Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Νόμος' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 26 Νοεμβρίου 2012.

 1. Enthralling kernel G

  Enthralling kernel G Regular Member

  @ gaby αλλά και λοιπούς νοητούς συνδαιτυμόνες...


  Πώς να παρατηρήσεις ένα φαινόμενο όταν αυτό δεν προσδιορίζεται αλήθεια ? χμμμμμ είπε ο κακός ο λύκος....

  Βεβαίως και να σου πω πως την εννοώ τη κακοποίηση.Είναι αυτό ακριβώς που περιέγραψες...Αλλά φυσικά στην ουσία δεν είπα τίποτα.Όπως κι εσύ άλλωστε.Το γιατί πιστεύω ότι θα βγει από τα όσα έπονται.

  Με ρωτάς αν έχω στοιχεία.Δεν έχω κι αν έχω δεν είμαι διατεθειμένος να τα βγάλω στη φόρα καθώς αφορούν τρίτους.Και τόνισα από την αρχή ότι δεν είναι σκοπός μου να γίνει τούτο το νήμα παράθεση εμπειριών τέτοιας υφής.Χωρίς βεβαίως να απαγορεύεται η παράθεση τέτοιων καταστάσεων από άτομα που αισθάνονται ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπίπτουν στη κατά τ' άλλα απροσδιόριστη κακοποίηση.Ας μιλήσουν όμως τα ίδια για τους εαυτούς τους.Άνευ συνηγόρων.

  Το θέμα μου είναι ότι αδυνατώ να καταλάβω το πως η έλλειψη στοιχείων μεταπίπτει το όλο ζήτημα σε μια de facto αναγνώριση επί της απουσίας κακοποίησης από το bdsm.Άλλωστε σύ ήσουν που είπες ότι η κακοποίηση βρίσκεται στη σφαίρα της απροσδιοριστίας.Πώς λοιπόν είσαι τόσο σίγουρη ότι δεν εμπίπτει και δεν αφορά και το bdsm ?

  Αλλά δεν είμαι δω για να υποδείξω το bdsm ως θύλακα κακοποίησης.Άλλωστε ως θιασώτης , κάτι τέτοιο θα ήταν σα να γκρεμίζω το σπίτι μου.Έρχομαι για να πω απλά ,ότι βρίσκεται να έχει τα ίδια ερείσματα σε αυτήν , όπως και κάθε τι άλλο.Και θεωρώ ότι τούτος ο συλλογισμός δεν είναι παράλογος.
  Οπότε μάλλον σε αναδιάρθρωση αναφέρομαι.

  Κι εδώ έρχεται ένας προβληματισμός.
  Όταν έχεις ένα πλαίσιο το οποίο οικειοποιείται όλες εκείνες τις μεθόδους και τους τρόπους που συνομολογούν στη συγκρότηση μιας κατάστασης από την οποία άγεται και το φαινόμενο της κακοποίησης και παρολαυτά δηλώνεις ότι δεν έχεις καμία σχέση με αυτή , τότε η λέξη μένει μεταίωρη πια.Και βρίσκεται να χρειάζεται να βρεθεί ένα νέο πια πλαίσιο κάτω από το οποίο αυτή θα ορισθεί.
  Νομίζω ότι ουσιαστικά , έχουμε να κάνουμε για άλλη μια φορά με την αλλαγή αντιμετώπισης κάποιων εννοιών , ακολουθώντας τη γενικότερη γραμμή πλεύσης της εποχής.
  Τί εστί ελευθερία ,δικαιοσύνη,κακοποίηση ,δημοκρατία, συμβίωση , σκλαβος κλπ κλπ.Όλα παίζονται.Και βρίσκονται να νοηματοδοτούνται κατά βάση σε ένα καθαρά πλέον προσωπικό επίπεδο ,καθώς ο πάλαι ποτέ καταστατικός κοινωνικός χάρτης από τον οποίο αντλούσαν υπόσταση όλες αυτές οι έννοιες και έβρισκαν νόημα ύπαρξης, βρίσκεται αδύναμος να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που έχουν υπάρξει στη κοινωνική βάση.Και πλέον εμφανίζεται να λειτουργεί λίγο πολύ επί κενού συνόλου.
  Θεωρώ λοιπόν ότι εδώ ακριβώς υφίσταται η αναγκαιότητα μιας εκ νέου οριοθέτησης ενός κεντρικού πλαισίου.Δημοκρατικού πλαισίου...Γιατί πολύ φοβούμαι ότι όλες τούτες οι φερόμενες ως ελευθεριάζουσες επί του παρόντος συνειδήσεις , ουδόλως έχουν συναίσθηση του ρόλου που τους έχει ανατεθεί.Και πριν καλά καλά το καταλάβουν θα φροντίσει κάποιος άλλος γι' αυτές να δημιουργήσει αυτό το πλαίσιο.Ερήμην τους και με άλλες διαδικασίες.Και δε θα μας αρέσει μετά...

  Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε καλύτερα από τους προκατόχους μας.Όσο κι αν τα πράγματα εμφανίζονται μέχρι στιγμής δυσοίωνα.
  Πριν από αυτό θα περάσουμε βεβαίως από το μπάχαλο.As usual...Όπου ουσιαστικά καθένας ,λειτουργώντας αποκομμένα και στα πλαίσια μιας υποτιθέμενης αυτοδιαχείρισης θα κάνει του κεφαλιού του.

  Αλλά όλα αρχίζουν και βγάζουν περισσότερο νόημα όταν γίνεται αναφορά στη μη συγκατάθεση της εμπλοκής του bdsm σε γενικότερη βάση.Το είπαν οι πολιτικοί , το είπαν οι δημοσιογράφοι , το είπαν , το είπαν....Ε σειρά μας τώρα.
  Αυτό κι αν είναι politically correct.Κακοποίηση! Κακοποίηση!

  Mια δήλωση όμως σαν κι αυτή δεν αρκεί για να άρει τα όποια φαντάσματα.Ή μήπως μας αρκεί τελικά?

  Και σίγουρα η εκδήλωση της αλληλεγγύης προς τα θύματα της όποιας κακοποίησης έρχεται και κλειδώνει πολύ όμορφα με τη παραπάνω δήλωση.Όταν όμως η κακοποίηση έρχεται να δηλωθεί ως απροσδιόριστη , τότε και η οποιαδήποτε τάση αλληλεγγύης πέφτει στο κενό φαντάζομαι.

  Κοινώς είμαστε όλοι απροστάτευτοι.Βορά στο πως θα το έχει πιάσει στο μυαλό του ο κάθε μαλάκας που συναντούμε στο δρόμο μας.Κι ίσως εγώ να είμαι ένας από αυτούς.Υπό την οποιαδήποτε εκ των δύο ιδιοτήτων.Όπως και όλοι μας άλλωστε...

  Γι' αυτό λέω...μήπως να το συζητούσαμε λίγο ,προτού απεκδυθούμε μετά βδελυγμίας το οποιοδήποτε ένδυμα ?
   
 2. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Εννοώ ότι η συναίνεση απαιτεί την λογική των συναινούντων, αυτό που έλεγες πιο πάνω "έχοντας σώας τας φρένας". Η αλληλοπρόκληση μιας κατάστασης πάλι έχει άλλους κώδικες, πολύ πιο μυστικούς και ενδεχομένως ιδιαίτερα ισχυρούς. Δέχομαι ότι η και κακοποίηση μπορεί να είναι - μερικές φορές - ένα ταγκό για δύο, μου φαίνεται όμως δύσκολο να δεχτώ ότι γίνεται σε πλαίσιο ξεκάθαρης συναίνεσης, έτσι τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνομαι τη συναίνεση, με πολύ συγκεκριμένους τρόπους δηλαδή.

  @ Enthralling kernel G και συντροφιά,

  η κακομεταχείριση για μένα είναι θέμα ποσοτικό. Σε τι κλίμακα ανεβαίνει ο πήχυς και μόνον.

  Η κακοποίηση είναι ζήτημα ποιοτικό.

  Είναι άλλο είδος σχέσης αυτό που παράγει την κακοποίηση. Κατ' εμέ μη υγιούς σχέσης. Η Κινέζα του παραδείγματος Vautrin είναι ένα άτομο που κακοποιήθηκε βαριά. Ο άντρας της την έδιωξε απ το σπίτι της και δεν της επιτρέπει να βλέπει τα παιδιά της. Που σημαίνει - στα μάτια μου - ότι την βλέπει σαν ένα σκουπίδι και λιγότερο.

  Δεν έχω δει Κυρίαρχους να βλέπουν τη σκλάβα τους σαν σκουπίδι. Ούτε εμένα μου έχει συμβεί. Έχω δει και μου έχει συμβεί να ασκήσουν πίεση σε βαθμό που να απέχει μια τρίχα από τη συντριβή. Αυτό μπορεί κανείς να το πει σκληρή, κακή μεταχείριση, όχι όμως κακοποίηση.

