Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μαστίγια. Είδη και χρήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 6 Ιουλίου 2005.

  1. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    Τα single tails ειναι απο κατασκευης τους σχετικα δυσκαμπτα και σκληρα οταν τα αγοραζει κανεις καινουργια. Γι'αυτο και χρειαζονται ολοκληρη διαδικασια (breaking in), που περιλαμβανει καταλληλη χρηση ελαιων για να μην "σπασει" το δερμα και επισης να γινουνε thrown αρκετες φορες ωστε να μαλακωσουνε. Τα μεταχειρισμενα προτιμουνται απο καποιους γιατι δεν χρειαζονται αυτην την προεργασια αλλα φυσικα προκυπτουνε θεματα υγιεινης που χρειαζονται προσοχη.
    Οσον αφορα το θεμα πληγων-πραγματι τα single tails μπορουνε να προκαλεσουνε κοψιματα. Με σωστη χρηση μπορει καποιος να τα χρησιμοποιησει για αυτον ακριβως τον σκοπο. Δεν ειναι για αρχαριους κε θελουνε 'προπονηση' πριν χρησιμοποιηθουν σε play. O κυριως κινδυνος (που ισχυει αν κε οχι με τοσο δυσαρεστα αποτελεσματα κε σε αλλα whips) ειναι το wrapping. Αυτο συμβαινει οταν το μαστιγιο τυλιγεται γυρω πχ. απο τα πλευρα του υποτακτικου με αποτελεσμα το τελικο σημειο του μαστιγιου να ερχεται απο την μπροστινη πλευρα του σωματος (αν ο υποτακτικος ειναι με την πλατη στην Κυρια). Την στιγμη που το μαστιγιο αγγιζει το σωμα στην πισω του πλευρα ολη η ενεργεια του μεταφερεται στο κομματι που ειναι ακομα εν κινηση (δηλ το ακρο) με αποτελεσμα να αυξανεται σημαντικα η ταχυτητα του κε η "δυναμη" του να γινεται κατα πολυ μεγαλυτερη.

    Φυσικα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι οποιοδηποτε toy θελει καταλληλη φροντιδα και καθαρισμο ειδικα χρησιμοποιειται σε παραπανω απο ενα ατομο, και ακομα περισσοτερο αν μεσα στην συνεδρια εχει ματωσει ο υποτακτικος-μερικα toys που εχουνε εκτεθει σε αιμα, δεν ειναι δυνατον να καθαριστουνε ωστε να ειναι ασφαλη για χρηση σε αλλο ατομο.
     
  2. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    MasterJp ναι με το " θέλει να νιώθει δύναμη στο μαστίγωμα" αυτό εννοώ να θέλει να νοιώθει την ορμή του χτυπήματος, για την ακρίβεια την ορμή αυτής που χειρίζεται το μαστίγιο. Το single tail είναι το μονό; και δεν κάνει για ορμητικό; μμμμ κι έχει πολύ ερωτική εμφάνιση, σε φωτο που έτυχε να δω όπως αυτή εδώ πχ. Για ορμή θέλει βαρύ μαλακό ή ελαφρύ μαλακό; να μην αρκεί να χτυπάει ελαφρά και να καταλαβαίνεις ορμή από το βάρος, αλλά να χρειάζεται να χτυπάει με πολύ δύναμη. Βασικά αυτό τώρα με την ορμή που λέω είναι μια λεπτομέρεια που και να λείπει δεν πειράζει, στη διαδικασία αυτή παίζουν ρόλο διάφορα πράγματα που αυτό και να λείπει δεν έγινε και τίποτα, αλλά μέσα από την κουβέντα μαθαίνω κιόλας. Πάντως έχω ένα πολύ μαλακό και απαλό που επιτρέπει μεγάλη δύναμη.

