Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Elvira, στις 5 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. xeniaa

    xeniaa New Member

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    ειναι απλα ενα ακομα σεξουαλικο αξεσουαρ..τιποτα παραπανω.οπως ειναι πχ οι χειροπεδες..τωρα ο καθενας αναλυει τις δικες του θεωριες.
     
  2. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?


    Εννοείς δηλαδή, ότι αυτή είναι η δική σου άποψη, σωστά; Μιά και αν διάβασες παραπάνω, θα είδες πως είναι πολλοί αυτοί που δεν το βλέπουν έτσι, ή μόνο έτσι... Γιατί λοιπόν υιοθετείς αυτή την απόλυτη φρασεολογία; Θεωρείς πως οι αντίθετες απόψεις από τη δική σου, είναι καταφανώς εσφαλμένες; Έστω κι αν προσωπικά απορρίπτεις τη λογική του κολλάρου-συμβόλου γιά την οποία μίλησαν παραπάνω η Elvira, η lara, η zou, η sapfw, η Lady_Dragon (και ζητώ συγγνώμη αν ξέχασα κάποια), έστω κι αν δεν κρίνεις σκόπιμο να προσπαθήσεις (σαν σαφώς νεώτερή τους στο χώρο του bdsm) να καταλάβεις τη λογική τους, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστείς (έμπρακτα) την άποψή τους, αντί να την διαγράφεις με το αφοριστικό "το θέμα είναι αισθησιακό, κι από κει και πέρα ο καθένας λέει τα δικά του";



     
  3. xeniaa

    xeniaa New Member

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    Tην αποψη μου εγραψα...δεν ανεφερα καμια απ τις συγκεκριμενες κοπελες..εσυ τις αναφερες...οταν λεω γενικα ο καθενας λεει τα δικα του,δεν εννοω εδω στο φορουμ..εννοω γενικα..και εξω απο αυτο..Anyway εγω δεν σχολιασα κανενος την αποψη...απλα ειπα την δικια μου.. 
     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?


    Ακριβώς, αγαπητή μου. That's my point. Πως το "μέσα" με το "έξω", τείνουν να γίνουν πλέον ένα και το αυτό.


    Καλό βράδυ...


     
  5. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    Σε ένα τέτοιο νήμα, περιμένει κανείς - όπως και στα περισσότερα εξάλλου - να συναντήσει πολλές αντιφατικές απόψεις. Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσω ότι ξαφνιάστηκα που διάβασα ότι μία slave - όχι vanilla, όχι bottom, όχι perv, όχι submissive, αλλά slave, θεωρεί ότι το κολλάρο είναι αντίστοιχο με χειροπέδες...Φυσικά και δικαιούσαι τις απόψεις σου, ουδεμία αντίρρηση, και είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ανταλλαγή απόψεων πάντα αναγκάζει όλους μας να ανοίξουμε λίγο παραπάνω τους νοητικούς μας ορίζοντες.

    Ωστόσο, αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να σου αντιπαραθέσω ότι οι χειροπέδες είναι κάτι που χρησιμοποιείται σε ιδιαίτερες και σχετικά λίγες (θεωρώ  ) στιγμές της καθημερινής μας ζωής. Το κολλάρο, όποια "φυσική" μορφή κι'αν παίρνει, πέρα του συμβολισμού που έχει προαναφερθεί σε προηγούμενα post τα οποία με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη, είναι και μία συνεχής υπενθύμιση ότι Του ανήκεις. Και φυσικά (!) δεν εννοώ ότι χρειάζεσαι αυτό για να "θυμάσαι" ότι Του ανήκεις, αλλά ότι δεδομένου ότι όλοι έχουμε δουλειές και υποχρεώσεις και ένα σωρό άλλα πράγματα που υπάρχουν στην ζωή μας, αυτό το σύμβολο είναι, πέρα από την "εικόνα" Του στο μυαλό μας, κάτι δικό Του που μπορούμε να έχουμε 24 ώρες το 24ωρο μαζί μας...εξ'ου και μου είναι λίγο δύσκολο να δεχτώ ότι το συγκρίνουμε με χειροπέδες...

    ταπεινή μου άποψη φυσικά.
    με σεβασμό
    sk
     
  6. Mirage2009

    Mirage2009 Non Serviam

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    1) Όπως ανάφερα και πριν αποδέχομαι ότι καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά το θέμα και η άποψη καθενός ακόμα και αν δεν συμφωνώ μαζί του είναι σεβαστή.
    2) Το νήμα έχει τίτλο "κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό" και όχι γενικά όπως αναφέρεις "οτιδήποτε διαλέξουν οι δύο να συμβολίζει αυτή την ιδιοκτησία" και για αυτό το λόγο η απόψη μου έχει ως σημείο αναφοράς αυτό ακριβώς το αντικείμενο.
    3) Τη σύσταση περί αλλαγής τίτλου στο στάτους δεν τη χρειάζομαι όπως δεν χρειάστηκα ποτέ κανένα σύμβολο για να επιβεβαιώσω την εξουσία μου, (για να το κάνω αυτό αρκεί ένα βλέμμα ούτε καν λέξη), αλλά και αν χρειαζόμουν κάποιο σύμβολο αυτό δεν είναι απαραίτητα το κολάρο.
    4) Ομολογώ ότι οι ατέρμονη συζήτηση περί κολάρου με έχει κουράσει και επιπλέον δεν έχω τίποτε περισσότερα να προσθέσω πέραν όσων έχω είδη αναφέρει τώρα και σε προηγούμενα posts σε αυτό το νήμα.
     
