Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Και στο βάθος, μήπως, όλες είμαστε ίδιες...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος llazouli, στις 2 Οκτωβρίου 2008.

  1. llazouli

    llazouli Contributor

    Η νύχτα ήταν αρκετά προχωρημένη. Ο Όσκαρ κι ο Τζέρι κάθονταν στο Ελέινς και σιγοπίνανε το κονιάκ τους συνεχίζοντας τη συνέντευξη.
    -"Σ' ένα ορισμένο σημείο που αφορά στην εγκατάλειψη του ατόμου κι η σεξουαλική πράξη είναι βασικά μια εγκατάλειψη, ένα παραλήρημα, ένα όνειρο... σ' ένα ορισμένο σημείο λοιπόν του σεξουαλικού ύπνου, όλες οι γυναίκες είναι ίδιες. Δεν έχει σημασία αν είναι όμορφη, αν έχει ωραία πόδια, αν τα μαλλιά της είναι μαύρα ή ξανθά και τόσες ασήμαντες λεπτομέρειες. Αυτό που μετρά είναι το ποσοστό συμμετοχής, η δεκτικότητα στ' όνειρο, η ένταση της επαφής... Στη καθημερινή ζωή, η γυναικεία ομορφιά είναι στοιχείο απαραίτητο: ο άντρας περηφανεύεται για τη γυναίκα του, όπως περηφανεύεται για τη περιουσία ή για τη κοινωνική του θέση. Αλλά στο κόσμο του σεξ, είναι πιότερο εμπόδιο παρά βοήθημα..."
    Ο Τζέρι παρατηρούσε προσεκτικά τον Όσκαρ. Έδειχνε να καταλαβαίνει απόλυτα όσα του 'λεγε, αλλά κι αν ακόμα κάποια του ξεφεύγανε, καταλάβαινε πάντως πως ο Όσκαρ ήτανε πραγματικός επαγγελματίας.
    -"Θες να πεις δηλαδή, ότι το σωστό σεξ δεν έχει καμμιά σχέση με τη προτίμηση που δείχνουνε τα ομορφόπαιδα για τα ξανθά μαλλιά, το πλούσιο στήθος, τα στρογγυλά πισινά, τη λεπτή σιλουέτα";
    -"Όχι, όχι! Δεν είπα πως τα μεγάλα στήθια κι οι στρογγυλοί πισινοί δεν είναι πόλοι έλξης. Είπα μόνο πως πολύ συχνά οι αντρικές προτιμήσεις βασίζονται στη ματαιοδοξία. Πολλοί άντρες διαλέγουνε γυναίκα, όχι γιατί αρέσει σ' αυτούς, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο, γιατί όλοι τη κοιτάνε, κι όχι για τις σεξουαλικές της δυνατότητες. Μια ξανθια μπορεί να 'ναι θερμή και μια άλλη ξανθιά όχι. Ένας στρογγυλός πισινός μπορεί να ξεχειλίζει από σεξ απίλ, ενώ ένας άλλος με την ίδιαν ακριβώς εμφάνιση να 'ναι κρύος κι ανούσιος. Ο ρόλος μου είναι ακριβώς αυτός: να βγάζω στην επιφάνεια αυτή τη πρωταρχικήν αξία, τη καθαρή σεξουαλικότητα. Η καθαρή σεξουαλικότητα όμως υπάρχει στ' άχαρα πλάσματα και στις ώριμες γυναίκες το ίδιο, όπως υπάρχει και στις βασίλισσες της ομορφιάς ή στα λαμπερά νιάτα. Κι η πείρα μου με δίδαξε πως οι πρώτες μπορεί να 'ναι σ' αυτό το τομέα, πολύ ανώτερες από τις δεύτερες".

    Eduard Limonov, "Δήμιος Γυναικών" (Oskar Et Les Femmes, 1987 Paris)

    Αντιλαμβάνεστε την ''καθαρή σεξουαλικότητα'' ως πρωταρχική αξία, ικανή να διαμορφώσει, ερωτικό σκηνικό απείρου κάλλους στην πλέον ηδονικότερη μορφή του;
    Πώς μπορεί να αποδώσει μια τέτοιου είδους ''εκπαίδευση'';
    Είναι άραγε δυνατόν να χαλιναγωγηθεί, τόσο η αντρική όσο και η γυναικεία ματαιοδοξία στις ερωτικές επιλογές μας;

    (Ανεξαρτήτως στάτους, όλοι οι σχετικοί προβληματισμοί είναι ευπρόσδεκτοι)
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Πολύ καλό το νήμα. Θα έλεγα πως περικλείει (in a nutshell) την ιστορία της ζωής μου (της απογοήτευσής μου).

    Σε έναν βανίλλα κόσμο, η καθαρή σεξουαλικότητα είναι το ζητούμενο. Ήταν και για μένα. Δεν επετεύχθη ποτέ.

    Έχω τελειώσει με αυτό. Πάω με το κιλό πλέον.
     
  3. llazouli

    llazouli Contributor

    Πικρή μα αληθινή διαπίστωση, που κάπου λίγο έως πολύ, την έχουμε ''εισπράξει'' όλοι μας, εφόσον έχουμε επιτρέψει στις ασήμαντες λεπτομέρειες να ορίζουν το ερωτικό τοπίο.
    Καθαρή σεξουαλικότητα σημαίνει επίσης και καθαρή ''ματιά'', ικανότητα να διαχωρίζεται η ήρα από το στάχυ...δεν είνα δα κι απ' τα ευκολότερα πράγματα στον κόσμο, όταν χρειάζεται συνεχής προσωπικός αγώνας μετά πολλών εμποδίων, για να αναδειχθούν οι πρωταθλητές της ηδονής...
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Η διαφωνία μου έγκειται στο γεγονός ότι, παρά την άρνησή μου να επιτρέψω στις ασήμαντες λεπτομέρειες να ορίσουν το ερωτικό τοπίο, δεν βρήκα τίποτα αξιόλογο στον τομέα της σεξουαλικότητας, ούτε της δικής μου ούτε των άλλων.

    Μόνο όταν η ματιά μου στράφηκε αλλού, κατάφερα να αγγίξω ένα είδος σεξουαλικότητας, το οποίο ναι μεν είναι εναλλακτικό, αλλά το θεωρώ πολύ πιο ταιριαστό για μένα και πιο απολαυστικό.

    Δεν έχει σχέση με πρωταθλητισμό. Δεν μου αρέσει να χύνω αλλιώς, αυτό είναι όλο. Μπορώ και αλλλιώς, απλά δεν μου αρέσει. Θα χύνω λοιπόν όπως μου αρέσει.

    Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν μερικές εκεί έξω που είναι έτσι σαν και μένα. Δεν με νοιάζει αν είμαστε ίδιες.

    ΥΓ. Μάλλον δεν απαντώ στην ερώτηση, αύριο ίσως λίγο καλύτερα...
     
  5. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Και στο βάθος, μήπως, όλες είμαστε ίδιες...

    τι εννοεις "καθαρή σεξουαλικότητα"¨?
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    το ίδιο ρωτώ και εγώ...
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Δηλαδη η καθαρη σεξουαλικοτητα εχει να κανει με την "αντικειμενικη" ομορφια, της Κατριν Ντενεβ π.χ
    που αλλοι την θεωρουν σεξουαλικο τους ονειρο και αλλοι ( μεταξυ τους και γω) μια πανεμορφη παγοκολωνα;
    Η ειμαι μακρυα νυχτωμενος ως προς το τι συζηταμε;
     
  8. llazouli

    llazouli Contributor

    Re: Απάντηση: Και στο βάθος, μήπως, όλες είμαστε ίδιες...

    Όπως το αντιλαμβάνομαι η ''καθαρή'' σεξουαλικότητα έχει να κάνει με τη φυσική έλξη, η οποία μπορεί να έχει άμεση σχέση με την ομορφιά μπορεί όμως να μην έχει και καθόλου. Μια γυναίκα ή ένας άντρας που δεν ανταποκρίνεται στα σεξουαλικά πρότυπα που μας έχουν επιβληθεί εντέχνως, συνήθως μένει στα ''αζήτητα'' και προσπαθεί εναγωνίως, εξαντλώντας όλα τα μέσα που έχει, να μοιάσει στο sex symbol, χάνοντας τελικά την αυθεντική και πηγαία προσωπική σεξουαλική έκφραση που διαθέτει.

