Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μια μικρή εισαγωγή ή Χίλιοι και ένας τρόποι για να ανακαλυφτεί ξανά ο τροχός

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 13 Δεκεμβρίου 2008.

  1. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Από το 2005 έως σήμερα μέσα στο forum έχει αναλυθεί ένα μεγάλο κομμάτι θεμάτων σχετικών με το BDSM. Ταυτόχρονα, στο internet υπάρχει ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών σχετικός με τη θεματολογία του forum. Πολλά από αυτά τα αξιόλογα κομμάτια τα βρίσκουμε μεταφρασμένα ή όχι εδώ μέσα.

    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα όμως να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό. Θα προσπαθήσω μέσα από μια σειρά threads να συζητήσουμε ξανά έννοιες και πρακτικές που ίσως στο παρελθόν έχουν αναλυθεί εδώ. Από καιρό τόσο εγώ όσο και φίλοι μέλη του forum σε συζητήσεις μας έχουμε δει πως λείπει από το forum ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας. Για παράδειγμα, με τη λέξη “υποτακτικός” άλλο εννοεί ο Α και άλλο ο Β.

    Την προσπάθεια αυτή θα τη συνεχίσω όσο βλέπω ανταπόκριση από μέλη που ασχολούνται με το BDSM. Με το τελευταίο εννοώ πως με ενδιαφέρει να απαντούν σε αυτά τα threads μόνο όσα άτομα ασχολούνται με το BDSM. Κοινώς, όσοι έχουν status άμεσα συνδεδεμένο με το BDSM (Master, Dominant, Top, submissive, slave, bottom, switch)


    Τι είναι BDSM;

    Σε αυτό το thread θα ήθελα να πει όποιος έχει τη διάθεση τι είναι bdsm για αυτόν. Χωρίς κάποια κριτική σε όποια άλλη άποψη. Ανά 2-3 μέρες θα μαζεύω τα κοινά σημεία και θα τα θέτω προς συζήτηση είτε σε αυτό είτε σε κάποιο άλλο thread.
     
    Last edited: 13 Δεκεμβρίου 2008
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Μια μικρή εισαγωγή ή Χίλιοι και ένας τρόποι για να ανακαλυφτεί ξανά ο τροχό

    Για εμένα είναι εναλλακτικός τρόπος ερωτικής και σεξουαλικής έκφρασης και δραστηριότητας.Σαν Dom δεδομένου των δικών μου είμαι και θέλω ,επιζητώ κάτι περισσότερο από ένα απλό role game υποταγής ,ακόμα και αν είναι εφήμερο.
    BDSM για εμένα λοιπόν είναι ο χώρος που συγκεντρώνει στοιχεία αυτής της έκφρασης που επιζητώ και μου τα προσφέρει κωδικοποιημένα προς δράση ή προς σκέψη..

    Ωραίο θέμα Sadal..
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ο πυρήνας του Bdsm για εμένα είναι ο σαδομαζοχισμός.

    Σαδισμός:

    Ο σαδισμός είναι σαν τη «γεύση» του καπνού. Κάθε διψασμένο για νικοτίνη χείλη έχει να σου πει την δική του άποψη, για το τσιγάρο. Άλλος βαρύ και σέρτικο και άλλος, με την παχιά και εκλεκτική γεύση της πίπας. Άλλοτε αγχωμένα και άλλοτε με την ιεροτελεστία που της πρέπει. Πότε για την θλίψη και την λύτρωση από αυτήν, πότε για την γιορτή της έρωτα. Όλοι χωράνε εδώ μέσα. Αυτοί που δοκιμάζουν το τσιγάρο από περιέργεια, αυτοί που εθίζονται σε αυτό και αυτοί που το απορρίπτουν. Αυτοί που θέλουν να αποτοξινωθούν από αυτό και αυτοί που βουλιάζουν με το χαμόγελο στο στόμα.

    Όλοι όμως το κάνουν για ένα και μόνο λόγο. Για την νικοτίνη.

