Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μέντορας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος female, στις 9 Μαρτίου 2007.

 1. female

  female Contributor  Τι είναι κατ' ουσίαν ένας ή μια μέντορας στο bdsm; Τι είναι κατ' ουσίαν αυτό που κάνει; Πώς διαφέρει από έναν "εκπαιδευτή"; (Αν θέλετε γράψτε και πιθανές προσωπικές εμπειρίες.)

   
 2. Astarty

  Astarty Contributor

  Με μια λέξη...ο εμπνευστής. Όπως το νιώθω εγώ.
   
 3. sapfw

  sapfw Hard to handle Contributor

  Απάντηση: Μέντορας

  είναι αυτός που θα σου δείξει το δρόμο και θα σ' αφήσει να περπατήσεις μόνος σου... όμως θα είναι λίγα μέτρα πίσω ώστε να σε σηκώσει αν στραβοπατήσεις
   
 4. MasteR_PieR

  MasteR_PieR Regular Member

  Απάντηση: Μέντορας

  Εινε ο πνευματικος σου εινε ο Αν8ροπος που του Εμπιστεβεσε τα παντα εινε Αυτος που 8α βρισκβρικετε παντα διπλα σου . Εινε ο Κα8οδιγιτης σου .Εαν στα προτα σας βιματα στον χωρο ειστε τυχεροι/ρεσ και βριτε εναν Μεντορα να σας κα8οδιγιση . Τοτε ειστε σε καλο δρομο  
   
 5. Elysium

  Elysium Contributor

  Εγώ θα έλεγα πως ο ρόλος του είναι κυρίως συμβουλευτικός.

  Διαφέρει από το ρόλο του εκπαιδευτή στο ότι δεν τον ενδιαφέρει η πράξη της εκπαίδευσης, αλλά το να σε προφυλάξει από κακοτοπιές, επικίνδυνες καταστάσεις και να σε προσαρμόσει με ομαλό τρόπο στη φιλοσοφία του BDSM.

  Πιστεύω πως ο ρόλος του είναι καθοριστικός για οποιονδήποτε Κυρίαρχο ή υποτακτικό και πρέπει να προηγείται της εκπαίδευσης, ίσως και της οποιασδήποτε εμπειρίας...
   
 6. Apollyon

  Apollyon God's Demon Contributor

  Re: Απάντηση: Μέντορας

  Οι παρομοιώσεις σου πάντα θα είναι υποδειγματικές.Χαίρομαι πραγματικά που δεν έχεις αλλάξει καθόλου  
   
 7. little_slut[PieR]

