Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Νόμος' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 26 Νοεμβρίου 2012.

 1. Sehrazat

  Sehrazat Regular Member

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Πραγματικα, πολυ δυσδιάκριτα τα όρια ιδίως bdsmικως , όμως όχι κ ανύπαρκτα θεωρώ. Αν σκεφτεί κανείς ότι bdsmers life stylers και μη ασπάζονται, ή εστω "εξ ανάγκης" αποδέχονται το rollplaying. Άλλοτε ξεκάθαρα άλλοτε έμμεσα καλυμμένο από μια θεωρία σαν αυτή του safesceen and consensual. Ορθά κατ' εμέ κ στις δυο περιπτώσεις!. το εξ ανάγκης αφορά σαφώς και περισσότερο το κοινώς αποδεκτό και "πρέπον" παρα το "θέλω".
  Πιστεύω ή. Θέλω να ελπίζω ότι είναι λιγοστές οι περιπτώσεις. Επιτρέψτε μου εδω να εικάζω συνφωνα με το δικό μου κριτηριο πως ΚΑΙ η κακομεταχειρηση ειναι μη αποδεκτή ακομη κ εντός bdsm!
  εξηγούμε: ο κυρίαρχος που θα κακομεταχειριστει τον σκλάβο του σημαίνει ότι δεν τον νοιάζεται και δεν τον προσέχει! Μπορεί να μη χρειάζονται αγάπες κ έρωτες για να στηθεί μια D/s or whatever σχέση, session ή part time play, χρειάζεται ομως το safe sceen οι κανόνες υγιεινής και το after care που τοσο πολύ έχει αναλυθεί σε παρελθόντα νήματα ακομα κ από "μέντορες" του είδους.
  Έτσι λοιπόν έχω να καταθέσω ότι σαφώς ειναι αισθητή η κακοποίηση ή η κακομεταχείριση εαν και εφόσον υπαρχει κοινός νους και μια σχετικά ισοροπημενη συναισθηματικη κατασταση both sides

  Θα συνεχίσω λιγο αργότερα...
   
 2. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Κακοποίηση

  @ elfcat,

  συναινεί ή προκαλεί;

  Συγνώμη κι εγώ που αναρωτιέμαι  
   
 3. ariadni

  ariadni Regular Member

  Re: Απάντηση: Κακοποίηση

  Αγαπητή elfcat, βεβαίως και οι σωματικές βλάβες μπορούν να εντοπιστούν. Επειδή όμως το θέμα της συζητησης είναι το όριο ανάμεσα στην κακομεταχείριση και στην κακοποίηση εντός bdsm και όχι εκτός , το θέμα δεν είναι να σταθούμε στο αν μια μελανιά από ενα χαστούκι, από ένα spanking, ένα κόψιμο ή οτιδήποτε άλλο συνιστούν ή όχι μετρήσιμες σωματικές βλάβες. Το μελάνιασμα πχ από ενα μαστίγωμα αποτελεί ξεκάθαρα σωματική βλάβη, αλλά πολύ σπάνια σε αυτό τον χώρο θα σου απαντούσε κάποιος πως υπέστη πραγματική βλάβη από αυτό το μαστίγωμα, όπως και για πολλά ακόμη.

  Συμφωνώ μαζί σου. Η κακοποίηση δεν έχει καμία θέση στο bdsm και καμία σχέση με τις προϋποθέσεις που θέτει το bdsm. Ένα από τα πράγματα όμως που κάνουν το bdsm διαφορετικό συγκριτικά με αυτό που συμβαίνει εκτός bdsm, είναι και η βαθμιαία αυξανόμενη εξάρτηση που νιώθει κάποιος με το πέρασμα του χρόνου. Ένα μάλιστα από τα σημεία προβληματισμού που είχα κάποια στιγμή είναι το που χωράει η συναίνεση εκεί που υπάρχει βαθιά εξάρτηση. Ποιός σε ρωτάει αν συναινείς ή αν δεν συναινείς όταν εξαρτάσαι; Σαφέστατα και δεν αποτελεί άλλοθι η εξάρτηση, αλλά κάλλιστα μπορεί να θολώσει ή να αποτρέψει έναν μηχανισμό αντίδρασης που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν πιο οξυμένος.
   
 4. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Κακοποίηση

  @ gaby
  Τί εννοείς?
   
 5. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Κακοποίηση

  Το ορθόν που θα έπρεπε να απαντήσει, θα ήταν ότι συναινεί σε πρακτικές που γνωρίζει και αποδέχεται ότι θα του προκαλέσουν κάποια βλάβη. ΔΕΝ υφίσταται εννοιολογικά πραγματική ή μη πραγματική σωματική βλάβη. Υπάρχει η αντικειμενική σωματική βλάβη, η οποία διαπιστώνεται ιατρικά (και ας λέει ότι θέλει ο κάποιος από αυτόν τον χώρο) και η υποκειμενική πρόσληψή της. Το πρόβλημα με τον υποκειμενισμό είναι ότι δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Αν κάποιον τον τρομάζει η πραγματικότητα με το να την ονομάζει αλλιώς δεν κερδίζει τίποτε. Εμένα προσωπικά δεν με τρομάζει και μια χαρά ασχολούμαι με το βδσμ...
   
