Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχία / υποταγή

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 13 Ιουνίου 2005.

 1. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Ποιόν ορισμό θα δίνατε στις λέξεις Κυριαρχία (Domination) και υποταγή (submission);

  Μικρή (αλλά μάλλον αναγκαία και συνηγορούσα της αποψής μου περί σαφήνειας και ευκρίνειας) επεξήγηση:
  Η ερώτιση περί Κυριαρχίας και υποταγής στο thread έχει να κάνει με το πώς το βλέπει ο καθένας από εμάς ("τι ορισμό θα δίνατε..."), πιστεύω πως όλοι λίγο πολύ έχουμε διαβάσει την γενικά αποδεκτή ερμηνεία στο lifestyle, αλλά νομίζω πως θα ήταν καλό να γνωρίζουμε την άποψη του καθ' ενός, από αυτήν άλλωστε ξεκινούν οι φαντασιώσεις / αναζητήσεις που έχουν συζητηθεί σε διάφορα posts.
   
 2. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  Μάλλον βάλατε δύσκολο τόπικ Κύριε MasterJp  
   
 3. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  lllllooooooooooooooooolllll carissa[L_T]
  Κυριαρχία: Το δικαίωμα που δίνει ένας άνθρωπος σε έναν άλλο στο να ορίζει ορισμένα στοιχεία της ζωής του, χωρίς όμως να επεμβαίνεις σε άλλα.

  Υποταγή: Η επιλογή ενός ατόμου να παραχωρήσει ορισμένες του ελευθερίες σε ένα άλλο ανθρώπινο ών.
   
 4. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  RE: RE: Κυριαρχία / υποταγή

  ορισμένες; <smiles looking at carissa>

  ever heard of TPE dear Spiler?

  btw

  Ορίζεις την κυριαρχία απο την οπτική γωνία του υποτακτικού και, από την οπτική του κυρίαρχου; Η υποταγή όπως σωστά ανέφερες είναι επιλογή (σαν αποτέλεσμα, τι οδηγεί κάποιον σε αυτή την επιλογή; )

  Η δυνατότητα κυριαρχίας είναι σαφώς δικαίωμα που χορηγεί ο υποτακτικός στον Κυρίαρχο, τι είναι η κυριαρχία για τον ίδιο τον Κυρίαρχο όμως;
   
 5. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Απαντώντας στο ερώτημά σου για το TPE (=Total Power Exchange), ναι το έχω ακουστά φίλτατε.

  Η Κυριαρχία από τη μεριά του Κυρίαρχου, χμμμ... ενδιαφέρουσα ερώτηση, ίσως είναι οι ευθήνες που έχει ο Κυρίαρχος λόγω της θέσης που κατέχει στη σχέση στο χώρο, ίσως πάλι να είναι η προσπάθεια που κάνει ο Κυρίαρχος για να μάθει στον υποτακτικό πως να τον υπηρετεί, ή μπορεί να είναι και η προσπάθεια του να μη δημιουργεί τριβές στη σχέση του με τον υποτακτικό. Μπορούμε όμως να θεωρήσουμε την Κυριαρχία ως μια διαδικασία της κανονικοποίησης (=normalization) μέσω του βαθμιαίου σχηματισμού της πειθαρχικής πρακτικής. Για να σου πώ την αλήθεια δεν το έχω σκεφτεί από αυτή τη μεριά καθώς δεν έτυχε ποτέ να μου γεννηθεί αυτό το ερώτημα. Όσο για την προηγούμενή μου απάντηση στο ερώτημα του Κυρίαρχου, απλά προσπάθησα να δώσω έναν ορισμό του Κυρίαρχου στον χώρο, χωρίς να θέλω να τον τοποθετήσω κάτω από κάποια συγκεκριμένη οπτική γωνιά. Κάνοντας όμως μια έρευνα σε κάποιο λεξικό βρήκα και την εξύς απάντηση στο ερώτημα του "Τι σημαίνει Κυριαρχία;"
  (παραθέτω το αποτέλεσμα από το λεξικό στην μορφή που είναι)
  Domination (noun)
  control by the exercise of power or constituted authority
  όπου στα Ελληνικά σημαίνει:
  Kυριαρχία (ουσιαστικό)
  Έλεγχος με την άσκηση της δύναμης ή της αποτελεσμένης αρχής.
   
 6. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Μικρή διόρθωση, constituted εν προκειμένω είναι η δεδομένη αρχή (αυτή περι της ισχύος του οποίας δεν τίθεται αμφιβολία) (κάτι σαν συνταγματικά κατοχυρωμένη)

  Μικρή (αλλά μάλλον αναγκαία και συνηγορούσα της αποψής μου περί σαφήνειας και ευκρίνειας) επεξήγηση:
  Η ερώτιση περί Κυριαρχίας και υποταγής στο thread έχει να κάνει με το πώς το βλέπει ο καθένας από εμάς ("τι ορισμό θα δίνατε..."), πιστεύω πως όλοι λίγο πολύ έχουμε διαβάσει την γενικά αποδεκτή ερμηνεία στο lifestyle, αλλά νομίζω πως θα ήταν καλό να γνωρίζουμε την άποψη του καθ' ενός, από αυτήν άλλωστε ξεκινούν οι φαντασιώσεις / αναζητήσεις που έχουν συζητηθεί σε διάφορα posts.

