Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μήπως τελικά το D/s κατάντησε της μόδας;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iwnas, στις 16 Μαρτίου 2009.

  1. Iwnas

    Iwnas Regular Member

    Άκουσα πρόσφατα μαι εκπομπή σε κάποιο διαδικτυακό ραδιόφωνο (το Blogtalkradio για να γίνω συγκεκριμένος) μια συζήτηση περί D/s και πως αυτό έχει εκπέσει στο να γίνει ένα απλό trend σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Πως κατάντησε να γίνει ένας απλός οδηγός για ένα πιο cool image αντί να είναι κομμάτι της mentality των ανθρώπων.
    Πιστεύετε πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στη χώρα μας; Έχει γίνει άραγε κάτι τόσο "ιερό" για πολλούς ένα κακέκτυπο μόδας για άλλους; Αν ναι πως νομίζετε ότι αυτό συνέβει;



    Υ.Γ Για όσους ενδιαφέρονται να ακούσουν την εν λόγω εκπομπή, αυτή ονομάζεται Topping from the Bottom και βγαίνει στον αέρα κάθε Παρασκευή στις 11pm Eastern.
     
  2. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Εδω εχει γινει το bdsm και καθε αναφορα σε αυτο,το D/s θα εμενε απ' εξω ?
     
  3. justcouple1

    justcouple1 New Member

    Ισως γιατι "ανανεωνει" μια σχεση??
    Ισως γιατι "ενδυναμωνει" μια σχεση?? ( σε διαπροσωπικό μεταξυ των αμεσα εμπλεκομενων επιπεδο κανοντας την σχεση ειλικρινηοσον αφορα τα θελω και τα προσφέρω)
    Ισως γιατι η κοινονία ειναι πλεον πιο "ανεκτικη" σε "διαφορετικές" συμπεριφορές επιτρεποντας ετσι στο ατομο να εκφρασει ελευθερα τον ψυχισμό του και όχι να "προσποιηται"????
     
  4. Στο εξωτερικό πέρασε από στο στάδιο του trend γι αυτό και καθιερώθηκε. Όσο κι αν μας χαλάει όταν κάτι γίνεται της μόδας γιατί μπαίνει στην φάση κάθε καρυδιάς καρύδι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε κάτι βασικό: ότι βοηθά στην απενοχοποίηση.

    Επιπλέον συμβάλει ώστε να βγουν κι άλλοι από το καβούκι τους, που για πολλούς λόγους (επαγγελματικούς, οικογενειακούς κα) αναγκάζονταν να καταπιέζουν τις επιθυμίες τους.

    Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα trend και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος. Ωστόσο γίνονται τα πρώτα βήματα. Όχι από τα show και τους/τις performers. Από την tv γίνεται κυρίως. Σαν παράδειγμα αναφέρω ένα επεισόδιο της πολυκατοικίας όπου σε γυρίσματα μιας τσόντας οι γυναίκες είχαν fetish outfit και μαστίγια.

    Κάποιοι μπορούν να πουν ότι με αυτό τον τρόπο έδειξαν μία καρικατούρα. Σωστό, αλλά κι αυτό είναι ένα στάδιο.

    Έτσι ξεκίνησε και η ιστορία με τους gay. Παρουσιάστικαν στην tv ως καρικατούρες, μία περίοδο έγιναν trend και πέρασαν στην αποδοχή. Στην περίπτωση τους βέβαια τα πράγματα εξελήχθηκαν πιο γρήγορα γιατί είναι πολύ περισσότεροι.

    Σε ότι έχει να κάνει με το fetish θα πάρει περισσότερο χρόνο. Αλλά το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Η εικόνα της δυναμικής γυναίκας με φετιχιστικά στοιχεία είναι για πολλά media κάτι διαφορετικό, νέο, προκλητικό που θα φέρει και πελάτες.

    Δεν βγάζω το περιοδικό μου απ έξω αν και όσοι με γνωρίζουν θα πουν "οκ, αλλά εσύ είσαι δηλωμένος φετιχιστής όντας μέλος των σχετικών φόρουμ". Πως όμως μπορούμε να αποκλείσουμε ότι δεν κρύβονται φετιχιστές πίσω κι από τις άλλες ενεργειες και απλά δεν είναι δηλωμένοι; Φυσικά υπάρχουν και οι σαλτιμπάγκοι. Αργά ή γρήγορα φαίνονται.

    Αυτά δεν είναι απόψεις. Είναι γεγονότα. Δεν έχει σημασία αν τα αποδεχόμαστε ή όχι γιατί απλά συμβαίνουν και δεν περιμένουν την έγκριση μας.

    Εμείς απλά οφείλουμε να βρούμε τρόπους να τα χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας.