Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κανείς δεν ελέγχει κανέναν?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DeSade, στις 24 Μαρτίου 2008.

  1. thanasis

    thanasis Contributor

    Σε ένα D/s πλαίσιο...

    Ελέγχω επειδή ο υπό επιλέγει να ελέγχεται. Δεν με ενδιαφέρει να ελέγξω κάποιον που δεν το ζητά από μόνος του.

    Αντλώ δύναμη από την δύναμη του άλλου, ουχί την αδυναμία του*. Και, όταν γίνομαι εγώ παντοδύναμος (κραδαίνοντας δύο δυνάμεις), γινόμαστε και οι δύο.

    * Αυτό είναι και το νόημα στην συναινετική μεταφορά ελέγχου και ισχύος, άλλως τε.
     
    Last edited: 26 Μαρτίου 2008
  2. Maley

    Maley Contributor

    ελεγχουμε και ελεγχομαστε ολοι..μονο που ο καθενας εννοει τον έλεγχο διαφορετικα..ισως και να του δινει και άλλο ονομα..πχ αγαπη, υποταγη..ακομα, ακομα και κυριαρχια..ετσι ειναι παιδια η ζωη, η ανθρωπινη φυση..η φυση γενικα..
     
  3. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Lstrike η αδυναμια εγκειται στο ότι αδυνατει η υποτακτική να διαχειριστει την πραγματικότητα αποτελεσματικα χωρις καθοδήγηση. Η αναληψη πρωτοβουλιών και η ελλειψη εγκρισης ,νουθεσίας , καθοδήγησης αποτελει μια κατασταση οδυνηρη για την υποτακτική ειδικα σε περιπτώσεις που υπαρχει αναγκη για 24/7 .
    Με το παραπανω σκεπτικο τα λογια του Πιντέρη ισχυουν και σε μια D/s σχεση. Η D/s σχεση παρολο που υπαρχει με τη συναινεση των δύο μερών βασιζεται σε μια διαφορα δυναμικου. Ο μεν Κυριαρχος πιστοποιει την υπαρξη του μεσα από την Κυριαρχια την οποια εχει ως εντονη αναγκη και η δε υπο μεσα από την παράδοση του ελεγχου . Η ιδεα του αυτοβουλου είναι οδυνηρη για την υπο και θελει όπως και δηποτε να αποτιναξει από πανω της την ευθύνη της επιλογής. Θελει να αφήσει τους αλλους να κανουν κουμαντο γιατι εκεινη δεν θελει και βιωνει την φαινομενικη αυταρκεια της όταν εκεινη δεν εχει Κυριαρχο.Ψυχικα υποφερει όταν δεν ελεγχεται και η πρωτοβουλια είναι burden.

    Αν η ιδεατη κατασταση εξελιξης του D/s ειναι η διαρκης ισχυροποιηση της αυταρκειας της υποτακτικής σε σημείο που να μην εχει αναγκη τον Κυριαρχο ( κατι σε αντιστοιχία με τη σχεση Δασκαλου-μαθητη οπου εκει ο Δασκαλος θελει ο μαθητης του να τον ξεπερασει ως ιδεατο.) τοτε μοιραια το D/s στην ανωτατη μορφη του αυτοκαταλυεται .
    Δηλαδη η αδυναμία δεν υπαρχει πια και η υπο εχει παψει να είναι υπο. Η αδυναμια εχει εκλειψει.
    Αν παλι η ιδεατη κατασταση του D/s είναι η διατηρηση της διαφορας δυναμικου και η μεγιστοποηση του προς οφελος της απολαυσης του Κυριαρχου τοτε εχουμε διατηρηση της σχέσης μεν αλλα με την αυστηρη προυπόθεση ότι η αδυναμία διατηρέιται.
     
  4. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    soutzoukakia τα bold χρησιμοποιουνται για να τονισουν κατι που εχει ειπωθει σε ενα quote απο τον αρχικο ποστερ. Ο τροπος που εγραψες το δικο σου ποστ σου αφηνει να εννοηθει οτι εγω ειπα αυτα που παρεθεσες.
    Θα ηθελα να σου ζητησω να αφησεις το quote μου ανεπαφο και να προσθεσεις μετα οτι αλλο θελεις.
     
  5. Kits

    Kits Contributor

    αλλο ''ελεγχος'', αλλο ''καθοδηγηση'', και αλλο ''στηριγμα'' ...

    αν καταφερουμε να τα διαχωρισουμε τοτε θα εχουμε μαθει τα ''θελω'' μας
     
  6. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Kάποιος ελέγχει κάποιον στα σημεία!

    Ισως αυτή ειναι ορθότερη διατύπωση . Και ναι θα συμφωνήσω μαζί σου @ DeSade, ότι αλοίμονο σε όποιον στηρίζει τη "δύναμή του" στις αδυναμίες του άλλου καθώς και ότι είναι ψευδαίσθηση τότε η αίσθηση της Κυριαρχίας .

    Οχι ότι δεν συμβαίνει συχνά - πυκνά και μάλιστα αρκετές φορές δεν το συνειδητοποιει πληρως κανένα απο τα δύο μέρη.