    Τα πρότυπα της ομορφιάς κατά εποχές αλλάζουν, τρέφοντας την ανθρώπινη ματαιοδοξία, μας ωθούν σε ένα ανελέητο κυνήγι με κάθε μέσο διατήρησης της νεότητας, ενισχύοντας την υπόθεση ότι έτσι θα μείνουμε για πάντα ποθητοί και ερωτεύσιμοι. Η υπόσχεση είναι σαφής, χωρίς όμως καμιά εγγύηση για τα αποτελέσματα  
    Ο εγκλωβισμός στη δικτατορία της ομορφιάς, πιστεύοντας αφελώς ότι κατ' αυτόν τον τρόπο, θα ζήσουμε την ερωτική πανδαισία, είναι μάλλον καταστροφικός. Αρχικά, μπορεί να λειτουργήσει διεγερτικά, αδυνατεί όμως να δονήσει την ερωτική επαφή, να τη μεταμορφώσει απο στερεοτυπικές κινήσεις σε παραλήρημα ηδονιστικής διαλέκτου.
    Προβληματίζομαι, πώς μπορούμε να μάθουμε να ακούμε αυτήν τη διάλεκτο μέσα σε όλη αυτή την ηχορύπανση που επικρατεί. Πώς μπορούμε να αναγνωρίζουμε την πηγαία ερωτική έκφραση που δεν έχει να κάνει με φτασίδια και μασκαρέματα δικά μας και των άλλων, με ευσεβείς πόθους και προσωπικές ανεπάρκειες.
     
  9. female

    female Contributor




    Απολύτως. Σαν τι άλλο θα με έκανε να παθιαστώ και να απολαύσω τη σεξουαλικότητα του άλλου, το κύρος του στην κοινωνία, η ιδανική του μυική δομή top model, ή η Golden American Express ;;!!




    Αγνοώ. Άμα δεν το θέλω πραγματικά, φοβάμαι πως κάθε εκπαίδευση είναι μάταιη προσπάθεια, όπως και να 'χει.




    Μόνο άμα την έχω φάει επανειλημμένα στο ξενέρωμα κι έχω την τάση να θέλω να βάλω, κάποτε, ίσως, μυαλό -- που χλωμό το κόβω.



     
  10. Eri

    Eri

    Re: Απάντηση: Και στο βάθος, μήπως, όλες είμαστε ίδιες...


    Φυσικα.......



    Δεν ειμαι η καταλληλη να μιλησω για εκπαιδευσεις αν κ πιστευω σε τετοια θεματα ισχυει το "το΄χεις η δεν το΄χεις" εχεις δλδ την ικανοτητα να βλεπεις περα απο την εμφανιση, να διαισθανεσαι και να ακολουθεις το ενστικτο......



    Εξαρταται απο το τι ζηταει ο καθε ανθρωπος.....Αλλος θελει να χει μια "κουκλα"/εναν "κουκλο" διπλα του, αλλος να χει μια κινητη βιβλιοθηκη, αλλος μια μηχανη του σεξ........Σχετικα ειναι ολα μωρε.......



    Καποια εδω μεσα με αποκαλει μπαζογαμια......Κι ομως το καλυτερο σεξ/γαμησι το εκανα με ατομα που οχι μονο δεν ανταποκρινονται στα σεξουαλικα προτυπα αλλα απεχουν κ παρα πολυ απο τα δικα μου γουστα........
    Δεν υπηρχε θεμα σ'αρεσω εξωτερικα η οχι παρα μονο το σεξουαλικο ενστικτο που λειτουργησε στο κοκκινο κ ευτυχως που το ακολουθησα παρακαπτοντας το θεμα εμφανιση......
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Καλή μου, μάλλον ζητάς πολλά... . Η απόφαση του ανθρώπου να διεισδύει πέρα του προφανούς είναι ένα ταξίδι στον άλλον... Λίγοι άνθρωποι το αποφασίζουν, και ακόμη λιγότεροι το αποτολμούν...
     
  12. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Και στο βάθος, μήπως, όλες είμαστε ίδιες...

    Παρακάμτω πρόθυμα θέματα εμφάνισης, αλλά δεν πείθω τους άλλους να τα παραμερίσουν και αυτοί. Μάλλον, επειδή είμαι εκτυφλωτικά όμορφος.