Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυρίαρχος: δικαιούμαι τον χαρακτηρισμό;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος cider, στις 7 Οκτωβρίου 2008.

  1. cider

    cider Kitchen master

    Φίλες, φίλοι, θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα, περιμένοντας τόσο απάντηση, όσο και να γίνει σχετική κουβέντα:

    η σχέση με την Υ μου έχει προκύψει μετά από μια πορεία τουλάχιστον 20 ετών, και έπειτα από διάφορες δοκιμές, πειραματισμούς, [ακούσιους] χωρισμούς και πολύ πολύ έρωτα. Σήμερα καταλήξει σε αυτή τη σχέση σχεδόν... φυσικά, χωρίς να έχουν μεσολαβήσει "αποφάσεις". Παρά τις όποιες kinky κλίσεις μου, προσδιορίζω τον εαυτό μου ως κυρίαρχο μόνο σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο άτομο. Οφείλω να ομολογήσω ότι, όχι μόνο δεν θεωρώ ότι μπορώ να λειτουργήσω γενικά ως κυρίαρχος με άτομα που δεν γνωρίζω, γνωρίζω από ελάχιστα έως πολύ αλλά δεν τα γνωρίζω ήδη ερωτικά. Και, ακόμα σημαντικότερο, έχω δυσανασχετήσει σε οποιαδήποτε "υποτακτική" συμπεριφορά τρίτων ατόμων απέναντί μου (μη φανταστείτε τρελά πράγματα, ποτέ δεν έχω δεχθεί "πρόταση", να το ξεκαθαρίσω αυτό, για πολύ μικροπράγματα μιλάω, μια κουβέντα εδώ, έναν χαρακτηρισμό εκεί, τέτοια).

    Κοντολογίς, θεωρώ ότι είμαι κυρίαρχος μόνο απέναντι σε ένα συγκεκριμένο άτομο, στον δικό μας, κλειστό κόσμο.

    Δικαιούμαι να φέρω τον χαρακτηρισμό α. εδώ μέσα, β. γενικά στον έξω κόσμο;

    [φοβάμαι ότι δεν έχω γίνει σαφής, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω πιο λιανά]
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Εχεις αναρωτηθει γιατι η υποτακτική συμεριφορα σε κάνεις να νοιώθεις άβολα;
     
  3. cider

    cider Kitchen master

    Ναι, και το απέδωσα στο γεγονός ότι προσδιορίζω τη δική μου κυριαρχική συμπεριφορά αναφορικά με ένα και μόνο άτομο, και τη θεωρώ αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης εξελικτικής πορείας με το συγκεκριμένο αυτό άτομο, άρα σαν να λέμε "δεν δικαιούμαι" (ελλείψει καλύτερης έκφρασης) να εισπράττω υποτακτική συμπεριφορά από άλλα άτομα.

    Διευκρίνησα;
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Απολύτως, συνεπώς αυτό που δεν αποδέχεσαι / αναγνωρίζεις είναι η δυνατότητα του άλλου να σε αποδεχθει ως / θεωρήσει κυρίαρχο μή γνωρίζοντάς σε εις βάθος. Εικάζω πως έχει να κάνει μέ την ίδια αποδοχη της έννοιας "κυριαρχία" και των κριτηρίων, που την αιτιολόγουν.

    Θεωρείς πως η οικειότητα ειναι απαραίτητο συστατικό της αναγνώρισης της κυριαρχίας;
     
  5. cider

    cider Kitchen master

    Για να στο θέσω λίγο διαφορετικά: μου είναι αδιανόητο να παρουσιαστώ μπροστά σε κάποια, είτε δηλώνει υποτακτική είτε όχι (πόσω μάλλον τότε!), και να φερθώ ως κυρίαρχος.
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Κυρίαρχος: δικαιούμαι τον χαρακτηρισμό;

    Κατανοητό. Θα έλεγα ότι προσωπικά, αν και δεν μου φαίνεται ίσως αδιανόητο, ωστόσο, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, θα επέλεγα κι εγώ να μην το κάνω.

    Ας υποθέσουμε όμως, ότι αυτή η γνωριμία με την "κάποια", εξελίσσεται σε ερωτική σχέση... Εκεί, τί πιστεύεις; Θα είσαι κυριαρχικός, ή όχι; Τουλάχιστον, θα έχεις την επιθυμία, τη διάθεση να είσαι;
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    το "να φερθω ως κυρίαρχος" παραπέμπει σε στερεότυπα, φέρεται κανείς, όπως νοιωθει αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν τα όποια συμπεράσματα τους.

