Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυρίαρχοι και Φετίχ!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 23 Φεβρουαρίου 2006.

  1. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    RE: RE: Κυρίαρχοι και Φετίχ!

    Sorry αλλά δεν το έκανα εγώ σήριαλ...
    Είναι από μόνο του!
    Η ποδολατρεία σε συνάρτηση με το Bondage που απολαμβάνεις,
    δεν είναι στοιχεία που συναντάς σε Κυρίαρχα άτομα.
    Εγώ προσωπικά αυτόν τον συνδυασμό μόνο σε άτομα υποτακτικά
    τον έχω συναντήσει (ιδιαίτερα το bondage)
    Πως να το κάνουμε τώρα?
    Ντε και καλά να αλλάξουμε κάποια standards?
     
  2. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Σέβομαι την επιθυμία του Sweet_Distress να μη δωθεί συνέχεια στο θέμα και δεν πρόκειται να σχολιάσω επί του θέματος.

    Ωστόσο, αγαπητή μου Εύα, με εξέπληξε η 'ευελιξία' που επιδεικνύεις στην αποδοχή αντικειμενικών κριτηρίων κατά το δοκούν, εν προκειμένω τη συμβατότητα των εν λόγω προτιμήσεων με το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Το οποίο στάθηκε αφορμή συζητήσεως (μακράς μεν άκαρπης δε) εξ αιτίας της διαφωνίας σου με την πάγια θέση μου πως σαφώς υπάρχουν κώδικες συμπεριφοράς που δε συνάδουν με την ανδροπρέπεια.
    Τους χαιρετισμούς μου!
     
  3. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    RE: RE: Κυρίαρχοι και Φετίχ!

    Mαλλον δεν καταλαβαινόμαστε Mavrobasilis.
    Και πάλι θα σου εξηγήσω πως σε καμία περίπτωση δεν έχει τεθεί θέμα ανδροπρέπειας.
    To θέμα που τέθηκε είναι ότι είναι ένα Κυρίαρχο άτομο (άντρας η γυναίκα) δεν μπορεί να έχει σαν φετίχ του τα δεσίματα με αποδέκτη τον ίδιο.

    Κανένας δεν την αμφισβητεί την ανδροπρέπεια ούτε και σε αυτή την περίπτωση.
    (Μας έλειψες- χάθηκες)
     
  4. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    RE: RE: RE: Κυρίαρχοι και Φετίχ!

    Εύα, επεκτείνομε το θέμα ως μη οφείλομε μα μια διευκρίνιση κρίνεται απαραίτητη.
    Δεν τίθεται ζήτημα ανδροπρέπειας μα αποδοχής καθολική ισχύος μερικών απόψεων.

    Ασφαλώς δε συνάδει η κυριαρχικότητα με αυτοπαθές δέσιμο ως φετίχ και συμφωνώ απολύτως με την άποψή σου. Ωστόσο, όπως αναγνωρίζεις το δικαίωμα στους υποτακτικούς να αυτοπροσδιορίζονται ως άνδρες, θα έπρεπε ομοίως να επιτρέπεις σε όσους προκρίνουν ως φετίχ δραστηριότητες που κατά την άποψή σου (και δική μου) αρμόζουν σε υποτακτικά άτομα να δηλώνουν κυριαρχικοί.

    Παρομοίως μου λείψατε- ας όψεται ο κατά τα άλλα ορθός περιορισμός στα βάρβαρα greeklish.
    Μα ας μην καταχρασθούμε παραπάνω την υπομονή του Sweet_Distress.
     
  5. sub

    sub Regular Member

    Εξουσία και Ελεγχος , είναι συμφωνα με την γνώση μου τα χαρακτηριστικά του Κυρίαρχου. Δεμένος , φυμωμένος και με τα μάτια κλειστά (κατα την κρίση μου πάντα) ουδείς μπορεί να έχει 'Ελεγχο και Εξουσία. Διοτι πολύ απλά - ακόμη και αν εχουν γίνει κατ'εντολή Του αυτά - τη στιγμή εκεινη που ειναι δεμενος κλπ ειναι απόλυτα παραδομένος στα χέρια της "sub" η οποία εκεινη την ωρα μονο sub δεν είναι!!! Ας μην ξεχνάμε ότι το δέσιμο, ο περιορισμός το μαστίγωμα και όλα τα συναφή εχουν ακριβώς αυτη την εννοια: περιορίζω...ασκώ εξουσία και εχω τον απολυτο έλεγχο!

    Δέχομαι απόλυτα την επιλογή του switching ως επιλογή (αν και δεν ειναι της αρεσκείας μου) αλλα σοβαρά θα ξενέρωνα εντελώς αν ο Κύριός μου έλεγε να τον δεσω να τον μαστιγώσω ή να τον πατήσω, δηλώνοντας same time MASTER !! Θα ήταν εντελώς αντιφατικό και στη συνέχεια, γιατι να μην πάρω και ενα strap-on???

    Στα πάντα υπαρχουν όρια τα οποία προσδιορίζουν τη φύση μας -status. Αν ξεπεραστουν ή τα υπερβούμε τότε δεν ειναι κακό αλλα αυτόματα αλλάζει το status. Το αυτό θα συνέβαινε και στην αντίστροφη περίπτωση . Εγώ δεν μπορω να το φανταστώ ουτε σαν concept , έναν υποτακτικό που να αρέσκεται να μαστιγώνει τον Κυρίαρχό του/της.

    Δεκτό το Κink δεκτό το switching δεκτές οι όποιες προτιμήσεις και το τι διεγειρει τον καθένα Μ/μας. Ομως όταν μιλάμε για status...μιλάμε για status.

