιο και να μην το λέει 

    Σε bdsm πλαίσιο μπορώ να τις φανταστώ μόνο εάν απλά πέρα από σεξ υπάρχει και ξύλο.Αλλά ως εκεί.Για προφανείς λόγους..

    Πλέον, είναι τόσο κοινές αυτές οι σχέσεις, που πιστεύω πως δεν κάνουν καμία εντύπωση και διαφορά σε κανέναν μας, οπότε δεν θεωρώ πως γίνεται και ιδιαίτερο θέμα από τον κοινωνικό περίγυρο.

    Τί σημαίνει η επιθύμια δημιουργίας τέτοιων σχέσεων..
    Στην περίπτωση που αυτές οι σχέσεις δεν είναι ο κανόνας, τότε απλά δείχνει μια ανάγκη ελευθερίας και ηρεμίας. Ή την ύπαρξη ενός επιχειρηματικού μυαλού.
    Στην περίπτωση όμως που αποτελούν κανόνα, ειδικά σε πιο ώριμες ηλικίες, ίσως αποτελούν δείγμα φόβου δέσμευσης κλπ ψυχολογικά.
    Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί ιδιαίτερα..
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: ΚΑΙ σεξ, όχι μόνο φίλοι

    Εμένα πάλι δεν μου λένε τίποτε... είναι σα νερωμένο κρασί...
     
  11. JokerGemini

    JokerGemini Regular Member

    Τους φίλους μας δεν τους γαμάμε ΠΟΤΕ και με ΚΑΝΕΝΑ τρόπο.....
     
  12. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Τα καλυτερα γκολ στα φιλικα μπαινουν.Μαλλον ειναι πιο χαλαρες οι αμυνες