Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μια θεωρητική προσέγγιση του bondage

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος ae1969, στις 10 Ιανουαρίου 2009.

  1. blindfold

    blindfold Contributor

    όταν μία γυναίκα των μισών κιλών ενός άνδρα τον κρατά δεμένο από τα γεννητικά και γενικά τον έχει του χεριού της ,εγώ βλέπω και εξευτελισμό στην σκηνή που δημιουργήτε ,ίσως δεν το καταλαβαίνεις εύκολα επείδη ανηκείς από αυτούς που δένουν γυναικές  
     
  2. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Όπως θα δεις και από το status μου, έχω εμπειρία και από την αντίθετη πλευρά. Οι ιστορίες μου - αν κοίταξες εκεί - είναι μέχρι στιγμής μονόπλευρες, αλλά θα υπάρξουν και "ανάποδες" εμπειρίες.

    Το παράδειγμα που αναφέρεις έχει να κάνει με τα όρια του παιχνιδιού. Το θεμιτό για τα όρια είναι να τα έχει θέσει η υποτακτική πλευρά και να έχει αποδεχθεί ο/η κυρίαρχος. Όταν υπάρχουν όρια αποδεκτά και από τις δύο πλευρές και το παραπάνω παράδειγμα ή κάποιο άλλο, είναι μέσα σε αυτά τα όρια, δεν νομίζω να τίθεται θέμα εξευτελισμού (εφόσον κιόλας ότι γίνεται, γίνεται ιδιωτικά).
     
  3. llazouli

    llazouli Contributor

    Αν και πόρρω απέχω από πρακτικές δεσιμάτων, όπως το αντιλαμβάνομαι, πρωτίστως είναι περιορισμός και επιβολή. Οι λόγοι αφορούν τον καθένα προσωπικά, τι κουβαλάει στο μυαλό του. Από κει και πέρα, το γεγονός ότι τον/την έχω του χεριού μου, δε σημαίνει αναγκαστικά ότι θα χρησιμοποιήσω εξευτελιστικές μεθόδους, αν δεν βρίσκω απόλαυση σε τοιαύτες. Φαντάσου, δηλαδή, ένα πιθανό σκηνικό, το ''θύμα'' να δίνει εντολές σε έναν άσχετο ''θύτη'' που ακριβώς να γίνουν τα κομπάκια, να ελέγχει την πίεση των σχοινιών και γενικότερα να καθοδηγεί για το τι θα επακολουθήσει...Βλέπεις κάπου εξευτελισμό;
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    ειλικρινά θα χαρώ να διαβάσω ιστορίες και από την άλλη πλευρά ..  


    γενικά όμως γιατί να είναι μόνο μεταξύ δύο ατόμων μία σκηνή bondage ;
    αν έχεις έναν άνδρα του χεριού σου δεν είναι και εξευτελιστικό ; όταν είσαι μαριονέτα για παράδειγμα ..
     
  5. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Έρχεσαι σε αυτά που είπα παραπάνω περί ορίων. Αν τα όρια ενός υποτακτικού είναι πιο διευρημένα από bondage και άλλες BDSM πρακτικές "για δύο", πάλι δεν τίθεται θέμα. Αν κάτι όμως γίνεται χωρίς τη θέλησή του, νομίζω ότι δεν είναι μόνο εξευτελισμός είναι και θέμα προβληματικής ψυχικής υγείας.
     
  6. blindfold

    blindfold Contributor

    δεν διαφωνώ σε αυτό το κομμάτι ,αν δεν αντέχει τον εξευτελισμό είναι κρίμα τότε, συνήθως ο εξευτελισμός είναι αρκετά καλλίτερος όταν υπάρχει και 3ο πρόσωπο δεν μιλάμε για δημόσιες καταστάσεις ..
     
  7. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Πέρα από τα όσα είπαμε παραπάνω, νομίζω ότι θέτεις και ένα θεματάκι για το κατά πόσο μια γυναίκα μπορεί να "κυριαρχεί" επί ενός άνδρα; Δεν είναι θέμα νομίζω σωματικών προσόντων. Μην "ξεσηκώσουμε" τις αξιαγάπητες tops / mistresses και κατέβουν σε καμία απεργία, ε;  

    Επιπλέον θα ήθελα να ρωτήσω την δική σου άποψη για το τι ζητάει κάποιος μέσω του bondage. Η αρχική αναφορά σου είχε ερωτηματικά και έτσι απάντησα βασιζόμενος σε αυτά. Μετά κάπου επικεντρώσαμε στον "εξευτελισμό" και δεν κάπου πέρασε αναπάντητο.
     
  8. blindfold

    blindfold Contributor


    εχμ προσωπικά πιστεύω πως κανείς καμία δεν μπορεί να κυριαρχίσει ... ειδικά μία γυναικά ,και εγώ πιστεύω πως σωματικά είναι σπάνιο τουλάχιστον ,συνήθως πνευματική είναι κυριαρχία ... αλλά κρίνωντας από τον εαυτό που απλά αφήνω παραθυράκι προκλητικά ανοιχτό για να μπουν στο μυαλό μου ,θα έλεγα ότι θέλω και "κυριαρχούν" ...

    εγώ ζητάω όλα όσα ανέφερα ... αν και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δοκιμάσει παρά μονάχα μία φορά...
     
  9. Switcher

    Switcher Regular Member


    Δεν είναι απόλυτο αυτό. Είναι παιχνίδι κυριαρχίας. Μπορεί να είσαι δεμένος με 400 σχοινιά, μπορεί να είσαι δεμένος με ένα λουρί απο το λαιμό και σαν υπάκουος σκύλος να βρίσκεσαι στα τέσσερα. Εκεί έγγειται καθαρά στο ότι πάνω απ'όλα είναι ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης: Είτε είσαι δεμένος σαν σαλάμι να στεγνώσεις είτε σε έχουν οδηγίσει στα 4 με την φωνή που σε υποχρεώνει σε υποταγή, δηλώνεις πλήρως αφημένος και ότι δείχνεις εμπιστοσύνη σε αυτόν που βρίσκεται απέναντί σου, χωρίς να χρειάζεται να σε δέσει ή χωρίς να χρειάζεται να σε έχει λυμένο ό άλλος.
     
  10. blindfold

    blindfold Contributor

    τότε μιλάμε για εγκεφαλικό "δέσιμο" .. έτσι το εκλαμβάνω εγώ τουλάχιστον ..
     
  11. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Ακριβώς και παίζει αυτή η περίπτωση. Το έγραψα και στο αρχικό μήνυμα:

    "Το bondage μπορεί στην πραγματικότητα να μην εμπεριέχει καθόλου τη χρήση των παραπάνω μέσων για να καταφέρει να «ανάψει» τις επιθυμίες ενός υποτακτικού. Ακόμα και η φωνή ενός κυριάρχου ή η απλή χρήση των χεριών του μπορούν να φέρουν την απόλυτη αίσθηση της παράδοσης. Η απλή χρήση ενός κολλάρου μπορεί να κάνει κάποιον να αναστενάξει από ηδονή. Η απλή οπτική επαφή με ένα ζευγάρι χειροπέδες μπορεί να φέρει νοητικά την αίσθηση του κρύου μετάλλου επάνω στους καρπούς ή τους αστραγάλους κλπ."
     
  12. Markisios_Nte_Sant

    Markisios_Nte_Sant Regular Member

    bondage μαζί με άβολη στάση....