Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχία-κυριαρχικότητα.Χαρακτηριστικά,κίνητρα,αιτίες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος jimboy, στις 9 Μαρτίου 2009.

  1. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    Κοινά γνωρίσματα/κοινές συμπεριφορές/κοινές αντιδράσεις/ιδιαίτερες ικανότητες.
    Η αλήθεια είναι πως, δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα χαρακτηριστικά,τις αντιδράσεις,τις συμπεριφορές κλπ των Κ που έχω γνωρίσει.Πόσο μάλλον να τα συγκρίνω κιόλας.
    Αλλά..
    δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω πως στην πλειοψηφία τους(και αν παραμείνω στους πραγματικούς Κ, στο σύνολό τους) υπήρχαν κάποια κοινά σημεία(πάντα σε σχέση με εμένα).
    Το κυριότερο είναι πως όλοι και εξαρχής με έκαναν να αισθανθώ κάποιου είδους θαυμασμό προς αυτούς. Αμέσως μετά και σχεδόν ταυτοχρόνως με έκαναν να νιώσω μια μεγάλη επιθυμία να επιβληθούν πάνω μου. Αυτό συνήθως το μεταφράζω ως "εκπομπή της κυριαρχικότητάς τους" ή "προβολή της κ. τους πάνω μου".
    Πιο γενικά, πρόκειται για άτομα δυναμικά, επιβλητικά (σε διάφορους τομείς, όπως στην όψη, στο πνεύμα κλπ), σίγουρα(τουλάχιστον για το τι ζητάνε, τι προσφέρουν κλπ), κατασταλαγμένα, ήρεμα και άλλα παρόμοια.

    Ναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που τους διαφοροποιούν, καθώς μιλάμε για ξεχωριστά άτομα με διαφορετικά χαρακτηριστικά κλπ.Πως θα μπορούσαμε να πούμε πως όλοι οι Κ. είναι ίδιοι, λειτουργούν πανομοιότυπα, έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά κλπ?

    Από που πηγάζει η κυριαρχικότητά τους*..άγνωστο(σε εμένα). Θέμα ψυχολογίας ίσως. Δεν με αφορά ιδιαίτερα, εκτός βέβαια αν μιλάμε για συμπλεγματική κυριαρχικότητα, οπότε και δεν μιλάμε πλέον για Κ, οπότε και δεν ενδιαφέρει το νήμα αυτό.

    Τι ικανοποιούν. Θα απαντήσω σκεφτόμενη τι ικανοποιώ εγώ επιζητώντας να δρουν κυριαρχικά επάνω μου(μιας και αυτά μάλλον είναι αναλογικά). Η απάντηση είναι το κλασικό πλέον "ικανοποιώ μια βαθύτερη ανάγκη(οχι απλά επιθυμία) για υποταγή". Εσύ, όπου υποταγή βάλε "κυριαρχία".
    Το κάνουν επειδή το έχουν ανάγκη. Επειδή έτσι λειτουργούν και δεν μπορούν αλλιώς. Επειδή τους βγαίνει φυσικά. Επειδή στην ουσία, αυτό θέλουν να κάνουν.


    *χμμ..πηγάζει από την ανάγκη τους να κυριαρχήσουν.
    Είναι όπως τα σαρκοφάγα ζώα, που η ανάγκη τους να τραφούν τα ωθεί στην επιθετικότητα..άρα η επιθ. πηγάζει από την ανάγκη τους να τραφούν(κάπως έτσι το συλλογίστηκα το συγκεκριμένο)

    [Με πάσα επιφύλαξη]
     
  2. Artemis

    Artemis Ανήκω σε Μένα

    Βρε παιδιά με αυτά γεννιέσαι και δε γίνεσαι ,είτε Κυρίαρχος είτε υπό, τώρα αν αυτό δε φαίνετε στον άλλον τότε μάλλον δε το έχει και το παίζει για να βγάλει καμία γκόμενα κάνα γκόμενο εκατέρωθεν
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Δεν πιστευω ο,τι απο την συμπεριφορα ενος ανθρωπου στη δουλεια του η στην παρεα μπορεις να καταλαβεις τι χουγια εχει στην κρεβατοκαμαρα του.
    Τα δε κινητρα κυριαρχικοτητας σε κοινωνικο επιπεδο δεν ταυτιζονται με αυτα σε ερωτικο,ωστε απο κοινωνικα κυριαρχικες προσωπικοτητες να συναγονται συμπερασματα για τις ερωτικες τους συμπεριφορες.
    Ομοιως για τους υποτακτικους, τους ποδολαγνους,τους χορτοφαγους και τους παναθηναικους.
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Κυριαρχία-κυριαρχικότητα.Χαρακτηριστικά,κίνητρα,αιτίες

    @jimboy
    Ένα μόνο είναι το κοινό χαρακτηριστικό των πραγματικά κυριαρχικών ανθρώπων. Η επιθυμία για κυριαρχία...

    Η δική μου αναρώτηση, την οποία χρησιμοποίησες στο αρχικό post σου, έχεις τελείως διάφορη αφετηρία και διαδρομή από τα δικά σου ερωτηματικά...