 6. NobodyKP

  NobodyKP Contributor

  Απάντηση: Re: Κακοποίηση

  Define "μούκανος"!.....................
   
 7. Alexkat

  Alexkat Contributor

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Το bdsm δεν χρειάζεται κανέναν συνήγορο.
  Συνήγορο χρειάζονται εκείνοι που είτε με κακομεταχείρηση είτε με κακοποίηση
  προκαλούν σωματικές/ψυχικές βλάβες πέραν των ορίων της συναίνεσης, με ότι αυτή περιλαμβάνει.
  Πέραν των ως άνω συγκεκριμένων ορίων, η οποιαδήποτε ...εξάρτηση ...κινείται
  πλέον στο πεδίο της ψυχοπαθολογίας ....
   
  Last edited: 2 Δεκεμβρίου 2012
 8. vautrin

  vautrin Contributor

  Να το δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα; Τις προάλλες, σερφάροντας στο collarme, έπεσα πάνω σ’ αυτό το προφίλ:

  http://www.collarme.com/personals/v/1671490/qvp/1/default.htm


  Ιδέα δεν έχω αν όσα αναφέρει είναι αληθινά ή μυθοπλασία. Για χάρη της συζήτησης, ας υποθέσουμε ότι αληθεύουν. Πως θα τα σχολιάζατε;

  ***

  Κατά την δική μου άποψη η κακοποίηση στα πλαίσια μιας ασύμμετρης σχέσης ταυτίζεται με την κατάχρηση εξουσίας. Ως τέτοια θεωρώ την άσκηση της κυριαρχίας με τρόπο που δεν εξυπηρετεί τις αρχές της αμοιβαίας ηδονής και ασφάλειας ή που μακροπρόθεσμα βλάπτει τη σωματική και ψυχική υγεία του υποτακτικού.

  Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν η συναίνεση του παθόντος απαλλάσσει τον κυρίαρχο από τις ευθύνες που απορρέουν από τον νόμο ή τον ανθρωπισμό. Νομίζω πως όχι.
   
 9. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Re: Κακοποίηση

  Θα σχολίαζα ότι βασιλικές οδοί προς την κακοποίηση είναι το χρήμα και η κοινωνική άνοδος. Εδώ υπήρχαν και τα δύο. Δεν υπήρχε συναίνεση ούτε για δείγμα, αφού όλα άρχισαν μετά το γάμο και χωρίς να πάρει είδηση η "σκλάβα".

  Πάντως, όσο και να υποθέτουμε ότι είναι αληθινό, υπάρχουν στοιχεία που το κάνουν μη αληθοφανές. Για γυναίκα εξαρτημένη που δέχτηκε τα πάντα για λόγους εξάρτησης έχει δεχτεί πολύ ήρεμα την απομάκρυνσή της, π.χ.

  Και άλλωστε, συνεχίζει να προσπαθεί να αντλήσει από την κακοποίησή της.

  Για την κατάχρηση εξουσίας επιφυλάσσομαι για όταν θα έχω πιο καθαρό μυαλό, τώρα πάω για ύπνο    
   
 10. Alexkat

  Alexkat Contributor

  Απάντηση: Κακοποίηση  Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η σωματική βλάβη δεν είναι άδικη, όταν επιχειρείται με τη συναίνεση του παθόντος και δεν προσκρούει στα χρηστά ήθη.
  Ως χρηστά ήθη θεωρούνται οι αντιλήψεις περι ηθικής του μέσου πολίτη της κοινωνίας στην οποία ....ζούμε και διάγομεν ....δηλαδή, ...του έξω καθ'ημάς κόσμου ...
  Άρα η συναίνεση από μόνη της, δεν αρκεί για να αποφύγει ο κυρίαρχος την ..."πυρά" ....έστω και άν δεν έχει καν προβεί σε κατάχρηση εξουσίας προς τον υποτακτικό.
   
 11. GCHL

  GCHL Hijo de la Luna

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Alexkat μιλας πολυ σωστα και τεκμηριωμενα [δεν ξερω αν εισαι νομικος- μαλλον εχεις σχεση].
  Πάντως και περαν της καταχρησης εξουσιας, υπαρχει η στυγνη εκμετάλλευση της εν λευκω αποκτηθεισης εμπιστοσύνης του-της υ. Και τα τραυματα δεν ειναι παντα σωματικα,εξωτερικα και ιατρικα διαπιστωσιμα, αλλά ψυχικη ισως ανηκεστος βλαβη.
   
  Last edited: 3 Δεκεμβρίου 2012
 12. NobodyKP

  NobodyKP Contributor

  Απάντηση: Re: Κακοποίηση

  Ετσι όπως το διατυπώνεις σε αυτό συμφωνώ και εγώ!
   
  Last edited: 3 Δεκεμβρίου 2012