    Όλοι όσοι γεύονται για δεύτερη (οικειοθελή) φορά, τον σαδισμό, το κάνουν για τον ίδιο λόγο. Το φτιάξιμο. Το γνωρίζουμε. Όλοι.

    Τη χημεία. Η οποία ενεργοποιείται από εγκεφαλικά, ενστικτώδη και τσουλίστικα κέντρα. Κέντρα, χαρακτηρίζω τα πολυσύχναστα σταυροδρόμια των διαφορετικών λειτουργιών του εγκεφάλου. Κάπου εκεί υπάρχουν και μερικοί αδέκαστοι φύλακες των ανθρώπινων γονιδίων, ενσωματωμένοι και καθολικοί σε κάθε ανθρώπινο είδος.

    Εκεί κάποιες φορές, πες το δυσλειτουργία, πες το ακριβώς αντίθετο, το σύστημα φουντώνει από ενέργεια όταν συναντά εικόνες σαδισμού. Ο καθένας μας το ξέρει και το νιώθει. Ο καθένας μας το αξιοποιεί με διαφορετικό τρόπο.

    Όμως όλοι για την ίδια χημική αντίδραση. Οπότε το ζητούμενο είναι γιατί κάθε ανθρώπινος οργανισμός φτιάχνεται από το ίδιο ερέθισμα( ιδωμένο από διαφορετική αντίληψη) ;

    Γιατί;

    Η θεωρία μου λέει ότι το μυστικό βρίσκεται σε αυτό, που μας έκανε και κυριαρχικό είδος έναντι των υπολοίπων στη φύση.

    Ο εγωισμός. Το εγωιστικό γονίδιο, πλάθει και αφήνει αυτά τα εθιστικά και χημικά πυροτεχνήματα, σε αυτούς τους κόμβους, που περιμένουν το άναμμα τους.
    Ήταν μία εξελικτική επιλογή (για το καλό ή το κακό, ποιος ξέρει, ας απαντήσουν οι φιλόσοφοι) που μας όρισε και τα αρχέγονα πρωτότυπα της. Και από τότε ακόμα ζούμε.

    Αυτή λοιπόν η θεωρία μου, για το σαδισμό. Ένα είδος φτιαξίματος, για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του εμπόρου. Έμπορος = Εγωιστική προσέγγιση του ενστίκτου της επιβίωσης.

    Μαζοχισμός:

    Ο ίδιος εγωιστικός μηχανισμός που ωθεί τον άνθρωπο προς τον σαδισμό, τον ωθεί και προς τον μαζοχισμό.

    Το γονίδιο ωθεί τον άνθρωπο στο να «αγκαλιάσει» τα «πάντα» ή τουλάχιστον να βιώνει την χημεία αυτής της ψευδαίσθησης. Το γονίδιο όμως ωθεί και τον άνθρωπο να ενσωματωθεί σε αυτόν που μπορεί να «αγκαλιάσει» τα «πάντα», ως μία ασφαλής διαδικασία που θα εξυπηρετήσει τον ίδιο σκοπό. Την επιβίωση. Ο μαζοχιστής στην διαδικασία ενσωμάτωσης προσδοκεί να γίνει μέρος της διαδρομής προς την κυριαρχία σαν ένα κομμάτι του σαδιστή. Ο εγκέφαλος και στις δύο περιπτώσεις ανταμείβει το υποκείμενο του. Έτσι τον έχει διδάξει ο εξελικτικός μηχανισμός, έτσι πράττει. Ή κάθεσαι στο τιμόνι της βάρκας ή στη θέση των επιβατών της. Αλλά όπως και να έχει, θα κάτσεις στη βάρκα.