    Phaedra άρα το μαστίγιο δεν θα πρέπει να χτυπάει ολόκληρο γιατί θα χτυπάει δυο φορές, μια μέσα και μια με την άκρη του ε; θα πρέπει να χτυπάει μέχρι μερικά εκατοστά από την άκρη του, ή για να χτυπήσει ολόκληρο θα πρέπει να στρώνει πολύ καλά, και να βρίσκει επιφάνεια αρκετά μεγάλη ώστε να μην κάνει τύλιγμα. Επίσης δεν θα πρέπει να χτυπάει κάθε φορά σε διαφορετικό σημείο ώστε να μην προκαλεί την αίσθηση του καψίματος; εκτός βέβαια κι αν αυτό θέλει ο υποτακτικός.
    Το μαστίγιο θέλει καθάρισμα ακόμα κι αν δεν έχει ματώσει; Γιατί; από τι μπορεί να προκληθεί μόλυνση;
     
  3. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    Δεν καταλαβαινω τι εννοεις, η ουσια ειναι οτι θα πρεπει το ακρο του να κανει επαφη με την επιφανεια που θελουμε να χτυπησουμε γιατι αν κανει επαφη πιο πανω στο single tail τοτε θα κανει wrap. Εχει να κανει με την χρηση του μαστιγιου οχι το μεγεθος της επιφανειας. Το single tail ειναι απο τα πιο ακριβη εργαλεια για αυτους που ξερουνε να το χρησιμοποιουνε.
    Οσον αφορα στα διαφορετικα σημεια, αυτο εχει να κανει με τα γουστα της Κυριαρχου και του bottom.
    Τα μαστιγια θελουνε καθαρισμα παντα (οπως και ολα τα toys) οταν χρησιμοποιουνται σε διαφορετικα ατομα, γιατι οι bottoms ιδρωνουν κλπ και οι λογοι ειναι καθαρα υγιεινης. Εξελισσονται σε λογους ασφαλειας αν παιζοντας με καποιον αλλον υποτακτικο υπαρξει σπασιμο του δερματος οποτε ειναι δυνατον να μεταφερθουν ασθενειες. Εστια μολυνσεων μπορει να αποτελεσει οποιαδηποτε πληγη η κοψιμο του δερματος και θελει καλο καθαρισμο (καποιοι χρησιμοποιουνε οινονπνευμα, εγω προτιμω μαντηλακια bzk-προσφερει καλυτερη προστασια και μπορει κανεις να το αγορασει πολυ φτηνα στο διαδυκτιο.=
     
  4. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    Μμμμ κατάλαβα
     
  5. latexduck

    latexduck Contributor

    RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    Πού μπορώ να αγοράσω single tails ?
     
  6. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    Μπορεις online αλλα δεν το συνιστω. Το καλυτερο ειναι να το αγορασεις ο ιδιος, αφου το εχεις δοκιμασει και εχεις μιλησει με τον κατασκευαστη. Αυτο μπορει να γινει σε καποιο BDSM event η συνεδριο. Αν δεν μπορεις να πας εσύ εκει, και εχεις καποιον φιλο που πηγαινει και που εμπιστευεσαι και σε ξερει καλα, τοτε ειναι κι αυτο μια επιλογη αν οχι και προτιμητεα εναντι του να το παρεις μονος σου. Η πιο δυνατη λυση ειναι μαλλον το να επικοινωνησεις μεσω email με καποιον κατασκευαστη και αφου μιλησετε αρκετα απο το διαδυκτιο για το τι ακριβως θελεις, υλικο, κοστος κλπ, να βρειτε καποιον τροπο να σου στειλει κατι με δυνατοτητα refund.
    Η αγορα ενος single tail αποτελει μια επενδυση, το single tail σου θα το εχεις και θα το χρησιμοποιες καιρο και εξαλλου ειναι και πολυεξοδη.
    Αν θελεις προτασεις για συγκεκριμενους πωλητες (μονο απο Αμερικη ξερω) contact me off list.
     
