Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχία, βιοτικό επίπεδο και φιλότιμο

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 18 Νοεμβρίου 2006.

 1. gaby

  gaby Guest

  Παρακολουθώ την συζήτηση έτσι όπως εξελίσσεται στο Πώς είναι ένας Κυρίαρχος από την σελίδα 5 και κάτω.

  Για μιά ακόμα φορά τίθεται το θέμα πώς μπορεί να είναι κάποιος Κυρίαρχος αν δεν είναι επιβλητικός στους πάντες και "δημιουργημένος".

  Και έχω αυτή την απορία:

  Από κανενός το νου δεν πέρασε ότι υπάρχουν, γιατί υπάρχουν, Κυρίαρχοι που αν για κάποιον λόγο δικό Τους δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη μίας σκλάβας τότε έχουν το φιλότιμο και δεν το κάνουν;

  Ότι αν σε κάποια φάση βρεθούν Αυτοί ανήμποροι, οικονομικά, επαγγελματικά, από άποψη υγείας, από μεγάλη στενοχώρια και έχουν ήδη σκλάβα που δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να την κυριαρχήσουν, της θέτουν το ζήτημα να αποφασίσει τί θα κάνει; Και αν μείνει μαζί Τους και Τους στηρίξει της δίνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ;

  Δεν υπάρχουν μόνο ψευδεπίγραφοι Κυρίαρχοι, αλλά για πολλούς από αυτούς διακρίνω πολλούς λόγους να έχουν φύγει νωρίς από δω...
   
 2. Σκέφτομαι και αυτό
  Με βάση κάποιων τα κριτήρια ΔΕΝ είσαι (και ούτε θα είσαι ποτέ) αυτό που νίωθεις ότι είσαι (ακόμα και αν διαθέτεις τα βασικά - και όχι αν εμπίπτεις στις εξιδανικευμένες φαντασιώσεις μερικών - από τα στοιχεία του bdsm status που πρεσβεύεις)
  Με βάση κάποιων άλλων τα κριτήρια ΕΙΣΑΙ και παραείσαι, αυτό που νιώθεις ότι είσαι.
  (αφού διαθέτεις τα βασικά - και όχι τα εξιδανικευμένα μερικών - από τα στοιχεία του bdsm status που πρεσβεύεις)
   
 3. female

  female Contributor


  Αναμφίβολα δεν διεκδικώ βαθιά γνώση του χώρου. Παρ΄όλ΄αυτά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω περίτρανα ακόμα και σε "βανίλα" καταστάσεις οτι το παραπάνω ισχύει συχνά. Όχι μόνο στο οικονομικό αλλά και σε άλλα επίπεδα. Μπορεί ο τίτλος να μην είναι "κυρίαρχοι", αλλά η ουσία παραμένει. Αν νιώθεις "υπό" κάπου και αυτό σε κάνει να νιώθεις "εξευτελισμένος", κάτι που κοινωνικά δεν μπορείς να το αντέξεις αλλά ούτε το πολεμάς, συχνά ψάχνεις κάποιον να υποβιβάσεις για να νιώσεις ανώτερος.

  Κοινωνική (πνευματική, οικονομική, σεξουαλική κλπ.) διαστρωμάτωση... Εξαφανίζει την (δική μου) κατωτερότητα στη στιγμή!

   
 4. crystal angel

  crystal angel Contributor

  Απάντηση: Κυριαρχία, βιοτικό επίπεδο και φιλότιμο

  Δεν ξέρω αν μπορούμε και εμείς οι υποτακτικές να απαντήσουμε στο ερώτημα αλλά εγώ θα το κάνω.
  Αν ψάχνουμε τον Κυρίαρχο τον τέλειο τον πλούσιο, όμορφο να έχει τα πάντα δεν θα ζήσουμε ποτέ τίποτα. Μια φορά ένας φίλος μου είπε μια ιστορία και μου έμεινε ¨ ήταν κάποτε μια και έψαχνε χρόνια να βρει τον τέλειο άντρα, όταν μετά από πολλά χρόνια τον βρήκε και αποφάσισε να κάνει σχέση μαζί του αυτός είπε πως έψαχνε την ιδανική γυναίκα και έτσι έμεινε μόνη ¨ κάπως έτσι είναι η ιστορία.

  Όταν αποφασίζεις να είσαι μαζί με κάποιον είσαι μαζί Του σε όλα και στις πιο δύσκολες φάσεις τις ζωής εκεί δοκιμάζονται οι σχέσεις. Τι και αν δεν έχει χρήματα αυτά θα με κάνουν να νιώσω ότι Του ανήκω?
  Όχι! Η θέση μας είναι εκεί δίπλα Του στα πιο δύσκολα χωρίς να περιμένουμε κανένα ευχαριστώ.
  Δινόμαστε στον άνθρωπο Κυρίαρχο και όχι στην οικονομικοκοινωνική θέση του στην ζωή αλλά στον ψυχικό κόσμο Του.
   
 5. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  Τότε ζήτω που καήκαμε female!
   
 6. crystal angel

  crystal angel Contributor

  Απάντηση: Κυριαρχία, βιοτικό επίπεδο και φιλότιμο

  Τελικά ποιος άλλος εκτός από το Κυριαρχούμενο μέλος μπορεί να επιβεβαιώσει την Κυριαρχία Κάποιου?
   
 7. gaby

  gaby Guest

  Έτσι ακριβώς!

