Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριολεκτούμε ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 18 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Αναρωτιέμαι τι διαφορές έχουν τελικά οι σκλάβοι όπως τους γνωρίζουμε από τα μεσαιωνικά χρόνια και τα ιστορικά βιβλία που διαβάζουμε από τους σκλάβους του bdsm;

    Όταν αναφερόμαστε στις λέξεις Αφέντης και σκλάβος στο χώρο αυτό, πόσο πιστεύουμε στον ορισμό αυτών των λέξεων;
     
  2. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Κυριολεκτούμε ή όχι;

    Θα αναφερω καποιες βασικες διαφορες:
    1. Στο BDSM οι οροι αυτοι εχουν εντονη την ερωτικη χρεια.
    2. Εδω η σκλαβια βρισκεται (και θα πρεπει να βρισκεται) μεσα στα πλαισια της ασφαλειας, της λογικης, και της συναινεσης.
    3. Το θεμα των switches που εχουμε εδω, δεν υπηρχε κατα τις παλιοτερες εποχες.

    Προσωπικα πιστευω ακραδαντα στους ρολους και στο σαφη διαχωρισμο τους. Τους ρολους αυτους τους ζω, με τη θέλησή μου. Δεν τιθεται δηλαδη για μενα θεμα επιβολης, βγαινουν απο μεσα μου.
     
  3. malesub25

    malesub25 Regular Member

    Δεν νομίζω ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των ιστορικών όρων Αφέντης και σκλάβος και των εδώ ανφερόμενων εκδοχών τους. Στο BDSM η σχέση άρα και οι όροι βασίζονται στην εθελούσια ανάληψη του κάθε ρόλου (ακόμα και ο όρος forced που χρησιμοποιείται κάποιες φορές είναι σχηματικός και αναφέρεται σε play sessions). Στα ιστορικά χρόνια στα οποία αναφέρεσαι, τίποτε δεν ήταν κατ' επιλογή, παρά μόνο κατά παράδοση (εκτός ίσως από ελάχιστους Αφέντες που απαρνήθηκαν την κατοχή σκλάβων που επέβαλλε το κοινωνικό κατεστημένο). Σίγουρα (σχεδόν) όλοι μας έχουμε προσομοιώσει σε roleplays συνθήκες παρόμοιες με αυτές στις οποίες αναφέρεσαι...Αλλά και πάλι ήταν μέρος συναινετικής διαδικασίας. Νομίζω ότι σήμερα ο Αφέντης εκείνης της περιόδου θα αποκαλούνταν "απαγωγέας", "βιαστής" ή κάτι παρόμοιο και ο σκλάβος "θύμα"...
     
  4. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Σιγουρα οχι!!
    Το ολο θεμα εχει πλεον να κανει με το ερωτικο στοιχειο.
    Εκεινα τα χρονια δεν ειχε καμμια σχεση με ερωτισμο, και ο Αφεντης ειχε εξουσια ζωης και θανατου πανω στους σκλαβους του!
    Μμμμμμμμμμμμμ!!! Υπεροχες εποχες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  5. pax

    pax Regular Member

    Συμφωνώ απόλυτα, επιπλέων κατ' ουσία οποιοσδήποτε σκλάβος μέσα στα όρια του bdsm έχει την ελευθερία να σηκωθεί και να φύγει από τη σχέση αν το θεωρήσει αναγκαίο, η υποδούλωσή του γίνεται με τη συναίνεση του και μέσα στα πλαίσια που θέτει αυτός και όχι αντίστροφα.
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Οι δεύτεροι επιλέγουν να είναι σκλάβοι, γιατί έτσι την βρίσκουν Όμορφε.
     
  7. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Ομως αν εξαιρεσουμε την εθελουσια προσφορα της ελευθεριας(το θεμα ερωτισμου δεν το αναφερω γιατι οι σκλαβοι χρησημοποιουνταν και για την ικανοποιηση του αφεντη τους,οποτε εδω και παλι μιλαμε για εθελουσια προσφορα)οι σκλαβοι δεν εχουν διαφορα απο τον μεσαιωνα!!Για να μην παρεξηγηθω τονιζω πως αυτο που γραφω ειναι απλα σκεψεις και οχι πιστευω!!!!
     
