Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λογοκρισία;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 29 Ιανουαρίου 2009.

?

Λογοκρισία πέρα του δέοντος;

 1. Ναι

  69,6%
 2. Όχι

  30,4%
Multiple votes are allowed.
 1. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Θεωρείται ότι υπάρχει λογοκρισία στην Αγορά, πέρα του δέοντος;
   
 2. extreme32

  extreme32 Regular Member

  Ηλια θελω να σου απαντήσω. Αλλα δεν καταλαβα την ερωτηση γαμωτο. Ποια Αγορά;
   
 3. gaby

  gaby Guest

  Ηλία μου,

  και ένας ακόμα να θεωρήσει ότι υπάρχει λογοκρισία "πέραν του δέοντος" τότε υπάρχει λογοκρισία "πέραν του δέοντος".

  Βέβαια για μένα η λογοκρισία είναι κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει διόλου, ούτε πέραν ούτε ούτε λιγότερο του δέοντος, απλά να μην υπάρχει.

  Αλλά, σκεφτόμουν μετά τη συζήτηση στο νήμα 120 μέρες στα Σόδομα, με την αγένεια σε ποστ μελών αλλά και διαχειριστών τί γίνεται; Τί γίνεται όταν κάποιος, στην προσπάθεια να θέσει την άποψή του, γίνεται "πέραν του δέοντος" επιθετικός σε άλλα μέλη; Και τί γίνεται όταν αυτός ο κάποιος, επιμένει να μην καταλαβαίνει τη στάση και τη θέση των άλλων απέναντι στη δική του αγένεια και να μην υποχωρεί σε επίπεδο συμπεριφοράς, ακόμα και χωρίς να αλλάζει θέσεις;
   
 4. underherfeet

  underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  Βεβαιως και υπαρχει περαν του δεοντος.
  Αποδειξη το προσφατο κλειδωμα του νηματος του Κορνηλιου στο site suggestions.
   
 5. Μια διευκρίνηση…
  Στο νήμα «120 μέρες…» θεωρείς ότι υπήρχε αγένεια και επιθετική συμπεριφορά
  μελών η εννοείς ότι με αφορμή αυτό το νήμα σκέφτηκες ότι υπάρχει
  αγένεια γενικότερα?
  Όσο για το ερώτημα σου…νομίζω ότι ιεραρχείς τις ανάγκες και κρίνεις
  ποιο «αγαθό» είναι σημαντικότερο. Στην προκειμένη περίπτωση στην
  ζυγαριά μπαίνει από την μια μεριά η ευγένεια και η κόσμια συζήτηση και
  από την άλλη η ελευθερία του λόγου. Καλό είναι να υπάρχουν και τα δυο
  αλλά επειδή συχνά αυτό δεν συμβαίνει ,για διάφορους λόγους ,θα πρέπει
  να δούμε πιο είναι το μείζον.
   
 6. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Λογοκρισία;

  Υπάρχει πέραν του δεόντος λογοκρισία. Γι αυτό έχουν περιοριστεί τα δυνατά νήματα και έχουμε έντονο το φαινομενο νήμα- λεύκωμα, που είναι ανώδυνο και ακίνδυνο. Γι αυτό και έχουν αποχωρήσει σοβαροί συζητητές, διότι και καλά κάνουν- δείγμα αυτοσεβασμού - δεν ανέχονται να τους λογοκρίνουν την σκέψη, το κόπο να γράφουν και το λόγο. Οι λοιποί περιοριζόμαστε σε δύο γραμμές κείμενο ώστε να μη στεναχωρηθούμε, αν στεναχωρηθεί κάποιο "ευαίσθητο" μέλος ή διαχειριστής και μας λογοκρίνει, επειδή έτσιι του ήρθε, κι ας έχει και θεωρίες γιατί λογόκρινε που στα αυτιά του ηχούν μια χαρά, στα αυτιά των περισσοτέρων από εμάς ηχούν μάλλον κακόηχο θόρυβο.

  Προσωπικά, προτιμώ εκείνη την όχι τόσο μακρινή εποχή των έντονων συζητήσεων ακόμη και αντεγκλήσεων,ακόμη και όταν διαφωνούσα κάθετα με τον τρόπο που εκφράζονταν γιατί όξυναν τη σκέψη μου που με υποχρέωναν να δω λίγο παραπέρα, ίσως να εξηγήσω λίγο καλύτερα πλευρές μου. Δεν προτιμώ εκείνη την εποχή, προτιμώ την ελευθερία έκφρασης σκέψης που δίεπε εκείνη την εποχή, Σήμερα απλά διαβάζω λευκώμα με μερικές πια εξαιρέσεις...
   
