Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λεξικό. Λήμμα Τρίτο. Kinky, perv, διαστροφή.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 25 Φεβρουαρίου 2007.

  1. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Τρείς ακόμα αμφιλεγόμενες έννοιες και μια απόπειρα προσεγγίσεως τους.


    1) Κinky: κατά τα τετριμμένα, "λοξός ή διεστραμμένος" (kink: ο κόμπος).
    Στην ορολογία του (διεσταλμένου) "χώρου", ο "ανοικτός σε όλα", ο έχων δυσκολία να ανταποκριθεί εγκαύλως σε vanilla, ήτοι συναισθηματικώς υπερφορτισμένες και γενικώς παραδεκτές, σεξουαλικές συνθήκες. Όποιος χρήζει ασυνήθους πρακτικής ή μάλλον συνδυαστικής πολλαπλότητας τοιαύτων, δια απολαυστικόν κουτούπωμα.
    Απορρίπτει οποιαδήποτε ερωτοπραξία δεν κατατείνει στην αμφοτερόπλευρη ή πολύπλευρη σεξουαλική εκφόρτωση. Κάθε kinky παίγνιο ομοιάζει, από άποψη αρχής, με όσα οι vanilla αποκαλούν "προκαταρκτικά" - ειδάλλως στερείται κάθε νοήματος.
    Πανπεριεκτική κατηγορία, το kink αφορά όσους επιζητούν το κατά τον κοινό κανόνα, ετερόδοξο, αιρετικό ή περίεργο.Περιλαμβάνει, κάποτε, το bdsm, πλην όμως περιφερειακώς και ως υποπερίπτωση. Είναι, άλλωστε, ξένο εκ προοιμίου προς το D/s και κάθε παγιωμένο ρόλο, ιεραρχικώς ή οριζοντίως εκδιπλούμενο. Δεν εστιάζει στην "κυριαρχία" μικροκλίμακας (διαπροσωπική).
    Ένας kinky ζηλωτής είναι απείρως ριζοσπαστικότερος και από τον "σκληρότερο" bdsmer, επειδή δυνητικώς επιζητεί τα πάντα, μπορεί να τα υλοποιεί χωρίς να αγγιστρώνεται σε τυπολατρικές μονομανίες, είναι δε (συνηθέστατα) πανσεξουαλικός. Βέβαια, υπάρχουν και όσοι περιορίζουν τις kinky αναζητήσεις τους σε βασικώς διπολικές ή και μονογαμικές σχέσεις, πλην όμως αντιμετωπίζονται από τους λοιπούς ως κατώτερο είδος περιηγητού της σεξουαλικότητας. Για τον τυπικό, αυθεντικό kinkster, "anything goes" αρκεί να προσφέρει στιγμιαία, αδέσμευτη και πολύμορφη ηδονή στους μετέχοντες εταίρους, ο ιδανικός αριθμός των οποίων δεν είναι ποτέ το "δύο".
    Από τον λιμπερτίνο διαφέρει ως προς την πανηδονιστική εκλέπτυνση όλων των αισθήσεων, την οποία επιδιώκει επιμόνως ο δεύτερος και τους φιλοσοφικούς προβληματισμούς περί Κυριαρχίας/Ηδονής, που τον αφήνουν μάλλον ανέγγιχτο. Είναι ο χειρώναξ του ηδονισμού ενώ ο λιμπερτίνος προβάλλει ως ο όγιος του (εξ ου και θεωρείται, πάντα, "ελευθερόφρων").
    Το kink αναφέρεται επίσης στους πάσης φύσεως φετιχιστές, αλλά εδώ εμφιλοχωρεί θεμελιώδες εννοιολογικό σφάλμα. Έχει ως ναυαρχίδα τους κλυσματολάγνους, ουροπότες (μετά υγρών περιόδου, μια και η απλή ουρολαγνεία είναι τόσον διαδεδομένη όσον και το φιλί στα μάγουλα), κοπρόφιλους ή κοπροφάγους.
    Οι κλυσματολάτρες, ουροπότες και κοπρολάγνοι [NS und KV] (οι ουρολάγνοι σκέτοι δεν περιλαμβάνονται καν στην επικράτεια της "άναρχης" σεξουαλικότητας) είναι οι παράτολμες ή μάλλον οι ανατρεπτικότερες ομάδες του νεωτερικού, εναλλακτικού λιμπιντικού τοπίου και από μπιντιεσεματζήδες τις ανταγωνίζονται σε ακρότητα μόνον οι blood devotees, δίχως όμως να τους παραβγαίνουν επαρκώς στην υπέρβαση των κοινωνικών και ψυχικών αναστολών της ντροπής και της αηδίας, ήτοι την επιστροφή στις πρωτογενείς λιμπιντικές στρωματώσεις. Καταλύουν την αξιακή δομή της σύγχρονης κοινωνιογένεσης αυτής καθ΄εαυτήν, υπερβαίνουν τα όρια του αδιανόητου και, το πλέον αξιοπρόσεκτο, αδιαφορούν για τις αστυνομεύσεις της ιατρικής επί του σώματος και των αποβλήτων του.
    Το Kink είναι το απαύγασμα της ετερότροπης σεξουαλικότητας, όταν δεν περιορίζεται σε ψιλοπαράξενα παιχνιδάκια - που οι γνήσιοι kinksters αντιμετωπίζουν ως κοριτσίστικα τερτίπια με την Barbie.
    Βλ. επίσης Queer: στη δεκαετία του '70, τα πουστρόνια, κραγμένα και κρυψίνοα. Σήμερα, όλες οι προαναφερθείσες τάξεις "μεταμοντέρνων ανωμάλων". Σχετική βιβλιογραφία στην lgbtq (lesbian, gay, transexual, queer) Encyclopedia [www.glbtq.com] .

