Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κανείς δεν ελέγχει κανέναν?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DeSade, στις 24 Μαρτίου 2008.

  1. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Ο Δρ.Πιντερης ψυχολογος στο βιβλιο του "Λυσε μονος σου τα προβληματα σου" αναφέρει
    "Κανεις δεν ελεγχει κανέναν. Καλα θα κανουμε να το βαλουμε καλα αυτο στο μυαλό μας.Οσο αδυναμος και εξαρτημενος να φαινεται ο αλλος απο εμας στην πραγματικότητα δεν εχουμε καμμία δύναμη και κανεναν ελεγχο πανω του. Αλοίμονο σου αν τη δύναμη σου σε μια σχέση την αντλεις απο την αδυναμία του αλλου. Οι αναγκες των ανθρώπων αλλάζουν. Ετσι οταν φτάσει η στιγμή και δεν σε εχει αναγκη πια θα βρεθείς απο τη μια στιγμή στην άλλη απο την ψευδάισθηση της "παντοδυναμίας" στην ψευδάισθηση της "ανημπορίας" Απο εκει και περα αρχιζει η πανικοβλητη συμπεριφορα."

    Πως κρινετε αυτη την αποψη σε ενα D/s πλαισιο?
     
  2. kali crow

    kali crow Guest

    τα παραπανω λογια ειναι εξαιρετικα σωστα.
    μια υποτακτικη δε θα πρεπει να ξεχναει τη δυναμη της μεσα σε μια τετοια σχεση.
    ενας Κυριαρχος το ιδιο.σε αυτες τις σχεσεις ο ενας δεν υπαρχει διχως τον αλλον.
    αυτο σημαινει μια ισορροπια,που εαν χαθει τοτε ξεκινουν οι πανικοβλητες συμπεριφορες,οπως αναφερει το παραπανω κειμενακι.
     
  3. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Πολύ σωστή. Όμως θα πρέπει να δούμε τι σημαίνει ακριβώς το "ελέγχω". Αν σημαίνει "καθορίζω" τότε αυτό δε γίνεται. Αν σημαίνει "επισημαίνω κάποιες αδυναμίες και τις επισημαίνω για να τις διορθώσω", τότε ναι στο bdsm το ελέγχει αντλεί δύναμη αλλά όχι από την αδυναμία του άλλου. Αντλεί δύναμη από τη δυναμική, τη διαφορετικότητα, τον εσωτερικό πλούτο του άλλου. Κανείς κυρίαρχος δεν θα ήθελε κανένα υποταχτικό που να ήταν φυτό, θα έπαιρνε μια... γαρδένια, τότε. Του αρέσει όμως να υποτάσσει ένα δυναμικό άτομο, τότε παίρενι δύναμη από αυτό και γίνεται το αντίστροφο, ο υποταχτικός παίρνει και άλλη δύναμη από τον κυρίαρχο.

    Άρα σωστή η άποψη του δόκτορα, όμως έχει και την άλλη της πλευρά, δεν είναι μονοδιάσταστη. Ελπίζω να απάντησα.
     
  4. kali crow

    kali crow Guest

    το θεμα ειναι να μην υποτασσει εντελως εναν υποτακτικο.υπαρχουν και τα ορια που διατηρουν υγιη αυτη τη σχεση.οταν ξεπεραστουν τοτε εχουμε περασει στην κατηγορια φυτου-κηπουρου....
     
  5. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Αυτό είπα και εγώ, kali.
     
  6. kali crow

    kali crow Guest

    τι ωραια....τα ιδια λεμε....(με συγχωρεις...δεν ειμαι και στις καλυτερες μου πνευματικα....) 
     
  7. lina

    lina Regular Member

    Η μέχρι τώρα πορεία μου με έχει διδάξει ότι εγώ προσωπικά δεν μπορώ να λειτουργήσω δίχως καθοδήγηση κι αυτό οι άνθρωποι απ'έξω το ονομάζουν "έλεγχο"
    Σχετικά με τις συμπεριφορές πανικού δεν υφίστανται διότι εκείνος που ελέγχει/καθοδηγει το κάνει με σκοπό την εξέλιξη του ατόμου που έχει υπό Του άρα όταν ο/η υπό έχει φτάσει μακριά εκεί που τον/την πήγε ο Καθοδηγητής τότε θα χαίρεται για την πορεία και την καλυτέρευσή του ώς άτομο και θα εχει κι Εκείνος όλα τα έυσημα και θα καμαρώνει για τον/την υπό Του.
     