  7. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    Αν είχατε διαβάσει το νήμα από την αρχή θα βλέπατε πως ορίζει ο Νηματοθέτης το κολάρο και θα απαντούσατε αναλόγως.

    Εγώ δεν μίλησα για την εδραίωση της εξουσίας η οποία μπορεί να λαμβάνει χώρα και σε άλλου είδους σχέσεις. Αλλά για την εδραίωση της ιδιοκτησίας.
     
  8. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    Ένα κολάρο το οποίο κλειδώνει στον λαιμό σου και δεν μπορείς να το ανοίξεις και το φοράς συνέχεια. Στην δουλειά, όταν κοιμάσαι, σε οικογενειακές συγκεντρώσεις σε όλη σου την καθημερινότητα πως ακριβώς είναι αισθησιακό όπως οι χειροπέδες; Αυτο είναι ένα απλό παράδειγμα για να μην μπω σε λεπτομέρειες.
     
  9. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ερώτηση:Γιατί δεν αποδεχόμαστε ό,τι κάποιοι μπορούν να βλέπουν ένα αντικείμενο χωρίς τους συμβολισμούς που πιθανόν κάποιοι άλλοι να βλέπουν πάνω σε αυτό;
     
  10. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Re: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

      δεν είπα ποτέ το αντίθετο και έχω απαντήσει πάνω σε αυτό στο πρώτο μου ποστ.
     
  11. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Για μένα το κολάρο μάλλον ποτέ δεν υπήρξε φετίχ, αφού δεν με ερέθιζε ιδιαίτερα όταν το φορούσα. Ομολογώ όμως πως ένοιωθα πιο όμορφος και επιζητούσα να το φοράω καθημερινά. Μπορώ να σας μεταφέρω ακόμα ένα περίεργο συναίσθημα που μου δημιουργήθηκε με τον καιρό. Τις ώρες που επέστρεφα στο σπίτι της Κυρίας, ειδικά όταν πια είχε περάσει καιρός, βιαζόμουν να πετάξω τα ρούχα μου και να φορέσω αυτό το κολάρο, σαν να ένοιωθα μια αίσθηση ελευθερίας από τα ρούχα μου. 'Ενοιωθα όμορφα γυμνός μόνο φορώντας αυτό, και ότι τα ρούχα μου είναι βάρος. Μια δύσκολη μέρα της είπα "Κυρία, τους σιχάθηκα πια εκεί έξω, είναι ένας κόσμος γεμάτος συμβάσεις και υποκρισία, ουσιαστικά το μόνο που θέλω είναι να τελειώνω όσο πιο γρήγορα αυτό που έχω να κάνω έξω και να γυρνάω εδώ, να γδύνομαι και να φοράω το κολάρο, να είμαι μαζι σας". Τα αρχικό συναίσθημα βέβαια όταν σου φοριέται ένα κολάρο είναι μεγάλη συγκίνηση (τουλάχιστον αυτό ισχύει για μένα), μεγάλη ευγνωμοσύνη και ένας κάποιος βαθμό περηφάνιας. Θυμάμαι ότι δάκρυσα εκείνη τη μέρα από χαρά γιατί είχε προηγηθεί ένας πολύ δύσκολος δρόμος. 'Ημουν ερωτευμένος. Την αγαπούσα πραγματικά.

    Αναφέρθηκε από άλλους συνομιλητές αυτό η μεταφορά "βέρας - κολάρου". Αυτό το πιστεύω κι εγώ σε ένα μεγάλο βαθμό, το ένοιωσα κάπως έτσι, ότι επισφράγιζε μια μακρά φάση γνωριμίας, ότι από το ουσιαστικό περάσαμε σε κάτι που σφράγιζε και επισημοποιούσε μια κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο για μένα αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις σειρές ανακαλώντας από τη μνήμη μου κάποιες καταστάσεις, όμως δεν βρίσκω άλλο τρόπο να λυτρωθώ απ'τον πόνο. Απαντήσεις στα ανεξήγητα δεν μπορώ να δώσω, έτσι είναι κάπως σαν να μου κάνουν παρέα οι μνήμες από κάτι που πίστεψα και αγάπησα τόσο πολύ και έπεσα έξω μάλλον. Συγχωρέστε με. Θα πω μόνο κάτι ακόμα. Αν αυτό το στολίδι του λαιμού μας δίνει χαρά, για μερικούς ανθρώπους η υποταγή μέσα στην ολοκληρωτική γύμνια έχει κι αυτή μια εκπληκτική ομορφιά, όπως και το γονάτισμα μπροστά σε ένα ολόγυμνο κορμί. Τυχαίνει να είμαι ένας απ'αυτούς.
     
  12. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    madlene, οι περισσότεροι/ες εδώ μέσα εκφράζουμε τις απόψεις μας που φυσικό είναι να διαφέρουν μεταξύ τους. Βέβαια υπάρχουν και μερικά μέλη που θέλουν να επιβάλουν τις απόψεις τους και στα άλλα μέλη - ας μην επικεντρωνόμαστε σ΄ αυτά όμως.

    Η δική μου άποψη για το κολάρο είναι ότι για τα άτομα που το bdsm δεν τελειώνει μόνο στο κρεβάτι αλλά το ζουν γενικά στην ζωή τους έχει άλλη έννοια. Αντίθετα, στους περισσότερους, για τους οποίους το bdsm τελειώνει μόλις επέρχεται ο οργασμός τους, έχει την έννοια του αξεσουάρ (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις και στους μεν και στους δε).
     
    Last edited: 15 Νοεμβρίου 2009