    Ως στυλοβάτες του σαδομαζοχισμού και για την περίπτωση μίας πιο ποιοτικής ή ουσιαστικής προσέγγισης του, αντιλαμβάνομαι τις σχέσεις M/s και D/s. Σκεφτείτε τα ως σχέσεις παράδοσης στην διείσδυση. Μία διείσδυση που θα σε φέρει πιο κοντά στα κέντρα ελέγχου. Μία διείσδυση που στόχο θα έχει να γνωρίσεις τον άλλο από μέσα. Να απομονώσεις σε νησίδες μεμονωμένες μνήμες, να αναλύσεις κρίκο κρίκο αλυσίδες από αλληλουχίες συμπερασματικών και βιωματικών διαδρομών. Να κατανοήσεις την προσωπική ψυχική γλώσσα του ατόμου, να αποκρυπτογραφήσεις εικόνες της επιφάνειας, φτάνοντας μέχρι το κέντρο της δημιουργίας τους, να αντιληφθείς τα φαινομενικά κενά της συνειδητότητας που καλύπτονται από αόρατα συμπαγή συμπληρώματα του υποσυνειδήτου.

    Να ταξιδέψεις μέχρι το αντιληπτό του υπό να αρχίσει να σου γίνεται οικείο, να ενσωματώνεται στο δικό σου αντιληπτό εγώ, να εντρυφήσεις τη δική του διαδικασία συναίσθησης, αντίληψης της οδύνης, της χαράς και όλης της γκάμας των διαφορετικών ψυχικών χρωματισμών.

    Και όλα αυτά όχι ως μία προσπάθεια δημιουργίας ισχυρών δεσμών, αλλά ως την αναζήτηση μιας πιο ποιοτικής έκφρασης της σαδιστικής δράσης.

    Υ.Γ. Από παλιότερα μου ποστ.
     
    Last edited by a moderator: 14 Δεκεμβρίου 2008
  4. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Μια μικρή εισαγωγή ή Χίλιοι και ένας τρόποι για να ανακαλυφτεί ξανά ο τ


    Και για μένα είναι το ίδιο ακριβώς
    Θάλεγα ακόμα ότι είναι μια ασφαλης περιοχή για αναζητήσω άτομα που θέλουν τα ίδια με μένα

    Και ένας χώρος για να μάθω καινούρια πράγματα
     
  5. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Παρακαλώ διαβάστε το τι γράφω.
     
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Μια μικρή εισαγωγή ή Χίλιοι και ένας τρόποι για να ανακαλυφτεί ξανά ο τ

    Θα πάρω αυθαίρετα φίλε isnogood το λόγο και από πλευράς μου επειδή καταλαβαίνω την οπτική του Sadal ,θα αιτιολογήσω ως:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t13661-3/#post221431

    Αν δεν ισχύει,ας απαντήσει ο ίδιος τότε..

    Μην εκνευρίζεσαι,θα μπορούσε να ένα νήμα πχ να ρωτούσε κάποιος τις απόψεις μόνο των υποτακτικών ατόμων ή μόνο των γυναικών(πολύ σπάνιο αυτό ) κοκ..
     
  7. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Μια μικρή εισαγωγή ή Χίλιοι και ένας τρόποι για να ανακαλυφτεί ξανά ο τ



    Απαντώ επ αυτού:https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t13661-3/#post221414


    Θα πρόσθετα ακόμα ότι είμαι ο μοναδικός αρμόδιος για να κρίνω αν ασχολούμαι με το bdsm ή όχι!
    Με καμία διάθεση για προσωπική αντιπαράθεση:xyxwave:
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Δεν χρειάζεται το νήμα να παρεκκλίνει στο αν κάποιος ανήκει ή όχι στο bdsm με βάση το status που δηλώνει.

    Ο Sadal διευκρινίζει ότι τον ενδιαφέρουν οι απόψεις των ατόμων που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο και που θέλουν ή έχουν ασχοληθεί ενεργά με αυτό. Τώρα αν κάποιος δηλώνει κάποιο status που δηλώνει κάτι άλλο από το παραπάνω, θα μπορούσε απλά λιτά να αιτιολογήσει γιατί έχει λόγο για αυτό. Ακόμα και μέσα στην απάντηση του για το ερώτημα.
     