  8. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Εγώ έχω ένα πρόβλημα με τους "φωστήρες" ψυχολόγους. Ειδικά με αυτούς που δίνουν συνταγές: απεχθάνομαι αυτούς τους επιστήμονες και θεωρώ ότι είναι τσαρλατάνοι διότι αν μπορούσε κάποιος να δώσει μια συνταγή, γενική για όλους (του στιλ: αν έχεις ταχυπαλμίες πρέπει να ξεκουραστείς) τότε θεωρεί ότι γενικά (και μερικές φορές ειδικά) οι άνθρωποι είναι όλοι ίδιοι. Σε αυτό ακριβώς διαφωνώ κάθετα. Αν ήταν όλοι ίδιοι δε θα χρειαζόμαστε ψυχολόγους και ψυχιάτρους, αλλά τεχνικούς κομπιούτερ και ρομποτικής.

    Συγνώμη για την γκρίνια
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @DeSade: Νομίζω πως θα ήταν άσκοπο να συζητηθεί / κριθεί μια άποψη που βασίζεται στην μή συνειδητή και επιθυμητή αποδοχή επιβολής ελέγχου του σε έναν χώρο που πραγματεύεται ακριβώς το αντίθετο.

    Δεν είναι η άγνοια αλλα η γνώση των αναγκων αυτό που κάνει εφικτή και βιώσιμη μια σχέση αυτού του τύπου.
     
  10. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Κανείς δεν ελέγχει κανέναν?

    Από μόνο του αυτό το βρίσκω απόλυτα σωστό ,
    όμως πρέπει να πάρουμε το παράγοντα που αναφέρει ο κ. MasterJp .
    Σε πλαίσιο D/s , δεν πιστεύω πως υφίσταται οπότε ,
    μια και οι ρόλοι είναι καθορισμένοι , οι ανάγκες συγκεκριμένες
    και ο λόγος ύπαρξης της βασισμένος πάνω στην συνειδητή επιλογή που μπαίνει για την ζήσει κάποιος
    ( ελπίζω πάντα βέβαια ....) .
     
  11. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    δεν πιστεύω οτι αυτή η θεωρία ισχύει μέσα στο D/s. απο την στιγμή που συνειδητά το υπό έχει προσφέρει τον έλεγχο στον Κ, τότε αυτός ασκεί δύναμη επάνω του και έχει τον έλεγχο του υπο και της σχέσης. η "παντοδυναμία" του Κ δεν είναι ψευδαίσθηση, αλλά πραγματικότητα.
    και δεν νομίζω οτι ο Κ αντλεί την δύναμή του από την αδυναμία του υπο. κατέχει ήδη την δύναμη,αλλιώς το υπο δεν θα μπορούσε να τον εμπιστευτεί και να του παραδώσει τον έλεγχο
     
  12. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Πόθεν η επιθυμία ταυτίζεται/ μεταφράζεται ως "αδυναμία"; Ένας άνθρωπος υποτακτικής ψυχολογίας μπορεί να σταθεί αυτόνομος στα καθήκοντα και τις ανάγκες της καθημερινότητάς του, όμως στην διαπροσωπική ερωτική του σχέση δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε θέση Iσχύος. Αυτό τον κάνει αδύναμο; Αν ναι, τότε χρειάζομαι φρεσκάρισμα στα ελληνικά μου...

    Ο πανικός θα έρθει εαν δεν μπορείς να χειριστείς μια δεδομένη κατάσταση, όχι αν την επιθυμείς και γνωρίζεις πως να συμπεριφερθείς/ ελιχθείς.

    Άτοπη και χωρίς σύνδεση με αυτό (προσωπική πάντα θέση, no offence).