Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κοντά στο εμβόλιο για το AIDS

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 5 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Ενα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία εμβολίου για το AIDS πραγματοποίησαν επιστήμονες, ανακαλύπτοντας την αχίλλειο πτέρνα του ιού που προκαλεί τη νόσο. Υστερα από μελέτες ανακαλύφθηκαν δύο ισχυρά αντισώματα που επιτίθενται σε ένα ευάλωτο σημείο, κοινό σε πολλά στελέχη του ιού HIV, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες δημιουργίας εμβολίου ενάντια στον ιό.

    Η σημασία της ανακάλυψης είναι τεράστια, καθώς υποδεικνύει έναν πιθανό τρόπο κάμψης της άμυνας του HIV. Οι ειδικοί ελπίζουν, μάλιστα, ότι το εμβόλιο που θα διεγείρει την παραγωγή των συγκεκριμένων αντισωμάτων θα παραμένει αποτελεσματικό ενάντια στον ιό ακόμα κι όταν αυτός αρχίσει να μεταλλάσσεται.

    Επιστήμονες από τη Διεθνή Πρωτοβουλία Εμβολίου κατά του AIDS (IAVI) εξετάζουν ήδη τα εν λόγω αντισώματα για τον εντοπισμό ενδείξεων που θα τους βοηθήσουν στο σχεδιασμό του εμβολίου. Ακόμη, οι νέες τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακάλυψη των αντισωμάτων υπόσχονται περαιτέρω πρόοδο, καθώς αναμένεται να φέρουν στο φως κι άλλα αδύνατα σημεία του HIV που μπορεί να ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό του εμβολίου. «Τα ευρήματα αποτελούν από μόνα τους μια σημαντική πρόοδο προς τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου για το AIDS, γιατί τώρα έχουμε ένα νέο, πιθανά καλύτερο στόχο για να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας για το σχεδιασμό του εμβολίου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του IAVI.

    Κοντά στο εμβόλιο για το AIDS | Espresso | Περί Υγείας

    Two New Antibodies Found to Cripple HIV
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    ναι μακαρι. παντως το "κοντα" στην ιατρικη μπορει να ειναι και 10-20 χρονια αν σκεφτεις πως ακομα και το εμβολιο ειναι 100% επιτυχημενο ( οταν και αν γινει τελικα αυτο) στην καταπολεμηση του ιου υπαρχουν διαφορες διαδικασιες. θα πρεπει δηλαδη να μελετηθει το αν υπαρχουν παρενεργειες (που ισως δεν φαινονται αμεσως αλλα μετα απο χρονια) να περασει τα 3 phase trials δοκιμων (αυτα κρατανε χρονια) απο τον (αντιστοιχο) ΕΟΦ της χωρας στην οποια ανακαλυφθηκε η φορμουλα, ενδεχομενως κανα 2 χρονακια μετα για να πατενταριστει η φορμουλα ωστε να μην μπορει αλλη φαρμακευτικη να το παραγει, μερικα χρονακια επειτα ωστε η τιμη του να πεσει σε επιπεδα ωστε να μπορει ενας ανθρωπος ακομα και χαμηλου εισοδηματος να εχει την χρηματα για την θεραπεια ή να καλύπτεται 100% απο τα ταμεία. δυστύχως αυτή ειναι η συνηθης διαδικασια αλλα η ειδηση ειναι αισιοδοξη ..
     
  3. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γενεύης αναπαρήγαγαν γονίδιο που υπάρχει σε πίθηκο της Νότιας Αμερικής, το οποίο πιθανόν μπορεί να δράσει ενάντια στον ιό του AIDS, αναφέρει νέα έρευνα.

    Η ανακάλυψη μπορεί ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για νέες θεραπείες ενάντια στη νόσο. Η έρευνα δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘Journal of Clinical Investigation’.

    Το γονίδιο, που ανακαλύφτηκε το 2004 σε πιθήκους από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Columbia, οδηγεί στην παραγωγή πρωτεΐνης που έχει δείξει αντίσταση έναντι του ιού HIV.

    Η ερευνητική ομάδα πέτυχε την αναπαραγωγή του γονιδίου τεχνητά, έχοντας ανακαλύψει ότι αντιστοιχούσε στη σύντηξη δυο ανθρώπινων γονιδίων. Η ομάδα διατήρησε ζωντανή το παραχθέν γονίδιο σε ανθρώπινα κύτταρα αίματος και το μεταμόσχευσε με επιτυχία σε ποντίκι που εμφάνιζε τα ίδια χαρακτηριστικά ανοσοποιητικού με τον άνθρωπο.

    Το γονίδιο είχε την ίδια επίδραση έναντι του ιού με το αυθεντικό γονίδιο που βρίσκεται στον πίθηκο.

    Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν εναλλακτική λύση σε φάρμακα που ορισμένοι δεν ανέχονται, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Jeremy Luban. Όπως δήλωσε, το γονίδιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτική αγωγή έναντι του HIV και θα μπορούσε να μεταμοσχευτεί σε άνθρωπο με HIV.

    Ο Καθηγητής Luban, που ήταν επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου Columbia που πρώτη ανακάλυψε το γονίδιο το 2004, δήλωσε ότι τώρα διερευνά πώς το γονίδιο μπλοκάρει τον ιό του Aids.

    http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=9356
     
  4. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Πειραματικό εμβόλιο για τον ιό HIV κατάφερε να περιορίσει τον κίνδυνο λοίμωξης, για πρώτη φορά, ανακοίνωσαν ερευνητές. Το εμβόλιο-συνδυασμός δυο προηγούμενων πειραματικών εμβολίων-χορηγήθηκε σε 16.000 ανθρώπους στην Ταϊλάνδη, στη μεγαλύτερη δοκιμή εμβολίου που έγινε ποτέ.

    Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μειώνει κατά το ένα τρίτο τον κίνδυνο να μολυνθεί κάποιος με τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS. Θεωρείται σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, αν και το παγκόσμιο εμβόλιο εκτιμάται ότι βρίσκεται μακριά ακόμα.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον αμερικανικό στρατό και την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σε διάστημα 7 ετών, σε εθελοντές άντρες και γυναίκες, 18 έως 30 ετών που δεν είχαν μολυνθεί από τον ιό, στην Ταϊλάνδη. Το εμβόλιο αποτελεί συνδυασμό δυο παλαιότερων εμβολίων τα οποία όταν χορηγήθηκαν χωριστά δεν μείωσαν τα ποσοστά λοίμωξης.

    Το εμβόλιο χορηγήθηκε στους μισούς εθελοντές, ενώ στους άλλους δόθηκε εικονικό. Όλοι ενημερώθηκαν για την πρόληψη του AIDS.Οι συμμετέχοντες εξετάζονταν για πιθανή μόλυνση με τον ιό HIV κάθε 6 μήνες, για 3 χρόνια. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος ήταν κατά 31,2% μικρότερες σε όσους είχαν εμβολιαστεί-με 74 ανθρώπους που δεν εμβολιάστηκαν να μολύνονται και 51 από όσους εμβολιάστηκαν να έχουν μολυνθεί.

    Το εμβόλιο βασίζεται στα στελέχη B και E του HIV που κυκλοφορούν πιο συχνά στην Ταϊλάνδη και όχι στο στέλεχος C που δεσπόζει στην Αφρική.

    Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Lancet.’

    http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=9494