    Ετσι λοιπόν καλό θα ήταν να αναθεωρήσουν όσοι εντός ή εκτός bdsm πράττουν υπ αυτό το καθεστώς (φοβούμαι πως ουκ ολίγοι 'πατούν' σ' αυτο)


    Στην ουσία του πράγματος λοιπον και με βάση αυτό το σκεπτικό θα συμφωνήσω με τον L_ Strike ότι αυτή η θέση του Πιντέρη σωστή μεν μα δεν έχει συνάφεια με την Κυριαρχία και τον Ελεγχο στο bdsm.

    Aν θελήσει κανείς να προχωρήσει λίγο παρακατω το συλλογισμό περι αδυναμιών και ελέγχου θα μπορούσε να πει ίσως...

    πως και ο Κυρίαρχος έχοντας την 'αδυναμία' να ελέγχει και να Κυριαρχεί, ελέγχεται απο αυτή και κατα συνέπεια απο τον "χειριστικό" ή ...ενδοτικό ή... πρόθυμο υποτακτικό.

    Καλό είναι λοιπόν κατα την άποψή μου μιλώντας για bdsm έλεγχο ,επιβολή και Κυριαρχία να ειμαστε πολύ προσεκτικοί στα κέντρα εκείνα του μυαλού μας και της ψυχής μας που μας κυριαρχούν και να τα ανακαλύπτουμε σε βάθος (όσο γινεται περισσότερο) και συνεχώς σε μια μόνιμη διαδικασία αυτο - ελεγχου και αυτο κυριαρχίας ώστε να είμαστε μακρυά απο τέτοιου είδους "πατήματα" στις αδυναμίες ή...τις πιθανές αδυναμίες των άλλων.
     
    Last edited: 28 Μαρτίου 2008
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Κανείς δεν ελέγχει κανέναν?

    Θα συνταχθω με την αποψη του L Strike.Το "υ" παραχωρει τον ελεγχο οχι λογω αδυναμιας διαχειρισης μιας καταστασης η αναληψης πρωτοβουλιας,αλλα γιατι απλα αρεσκεται σε αυτο.Αν επιθυμησει να ανακτησει τον ελεγχο σημαινει οτι η σχεση απλα χρεωκοπησε.Ουδεις λογος πανικου.Απλα παμε γι'αλλα.
     
  8. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Η αναγνώριση των προσωπικών αναγκών δε συνιστά και αναγνώριση των αιτιών για τις οποίες αυτές υφίστανται.Κι αυτό νομίζω ότι έχει να κάνει άμεσα με το επίπεδο συνείδησης το οποίο ο εν λόγω χώρος ευαγγελίζεται.Ως εκ τούτου θεωρώ και σκόπιμη και χρηστική τη συζήτηση επάνω σε τέτοιου είδους θέματα.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Sudden: αναφέρθηκα όχι τυχαία σε γνώση και όχι σε αναγνώριση. Αν πιστεύεις πως θα αυξησει το επίπεδο συνειδητότητος σου είσαι φυσικά ελεύθερος να το συζητήσεις. Προσωπικά δεν βρίσκω τόν λόγο να συζητάω για την Δράμα όταν θέλω να πάω στην Καβάλα.
     
  10. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Ούτε εγώ αναφέρθηκα τυχαία σε αναγνώριση.Όσο για το ότι δεν βρίσκεις λόγο να συζητάς θα σου έλεγα να κάνεις ένα κόπο.Γιατί το θέμα δεν είναι το αν θες να πας στη Καβάλα κι όχι στη Δράμα.Το θέμα είναι γιατί θες να πας στη Καβάλα κι όχι στη Δράμα.Εκτός βέβαια αν θεωρείς το επίπεδο συνειδητότητάς σου αυξημένο σε τέτοιο βαθμό , ώστε να μη χωράει περαιτέρω βελτίωση.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Sudden: αγαπητέ, θα πρότεινα αντί ν' ασχολείσαι με τις αιτίες για τις οποίες εγω δεν κρίνω σκόπιμο να σχολιάσω το θέμα του νήματος, να ασχοληθείς με αυτό που εσύ ανέφερες πως κρίνεις σκόπιμο, δηλαδή τον σχολιασμό του.
     
  12. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    οχι μονο σε επιπεδο D/s αλλα σε καθε φαση ολοκληρης της ζωης υφισταται ο ελεγχος ...
    αστειος ο ψυχολογος .. επρεπε να γινει ταξιτζης ...
    να ξεκινησω περι ελεγχου απο τις θρησκειες καταληγοντας στην διαφημιση ή να αρχισω απο τον μπαμπουλα/γυφτο του γονεα προς το παιδι για να καταληξω στο "ή Εγω ή τα τανκς" του Καραμανλη ? ... μετρημενοι στα δαχτυλα αυτοι που ΔΕΝ μπηκαν κατω απο ελεγχο .. Γκαντι , Τσε , Ιουδας , Αδαμ/Ευα , βουλη των Ελληνων , κτλ ....
    οσο για το D/s η δικη σας πειρα τι λεει ? ... οτι ο s "φευγει" συχνοτερα απο τον D ή τελικα συμβαινει το αντιθετο ? ...