    Να επισημάνω βέβαια , πως άν ο Κυρίαρχος εχει πραγματικά την ικανότητα να Κυριαρχεί , τότε μπορεί να "απαιτήσει" να ικανοποιηθούν κάποια φετίχ ή "ορέξεις" του παντα όμως στο όριο που Ελέγχει και μπορεί να εξουσιάζει τον Εαυτό του, τα φετίχ του και τον υποτακτικό Του!!!

    sub
    (τα όρια είναι πολύ δισδιάκριτα μερικές φορές και όταν τα πάθη είναι εντονα τοτε τα όρια ξεπερνιόνται! Μιλώ για τα όρια που καθορίζουν το status του καθενός Μ/μας)
     
  6. DarkSide

    DarkSide Regular Member

    Ο Κυριος KyriosG εχει βαλει δυο εικονες ( κατι ξερει ο ανθρωπος ) ,
    και η Κυρια Ευα λεει απλα την πραγματικοτητα !
    Μηπως εχουν μπερδεψει μερικοι την βουρτσα με την πουτσα ?
    Συγνωμη κι ολας αλλα τελευταια στο φορουμ διαβαζω τρελα πραγματα .
    Κυριαρχοι που εχουν φετιχ να τους χτυπουν και να τους δενουν αλλα και Κυριαρχους που ειναι μερικες φορες και ολιγον σκλάβοι.
    Μηπως , λέω μηπως θα πρεπει να σκεφτουν καποιοι οτι ο χωρος που βρισκονται ειναι συγκεκριμενος ? οτι εδω μιλαμε για bdsm ?

    Aγαπητοι φιλοι , στο bdsm , δεν ξερω αν το γνωριζετε, αλλα ενας Κυριαρχος ειναι Κυριαρχος και ενας σκλαβος , σκλάβος . Γνωριζετε τι σημαινει Κυριαρχος και τι σκλαβος ? η ετσι , με ελαφρα την καρδια αυτο αποκαλειστε ... καπως ?
     
  7. pistos sklavos

    pistos sklavos New Member

    Ειμαι καινουριος στο forum.Και θελω να απευθυνω μια ερωτηση-προβληματισμο που πιανει αυτο που συζητουσατε.διαβασα σ'ενα περιοδικο την αποψη "δεν μπορει καποιος να αποτελεσει καλο master αν δεν μπορει να αποτελεσει και καλο sub,και το αντιθετο".Εχω πολυ μικρη εμπειρια (μια μονο φορα πηγα σε μια επαγγελματια αφεντρα στην αθηνα) οντας sub,κιετσι αποφευγω να παρω θεση.Θα ηθελα ομως αποψη τωνπιο εμπειρων.
     
  8. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    RE: RE: Κυρίαρχοι και Φετίχ!

    Επειδή το έχω ακούσει και εγώ αυτό και μου έχει κάνει εντύπωση εγώ πιστεύω ότι:
    Η/Ο υποτακτικός γεννήθηκε για να είναι sub και ο/η Κυρίαρχος για να είναι Dom/Domme
    Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
    Βέβαια δεν αμφισβητείτε ότι έχει συμβεί και θα συμβαίνει κάποιοι να περνάνε από το ένα status στο άλλο. Αλλά κατ΄ επιλογή και συνειδητά.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Αυτό που αναφέρεις είναι η γνωστή ρήση "best Tops come from previous bottoms" pistos_sklavos, και αναφέρεται σε Tops/bottoms όπου τα πράγματα είναι από αρκετά έως πολύ διαφορετικά.
     
  10. blindfold

    blindfold Contributor

    μέχρι να γράψω τελευταία φορά ένιωθα μόνος, χαίρομε που Σ/συμφωνήτε μαζί μου  

    από την άλλη όμως θα διαφωνήσω με τον Κύριο Mavrobasilis γιατί συνήθως Κυρίαρχικές Γυναικές σπάνια βρίσκουμε εμείς τα φτωχά σκλαβάκια, τα υποταχτικά, τα παθητικά οπότε εννίοτε τριγυρνάμε με φυσιολογικά κοπέλια και κάνουμε φυσιολογικό έρωτα και εννίοτε είμαστε και από πάνω στο κρεββάτι τότε δεν είμαστε άνδρες ; τι είμαστε βιολογικοί δονητές ; παντως τα θυληκά τότε μας βλέπουν σαν άνδρες ...

    συγνώμη που ανέφερα ακραίο παράδειγμα και σεξιστικό ..
     
  11. pistos sklavos

    pistos sklavos New Member

    Συμφωνω με την Κυρια Ευα.Γεννιεσαι και μεσω βιωματων λιγο ως πολυ φτανεις σε εναν απτους 2 ρολους.δεν αλλαζει αν εξαρχης ειναι αληθινο.Εισαι sub/master η δεν εισαι.Υπαρχει βεβαια και η παρορμηση για την εμπειρια,να γνωρισεις την αλλη θεση-ρολο.Ομως δεν αλλαζει η ψυχολογια ετσι.Αρα η κατηγορια του 'bi' στο BDSM ανμπορω να το πω ετσι,μου φαινεται.........δυσκολο να στεκει.Οσο για το tops/bottoms πρεπει να'ναι γενικοτερη θεωρια masterjp,ετσι?
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Όχι γενικότερη pistos_sklavos, απλά διαφορετική. Λιγο σκάλισμα σε παλαιότερα νήματα και στο BDSM tutorials θα σε βοηθήσει να προσανατολιστείς.

    Παρακαλώ, γράφε το nick μου όπως το βλέπεις.