Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Elvira, στις 5 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. XplorR

    XplorR Regular Member

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    Είτε κολάρο, είτε κρίκος, είτε tatoo, πάντα ένα σύμβολο έχει τη σημασία και τη χρησιμότητά του...
    Το να είναι αυτοσκοπός είναι ανόητο...

    Χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν το πόσο sexy είναι... ειδικά όταν είναι το μοναδικό "ένδυμα" που δικαιούται ο/η sub...
     
  2. Elvira

    Elvira Regular Member

    Αγαπητοι James_Bondage κ XplorR εχω την πεποιθηση πως δεν διαβασατε το thread. Το συγκερκιμενο δεν αναφερεται στην χρηστικη του ιδιοτητα. Αυτη εχει καλυφθει πληρως σε αλλα threads στα οποια ισως θα ηταν καλυτερο να απαντησετε κ να εκφερετε τις αποψεις σας εκει περι του θεματος οπου αναφερεστε.
     
  3. zou

    zou

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    αναγκαιο ειναι οτι κρινει ο Κυριαρχος να γινει..

    ως σκλαβα, θα μιλησω για την "ταπεινοτητα" μου... δεν εκανα κοπο να λαβω το κολαρο αυτο.. ημουν απλα ο εαυτος μου, εκανα κοπο ομως να κρατησω το κολαρο αυτο, λογω της καθημερινοτητας μας που πολλες φορες μπορει να μας παρασυρει σε πραξεις που δεν μπορουμε να τισ υπολογισουμε.. το κολλαρο Του λοιπον για μενα, δεν ειναι ενα κοσμημα, ουτε ενα τατουαζ, ουτε σημαδια.. το κολαρο Του ειναι να κοιταζω στον καθρεφτη εμενα και να βλεπω Αυτον και αυτο που Εφτιαξε..

    δεν ηταν αυτοσκοπος να κερδισω απλα ενα κολαρο... σκοπος μου ηταν να βρω Εκεινον που θα αξιζε εμενα για να μου δωσει "το κολαρο του" (βλεπε πιο πανω)

    ελπιζω να Σας καλυψα....
     
  4. kardy_

    kardy_ Regular Member

    Re: Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    Ειμαι περηφανη που ειμαι αδελφη σου.......για εμενα τα καλυψες ολα.......
     
  5. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Απάντηση: Re: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    εσυ δε με καταλαβες... ισως ο σαρκασμος να ηταν πολυ λεπτος.... Τεσπα αυτο που εγραψα ειναι αυτο που εννοω για την αναγκαιοτητα του κολλαρου.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    Eνδιαφέρον νήμα, για να είμαι ειλικρινής πάει καιρός να υπάρχει κάποιο νήμα που να άπτεται κάτι ανάλογο, όχι υπό το πρίσμα του αντιδραστικού για χάρη της αντίδρασης, αλλά Κάποιοu που μετά από τόσα χρόνια στο χώρο, βλέπει το κολάρο να υποβαθμίζεται ως προς την ουσία και να γίνεται όχι κάτι που Δίδεται από τον Αφέντη όταν κι εφόσον ο Ίδιος κρίνει πως το επιθυμεί, αλλά άλλο ένα καρφί στο φέρετρο του ιδίου του bdsm όπως το γνωρισαν κάποιοι πριν από χρόνια, στον βωμό της σημερινής "μόδας bdsm", όπου η κάθε γυναίκα, είτε είναι σκλάβα, είτε δεν είναι απαιτεί!!! και καλά ένα κολάρο ακόμα και αν η σχέση της, δεν αφορά ούτε στο ελάχιστο σχέση Master/slave.
    Όπως πολύ σωστά το Θέσατε, καλή ώρα όπως την αρραβώνα που απαιτεί η βανίλλα γκόμενα για να την δείχνει στις κολλητές της για να αποδείξει κι εγώ δεν ξέρω τι.

    Έχω μερικές ερωτήσεις αν μου Επιτρέπετε πριν απαντήσω Κύριε.  
    Όταν λέτε στο αρχικό σας ποστ, πως μπορεί το κολάρο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βιωνει την υποταγή της η σκλάβα τι εννοείτε?
     
    Last edited: 8 Σεπτεμβρίου 2009
  7. Elvira

    Elvira Regular Member

    Πριν απαντησω lara[E-p]στην ερωτηση σου θα ηταν καλο να κανω μια αναφορα σε κατι που υπεπεσε στην αντιληψη μου.
    Αν καποιος θελει να κανει αμεση ή εμεση αναφορα στο προσωπο μου ή ακόμη κ σε thread ή post μπορει να το κανει αρκει να πληρει δυο προυποθεσεις.
    1ον κ κυριο να το εχει διαβασει κ
    2ο κ πιο σημαντικο να το εχει καταλαβει.
    Αν δεν ειμαστε σε θεση να απαντησουμε καποιο post καλο θα ειναι να ρωταμε.
    Αν παλι το θεωρουμε πολυ προσβλητικο τοτε καλο θα ειναι να σιωπουμε.
    Η ΣΙΩΠΗ τις περισσοτερες φορες ειναι χρυσος.
     