  little_slut[PieR] Regular Member

 8. Dolmance

  Dolmance Contributor In Loving Memory

  Μέντωρ (Κύριο όνομα, χρησιμοποιείται ως ουσιαστικό, όπως και το Νέστωρ κ.α.)
  Μπορεί καθείς να του αποδώσει όποια σημασία, ανάλογα με το πλαίσιο χρήσης (πχ bdsm ιδιόλεκτο), επιθυμεί, αρκεί να υποδηλώνει ρόλο νουθετητή, παραινέτη, συμβουλάτορα, κατηχητή, ορμηνευτή, φωτοδότη, εγνωσμένης σοφίας εισηγητή.
  Ιστορικά ορθότερο νόημα: μυστικοσύμβουλος, μέλος άτυπου ανακτοβουλίου, εξ απαρρήτων σύμβουλος, καθοδηγητής μη μετέχων θεσμικά στη λήψη αποφάσεων (σε κάθε παρόμοια περίπτωση: ασκεί επίδραση αλλά δε μετέχει σε πρώτο πρόσωπο σε συντεταγμένα όργανα). [Ο Νέστωρ πράττει ομοίως αλλά είναι, συνήθως, ωριμότερος ηλικιακά, γηραιότερος, απλούστερα 'πολυκαιρισμένος στο κουρμπέτι' και χαίρει μεγαλύτερης δημόσιας αναγνώρισης].
  Κοινό χαρακτηριστικό: η ισχύς του δεν απορρέει από θεσπισμένους κανόνες ούτε από κοινώς αναγνωρισμένο αξίωμα. Είναι εν πολλοίς δοτή και αίρεται με όση ευκολία παραχωρείται. Δεν αποκλείεται και το αντίστροφο: επειδή δεν είναι κανονιστικά κατοχυρωμένη και δεν συνεπάγεται δικαιικά ρυθμιζόμενες δεσμεύσεις, καταλήγει ανεξέλεγκτη και στην πραγματικότητα υπέρτερη κάθε ρητά περιχαρακωμένης εξουσίας.
  Στα γαμιστικά, ο μέντορας επιδεικνύει ανιδιοτέλεια, αλλά στην πράξη ενίοτε καιροφυλακτεί, απλώς για να εφορμήσει ευκαιρίας δοθείσης [η εικόνα της Σαπφούς, παραπάνω, είναι εξιδανικευμένη: στέκεται στο πώς θα 'τον ήθελε', όχι στο τί μπορεί να είναι και συχνά όντως είναι].
  Θρέφεται και με τα σεξουαλικά απομεινάρια σχέσης, στη δόμηση της οποίας παρενέβη ρυθμιστικά ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, δηλαδή 'φίλος' (αν υπερβεί άκαιρα τα εσκαμμένα, συχνότατα ο θιγείς τον σφαλιαρώνει και ο κύριος αποδέκτης των συμβουλών του τον περιφρονεί).
  Επίσης: οικονομοτεχνικός, νομικός σύμβουλος. Συνώνυμο, πολλές φορές, του manager στα καλλιτεχνικά και τα αθλητικά, ήτοι εμπορευόμενος προς ίδιον όφελος κορμιά, ψυχές, μυαλά, ταλέντα άλλων ("το παίζει μέντορας" = παριστάνει τον 'γκουρού', απατεών, 'πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες').
  Από την αρνητική ή τη θετική σημασιοδότηση της λέξης, επιλέγει οποιοσδήποτε οτιδήποτε, κατά περίσταση, του ταιριάζει και τον ικανοποιεί.
   
  Last edited: 10 Μαρτίου 2007
 9. Κοινώς καβατζόπουστρας... (γέλια)

  καλώς στα πρώτα βήματα για να δείξει το δρόμο... ακόμα καλύτερος όταν εξαφανίζεται για το νέο δίπολο MaleDom / femsub που ξεκινά η αγαπημένη πνευματική του θυγατέρα. Φανταστείτε τώρα σχέση D/s και M/s με την sub να πέρνει τηλέφωνο για να ρωτήσει τη γνώμη του μπαμπάκα (που συνήθως είναι στην ηλικία του κανονικού της μπαμπά)
  για τα ελληνικά δεδομένα παίζει και το ρόλο του ζηλιάρη-μπαμπά καθώς και αυτόν της προξενήτρας / καφετζούς (εδώ αιμομίκτη πάει και με την θυγατέρα κλπ και αρέσκεται στο να καταστρέφει αυτό που δημιουργεί). Είναι καταστροφικός και μια σκιά για μια νέα σχέση (από την σκοπιά ενός εξίσου Κυριαρχικού νέουρα)
  Όσο οι ελληνίδες θα συνεχίσουνε να διχάζονται ανάμεσα στον γκόμενο και τον μπαμπά (βλ. Αναστασία σε bdsm εκδοχή) για να καλύψουνε τις μελανκωλικές ψευδοανάγκες τους... γιατρειά δεν κόβω στον ορίζοντα.
   
 10. zoyzoy_

  zoyzoy_ Contributor

  Είναι εκείνος που σε βοηθά να αντιλαμβάνεσαι όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Εκείνος που θα σε ακούσει και θα σε συμβουλέψει. Εκείνος που θα σε κάνει να σκεφτείς πως είσαι ικανή να προχωρήσεις και πως αν πέσεις δεν έγινε και τπτ, είναι εκείνος λίγο πιο πίσω όπως είπε και η sapfw για να σε σηκώσει 
   
 11. perfect_number

  perfect_number Regular Member

  Απάντηση: Μέντορας

  Και πού τους πουλανε αυτούς να πάρω κι εγώ εναν?
  (Κι επειδή τα οικονομικα μου ειναι στενά αυτό το καιρό,βγαίνει σε free-trial?)
   
 12. Guest05

  Guest05 Guest

  Re: Απάντηση: Μέντορας

  Κάπου είχα ένα DEMO.