Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μισογυνισμός στο bdsm. Υπάρχει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 16 Νοεμβρίου 2018.

  1. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Το χαίρομαι απίστευτα αυτό που λες . Δεν μιλάω γι αυτό . Όταν όμως οι έφηβοι γιοι των φιλενάδων μου αρνούνται να πάνε στην παραλία επειδή δεν έχουν κάνει αποτρίχωση ,αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι αρχίζουν να δημιουργούνται άλλου είδους στερεότυπα που κατά κάποιο τρόπο ομοιογενοποιούν τα φυλά . Και βρίσκομαι μπροστά στο παράδοξο φεμινίστριες να διεκδικούν το δικαίωμα τους να αποφασίζουν αν θα κάνουν αποτρίχωση χωρίς να τις κατακρίνουν και νέα αγόρια να μην βγαίνουν από το σπίτι επειδή δεν έχουν κανει αποτρίχωση για να μην τους κοροϊδεύουν !Από αυτό το πρότυπο των νεων αγοριων που βιώνουν μια ντροπή λόγω τριχοφυΐας που στα δικά μου χρόνια βίωναν μόνο οι γυναίκες θεωρώ ότι κατι προωθείται λάθος. Δηλαδή , αντί να εκφράζεται ο καθένας όπως θέλει και νιώθει και να μην τον κατακρίνει κανεις , νέοι αντρες υφίστανται πλέον την ιδια κατάκριση με τις γυναίκες για τα ίδια θέματα .Ίσως όχι στον ιδιο βαθμό ακόμη , αλλά οι σημερινοί νέοι είναι οι αυριανοί ενήλικες . Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα . Αναφέρθηκα σε αυτό γιατί παλιά η τριχοφυΐα ήταν σημάδι αρρενωπότητας .Υπάρχουν αρκετά στην καθημερινότητα μας και ειδικά σε ότι προωθείται ως πρότυπο.
     
  2. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Είμαι σίγουρη ότι είναι και αυτός ένας σημαντικός λόγος .
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Η διαχείριση του σώματος είναι προσωπική υπόθεση. Μακάρι οι γυναίκες να διαχειρίζονταν το σώμα τους όπως θα ήθελαν και όχι όπως τους "επιβάλλεται". Σε αυτό βέβαια φταίνε και οι γυναίκες που το συντηρούν για να μην τις θυματοποιούμε κιόλας. Το ίδιο πιστεύω και για τους άνδρες που δεν κάνουν αυτό που αισθάνονται αλλά ετεροκαθορίζονται.
    Σχετικά με τις τρίχες, θέλω να πιστεύω ότι αν δεις γυναίκα με τρίχες στην παραλία δε θα την κοιτάξεις περίεργα διότι βιολογικά το σώμα της έχει τρίχες όπως και του άνδρα που θεωρείς ότι η παρέμβαση είναι "αλλοίωση" του ανδρικού σώματος.
     
  4. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Η "επιβολή" όμως δεν γίνεται μόνο από τα στερεότυπα (που είναι και της μόδας η ανάλυση τους) αλλά και από διάφορες "απελευθερωτικές" - "μοντέρνες" απόψεις.
    Προσωπικά αυτό που βλέπω είναι με πρόσχημα του γκρεμίσματος του παλιού και τις μάχης για απελευθέρωση το αποτέλεσμα είναι να γίνονται όλοι και όλα μια ομοιόμορφη μάζα
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    η συγκεκριμένη απόπειρα απαξίωσης ενός ανδρικού χαρακτηριστικού, δεν στρέφεται αποκλειστικά σε βάρος των ανδρών (εκείνων απ αυτούς που διαλέγουν να συμμορφωθούν, έστω) αλλά και σε βάρος των γυναικών (εκείνων απ' αυτές που διαλέγουν να συμμορφωθούν). οι γυναίκες χρειάζονται άντρες, κυρίως. σπανιότερα οι άντρες χρειάζονται άντρες. σε ένα άλλο νήμα αναρωτιέται ο νηματοθέτης γιατι δεν συμμορφωθήκατε όλοι στην απαίτηση που σας διατύπωσαν πριν εκατό χρόνια. αλλά για να συμμορφωθείς στην απαίτηση χρειάζεται και να το διαλέξεις, δεν φτάνει μόνον η απαίτηση. αιώνες τώρα.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    H "μάχη των φύλων" και τα παραφερνάλια που συνεπάγεται αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες που επέφερε η εγκατάσταση του ανθρώπου σε αυτό που λέμε οικισμό/χωριό/πόλη...
    Ως θέμα είναι καθαρώς πολιτικό, παγίως δε χρησιμοποιείται/ανακινείται/μοχλευεται για την ενίσχυση των εκάστοτε επικρατουσών αντιλήψεων του όποιου εξουσιαστικού μοντέλου, εναντίον των όποιων ανταγωνιστών του, το οποίο ανταγωνιστικό μοντέλο θα χρησιμοποιήσει ακριβώς την ίδια εργαλειοθήκη με την δική του σειρά, ελλείψει ουσιαστικής αντιπρότασης.
    Στην καθομιλουμένη τέτοιες πρακτικές λέγονται "παραμύθα"...
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @jasmin sg : αν εξετάσετε τις παρατηρήσεις σας (αυτές που οδήγησαν στις σκέψεις που εκφράσατε) λαμβάνοντας υπ' όψιν την επιρροή του παράγοντα "πολιτική ορθότητα' πιστεύω θα εκπλαγείτε.
     
  8. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Θεωρώ ότι οι σκέψεις μου δεν συμβαδίζουν με την ''πολιτική ορθότητα'' .Εννοείτε κάτι άλλο ?
     
  9. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Στο παράδειγμα που ανέφερα δεν πήγαιναν για να μην τους κοροϊδέψουν οι φίλοι τους ( άλλα νεαρά αγορια) όχι επειδή δεν θα αρέσουν στις κοπέλες .
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    έχω μιά εικόνα γιά την μόδα, και την διακίνησή της. σχετικά σφαιρική. δεν αναφέρθηκα στο αν αρέσει κάτι στις κοπέλες ή στα αγόρια.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Όχι, σας προέτρεψα απλώς να δείτε την επιρροη της "πολιτική ορθότητα" ως ερμηνευτικό μηχανισμό
     
  12. -Volt-

    -Volt- Contributor

    ή ως φίλτρο;