  Άμα δεν έχεις στοιχεία και δεν ξέρεις για τι ακριβώς μιλάς αγαπητέ, δεν κάνεις δουλειά. Δεν σου είπα να παραθέσεις στοιχεία. Αυτό που σου ζήτησα, κάπως έντονα, ήταν να σιγουρευτείς ότι γνωρίζεις για τι ακριβώς μιλάς.

  Εγώ διόρθωσα και είπα απροσδιόριστη την κακομεταχείριση, η κακοποίηση σαφώς και προσδιορίζεται. Αν για σένα όχι, προσπάθησέ το, τι μου το λες εμένα. Σκέψου να πάω να βοηθήσω κάποιον γιατί τον κατάλαβα για κακοποιημένο και αυτός να είναι μια χαρά και να παρεξηγηθεί κιόλας!

  Ευχαρίστως. Ξεκαθαρίστε τις έννοιες και εγώ εδώ είμαι  
   
 3. NobodyKP

  NobodyKP Contributor

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Θα μας πεις τι σημαίνει "μούκανος"!
   
 4. ariadni

  ariadni Regular Member

  Η κακομεταχείριση είναι ζήτημα ποσοτικό ενώ η κακοποίηση ζήτημα ποιοτικό. Ωραία. Προσωπικά αρκούμαι στην διατύπωση ηθελημένη πρόκληση μόνιμης σωματικής βλάβης ή πρόκληση ψυχολογικού τραύματος. Επίσης, αν έρθει κάποιος να μου πει πως υπέστη κάτι αντίστοιχο με τρόπο που δεν μπορεί ο ίδιος να το χειριστεί και αντιμετωπίζει πρόβλημα, εγώ δεν θα του πω “τι λες καλέ, επειδή ζορίστηκες; Αυτό είναι ζήτημα ποσοτικό και όχι ποιοτικό και απο δω παν κι άλλοι”.
  Σε έναν χώρο όπου μιλάμε για υπέρβαση ορίων και καταστάσεις εξάρτησης είναι τουλάχιστον οξύμωρο να μην μπορούμε να δεχθούμε το γεγονός πως κάποια πράγματα μερικές φορές μπορεί να στραβώσουν πραγματικά. Ακριβώς επειδή ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και επειδή ούτε όλα λειτουργούν πάντοτε ρολόι. Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη μου.
   
 5. Alexkat

  Alexkat Contributor

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Γιά προσδιόρισε τι εννοείς όταν λές "σε έναν χώρο ?", για ποιό χώρο μιλάς.?
   
 6. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Re: Κακοποίηση

  Αν τα παραπάνω βασίζονται σε ποστ δικά μου, πολλά αυθαίρετα συμπεράσματα βγάζεις  

  Από τη μία δέχομαι ότι κάποιες φορές μπορεί τα πράγματα να στραβώσουν πραγματικά. Όμως αυτό έχει να κάνει με τους ανθρώπους και όχι με τα πράγματα. Οι άνθρωποι που κακοποιούν και κακοποιούνται δεν είναι διόλου ανάγκη να κάνουν BDSM για να κακοποιήσουν και να κακοποιηθούν. Η εξάρτηση αυτής της μορφής δεν έχει να κάνει με το BDSM γιατί έχει άλλη βάση και τα όρια είναι άγνωστη έννοια στην προκειμένη.

  Άλλωστε, μιλάς για ηθελημένη πρόκληση μόνιμης σωματικής βλάβης ή ψυχολογικού τραύματος. Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές μας. Εγώ πηγαίνω ένα βήμα παραπέρα και λέω ότι δεν πρέπει να έχει θέση σε οποιαδήποτε σχέση. Σχέση στην οποία ο ένας θέλει πραγματικά να βλάψει τον άλλο και το κάνει. Ασφαλώς και μπορεί να συμβεί. Αλλά είναι τελείως άσχετο με αυτό που λέμε BDSM.

  Από την άλλη δεν είπα περί μη αλληλεγγύης σε αναγκεμένους με δικαιολογίες που δεν στέκουν. Προφανώς αν κάποιος φτάσει να ζητήσει βοήθεια, δεν θα σταθώ στους ορισμούς.
   
 7. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Απάντηση: Re: Κακοποίηση  Συμφωνώ.
  Προσωπικά πιστεύω πως το ότι υπάρχει και στο χώρο, ακριβώς επειδή υπάρχει στην Κοινωνία, δεν σημαίνει πως καθορίζει ή ορίζει τον χώρο, όπως δεν τον ορίζουν οι ψυχωτικοί ή οι βλάκες.
   