    2) Perv: όλα τα παραπάνω, ομού και συνδυαστικώς, με επιτρεπτές εξαιρέσεις προσωπικής επιλογής. Αποκλείεται, όμως, αυστηρότατα η μονογαμία, άρα και η επιλεκτική διαχρονική σχέση ορισμένων M/s δεσμών. Πάντα, polyamorous (πολυαγαπητικές) και εν δυνάμει πανσεξουαλικές δραστηριότητες δίχως το παραμικρό όριο, πλην των νομίμων τοιαύτων. Ο συνειδητός perv δεν είναι ποτέ "σκλάβος/α" και δεν διαθέτει "δούλες/ους", διότι είναι βέβαιον ότι την κρίσιμη στιγμή ο σκλαβοπρεπής perv θα λησμονήσει την ύπαρξη αφέντη/ρας και ο κυρίαρχος/η perv τη δούλη/ο. Θα τους εγκαταλείψει στη μπανιέρα, να παίζουν τα παπάκια τους, και θα την κοπανήσει, προς λαγνουργία, έστω και με τη μαμά ή το μπαμπά τους. Όπερ σημαίνει: ο perv, αν δεν είναι μυστηριακά ερωτοχτυπημένος (συμβαίνει και σε ευηπόληπτα πρόσωπα) δεν αναλαμβάνει ευθύνες, δεν καθυποτάσσει και δεν υπακούει. Αν με απρόκλητον επίθεση του Ερωτόπουλου βληθεί κατάκαρδα, τα κάνει απλώς μουνί καλλιγραφία - ίνα μη τι χείρον είπω.
    Δεν διαφοροποιείται από τον kinkster, ουσιωδώς. Απλώς είναι εγγύτερος στο λιμπερτινικό πρότυπο και, εν γένει, δεν έχει καμιά σταθερή, διακριτή ή απαράγραπτη bdsm εμμονή. Τελικώς, μάλλον πρόκειται περί συντομογραφίας και όχι περί ειδικής κατηγοριοποιήσεως.