  9. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Μια μικρή εισαγωγή ή Χίλιοι και ένας τρόποι για να ανακαλυφτεί ξανά ο τ

    "θέλουν ή έχουν ασχοληθεί ενεργά με αυτό" εκτιμώ ότι η ασχολία με το bdsm-σκλαβιά κυριαρχία σαδισμος μαζοχισμός-έχει αρκετά ευρεία έννοια και μάλλον επιτρέπει σε πολλούς να ασχολούνται με όλο αυτό έστω και άν αντιλαμβάνονται τη σχέση τους με αυτό διαφορετικά απ ότι εγώ!

    "θα μπορούσε απλά λιτά να αιτιολογήσει γιατί έχει λόγο για αυτό. Ακόμα και μέσα στην απάντηση του για το ερώτημα.".Θα είμουν ευγνώμων με μία παραπάνω επεξήγηση πάνω σε αυτό

    με εκτίμηση και χωρίς διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης!


    ΥΓ Δεν θα είχα κανένα λόγο να απαντήσω στο συγκεκριμένο ποστ αν δεν αισθανόμουν ότι ασκείται περιφρονητική-υπεροπτική κριτική στο τρόπο που αντιλαμβάνομαι εγώ κάποια πράγματα
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: Re: Μια μικρή εισαγωγή ή Χίλιοι και ένας τρόποι για να ανακαλυφτεί ξανά

    Γιατί να σε περιφρονήσω; Δε σε ξέρω για να μου χαρίσεις αυτή την χαρά  

    Αν σ' ενδιαφέρει το bdsm μίλα για αυτό, αν όχι γιατί; Τώρα έγινα πιο αντιληπτός; Συγχώρα μου, την όποια παρανόηση γεννάνε οι προβληματικές από άποψη σαφήνειας προτάσεις μου.
     
  11. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια μικρή εισαγωγή ή Χίλιοι και ένας τρόποι για να ανακαλ

    Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι με περιφρόνησες απλά διέκρινα μια υπεροπτική διάθεση(δε μιλώ για σενα Ηλία) προς κάποιες αντιλήψεις που ενδεχομένως και εγώ εκφράζω.
    "Δε σε ξέρω για να μου χαρίσεις αυτή την χαρά" Θανιωθες χαρά περιφρονώντας με αν με ήξερες?Υποψιάζομαι ότι είναι χιούμορ και είναι οκ.


    Στη ζωή μου αναζητώ πάντα την ισοτιμία-και την θεωρώ απαραίτητη για μια υγιή σχέση ερωτική και μη! Αυτό δε σημαίνει 1) ότι δε σέβομαι την διαφορετική αντίληψη άλλων ανθρώπων και 2) ότι δεν υπάρχουν πολλά για να μάθω από αυτούς.

    Στο κρεβάτι μου έχω απολαύσει τη κυριαρχία μου πάνω στο γυναικείο κορμί και ως ένα βαθμό και στην ψυχή της
    Έχω απολαύσει ακόμα το να είμαι ένα πλάσμα αδύναμο βορά στις ορέξεις της!

    Η αίσθηση ελευθερίας(απελευθέρωσης καλύτερα) και όχι μόνο που εχω ζήσει κάποιες τέτοιες στιγμές είναι – ίσως – η….’’πρέζα’’ μου!

    Αυτός είμαι χωράω εδώ μέσα ή όχι? απαντάω ή όχι?

    Υ.Γ. δε θάθελα να εννοηθεί ότι αυτά για τα οποία μιλάω είναι πράγματα που έχω την δυνατότητα να τα αναζητώ και να τα απολαμβάνω διαρκώς! Ωστόσο τα έχω ζήσει και θέλω να υπάρχουν για τα καλά στη ζωή μου!
     
  12. Avalonia

    Avalonia Regular Member

    Τα post που περιέχουν αντιπαραθέσεις μελών θα σβήνονται από το παρόν νήμα.