 8. Alexkat

  Alexkat Contributor

  Απάντηση: Κακοποίηση

  ...οι οποίοι υπάρχουν και στον χώρο..?  


  Πέστο χρυσόστομη ...!    Aρα λοιπόν καταλήγουμε σ'αυτό που είπα και πριν :

   
  Last edited: 4 Δεκεμβρίου 2012
 9. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Κακοποίηση

  @ Alexkat,

  Γιατί να μην υπάρχουν; Εγώ έχω συναντήσει και από τις δύο κατηγορίες. Και ακόμα haters, παλαβούς των θεωριών συνωμοσίας και άτομα με πολλές έξεις, πλην βιδιεσεμιού, τις οποίες δεν ελέγχουν. ´Η απλά άσχετους. Το θέμα είναι ότι ... προσέχουμε σε ποιόν πηγαίνουμε να μας αναλάβει, όχι;
   
 10. Enthralling kernel G

  Enthralling kernel G Regular Member

  gaby μου ελπίζω να μην παρέθεσες την ιστορία αυτή στα πλαίσια μιας γραμμής υπεράσπισης.Ειδικά με το κλείσιμο που έβαλες.Είναι λίγο σα να υπερθεματίζεις πάνω σε εκείνο το οποίο πηγαίνεις να αντιπαρατεθείς.Μπερδεγουει ον δε οραϊζον...

  Δεν είπα ότι δεν έχω στοιχεία.Και δεν αντιλαμβάνομαι το πώς έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα απο το quote που έκανες.Ολίγον της απελπισίας μου κάνει.Κι αυτή είναι η καλή εκδοχή.

  Δηλαδή όταν αναφερόμαστε σε κακομεταχείριση είναι σα να λεμε.Κάτσε να δεις πια ήταν η τελευταία προσφορά...50 με φλόγκερ ,ή ,20 με το βούνευρο ?
  3 βιασμοί μου έπεσαν...να το αφήσω ?
  Δεν ήξερα ότι συνάδεις με τα της μπακαλικής.Thanks for the info.

  Ειλικρινά έχεις την εντύπωση ότι ανασκευάζεις επιτυχώς με την επιχειρούμενη αντιμετάθεση των επιπέδων αναφοράς ,σχετικά με την κακομεταχείριση και τη κακοποίηση ?
  Θα σε λυπήσω αλλά αυτό δεν αλλάζει τον ισχυρισμό μου.Απο την όποια κατάσταση βγαίνει και το αποτέλεσμα.Αν η κατάσταση είναι απροσδιόριστη τότε και το αποτέλεσμα είναι επίσης απροσδιόριστο.Try harder.
  Όταν αποφασίσεις πως σε βολεύουν , έλα να το συζητήσουμε.

  Γι αυτό έχει τεθεί αυτό το νήμα.Για να ξεκαθαριστούν οι έννοιες όσο γίνεται και να δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να σταματήσει να κινείται επί παραδοχών που βρίσκονται να άγονται εκ του αέρος.Και που βέβαια φέρουν ως εκ τούτου την αντίστοιχη υφή.Και νομίζω ότι, η μέχρι τώρα συνεισφορά σου σε αυτό το επίπεδο ,είναι...αρκετή θα έλεγα.

  Κακοποίηση λοιπόν...ξανά.
   
 11. NobodyKP

  NobodyKP Contributor

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Ξέρεις τι θα πει, ή πετάς κουβέντες των οποίων την σημασία δεν γνωρίζεις?...
   
 12. jizzcake

  jizzcake New Member

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Λοιπον..πρωτο post στην κοινοτητα σας. Ακομα καλα καλα δεν εχω βαλει avatar ουτε καν υπογραφη που να δειχνει κατι ενδεικτικο για την (πολυεπιπεδη) προσωπικοτητα μου. Ελεγα να πω κατι βαρυσημαντο ετσι για να κανω μπαμ αλλα και βαριεμαι και βλεπω πως ο Enthralling kernel G σας βαζει και τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι.. Τωρα οσον αφορα τα του νηματος αυτο που ξερω και εχω να πω ειναι το εξης: Ο χριστιανισμος απο οσο ξερω λεει πως η μεγαλυτερη χαρα ειναι να δινεις στους αλλους. Μηπως εννοει να δινεις κωλο???