  8. pax

    pax Regular Member


    Μα η ουσία είναι η εθελούσια υποταγή εναντίων της μη εθελούσιας υποταγής, αν τη αγνοήσεις, ποιο το νόημα να συγκρίνεις οτιδήποτε;

    Επίσης, εκτός αυτού, κανένας αφέντης στο μεσαίωνα δεν υποχρεούταν να είναι sane safe and consensual απέναντι στον σκλάβο. Οι σκλάβοι ήταν πράγματα, σε κάποιες κοινωνίες λιγότερο σε άλλες περσότερο, άρα δεν ήταν ίσοι απέναντι στο νόμο, δεν ήταν καν πολίτες, κάτι που σήμερα είναι αδιανόητο.
     
    Last edited: 19 Σεπτεμβρίου 2007
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας.
    Από τις απόψεις σας, αυτό που μπορώ να συμπεράνω με σιγουριά, είναι πως δεν υπάρχει κάποια ασφαλής απάντηση για το αν ένας σκλάβος ομοιάζει έστω και με τη θέλησή του με το "πρότυπο" ενός πραγματικού.
    Κι αυτό γιατί όπως είδα πολλοί υποστηρίζουν πως σε μια τέτοια σύγχρονη σχέση ισχύει το SSC, ή πως ο σκλάβος μπορεί να φύγει ό,τι ώρα θελήσει από τον Αφέντη του ή πως κυριαρχεί το ερωτικό στοιχείο κλπ.
    Αντίθετες απόψεις δεν είδα πλην του φίλου Δία, αν και έχω διαβάσει κατά καιρούς αρκετές παρόμοιες.

    Απορία μου όμως είναι η εξής: τελικά η έννοια του σκλάβου – Αφέντη στο bdsm είναι διαφορετική για τον καθένα μας;
    Κι αν ναι ποίος έχει δίκιο και ποίος άδικο; Ποιος είναι ο αληθινός ορισμού του σκλάβου και του Αφέντη στο bdsm; Αν δεν είναι κανείς σίγουρος πως γνωρίζει αν κάποιος άλλος (ή και ο ίδιος) ανήκει στο χώρο ετούτο ή όχι, ή για το ποιες τελικά είναι οι υποχρεώσεις του σαν σκλάβος ή Αφέντης;

    Κι αυτά γιατί βλέπω πως τα «πρότυπα» σκλάβου και Αφέντη του μεσαίωνα μάλλον δεν ταιριάζουν με αυτούς του bdsm. Αν δεν ταιριάζει πλέον αυτά, ποια ακριβώς ταιριάζουν;
     
  10. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: Κυριολεκτούμε ή όχι;

    Κάθε ανθρωπινη σχέση κ δη ερωτική, βανιλα ή bdsm, ειναι μοναδική. Ακολουθει τους δικους της κανόνες σύμφωνα με τα όρια κ τα θέλω των 2 που την απαρτίζουν.
    Τα εγχειριδια χρήσης κ τα φυλάδια οδηγιων ειναι για τις πρωτες φορες που θα ζωγραφισεις.. στην συνέχεια δημιουργεις τις δικές σου εικόνες μαζί -αλλά και ανάλογα - μ αυτον που έχεις διπλα σου.
     
  11. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Χμμμμ!!! Η ερωτηση σου ειναι συγκεκριμενη αλλα πως μπορεις να εισαι συγκεκριμενος με πραγματα που εκ φυσεως ειναι ασταθη;;;Ο ανθρωπος ειναι μια πλαστελινη που συνεχως αλλαζει και πλαθεται,ετσι και η καθε σχεση οτι μορφης και αν ειναι ακολουθει καποιες γενικες γραμμες αλλα παντα θα την οριζουν τα δυο ατομα που την απαρτιζουν οποτε καθε σχεση ειναι τοσο ομοια και τοσο διαφορετικη απο μια αλλη!!!
     
  12. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    δεν ξερω πως συγκρινονται τα πραγματα ... αλλα ειμαι βεβαιος οτι αμα οι τοτε ξερανε την εξελιξη του σημερα με τις χαρες της "ελευθεριας" ... θα ειχαν παψει να κανουν παιδια ....