Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μετάλλαξη απο ανάγκη....

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Savazios, στις 20 Δεκεμβρίου 2009.

  1. Savazios

    Savazios Regular Member

    Ειμουν συνολικά πέντε χρόνια μαζί με την πρώην γυναίκα μου..Κυριαρχικές προσωπικότητες και οι δύο με καψούρα και πάθος στα κόκκινα..Δύσκολη η σχέση..Πόλεμος.. Φανταστείτε δύο κυριαρχικά άτομα μέσα στο ίδιο σπίτι.. Σαν γυναίκα έδειχνε υποτακτικότητα σε πολλά και ανεχόταν διάφορα..Όταν εγώ θέλησα να το "τραβήξω το σχοινί" αρκετά παραπέρα, δεν το δεχόταν.. Απο κεί και πέρα υπήρξαν άγραφες και γραμμένες συμφωνίες για να μπορούμε να ικανοποιούμαστε και οι δύο..
    Τις έκανα κανονικό βιασμό επι πολύ ώρα με ακινητοποίηση, χαστούκια και άλλα διάφορα και μετά ανέβαινε απο πάνω και έπρενε "πάνω χέρι". Όταν θέλησα να την χτυπήσω με μαστίγιο, έγινε πάλι συμφωνία.. Θα το δεχόταν, μόνο αν μου το έκανε και η ίδια μετά.. Το κάναμε...Ενώ είχα χτυπήσει κάποιες άλλες με μαστίγιο στο παρελθόν, για πρώτη φορά θα το δοκίμαζα και ο ίδιος..Και μετά ακολούθησαν και άλλα..
    Με λίγα λόγια, δύο κυριαρχικά άτομα, που έτυχε κάποτε να ενώσουν τις ζωές τους, απο Master κατέληξαν και οι δύο σήμερα να είναι Switch..Δεν είμαστε πλέον μαζί, μα ξέρουμε οτι και ο ένας και ο άλλος, όσο εύκολα μπορεί να βασσανίσει, τόσο εύκολα μπορεί να υποταχτεί σε μερικές περιπτώσεις..
    Πολλές φορές τα πράγματα μπερδεύονται, ειδικά όταν υπάρχει δυνατό συναίσθημα..Μεταλλαχθήκαμε λόγο ανάγκης? Είμασταν και οι δύο σαδομαζοχιστές (Switch) και δέν το ξέραμε? Περίεργα πράγματα..Το καλό είναι οτι μας δόθηκε η ευκαιρία να εξερευνήσουμε πράγματα, να γνωρίσουμε και να επεκτείνουμε τους εαυτούς μας..
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Μετάλλαξη απο ανάγκη....

    Δεν αντιλαμβάνομαι που βλέπεις την μετάλλαξη για να είμαι ειλικρινής.

    Προσπερνώ τον τίτλο του Μάστερ που είναι εμφανές πως τον χρησιμοποίησες εδώ εννοώντας Κυριαρχικό άτομο/ Dominant.
    Από κει και πέρα αναφέρεσαι καθαρά σε σαδομαζοχισμό κάτι που κατά την γνώμη μου δεν αφορά το βασικό χαρακτήρα κάποιου - αν είναι Κυριαρχικός ή υποτακτικός ή straight.

    Δεν ορίζω ως Κυριαρχικό άτομο κάποιον κρίνοντας από το αν είναι περισσότερο Σαδιστής παρά μαζοχιστής κι αντίστοιχα τον υποτακτικό με το αν είναι μαζοχιστής περισσότερο από σαδιστής.

    Η απόλαυση απ΄ τον πόνο είτε από την προσφορά είτε από τη λήψη του, είναι αυτό ακριβώς, απόλαυση από τον πόνο. Έλεγχος και παράδοση αντίστοιχα ελέγχου στα πλαίσια ενός σαδομαζοχιστικού παιγνιδιού και δεν είναι απαραίτητο να επεκτείνεται σε οποιαδήποτε άλλα πλαίσια.
    Αυτό είναι το μοναδικό είδος switching που προσωπικά εγώ αποδέχομαι ως όρο με ισχύ.

    Δεν γίνεσαι ούτε υποτακτικός χαρακτήρας επειδή μπορείς να απολαύσεις τον πόνο, ούτε Κυριαρχικός επειδή μπορείς να απολαύσεις να τον προκαλείς.

    Ένας Σαδιστής μπορεί να είναι ικανότατος στην πρόκληση πόνου. Αυτό δεν σημαίνει ούτε πως είναι ικανός να αναλάβει και να διατηρεί ιδιοκτησία, ούτε να ελέγχει οποιοδήποτε άλλο τομέα της ζωής του υπό, ούτε πως είναι ικανός να καθοδηγεί, να ορίζει και να κατέχει τη ζωή οποιουδήποτε. Μπορεί και να είναι. Αλλά τότε δεν είναι μόνο Σαδιστής.
    Τα αντίστροφα ισχύουν και στην περίπτωση μαζοχιστή-υποτακτικού.

    Και...καλώς όρισες  
     
  3. Savazios

    Savazios Regular Member

    Απάντηση: Μετάλλαξη απο ανάγκη....

    Έκανες εκτεταμένη ανάλυση στο θέμα.. Διάβασα αυτά που έγραψες αρκετές φορές και δεν νομίζω οτι διαφωνούμε σε πολλά. Απλά νομίζω ειδικά για τους υποτακτικούς, ότι είναι γενικότερα υποτακτικοί σε πολλούς τομείς της ζωής τους. Δηλαδή πόσο σαδιστής μπορεί να είναι ένας υποτακτικός? Και αντίστοιχα.
    Μου φαίνετε οτι ταιριάζει καλύτερα σε ένα κυριαρχικό άτομο να είναι περισσότερο σαδιστής και σε ένα υποτακτικό άτομο, να είναι περισσότερο μαζοχιστής..
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Μετάλλαξη απο ανάγκη....

    Θα μπορούσα να σου δείξω εμπράκτως πόσο σαδίστρια μπορεί να είναι μια σκλάβα αλλά στο παρών στάδιο δεν νομίζω να μου Δοθεί τέτοια άδεια  
    Δεν διαφωνώ πως συχνότερα συναντάται αυτό που λες. Ο Κ να είναι περισσότερο Σαδιστής- ή μάλλον θα έλεγα πως είναι Σαδιστής με αποδέκτες ως επί το πλείστο άλλους, σε αντίθεση με τον μαζοχιστή που έχει αποδέκτη περισσότερο τον εαυτό του.
    Ο μαζοχισμός είναι μια άλλη μορφή σαδισμού. Έχει απλά αποδέκτη όχι κάποιο άλλο, αλλά τον εαυτό. Αλλά ο σαδομαζοχισμός είναι ΕΝΑ νόμισμα, δεν είναι άλλο νόμισμα ο σαδισμός και άλλο ο μαζοχισμός.
    Παρατηρώ πολλά χρόνια τώρα, τον τρόπο με τον οποίο οι υπό βγάζουν σαδισμό όχι μόνο προς εαυτό, αλλά προς τους Κ τους. Μια έντονη ανυπακοή τι πιστεύεις πως είναι αν όχι μια προσπάθεια "τιμωρίας" του Κ? Και αρκετοί άλλοι τρόποι υπάρχουν με τους οποίος ασυνείδητα βγάζουν σαδισμό. Ε κάποιοι φτάνουν να συνειδητοποιούν πως αυτό κάνουν και το επεξεργάζονται αναλόγως, ώστε να μην είναι ασυνείδητο, για να μπορούν να ελέγξουν το που και με ποιους τρόπους θα εκφραστεί.

    Εκείνο στο οποίο δεν συμφωνώ είναι στην ταύτιση του Ds με το Sm.
    Δεν είναι Κυρίαρχος με την έννοια που του αποδίδεται στο Ds ο κάθε σαδιστής και δεν είναι υποτακτικός με την ανάλογη έννοια ο κάθε μαζοχιστής.

    Όταν λες πως ο υποτακτικός είναι γενικότερα υποτακτικός στη ζωή του πως το εννοείς?
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Θα συμφωνήσω με την lara[E-p], και με τα δύο ποστ της, με την μόνη διαφορά ότι δεν γνωρίζω αν ο σαδισμός και ο μαζοχισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Κάποια άρθρα που έχω διαβάσει υποστηρίζουν ότι τα δύο συχνά συνυπάρχουν, παράλληλα, ότι ο σαδισμός υπάρχει σε όλους και ότι είναι ο μαζοχισμός που λείπει από μερικούς, ελάχιστους. Αλλά μάλλον δεν είναι επί του παρόντος μία τόσο ενδελεχής ανάλυση.

    'Εχω εισπράξει πολλές φορές έντονη κριτική για την στάση μου, η οποία δεν διακατέχεται από αυτό που νοείται - κακώς - ως "υποτακτικότητα" από όσους πάνε by the book, χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει book. Η αμφισβήτηση του στάτους μου από τους μη κατέχοντες αυτή τη γνώση είναι ένα γεγονός σε ημερήσια βάση πλέον για μένα, πράγμα που αδιαμφισβήτητα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Δεν νιώθω καμία ενοχή ούτε για την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση που με χαρακτηρίζουν, ούτε για την δυναμικότητά μου, αλλά ούτε και για την έκφραση των σαδιστικών μου τάσεων, τις οποίες φροντίζω να μην κατευθύνω ποτέ προς τον Κύριο, γιατί απεχθάνομαι να τον δυσαρεστώ, ξέροντας ότι δεν έχει κανενός είδους μαζοχισμό. Αντιθέτως, με ευχαριστεί να εκφράζω τον σαδισμό μου - σωματικά και μόνο, καθώς δεν είμαι λάτρης του ψυχικού πόνου - στις αδελφούλες μου για παράδειγμα ή σε άλλα πρόσφορα "θύματα", είτε αυτά είναι άντρες είτε γυναίκες. Με ευχαριστεί και το γλεντάω, χωρίς να ανησυχώ μήπως τυχόν αυτό επηρεάσει το image μου, γιατί δεν λειτουργώ βάσει image αλλά βάσει των δικών μου επιθυμιών και δυνατοτήτων. Με άλλα λόγια, δεν φορώ το "κοστούμι" του BDSM, κοστούμι που φοριέται συχνά από τους "τουρίστες" του χώρου, μπας και ταιριάξουν καλύτερα και ξεγελάσουν κανένα κορόιδο. Βρίσκω πιο απολαυστική μία σκλάβα που δεν είναι καθόλου αδύναμη, μία σκλάβα που είναι ευάλωτη μόνο μπροστά στον Κύριό της.

    Φυσικά κατανοώ ότι υπάρχουν μερικά όμορφα πλασματάκια, που είναι υποτακτικούλια γενικότερα, μικρά, τρομαγμένα λαγουδάκια, ως τέτοια τα αντιλαμβάνομαι και τα χαίρομαι πολύ (μιλώ για υπό και όχι για σκλάβες, ασφαλώς). Θεωρώ όμως ότι ακόμη κι αυτά έχουν τις σαδιστικές τάσεις που προανέφερα, απλά δεν τολμούν να τις εκφράσουν. Το μισητό και απεχθές passive aggression, η παθητική επιθετικότητα που με ξενερώνει τόσο πολύ, είναι η μόνιμη διέξοδος όσων δεν έχουν αποδεχθεί τον σαδισμό τους. Αυτό απαιτεί σοβαρή και μακρόχρονη επεξεργασία, διότι οι ενοχές καιροφυλακτούν. Αυτές είναι που στρεβλώνουν τον υγιέστατο σαδισμό των ανθρώπων...
     
  6. Savazios

    Savazios Regular Member

    Απάντηση: Μετάλλαξη απο ανάγκη....

    Λαμβάνω υπ' όψην μου σοβαρά όλα αυτά που αναφέρατε και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή στο post μου.. ¨Εδωσα μεγάλη προσοχή σε ότι γράψατε. Όντως μερικές φορές το πάθος του Σαδιστή στρέφεται προς τον εαυτό του, όταν δεν έχει ποιόν να βασσανίσει..Το γνωρίζω απο προσωπική πείρα..

    ("Θα μπορούσα να σου δείξω εμπράκτως πόσο σαδίστρια μπορεί να είναι μια σκλάβα αλλά στο παρών στάδιο δεν νομίζω να μου Δοθεί τέτοια άδεια")
    Κατ αρχήν ξέρω γενικώς πόσο σαδίστριες είστε όλες οι γυναίκες ανεξαιρέτως.. Ειδικά όταν σας δοθεί οποιαδοίποτε εξουσία.. Πολλά απο αυτά που περάσατε στο παρελθον είναι βαθιά χαραγμένα στο γυναικείο συλλογικό ασυνείδητο..Δυστυχώς ΟΠΟΙΟΣΔΟΙΠΟΤΕ θελήσει να "μου δείξει οτιδοίποτε εμπράκτως" πρέπει να του Δοθεί σχετική άδεια, απο μένα τον ίδιο..


    ("Όταν λες πως ο υποτακτικός είναι γενικότερα υποτακτικός στη ζωή του πως το εννοείς?")
    Θα ήθελα να απαντήσω στην ερώτηση της Lora, οτι κατά την γνώμη μου ο υποτακτικός(και δεν μιλάω για απλό μαζοχιστή, καταλαβαίνετε σε τι αναφέρομαι) έχει την ευκαιρία και στην "κανονική" του ζωή να ικανοποιηθεί..Εξάλλου τα πάντα γύρω μας είναι σκληρά και απάνθρωπα και υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες γι αυτόν να ξεφτιλισθεί, να υποτιμηθεί κλπ, αρκεί να είναι πνεύμα ερευνητικό και να αρπάζει τις ευκαιρίες..Μερικές φορές ένας σκλάβος, ικανοποιήται με διάφορες καταστάσεις στην "κανονική" ζωή του, χωρίς οι άλλοι να γνωρίζουν τίποτε γι αυτό..Σίγουρα καταλαβαίνετε τί εννοώ.. Αν κατάλαβα καλά Dora, Θέλεις ο Αφέντης σου να σου αφήνει χώρο και να μην "καταπατάει" ορισμένα πράγματα. Άλλοι σκλάβες και σκλάβοι, ψάχνουν για αυτήν την "καταπάτηση"..
    Πολλοί υποτακτικοί, (που πιστεύω οτι στην πλειοψηφία τους είναι πολύ έξυπνα άτομα)κάνουν διαλόγους με αυτούς που αποκαλούν τους εαυτούς τους Κυρίαρχους για να καταλάβουν "τι καπνό φουμάρουν" να δούν αντιδράσεις κλπ..Υπάρχουν slaves που ούτε θα μπορούσαν να διανοηθούν, το να τους μαστιγώνει άτομο το οποίο έχει το ίδιο μαστιγωθεί κοκ..Άρα μου φαίνετε οτι καταλήγουμε πάλι στο Μέγα Χάος.. Ο καθένας τα θέλει πώς τα θέλει και σπάνια βρίσκει αυτό που πραγματικά θέλει..
    Πάντος επιμένω οτι εκτός απο τα προσυνενοημένα, ο Αφέντης επιβάλεται να κάνει διάφορες "εκπλήξεις", χωρίς ο υποτακτικός να του το ζητάει. Είμαι σίγουρος οτι ο ΚΑΘΕ υποτακτικός και όπως μπορεί να ορισθεί ως υποτακτικός, ασχέτος αν το μαρτυράει η όχι, επιζητεί εσωτερικά και περιμένει ο Αφέντης του να τον "αιφνιδιάσει" με την καλή έννοια πάντα..
     
  7. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Μετάλλαξη απο ανάγκη....

    ?!?!?!?!?!?!?!?! και θα μπορούσα να συνεχίσω με %*(*&@#(*Υ+_()_)(+#@# αλλά χρονιάρες μέρες είναι, ας συγκρατηθώ - είναι και πρωί, μην πάει όλη η μέρα στραβά...
    Αν νομίζεις ότι ένας υποτακτικός είναι υποτακτικός παντού, κούνια που σε κούναγε...

    Η υποταγή είναι κάτι που έχουμε μέσα μας (όσοι το έχουμε) αλλά δεν εκφράζεται προς όλους γιατί δεν την αξίζουν όλοι, γιατί δεν αφορά όλους, γιατί δεν εκφράζεται σε κάθε στιγμή, σε κάθε κατάσταση και σε κάθε περιβάλλον. Εϊναι μόνο για Εκείνον. Είναι δώρο που Του κάνουμε. Η υποταγή μου είναι δική Του για να την κάνει ό,τι θέλει. Τελεία.

    Δεν ξέρω αν θεωρούμαι και εγώ "τρομαγμένο λαγουδάκι" όπως αναφέρει η Dora, αλλά πίστεψέ με, αν κάποιος τολμήσει να με ξεφτιλίσει στην "κανονική μου ζωή", δεν θα γίνω λαγουδάκι αλλά τίγρης με πολύ πολύ πολύ αιχμηρά νύχια και θα του εξηγήσω καλά το όνειρο. Και στην "μη κανονική μου ζωή" έχω την άδεια (και για να μιλάω πιο σωστά, έχω την εντολή) να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου με κάθε μέσο όταν κρίνω ότι κάποιος με προσβάλλει.