    Κατανοώ και σε μεγάλο βαθμό επικροτώ την σεμνότητα του "θεωρώ πως δεν δικαιούμαι", αν οφείλεται στο "δεν με εκφράζει" τελείως, όμως διαφορετικό από το "δεν επιτρέπω στον εαυτό μου (αν και πιθανά θα μου άρεσε αν το επέτρεπα)".

    Ζητώντας από τους άλλους να εκφέρουν άποψη (συνεπώς να κρίνουν) αν "δικαιούσαι" υπακούς στο στερεότυπο, που ανέφερα, φρονώ πως ειναι προτιμότερο να αποφασίσεις αναλογιζόμενος αν αυτό, που ο ιδιος αποκαλεις "κυριαρχική συμπεριφορά" σε εκφράζει ασχέτως αν το επιτρέπεις ή οχι στον εαυτό σου (για τους όποιους λόγους). Το τι θα εκλάβουν οι άλλοι από την συμεριφορά αυτή είναι κάτι στό οποίο (μακροπρόθεσμα) δεν μπορεις να επέμβεις, ούτως ή άλλως.
     
  8. cider

    cider Kitchen master

    @mindmaster: Διόλου απίθανο. Υποθέτω, όμως, ότι θα μπλόκαρα αν υπήρχε εξαρχής η προσδοκία να φερθώ ως κυρίαρχος.

    @masterjp: κάπου εκεί θέλω να καταλήξω: πόσο ισχυρά είναι αυτά τα στερεότυπα; Εγώ μέσα μου είμαι εντάξει, αφού --όπως αναφέρεις-- ανταποκρίνομαι σε ό,τι με εκφράζει. Μήπως, όμως, βάζοντας αυτό το ρημάδι το "master" εκεί κάτω στο στάτους δημιουργώ εσφαλμένες εντυπώσεις/προσδοκίες;
     
  9. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Συνεπώς, η κυριαρχική σας διάθεση - επιθυμία, είναι κάτι που εκδηλώνεται και εξελίσσεται μέσα από την πορεία της σχέσης? ​
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Κυρίαρχος: δικαιούμαι τον χαρακτηρισμό;

    Όπως νομίζω όλοι συμφωνούμε, δεν υπάρχει καμμία λογική στο να προσαρμόζεις τη συμπεριφορά σου στις προσδοκίες άλλων, τουλάχιστον αν μιλάμε γιά την ουσία του πράγματος, και όχι γιά κάποιο περιστασιακό και προσυμφωνημένο role-playing... Το ζήτημα είναι αν η διάθεση γιά κυριαρχικότητα στα ερωτικά έχει βάσεις μέσα σου, έστω και εάν πιθανώς δεν είναι απαραίτητο να αναδύεται και να εκφράζεται πάντα.

    H προσωπική μου άποψη γιά το "ρημάδι το Master", είναι να το αλλάξεις. Όχι βέβαια, ότι έτσι όπως είναι εδώ τα πράγματα, δίνει κανείς και ιδιαίτερη σημασία στο αναγεγραμμένο status, αλλά σε κάποιες ελάχιστες ίσως περιπτώσεις, φαντάζομαι ότι θα μπορούσε όντως να προκαλέσει εσφαλμένες εντυπώσεις/προσδοκίες...
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @cider: όπως προανέφερα, "Το τι θα εκλάβουν οι άλλοι από την συμεριφορά αυτή είναι κάτι στό οποίο (μακροπρόθεσμα) δεν μπορεις να επέμβεις, ούτως ή άλλως.". Το να αισθάνεται κανεις ενοχές για τις τυχόν προσδοκίες, που δημιουργει η ειλικρινής συμπεριφορά του, έχοντας μάλιστα ξεκαθαρίσει εξ αρχής την θέση του, ισοδυναμεί κατ' εμέ, με άρνηση του εαυτού του.

    Όσον δεν αφορά το "ρημαδι το Master"... κατ' εμέ
     
  12. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Κυρίαρχος: δικαιούμαι τον χαρακτηρισμό;

    οι τιτλοι δεν κανουν τον μαστερ (οπως και τα ρασα τον παπα).
    α)στις προηγουμενες σχεσεις σου πως φεροσουνα?
    β)η κυριαρχικότητα αου (ας το πω ετσι) βγαινει μονο με αυτο το άτομο?