 7. Durcet

  Durcet In Loving Memory

  Ηλία, φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πως με το παρόν νήμα παραβιάζεις εκείνο τον κανόνα που απαγορεύει την κριτική προς τη διαχείρηση  . Ωστόσο, λέω να μπω στον κόπο να απαντήσω. Προσωπικά δεν έχω πέσει "θύμα" οποιασδήποτε λογοκρισίας τον τελευταίο καιρό. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν αναγνωρίζω πως υπάρχει πρόβλημα. Αυστηρή προσκόλληση σε κανόνες, που στο παρελθόν δεν εφαρμόζονταν τόσο αυστηρά, δημιουργεί εμπόδια στην επικοινωνία. Η (καλοπροαίρετη θέλω να πιστεύω) κριτική απέναντι στη διαχείριση ενίοτε τιμωρείται ή φιμώνεται. Και το χειρότερο, άμεσες ή έμμεσες προσβολές συγκεκριμένων μελών απέναντι σε άλλους δεν τιμωρούνται, παρά μόνο αν χρησιμοποιηθεί το (λανθασμένο κατά τη γνώμη μου) σύστημα των report από αυτόν που θίγεται. Κοινώς, αυστηρότητα εκεί που δεν υπάρχει λόγος και υπέρ του δέοντος ελαστική στάση απέναντι σε συμπεριφορές που δημιούργησαν προβλήματα, ακόμα και αποχωρήσεις.

  Υ.Γ. Μήπως να μιλήσουμε κάποια στιγμή και για αυτολογοκρισία; Καλό θα μας κάνει.
   
 8. gaby

  gaby Guest

  Την άποψή μου γενικά περί λογοκρισίας την είχα γράψει εδώ https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t14121/#post221050

  Όχι, δεν θεώρησα ότι στο νήμα που ανέφερα υπήρξε κάποια αγενής ή επιθετική συμπεριφορά, από πλευράς μελών  

  Απλά, με έναυσμα τις έντονες τοποθετήσεις περί λογοκρισίας στις 120 μέρες, είχα σκεφτεί γενικά και με την αγένεια τί γίνεται;

  Τώρα, ως προς την ιεράρχηση των εν φόρουμ κοινωνικών αγαθών που θέτεις, ας γίνει άλλο πολλ απ όποιον ενδιαφέρεται.

  Επειδή στις πιο πολλές περιπτώσεις προβληματικών ποστ δεν μπαίνει θέμα λογοκρισίας έτσι και αλλιώς, επειδή την έννοια λογοκρισία την αντιλαμβάνομαι όπως έχω ήδη γράψει στο ποστ που παραπέμπω, επιβεβαιώνω ότι σ ένα τέτοιο πολλ θα έβαζα πιό πάνω την ευγένεια. Ο λόγος είναι απλός. Δεν έχω αυτοσυγκρατηθεί ποτέ να μη γράψω κάτι φοβούμενη τη "λογοκρισία", αλλά συχνά έχω νιώσει ότι καλύτερα να μη γράψω τίποτα, είτε επειδή έχω νιώσει προσβεβλημένη και δεν ήθελα να εκθέσω την ευάλωτη πλευρά μου, είτε για να μην προσβάλω εγώ κάποιον.

  Η επίκληση της ελευθερίας λόγου και άποψης για να συγκαλυφθεί μία κοινότατη αγένεια και μια αφροντισιά συμπεριφοράς της στιγμής εκείνης ή μία συστηματική στάση στο φόρουμ, μου φαίνεται επιφανειακή προσέγγιση ποστερ που, πραγματικά όμως, αναζητά άλλοθι  
   
 9. Syrah

  Syrah Contributor

  Πολύ ενδιαφέρον νήμα. Ποια η αγορά;

  Κάθε χώρος διέπεται, και πρέπει να διέπεται, από κανόνες αγαπητέ Ηλία.

  Αν όπου αγορά εννοείται μία φυσική ή διαδικτυακή συνάθροιση προσώπων σε ιδιωτικό χώρο, τότε αυτή είναι λογικό να διέπεται από τους κανόνες του ιδιοκτήτη του χώρου.

  Για παράδειγμα το σπίτι μου διέπεται από τους δικούς μου κανόνες, λ.χ. κανείς δεν μιλάει για κομματικά ζητήματα εκεί. Το ότι ενδεχομένως επιτρέπω την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό, ή το ότι κερνάω και τσάι, δεν σημαίνει πως αν μαζευτούν 20 φιλοξενούμενοι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ως πλειοψηφία το "δικαίωμά" τους να μιλούν για το τάδε κόμμα. Θα εκπαραθυρωθούν με συνοπτικές διαδικασίες. Διότι στο σπίτι μου δεν υπάρχει δημοκρατία. Υπάρχει το κράτος του ενός, δηλαδή εμού, και όσοι διαφωνούν μαζί μου (ως προς την απαγόρευση πραγμάτευσης αυτού του θέματος και όχι ως προς τα πολιτικά μου φρονήματα - προφανώς) αποχωρούν. Η δημοκρατία υφίσταται από την εξώπορτά μου και πέρα.