    Όχι λοιπόν, δεν "αρπάζουμε την ευκαιρία (!) να ξεφτιλιστούμε" (τουλάχιστον όχι όλοι). Όταν το κάνει ο Κύριος, είναι κάτι επώδυνο αλλά απαραίτητο, στα πλαίσια της εκπαίδευσης για κάποιους, στα πλαίσια της ηδονής για άλλους. Όταν γίνεται όμως από κάποιον άλλον, είναι απλά αφορμή για έντονο εκνευρισμό...

    με (προσπάθεια) σεβασμού
    sk
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Μετάλλαξη απο ανάγκη....

    Ψυχραιμια παιδια, ψυχραιμια...
    Πρεπει να ξεκαθαρισουμε στο μυαλο μας καποια πραματα.Η υποτακτικοτης που κρυβεται μεσα μας (οσων,οσο,..) εχει προελθει μεσα απο καποιες εσωτερικες διεργασιες ,των οποιων δεν εχουμε και πληρη συνειδηση ,ειναι επιλεκτικη ,αλλα και ανταποδοτικη,δεν "προσφερεται" ετσι γενικως και αοριστως και προπαντων ,αδιακριτως,διοτι δεν ειναι "εκ φυσεως", αν ηταν, εξελικτικως το υποειδος "homo sapiens hypotaktikus" δεν θα ειχε και πολλες ελπιδες επιβιωσης...
    Η sk εχει δικιο στα περισσοτερα που λεει ,αν και δεν υπηρχε και τοσο σοβαρος λογος να τα παρει ετσι στο κρανιο,  ,σ'ενα μονο θα διαφωνησω μαζι της, αν εκρινα οτι καποιος με προσβαλλει η με απειλει "εκει εξω",δεν θα περιμενα καμμια εντολη απο κανεναν Κυριο ,για να υπερασπιστω τον εαυτο μου, θα το εκανα αυτοβουλως,in fact θε αγνοουσα κιολας τυχουσες αντιθετες οδηγιες...
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Μετάλλαξη απο ανάγκη....

    Όχι, δεν κατάλαβες αυτό που εννοώ. Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω λίγο καλύτερα. Δεν ξεκινώ με το τί θέλω αλλά με το τί μου δίδεται. Αυτό γίνεται για τους εξής απλούς λόγους:

    Δεν θα ονόμαζα "θέλω" αυτές τις συγκεχυμένες τάσεις και επιθυμίες τις οποίες ακολούθησα σπασμωδικά επί ολόκληρες δεκαετίες στη ζωή μου, προσπαθώντας να βρω έναν λογικό και λειτουργικό τρόπο για να ζω, αποτυγχάνοντας παταγωδώς. Θα ήμουν όμως ηλίθια αν δεν αναγνώριζα ότι αυτό είναι μία δική μου αδυναμία, την οποία πρέπει κάπως να χειριστώ. Ηλίθια δεν είμαι.

    Η παράδοση του ελέγχου των συγκεχυμένων αυτών επιθυμιών μου, όπως και η διαχείριση των δυνατοτήτων μου και των αδυναμιών μου, σε κάποιον ο οποίος είναι καλύτερος διαχειριστής από ότι είμαι εγώ, είναι μία λογική και λειτουργική λύση.