  7. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα εδώ στην Ελλάδα Phaedra . Ε το φαντάζεστε ? Εκθεση στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με BDSM tools   Υπάρχουν καλά online stores με πράγματα καλής ποιότητας. ένα από αυτά είναι το westwardbound
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    Ισως σύντομα να υπάρχει λύση στο θέμα Κωνσταντίνε  

    Είδομεν
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    RE: RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    Ναι το single tail είναι μονό μαστίγιο, αυτό σημαίνει και single tail (μονή ουρά).
    Δεν θα το συνιστουσα για αρμητικά χτυπήματα, είναι εργαλείο ακριβείας (και ακριβό) και άκρως επικίνδυνο, ως εκ τούτου δεν θα το συνιστούσα σε κάποιον άπειρο, εκτός αν το χρησιμοποιεί με διαφορετικό τρόπο μέχρι να "το μάθει" και για κάτι τέτοιο χρειάζεται σημαντική εξάσκηση, περισσότερη από άλλα μαστίγια.

    Το άκρο του single tail λέγεται craker από τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνει ("κράκ"), όταν το μαστίγιο σκάει στον αέρα. Ο ήχος αυτός δεν ωφείλεται σε "δίπλωμα / ξεδίπλωμα" της άκρης, όπως νομίζουν πολλοί, αλλά στο γεγονός πως την στιγμή εκείνη η άκρη του μαστιγίου (craker) σπάει το φράγμα του ήχου. Αν αυτό συμβει λίγο πριν η άκρη αγγίξει το σώμα του υποτακτικού, ή την στιγμή που το αγγίζει, το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με κοφτερή μαχαιριά.

    Ένας άλλος κίνδυνός που υπάρχει, ιδιαίτερα σε μακρύ (ίσο ή μεγαλύτερο από 2 μέτρα single tail) ειναι πως το εγραλείο αυτό δεν "σηκώνει" απότομες κινήσεις, παράδειγμα αν την στιγμή που σκάει το craker ό Κυρίαρχος διστάσει / χάσει την ψυχραιμία του και τραβήξει το χέρι του απότομα προς τα πίσω, το μαστίγιο θα γυρίσει προς αυτόν, λαμβάνοντας υπ'όψη πως η πορεία του μαστιγίου είναι στο ύψος περίπου του ώμου (το μαστίγιο ελέχεται προτίστως από τον ώμο και συμπληρωματικά από τον καρπό) το σημείο του σώματος του Dom που βρίσκεται στην πορεία του μαστιγίου είναι το πρόσωπό του και το craker ταξιδεύει πλέον με ταχύτητα μεγαλύτερη του ήχου. Το ίδιο ισχύει και όταν ο Κυρίαρχος δεν έχει την εμπειρία να ελέγξει που θα σκάσει το μαστίγιο στο σώμα του υποτακτικού.

    Αυτά μπορούν να αποφευχθούν μέχρι να υπάρξει η κατάλληλη εμπειρία αν

    1/ ξεκινήσει κανεις με κοντα single tails (μέχρι 1 μέτρο) και αυξάνει το μήκος σταδιακά
    2/εξασκείται τακτικά (και όχι πανω στον υποτακτικό) ώστε να γνωριστει πολύ καλά με το εργαλείο (κάθε single tail είναι διαφορετικό και "καθαρόαιμο")
    3/ δει το θέμα με την πρέπουσα σοβαρότητα.

    Για το θέμα της ορμής: Τα πολύ μαλακά floggers, που συνήθως έχουν περισσότερες από 100 λεπτές ουρές, έχουν χαμηλή κατευθυντικότητα και την τάση να "ανοίγουν", όταν τα δουλεύει κανεις με το ένα χέρι, η αίσθηση που προκαλούν είναι από χαδι έως ελαφρύ τσούξιμο, αν το βρέξει κανεις τα αποτελέσματα είναι πιο έντονα αλλά χαλάει σταδιακά το δέρμα και αχρηστεύεται το εργαλείο. Μεγαλύτερη αίσθηση ορμής χωρίς ιδιαίτερο πόνο μπορει να προσφέρει ένα βαρύ flogger, με πολλές και χοντρές ουρές (περισσότερες από 30) από μαλακό δέρμα.