    Last edited: 7 Σεπτεμβρίου 2009
  8. Elvira

    Elvira Regular Member

    lara[E-p] πριν απο αυτο που με ρωτας υπαρχει μια φραση που χαρακτηριζει την συνεχεια, πως η αποκτηση του κολαρου αποτελει τον αυτοσκοπο για τις "σκλαβες". Αντι λοιπον ο αυτοσκοπος να ειναι η ευτυχια του Αφεντη τους, σκοπος τους ειναι το πολυποθυτο κολαρο. Αρα λοιπον αρχης εξ αρχης ο σκοπος ειναι λανθασμενος. Κ σαν λανθασμενος σκοπος πως μπορει αυτος να εξελιχθει σε παραδοση κ υποταγη? Πως μπορει μια “σκλαβα” που σκεφτεται μονο το κολαρο να αποκτησει ξαφνικα με την εφαρμογη του στο λαιμο της την απολυτη υποταγη στον Αφεντη της? Ουτε στα παραμυθια δεν συμβαινουν τετοιες εναλλαγες στην ψυχοσυνθεση των ανθρωπων. Απο την αλλη αν ηταν σε θεση αντιληφθει την υποταγη της κ να μεγαλωσει κ να ωριμασει μαζι της δεν θα αποζητουσε το κολαρο, δεν θα ηταν αυτοσκοπος. Το λαθος δεν ειναι μονο της “σκλαβας”, μπορει να θεωρηθει σαν αδυναμια, είναι κυριως του Αφεντη που δεν μπορει να διακρινει κ να κατανοησει τον αρχικο σκοπο της. Ποια ειναι η πραγματικη της αναγκη ωστε να το αποζητα τοσο επιμονα.

    Το αν πιστευω στην χρηση ή οχι του κολαρου νομιζω πως μπορει καποιος να το κατανοησει κοιταζοντας απλα το profile της μικρης μου.
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    Σας ευχαριστώ Κύριε για την απάντηση σας.

    Πιστεύω πως αυτοσκοπός δεν είναι και δεν μπορεί να είναι, αλλά μια σκλάβα μπορεί να ικετέψει γι αυτό και όλα όσα εκπροσωπεί. Για μένα δηλώνει πως ανήκω με την έννοια της ιδιοκτησίας. Ειλικρινά αδυνατώ να δω τον λόγο που κάποια μη σκλάβα ή κάποιος μη Ιδιοκτήτης να ασχολούνται με κολάρα, πέραν αυτού που ήδη ανέφερα:
    Είναι της μόδας, όπως είναι της μόδας να αμφισβητείται ακόμη και η ίδια η ροή ελέγχου, από ποιον προς ποιον. Λένε να μην έχω αντιρρήσεις, συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια αυτά και δεν το αμφισβητώ, απλά σε Ms σπίτια τέτοια πράγματα δεν μπορούν να συμβαίνουν κατά την άποψη μου και για να είμαι ειλικρινής, αφού μπορώ να είμαι σε Ms σπίτι, χαλάλι τα "καλύτερα σπίτια" σε όσους τα απολαμβάνουν.  
     
  10. extreme32

    extreme32 Regular Member

    ωραια τα λετε αλλα εγω δεν μπορω να χωνεψω οτι υπαρχει Ελληνας που δεν γνωριζει τον Βοσκόπουλο. Σορυ αλλα ειναι το πιο εντυπωσιακο που διαβασα τοση ωρα. Τα υπολοιπα δεν θα τα καταλαβω ποτε. Το κολαρο μονο σαν συμβολο μπορω να το δω αλλα οχι τοσο σπουδαιο που να σηκωνει τοση αναλυση. Δηλαδη σε μια σπουδαια σχεση μπορει να υπαρχει ενα σπουδαιο συμβολο. Ενα συμβολο μοναδικο για καθε σχεση κι οχι αντιγραφο επειδη υπαρχει στην ιστορια του bdsm. Για κολαρο μιλαμε οχι σταυρό. Κολαρο φορανε και οι σκυλοι. Κολαρο φοραγανε στους σκλαβους και τους ειχαν δεμενους με αλυσιδα. Για ποιο λογο ειναι αξεσουαρ που να σηκωνει τοση αναλυση; νομιζω οτι μπορει να υπαρχουν παραλαγες και πρωτοτυπιες εδω. Τι σας κανει να πιστευετε οτι δεν μπορει να υπαρχει κατι αλλο που να δηλωνει αφοσιωση και ολα τα υπολοιπα που αναφερετε και κανετε δηλωσεις οπως "αν αξιζω θα αποκτησω το κολαρο που θα μου δωσει Αυτος¨; Γιατι η επιλογη ειναι το κολαρο τελικα;

    ΥΓ: Οσα εγραψα μου βγηκαν απο καποιες απαντησεις που διαβασα και οχι απο το αρχικο ποστ του Mstr Thf. Ελπιζω να εγινα κατανοητος και ο σκοπος μου δεν ειναι να θιξω αλλα να καταλαβω.
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    Στις περιπτώσεις που το κολλάρο είναι αυτοσκοπός μοιάζει αδύνατο να διαφύγει τη γραφικότητα   θα το καταστίσουν γραφικό άλλωστε οι χειρισμοί των άμεσα ενδιαφερόμενων.

    Στις περιπτώσεις που το κολλάρο δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα σύμβολο αρκετά κοντινό στα όσα συμβολίζει και μπορεί να βαθύνει και να κάνει πιο απολαυστική και χρήσιμη την υποταγή της σκλάβας.

    Δεν πολυκαταλαβαίνω από σύμβολα, εκτός ελαχίστων. Το πραγματικό κολλάρο μου φαίνεται ένα από τα πιο απτά μέσα ήπιας μεν, μόνμμης δε σωματοποίησης της υποταγής που μπορώ να σκεφτώ, ας υπάρχουν άλλα οδυνηρότερα και αρκετά πιο εξωτικά σύμβολα υποταγής. Γι αυτό το λόγο κρίνω ότι μπορεί να είναι ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια του Κυρίαρχου, προσωπικά όμως, όσο και να το σέβομαι ως εργαλείο, δεν το έχω λογαριάσει για δέλεαρ...

    Αναγκαίο δεν ξέρω αν είναι το κολλάρο ενώ το θέμα της αναγκαιότητας μου φαίνεται μάλλον υποκειμενικό. Πάντως ένα μεταξύ τους "κάτι" που να συμβολίζει το ότι ο Κυρίαρχος έκανε τη σκλάβα δική του χρειάζεται και είμαι βέβαιη ότι θα είναι άκρως πολύτιμο και στους δύο και μπορεί να είναι κάτι πολύ πιο προσωπικό κι ευαίσθητο από οτιδήποτε το τυποποιημένο. Από την άλλη, αν κρίνει σκόπιμο ο Κυρίαρχος, μπορεί να χρειάζεται ένα σύμβολο με το οποίο να πληροφορούνται οι υπόλοιποι ότι αυτή η σκλάβα Του ανήκει.

    Κριτήριο για το δώρο του κολλάρου από τον Κυρίαρχο να υποθέσω ότι είναι η πρόθεσή Του για τη δέσμευση σε μια M/s σχέση μακράς διαρκείας;
     
    Last edited by a moderator: 8 Σεπτεμβρίου 2009
  12. Elvira

    Elvira Regular Member

    Αγαπητε extreme32 θελω να πιστεψεις πως λυπαμαι που δεν τον γνωριζα τον αοιδο κ οπως ειπα κ σε προηγουμενο post καποια στιγμη θα φροντισω να ακουσω δουλεια του. Συνεχιζοντας να διευκρινιζω για μια ακομη φορα πως η λεξη κολαρο εχει συμβολικο ορο στο thread κ δεν απευθυνετε αποκλειστικα κ μονο στο αξεσουαρ με την γνωστη του μορφη.

    Η λεξη κολαρο αντιπροσωπευει ολα εκεινα τα μικρα η μεγαλα συμβολα που μπορει να υπαρχουν μεταξυ ενος Αφεντη κ της σκλαβας του, ευδιακριτα η μη απο τον υπολοιπο κοσμο κ δεν μαρτυρουν τιποτε παραπανο απο την κοινη παραδοχη της υποταγης, της κυριαρχιας, της σχεσης τους αγαπητη μου tender lilly.

    Προφανως η παραδοση/υποταγη κ η κυριαρχια δεν ειναι συναισθηματα που καθοριζονται απο ενα κολαρο. Ουτε απο μονο του το κολαρο μπορει να προσφερει κ να προσδωσει κανενα απο αυτα. Αυτα κερδιζονται καθ’ ολη την κοινη πορεια, με συνεχη τριβη κ κοπο, κ ειναι απαραιτητες προυποθεσεις για να εχει λογο η υπαρξη του.

    Εχω αναρωτηθει πολλες φορες αν μπορεις να δανεισεις, να χαρισεις, να δωσεις, να κλειδωσεις ενα κολαρο σε μια σκλαβα χωρις να υπαρχει αμοιβαια προθεση για μακροχρονια δεσμευση. Με βαση αυτα τα ερωτηματα κατεληξα σε αυτο το thread. Μπορει να υπαρχει ενα συμβολο που να χαρακτηριζει μια σταση κ δεσμευση ζωης, σε αρκετες περιπτωσεις, βασισμενο σε μια προσχαιρη κ ευφημερη σχεση? Μηπως τελικα η χρηση του ακομη κ στις πλεον ανουσιες σχεσεις με προκαθορισμενη πορεια κ ζωη το καθιστουν πλεον απλα εθιμοτυπικο κ γραφικο?