  Άκρως ευπρόδεκτη η άποψη του λεξικού πάντως
   
 7. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  <smiles back with eyes lowered thinking that she will remain silent for a lil while longer> ... μπα... δεν ειναι του χαρακτήρα μου. Κατ αρχην Κυριοι επιτρέψτε μου να πω ποσο απολαμβάνω τις συζητήσεις Σας (για να το θέσω mildly) μια και γνωρίζω και Τους δύο Σας. Αυτο που έχετε κοινό (εκτός της Θεσσαλονίκης) και ίσως δεν το γνωρίζετε είναι η αγάπη Σας για το lifestyle.
  Όσο για το τόπικ, η υποταγη με βάση το D/s ή ακόμα πιο σωστά το M/s δεν δίνεται με όρους. Εάν ο Μάστερ δεχόταν κατι τετοιο η σκλαβα θα σταματούσε να νιώθει υποταγμένη μεχρι να πει κίμινο.
  Όμως η υποταγή είναι ο στόχος, η κατάληξη και ουσιαστικά σημαίνει "παρε ότι είμαι και οτι εχω και κανε το δικο σου. Κανε με ότι θες, όπως θες, όποτε θες." Για να επιτευχθεί θα χρειαστεί ενα αλλο τοπικ συζήτησης.
  Η Κυριαρχία από την άλλη... προσπάθησα να την προσεγγίσω στο "H αγάπη Του Μάστερ" αλλά δεν θεωρώ πως εξειδικεύομαι στον ρόλλο οπότε προτιμώ να το αφήσω στα δικά Σας ικανα χέρια.
   
 8. Mentor

  Mentor Guest

  Στις "γενικες" ερωτησεις καλο ειναι να απαντας με "γενικες" απαντησεις. Καταλαβαινω ολων τις απαντησεις και κατα μια εννοια ειναι σωστες. Ισως 8α επρεπε λοιπον να ειδικευσουμε λιγο σε τι αναφερομαστε....αν ειναι D/s....αν ειναι TPE.....αν ειναι χμμμμ Gor...κλπ. Αρκει μονο να 8υμισω οτι ειδικα στο BDSM εχουμε 3 ειδων σχεσεις...Top/bottom...Dom/sub....Master/slave....οπου η υποταγη και η Κυριαρχια κατα μια "πρακτικη" εννοια παιρνουν αλλες διαστασεις και εχουν αλλα "ορια" (8υμιζω την διαφορα soft & hard limits) στο κα8ε ειδος απο αυτα. Αν λοιπον το thread "ξαναδιατυπω8ει" αναλυτικοτερα ισως και οι γνωμες αναδειχτουν σε ολη τους την αναλυση και λαμπροτητα  
   
 9. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Επεξήγηση έχει ήδη δωθεί σε κατοπινό post, αλλά συμμερίζομαι την άποψη
   
 10. sakiss3000

  sakiss3000 Regular Member

  Αν μπορείτε κάντε μια παρένθεση για να μην φτιάξω άλλο thread.
  Τι σημαίνουν οι λέξεις Top/bottom, και πως είναι μια σχέση στην οποία ταιριάζει ο όρος;
   
 11. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Top = μια άλλη ονομασία για τον Dom, δεν είμαι όμως σίγουρος για τη νοηματική διαφορά τους.
  bottom = μια άλλη ονομασία για τον sub, πάλι όμως δεν είμαι σίγουρος για τη νοηματική διαφορά τους.
   
 12. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  Το BDSM έχει δυο βασικές κατηγορίες ρόλλων. Τους Top και τους bottom.

  Α) Top: Είναι ο οποιοσδήποτε ας πούμε κυριαρχικός ρόλλος ξεκινώντας από την πιο απλή σεξουαλική σχέση. Στην γενικότερη κατηγορία των Top ανήκουν οι Dom/me και οι Masters/Mistresses. Η διαφορά είναι πως οι Dom/me και οι Masters/Mistresses είναι Top ενώ δεν συνεπάγεται πως ένας Top μπορεί να γίνει Dom/me ή Μaster/Mistress.
  Πιο απλουστευμένα, Top συνήθως είναι κάποιος που απλώς και μόνο εξασκεί τον κυριαρχικό ρόλλο στο σεξουαλικό παιχνίδι πάνω.

  Β) Bottom: Ακριβώς ο αντίθετος ρόλλος του Top. Bottom είναι το άτομο που έχει τον υποτακτικό ρόλλο. Στην γενική κατηγορία των bottom ανήκουν οι sub και slaves χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε bottom είναι η μπορεί να γίνει sub και slave.
  Συνήθως όμως ο όρος bottom αφορά άτομα που απολαμβάνουν τον ρόλλο του υποτακτικού σεξουαλικά και μόνο χωρίς να είναι υποτακτικοί σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της ζωής τους και των σχέσεων τους.

  Oi switch είναι συνήθως και Top και bottoms ανάλογα με τον ρόλλο που αποφασίζουν να παίξουν.