    Τα σκληρά flogger (γάτες) έχουν λίγες ουρές (4/5-12) και συνήθως το δέρμα είναι σε πλεξούδα με ή χωρις κόμπους. Πρόκειται κατα την γνώμη μου για σκληρό εργαλείο κυρίως για τιμωρίες και όχι για θωπείες, αλλά αυτό εξαρτάται και από το κατώφλι πόνου του υποτακτικού.
     
  10. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    Μπορει να μην ζω στην Ελλαδα αλλα δεν ειμαι πια και τοσο αποκομμενη απο την Ελληνικη πραγματικοτητα...γι αυτο εγραψα οτι αυτος ειναι ο ιδανικος τροπος αλλα παρεθεσα και αλλες επιλογες ¨αν δεν γινεται αυτο.΅ Αν και θα ενεθαρρυνα οσους εχουνε τις δυνατοτητες να παρακολουθησουνε ενα τετοιο event στο εξωτερικο να το κανουνε. Τουλαχιστον μεχρι οπως λεει και ο MasterJp να αλλαξουνε τα πραγματα και στην Ελλαδα (I wouldnt hold my breath though.)
     
  11. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    MasterJp ούτε που το φανταζόμουν ότι ισχύουν τέτοια για το single tail. Μου είναι πρωτόγνωρα, και πολύ χρήσιμα. Σ ευχαριστώ.
     
  12. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    RE: Μαστίγια Είδη και χρήσεις

    Το thread είχε ανοίξει πριν αρκετούς μήνες και επειδή έχει μπεί αρκετός κόσμος από τότε και επειδή έχουμε πήξει στην φιλοσοφία, σκέφτηκα να το ανοίξω και πάλι μήπως και μας απασχολήσει και τίποτα επί του πρακτικού.

    Είναι σαφές πως το μαστίγωμα απαιτεί μια κάποια τεχνική τόσο για την ασφάλεια όσο και για την παράταση των αντοχών του αποδέκτη.
    Φυσικά το ζητούμενο μπορεί να μην είναι η παράταση των αντοχών αλλά μια και αναφέρομαι σε session, εκεί συνήθως ενδείκνυται.

    Βασική παράμετρος είναι το είδος του μαστιγίου όπως εξηγήθηκε και σε προηγούμενα posts, δεν χρησιμοποιούνται όλα το ίδιο οπότε το θέμα μαστίγιο είναι αρκετά μεγάλο και πιστεύω δίνει σε όλους μας την δυνατότητα να αναφερθούμε σε αυτά, ως προς το πιο προτιμούμε, πως το χρησιμοποιούμε κλπ. Για παράδειγμα, με έχει εντυπωσιάσει η τεχνική Του Κυρίου μου να μην αφήνει σημάδια και ας πονάει σαν διάολος, μια και δεν του αρέσουν οι μελανιές. Άλλοι, όπως και εγώ η ίδια, προτιμούν να βλέπουν το δέρμα σημαδεμένο και μελανιασμένo ακόμα και ματωμένο κάποιες φορές.

    Πόσοι χρησιμοποιούν την προθέρμανση ως μέσον παράτασης της αντοχής του υποτακτικού και με τι «εργαλείο»/μαστίγιο?

    To θέμα της αντοχής θα το ανοίξω σε άλλο thread μια και δεν αφορά μόνο το μαστίγωμα.

    Να σημειώσω πως απαντήσεις του στύλ «εμένα μου αρέσει η γάτα με τις 9 ουρές.... τελεία και παύλα.» καλύτερα να λείπουν μια και το thread δεν κάνει στατιστική αλλά εξυπηρετεί στην μετάδοση εμπειριών και γνώσεων. Ας αναπτύξουμε λοιπόν τις απόψεις μας για να εισπράξουμε και κάτι ουσιαστικό.


    Ευχαριστώ.