    Ένας καλός systemizer, όπως πρέπει να είναι κάθε καλός Αφέντης, δεν λαμβάνει υπόψη του ρομαντικά concepts όπως τις τάσεις και επιθυμίες της σκλάβας και μην τυχόν τις "καταπατήσουμε". Λαμβάνει υπόψη τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει ένα βιώσιμο και απολαυστικό και επιθυμητό σύστημα. Υπό αυτή την έννοια, σε άλλες δεξιότητες και επιθυμίες και τάσεις της σκλάβας δίδεται χώρος για να αναπτυχθούν, εφόσον είναι απολαυστικές στον Αφέντη και χρήσιμες για το σύστημα, σε άλλες δίδεται χώρος επειδή είναι αδιάφορες στον Αφέντη και στη λειτουργικότητα του συστήματος και σε άλλες βρίσκεται άλλη δίοδος διοχέτευσης επειδή είναι ασύμφορες για το σύστημα ή βλάπτουν την ίδια τη σκλάβα. Πρόκειται για ένα channelling της ενέργειας, θα έλεγα, με μόνο γνώμονα την χρησιμότητα αυτής της ενέργειας στην απόλαυση του Αφέντη πρωτίστως, στην λειτουργικότητα και βιωσιμότητα του συστήματος κατά δεύτερον και τέλος στην μέγιστη δυνατή ικανοποίηση - βάσει τω δεδομένων - της κινητήριας δύναμης, δηλαδή της σκλάβας. Είναι ξεκάθαρο human resource management. Ένας ικανοποιημένος υπάλληλος είναι ένας καλός και παραγωγικός υπάλληλος, πέρα από ρομαντισμούς. Όπως είναι ξεκάθαρο και το ότι ένας τσιγγούνης Αφέντης χρεωκοπεί.

    Είναι αδιάφορο το τί ψάχνουν οι σκλάβες και οι σκλάβοι.
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Μετάλλαξη απο ανάγκη....

     
     
  11. Savazios

    Savazios Regular Member

    Απάντηση: Μετάλλαξη απο ανάγκη....

    ("Αν νομίζεις ότι ένας υποτακτικός είναι υποτακτικός παντού, κούνια που σε κούναγε...")
    Κατ αρχήν δεν μπήκα εδώ με διάθεση για να προσβάλω τον οποιονδοίποτε..Ακούω την κάθε άποψη πολύ προσεκτικά και ΣΕΒΟΜΑΙ τους πάντες εδω μέσα. Είμαι και θα παραμείνω αναζητητής για όσο μου επιτραπεί να ζήσω στο μέλλον..
    Είμαι σίγουρος οτι ένας υποτακτικός ΔΕΝ είναι υποτακτικός ΠΑΝΤΟΥ.
    Θα ήθελα να σε πληροφορήσω οτι γνωρίζω προσωπικά "υποτακτικούς" ή όπως μπορεί να τους πεί κανείς και μάλιστα ο ένας εξ αυτών βρίσκετε ανάμεσα στους λιγοστούς και καλύτερούς μου Φίλους.. Οπότε μην βιάζεσε να βγάλεις συμπεράσματα, ειδικά όταν δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα για τον συνομιλητή σου. Αυτά που λέω είναι προσωπικές μου απόψεις, τις οποίες έχω ενστερνισθεί (χωρίς να σημαίνει οτι όλες είναι παγιωμένες) μέσω βιωμάτων, λογικής και επαλήθευσης και αν ενοχλούν, δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό. Εξάλλου δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Πιστεύω όμως οτι μέσα απο την διαφορετικότητα, μπορεί να ανθίσει κάτι καλό, να ανταταλάξουμε απόψεις και να συμπληρώσουμε ο ένας τα κενά του άλλου ίσως..
     
  12. Savazios

    Savazios Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετάλλαξη απο ανάγκη....

    Νομίζω οτι κατάλαβα αυτά που λές Dora..Θα ήθελα να συμπληρώσω οτι όσο διάστημα είμουν μαζί με την γυναίκα μου, της επέτρεψα πράγματα που δεν έχω επιτρέψει σε ΚΑΜΙΑ, και αυτή το ίδιο. Μπορεί να την έβλεπες σε φάσεις υποτακτικότητας να γινότανε "μαρμελάδα", αλλα σε κάποιες άλλες καταστάσεις, κυρίως με άλλα πρόσωπα, όταν νευρίαζε έβλεπες τον διάβολο μεταμορφωμένο..
    Προσωπικά έχω πάρει μέρος σε αμέτρητες φασαρίες, έχω ρίξει και περισσότερο έχω φάει ξήλο με το τσουβάλι.. Τέλος πάντον έχω ένα παρελθόν που δεν είναι ανάγκη να αναφέρω, αντιθέτως πρέπει να το κρύβω.. Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν, διότι όποιοσδοίποτε με ξέρει καλά και ξέρει ορισμένα πράγματα που έχω κάνει ή που είμαι ικανός να κάνω, ούτε που πάει το μυαλό του, ότι εγώ επέτρεψα σε αυτή την γυναίκα να με μαστιγώσει.. Άρα όντως συμφωνώ οτι υπάρχει σχετικότητα σε πολλά..