Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μέντορες: Καλοί ή κακοί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 8 Νοεμβρίου 2010.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Μέντορες: Καλοί ή Κακοί;

    Συγγραφέας: Lord Saber

    Το λεξικό Webster ορίζει τον Μέντορα ως έναν «έμπιστο σύμβουλο ή καθοδηγητή – προσωπικό δάσκαλο». Υποθέτω ότι αυτός ο ορισμός είναι αρκετά καλός ώστε να καθορίζει τί είναι ένας καλός Μέντορας στην SM σκηνή. Ξέρω ότι τώρα, που είμαι σ’ αυτή τη σκηνή πάνω από 9 χρόνια, προσπαθώ να μεταδώσω αυτά που έμαθα και σε άλλους που μόλις τώρα ξεκινούν. Καναδυό από τους διαδικτυακούς Dom φίλους μου με θεωρούν Μέντορά τους! Αν και είμαι πολύ κολακευμένος από την τιμή αυτή, δεν πιστεύω ότι είμαι κάτι το ιδιαίτερο. Απλά μεταδίδω αυτά που έμαθα και σε άλλους και για να αναφερθώ στο παλιό ρητό των ΑΑ και του διαδικτύου, «ο καθένας παίρνει ότι του αρέσει και τα υπόλοιπα τα αφήνει».

    Πρόσφατα ρώτησα έναν διαδικτυακό Dom φίλο, που τον λένε Rick και ζει στο Τορόντο, ποιος είναι ο ορισμός του Μέντορα για τον ίδιο. Η απάντησή του ήταν, «Είναι απλό, ο Μέντορας είναι ένα άτομο που διδάσκει την θεωρία και φιλοσοφία και καθοδηγεί το άτομο με λόγια και όχι με πράξεις. Μπορεί να λειτουργήσει σαν φίλτρο και σαν προστάτης. Δεν είναι εραστής ούτε Μάστερ της sub. Μπορεί να της διδάξει τρόπους και συμπεριφορά, αλλά ο Μέντορας θα αποφύγει την υποταγή της sub προς τον ίδιο και θα διερευνήσει μόνο αυτά που έχει στην καρδιά της...»

    Ένας Dom φίλος μου εδώ στην περιοχή, είχε για Μέντορα μία γυναίκα Domme. Αρκετοί άλλοι άντρες Dom είχαν άλλους Dom για Μέντορες. Ξέρω πως όταν κι ε΄γω ξεκίνησα στην BDSM σκηνή πριν αρκετά χρόνια, θα ήθελα να είχα έναν Μέντορα. Όταν παρευρέθηκα σε μία συνάντηση στη Νότια Καλιφόρνια πριν δυο χρόνια, είχα μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με έναν Dom που ανήκε σε μία μυστική οργάνωση αντρών Dom και γυναικών sub που λειτουργούσαν ως Μέντορες σε νέους Dom. Με κάλεσαν να συμμετέχω στην οργάνωσή τους μερικούς μήνες αργότερα και το ένιωσα ως τιμή μου, αν και σήμερα αυτή η οργάνωση έχει σταματήσει την λειτουργία της προσωρινά.

    Ένα άλλο παράδειγμα Μέντορα είναι η φίλη μου FrugalDomme, την οποία ανέφερα σε προηγούμενα άρθρα και που είναι ένα είδος άτυπης «Μητέρας» για υποτακτικές γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο. Χαίρομαι που άνθρωποι όπως αυτή νοιάζονται αρκετά ώστε να θέλουν να προστατεύσουν και να συμβουλέψουν νέες sub.

    Μερικές SM ομάδες στην χώρα έχουν άτυπες «Ομάδες Μεντόρων». Το Peer Group, μία SM ομάδα από το Cincinnati, έχει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Η Serena, μία από τους οργανωτές της ομάδας, λέει ότι η ομάδα του Mentoring είχε τεράστια επιτυχία...

    Ο John Warren, συγγραφέας του βιβλίου Loving Dominant, ο οποίος επίσης έχει το νικ «Μέντωρ», λέει ότι τα περισσότερα από αυτά που διδάσκει ένας Μέντορας μπορούμε να τα βρούμε σε διάφορα εκπαιδευτικά βιβλία SM. Καταθέτει ακόμη τις εξής σκέψεις: «Μου φαίνεται ότι πολλοί ‘κυριαρχικοί’ που χρησιμοποιούν τον όρο αυτό, στην πραγματικότητα λένε ‘θέλω να παίξω μαζί σου αλλά χωρίς συναισθηματικούς δεσμούς’. Αυτό αλλοιώνει την έννοια του όρου...αλλά και το να ονομάσουμε αυτούς τους ανθρώπους κυριαρχικούς άνευ εισαγωγικών αλλοιώνει τον όρο κυριαρχικός. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να προσέχουμε όσους χρησιμοποιούν τον τίτλο Μέντορας...συχνά χρησιμοποιείται με ανειλικρίνεια. Πριν εμπιστευθούμε κάποιον πρέπει να εξετάσουμε την φήμη του ατόμου και τις πράξεις του.