    3) Διαστροφή: Τίποτα δεν χαρακτηρίζεται διαστροφή επ' ακριβολογία, εφ' όσον δεν συνιστά ψυχαναγκαστική μονομανία. Δύναται πας τις να επιδοθεί σε όποιο από τα "αθλήματα" (δεν αναφέρομαι στις ιδιότητες και τις ριζωμένες σεξουαλικές προτιμήσεις) ανεφέρθησαν προηγουμένως, χωρίς να είναι διαστροφικός (ενώ είναι pervy - χαϊδευτικός προσδιορισμός - αφού επιζητεί το kinky/queer).
    Διεστραμμένος είναι όποιος αδυνατεί να περιέλθει εις κατάστασιν εξάψεως με οργασμική απόληξη, όταν ελλείπει μια συγκεκριμένη και μοναδική προϋπόθεση. Λόγου χάρη: μια ψηλοτάκουνη γόβα, μια μαστίγωση, ένα παράγωγον κοπρίσεως, ένα string, ένα ροδόχρουν ή μαυριδερόν (νεγροειδές) strap-on, ένας κόμπος και πάει λέγοντας.
    Όσοι είναι σε θέση να ικανοποιηθούν με όλη τη γκάμα των λεγόμενων "ανωμαλιών", εν συγχρονία ή σε διακριτές χρονικές στιγμές, απολαμβάνοντας και vanilla συναναστροφές είναι σεξουαλικώς ιδιόρρυθμοι, όχι όμως αποκλίνοντες ή ψυχοπαθολογικοί ή έστω "διαστροφικοί" με αυτή την έννοια - που περιορίζει εν τέλει τους διεστραμμένους στους σεξουαλικούς φετιχιστές.
     
    Last edited: 26 Φεβρουαρίου 2007
  2. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Λεξικό. Λήμμα Τρίτο. Kinky, perv, διαστροφή.

    Εδώ ίσως χρειαζόταν ένα ολόκληρο νήμα για το Queer κίνημα, που από τη δεκαετία του 80 αρχίζει να παίρνει διαστάσεις σε Αμερική και Ευρώπη, αντιδρώντας στην απειλή του aids, το νεοσυντηρισμό, στην κυρίαρχη τάξη των πραγμάτων.
    Το ενδιαφέρον είναι ότι διεκδικούν τη διαφορετικότητά τους και αμφισβητούν τον τύπο εκείνου του gay που έχει απολύτως συμβιβαστεί και τακτοποιηθεί, απαξιώνοντας ακόμη και το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ως καταναγκαστικό κατάλοιπο των παραδοσιακών αξιών.
    Ακόμη, ένα μέρος ατόμων που αυτοχαρακτηρίζονται queer, δεν είναι αναγκαστικά γκέι, λεσβίες ή τρανς. Αφορά όλους όσους απορρίπτουν τις παραδοσιακές κατηγοριοποιήσεις, τις σεξουαλικές ταυτότητες και τις θεωρίες περί ομοφυλόφιλου γονιδίου και παρομοίων κατασκευασμάτων.
     
  3. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Εάν χρειάζεται όντως ανεξάρτητο νήμα για τους queer, προτείνω να το γράψεις και θα ενσωματωθεί ως αυτόνομη συμβολή. Εγώ βέβαια επικεντρώθηκα στα seventies, κάνοντας μια σύντομη νύξη για τις "απαρχές". Ενδιαφέρον πάντως θα είχε να διακριβωθούν οι σχέσεις του queer movement με το punk αλλά και το goth revival (καμιά απολύτως σχέση με τις ρίζες της γοτθικής τέχνης ή ενδιαφέρουσες αναβιώσεις της, όπως οι prerafaelites του 190υ αι. ή ακόμα και το σύγχρονο roman noir) κατά την πρώιμη φάση των eighties, ειδικά στη Βρετανία.
    Σήμερα, αντικείμενα που απασχόλησαν τους queer, λόγου χάρη η "κατασκευή" του φύλου, έχουν ενσωματωθεί στα προγράμματα ανθρωπιστικών επιστημών των περισσότερων αμερικανικών Πανεπιστημίων, με βασικές αναφορές τις λεγόμενες gender ή cultural studies.
    Η βιβλιογραφία είναι τεράστια και προφανώς απολύτως άγνωστη στους περισσότερους "ταγούς" του forum - κανονικά, κάτι έπρεπε να χαμπερίσουν δεδομένου ότι οι bdsmers στις ΗΠΑ, διεκδικούν μαζικά σεξουαλική ταυτότητα αυτοτελή, άσχετη με τη διάκριση ανδρών/γυναικών.
    Πού είναι η Φαίδρα, γαμώ το μου;