  Το αυτό φρονώ πως συμβαίνει και σε κάθε άλλο ιδιωτικό, φυσικό ή μη χώρο. Τα fora του Greek BDSM Community λ.χ. εξελίσσονται μέσα στον ιδιωτικό διαδικτυακό χώρο του Konstantinos, ο οποίος διέπεται από τους δικούς του κανόνες. Το ότι βρισκόμαστε εδώ εγεγραμμένοι 3.000 άνθρωποι δεν σημαίνει αυτομάτως ότι αποχαρακτηριζόμαστε από φιλοξενούμενοι και ότι έχουμε τη δυνατότητα να επιβάλλουμε ή να καταργήσουμε κανόνες ως πλειοψηφία. Δεν υπάρχει δημοκρατία εδώ, εδώ είναι ένας ιδιωτικός χώρος. Όποιος δεν τον κρίνει ως αρεστό, έχει το δικαίωμα να αποχωρεί.

  Στο θέμα των ιδιωτικών χώρων, θα παραμείνω λίγο για να σημειώσω ότι το ενδιαφέρον έγκειται στις περιπτώσεις όπου οι κανόνες του ιδιοκτήτη ενός χώρου, επιτρέπουν ό,τι απαγορεύεται από τους κανόνες του γενικότερου δημόσιου φυσικού ή μη χώρου, στον οποίο συγκαταλέγεται ο ιδιωτικός αυτός χώρος. Δηλαδή τί συμβαίνει αν εγώ επιτρέπω στο σπίτι μου τους βιασμούς ενώ η ελληνική νομοθεσία τους απαγορεύει (σε οποιοδήποτε ελληνικό χώρο); Τι συμβαίνει αν ο Konstantinos επιτρέπει την ανταλλαγή προσβολών στο χώρο του, όταν ένα μέλος, υπό την ιδιότητα του ανθρώπου και μόνο, δύναται να επιδιώξει με νομικά μέσα το δικαίωμά του να διαλέγεται (σε οποιοδήποτε χώρο) αξιοπρεπώς χωρίς να δέχεται προσβολές αναφορικά με την εθνικότητά του ή το θρησκευτικό του φρόνημα επί παραδείγματι;

  Επιμένω όμως, ότι θα ήταν σωστό να αποσαφηνίσεις ποια η αγορά για να γίνει αντιληπτό και ποιο το δέον, ή ορθότερα ποιος ορίζει το δέον.
   
 10. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Λογοκρισία;

  Η λογοκρισία καλή δεν είναι! Απ την άλλη οι moderetors ως υπεύθυνοι για την καλή λειτουργία του φόρουμ πρέπει με κάποιο τρόπο να την διασφαλίζουν και στην προσπάθεια τους αυτή σίγουρα θα γίνουν και λάθη. Εκτιμώ ότι κατ αρχάς θα πρέπει να είμαστε επιεικείς μαζί τους αν μη τι άλλο σεβόμενοι τον χρόνο που διαθέτουν. Φυσικά τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα όταν μας δημιουργείται(και κατά δεύτερον δημιουργείτε) η αίσθηση ότι υπάρχει εμπάθεια.
  Πέρα απ την ακατάσχετη αποψιολογία μου η οποία μεταξύ μας δεν έχω δει να με ωφελεί και σε τίποτα έχω τρεις προτάσεις - συμβουλές - λύσεις προς όλους μας :

  1) Να αναλογιστούμε σε τι μας ωφελεί η προσωπική αντιπαράθεση.Θα βοηθούσε αν κάθε φορά που μπαίνουμε στον πειρασμό να συμμετάσχουμε σε μία(αντιπαράθεση) να αφουγκραστούμε το συναίσθημά μας και να αναρωτηθούμε εκείνη την στιγμή τι μας σπρώχνει σ αυτήν. Το να μην απαντήσουμε κατευθείαν "εμβρασμό ψυχής" θάταν μια καλή ιδέα!

  2) Να προσπαθούμε να κρίνουμε ιδέες και απόψεις και όχι προσωπικότητες


  3) Διαβάζοντας τις εξυπνακίστικες ιδέες μου να μην μπούμε στον πειρασμό να πούμε εγώ καλά το κάνω αλλά οι άλλοι που είναι κρετίνοι,χαμηλού επιπέδου,και που πάντα οι άλλοι το ξεκινάνε κτλ
   
 11. Μια και τίθεται τέτοιο ζήτημα θέλω να υπενθυμίσω ότι πολλές φορές
  ο kostantinos έχει δηλώσει ότι τα έξοδα του σαιτ δεν προτίθεται
  να τα πληρώσει από την τσέπη του.
  Ασφαλώς αγαπητή Συραχ στο σπίτι σου απαγορεύεις ορισμένες
  συζητήσεις αλλά το ενοίκιο το πληρώνεις εσύ φαντάζομαι
  Επίσης θα σου πρότεινα να κάνεις ένα διαχωρισμό του ιδιωτικού
  από το δημόσιο. Σχετικά με τα υπόλοιπα θα επανέλθω
   
 12. underherfeet

  underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  Η αγορα ανεκαθεν ηταν δημοσιος χωρος οπου ο καθενας ελευθερως προσηρχετο ,διαλαλουσε και πουλουσε την πνευματικη η υλικη του πραματεια...