    Εφόσον ο Μέντορας είναι δάσκαλος και παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση, το πρώτο πράγμα που προτείνω είναι να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε για έναν Dom Μέντορα, αλλά να βλέπουμε όλο τον πληθυσμό. Μία sub μπορεί πολλές φορές να είναι καλύτερος Μέντορας για μία άλλη sub από ότι θα μπορούσε να είναι ένας άντρας Dom…»

    Πιστεύω ότι η πρότασή του για μία ή έναν sub να αναζητήσει μία ή έναν άλλον sub ως Μέντορα είναι εξαιρετική. Συχνά, μια άλλη sub μπορεί να προσφέρει συμβουλές που βασίζονται στις προσωπικές της εμπειρίες και να συμβουλέψει την sub τί να προσέχει.

    Επομένως, τί συμβουλές μπορώ να σας προσφέρω, αν νιώθετε ότι θέλετε ή χρειάζεστε έναν Μέντορα, πέρα από αυτά που οι φίλοι μου Rick και John Warren σας είπαν ήδη, ή αν η τοπική σας ομάδα δεν προσφέρει κάποιον τύπο προγραμμάτων Mentoring; Λοιπόν, ο Μέντορας μπορεί να ανήκει σε οποιοδήποτε φύλο και να έχει οποιεσδήποτε SM προτιμήσεις, πρέπει να είναι πρόθυμος και ικανός να προσφέρει συμβουλές, να έχει καλή αντίληψη του BDSM και της BDSM σκηνής και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να έχει καλό όνομα στην κοινότητα...

    Lord Saber

    Πηγή:Mentors: Good or Bad?: Lord Saber

    Μετάφραση: dora_salonica
     
  2. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Ενδιαφέρον, αρκετά κατατοπιστικός ο Saber και με αρκετά καλά επιχειρήματα. Προσωπικά θσ σταθώ στο σημείο που λέει οτι αυτά που μας μαθαίνει ένας μέντορας μπορούμε να τα βρούμε στα περισσότερα βιβλία του χώρου και θα προχωρήσω λέγοντας οτι πολλά πράματα μπορούμε να τα βρούμε σε πολλά βιβλία, ανεξαρτήτως χώρου, αρκεί να έχουμε χρόνο για βόλτα στα βιβλιοπωλεία και στο amazon.
     
  3. Απάντηση: Μέντορες: Καλοί ή κακοί;

    εγώ θα σταθώ και θα συμφωνήσω σε αυτό:
    '... Μέντορας είναι ένα άτομο που διδάσκει την θεωρία και φιλοσοφία και καθοδηγεί το άτομο με λόγια και όχι με πράξεις. Μπορεί να λειτουργήσει σαν φίλτρο και σαν προστάτης. Δεν είναι εραστής ούτε Μάστερ της sub. Μπορεί να της διδάξει τρόπους και συμπεριφορά, αλλά ο Μέντορας θα αποφύγει την υποταγή της sub προς τον ίδιο και θα διερευνήσει μόνο αυτά που έχει στην καρδιά της...

    ευχαριστούμε για την μετάφραση dora_salonica
     
  4. Dark_passion

    Dark_passion Regular Member

    Απάντηση: Μέντορες: Καλοί ή κακοί;

    Πολύ καλό το άρθρο! Μπράβο, dora, για τη μετάφραση!

    Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω με την ακόλουθη άποψη:

    "Πιστεύω ότι η πρότασή του για μία ή έναν sub να αναζητήσει μία ή έναν άλλον sub ως Μέντορα είναι εξαιρετική. Συχνά, μια άλλη sub μπορεί να προσφέρει συμβουλές που βασίζονται στις προσωπικές της εμπειρίες και να συμβουλέψει την sub τι να προσέχει."

    Πολύ σημαντικό και το συμπέρασμα του συγγραφέα:

    "ο Μέντορας μπορεί να ανήκει σε οποιοδήποτε φύλο και να έχει οποιεσδήποτε SM προτιμήσεις, πρέπει να είναι πρόθυμος και ικανός να προσφέρει συμβουλές, να έχει καλή αντίληψη του BDSM και της BDSM σκηνής και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να έχει καλό όνομα στην κοινότητα..."