  Και τουλάχιστον εμείς οι υποτακτικές, από τη στιγμή που δεχόμαστε ότι Αυτός θα έχει πολύ αυξημένα δικαιώματα στη ζωή μας και χαρά μας θα είναι να Τον υπηρετούμε και να Τον ευχαριστούμε, δεν είναι λογικό ότι κάπου θα Του αναγνωρίζουμε την ικανότητα να κρίνει ο Ίδιος αν μπορεί να κυριαρχήσει ή όχι;

  Περιμένουμε να κρίνουμε, εμείς και μόνο εμείς, αν μπορεί να μας κυριαρχήσει από την φορολογική Του δήλωση, τις αναλύσεις αίματος, τον γείτονά Του και το αυτοκίνητο;
   
 8. female

  female Contributor


  Για άλλη μια φορά το ποστ μου αναφερόταν στον κοινωνικό ρατσισμό και στο πώς ο υποβιβασμός (ή, στην περίπτωση, η χρήση, "κυριαρχική") ενός άλλου χρησιμοποιείται για την τεχνητή ανόρθωση ενός κοινωνικά πληγωμένου εγώ.


  Η επιλογή bdsm, ή vanilla συντρόφου, ακόμα και φίλου, έγκειται στα προσωπικά κριτήρια και τις ανάγκες του καθενός. (Αν το μεγάλο αυτοκίνητό του, η ομάδα αίματος ή ο μεγάλος λογαριασμός του στην τράπεζα είναι το κριτήριο, ή το μήκος των ποδιών της και η περιφέρεια του στήθους της, δεν είναι ασφαλώς δικό μου θέμα - αφορά αυτόν / αυτήν που επιλέγει.)

  Το πόσο κυρίαρχος, υποτακτικός ή οτιδήποτε άλλο είναι κάποιος που επιλέγουμε σαφώς και εμπίπτει στην κρίση μας ανάλογα με τις ανάγκες και επιθυμίες μας - ακόμα, και ανάλογα με τις δυνατότητές μας.

   
 9. sapfw

  sapfw Hard to handle Contributor

  Απάντηση: Κυριαρχία, βιοτικό επίπεδο και φιλότιμο

  Γνωρίζω Master που κάποια περίοδο της ζωής Του πέρασε δύσκολα. Όταν συνειδητοποίησε πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις απέναντι στη σκλάβα Του, τότε της έδωσε releash. Έτσι απλά. Δε της άφησε περιθώριο να διαλέξει, γιατί ήξερε πως θα διάλεγε να μείνει μαζί Του κάτι που ενδεχομένως να έκανε κακό στη σχέση Τ/τους.

  Αν αυτό δεν είναι φιλότιμο, αν αυτό δεν είναι αγάπη, αν αυτό δεν είναι απόδειξη Κυρίαρχου, δε ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Και δυστυχώς Τέτοιοι Masters μετριούνται στα δάχτυλα. Του ενός χεριού.
   
 10. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  Re: Απάντηση: Κυριαρχία, βιοτικό επίπεδο και φιλότιμο

  Kαταλαβαινω αυτο το σκεπτικο ενος Κυριαρχου/ης.
  Δεν θελει να μοιραζεται τις αθλιες στιγμες Του.
  Ειναι και ενας απο τους λογους που πολλοι απο Αυτους-ες σε συγκεκριμενες στιγμες η και για παντα...μενουν Μονοι-ες.

  Εχω περασει καποτε, αυτην την κριση λογο ενος γεγονοτος που τσακισε την ζωη μου.
  Ειχα τοτε μια ομορφη σχεση D/s. Δεν εδωσα περιθωρια να βιωθουν μεσα σε αυτην ολα τα συναισθηματα που ενιωθα λογο του συμβαντος που με βρηκε ξαφνικα.
  Την τερματισα κλεινοντας τα αυτια μου στις ικεσιες. Μαλιστα μεσα σε όλα τα δεινα, τον βοηθησα και τον επεισα να Με ξεπερασει. Για το καλο Μ/μας για το καλο του.
  Ημουν τοτε ανικανη να κυριαρχησω στα συναισθηματα Μου, στην ζωη Μου ακομη, ποσο μαλλον δεν ημουν ικανη να κυριαρχησω σε ενα αλλο ατομο που ηταν διπλα μου υπο την καθοδηγηση Μου, την εποπτεια Μου, την επιρροη Μου.
  Επρεπε να ζησω μονη την μιζερια, την αδυναμια, την λυπη, τον θυμο, την αγανακτιση, και οτι αλλο θα κατεστρεφε αυτην την σχεση και θα γινοταν η αιτια να της αλλαξει δομη..

  Δεν λεω οτι ειναι και το σωστο να συμβαινει αυτο.
  Δεν λεω οτι ειναι κανονας.
  Ισως ειναι πολυ εγωιστικο αν το καλοσκεφτουμε.
  Δεν ξερω.... Ειλικρινα δεν ξερω!
   
 11. Princess_of_Pain

  Princess_of_Pain Regular Member

  Re: Απάντηση: Κυριαρχία, βιοτικό επίπεδο και φιλότιμο

  O περίγυρος ίσως;;
  Η οικόγένεια ίσως;;
  Όλοι soft_crystal όσοι είναι κοντά στον Κυρίαρχο.
   
 12. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  Re: Απάντηση: Κυριαρχία, βιοτικό επίπεδο και φιλότιμο

  Κυριαρχος ειναι Αυτος-η που δεν χρειαζεται επιβεβαιωσεις απο κανενα.
  Ουτε καν απο τον κυριαρχουμενο Του/Της.

  Σιγα μη προβω σε gallop που θα μου δειχνουν το ποσο και αν Ειμαι Κυριαρχη!