Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μισογυνισμός στο bdsm. Υπάρχει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 16 Νοεμβρίου 2018.

  1. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Mind control!  
    Ο χρονισμός των απαντήσεων/edit και η κεκτημένη ταχύτητα δεν βολεψαν για εξαναστ..εξανειστ... για αυτό. Αλλά ναι, υπάρχει ένα μικρoύλη bias το οποίο εκμεταλλεύομαι για λόγους που ίσως φανούν στην εξέλιξη της συζήτησης. Αντικειμενικά ανακριβής και διαστρεβλωτικές διατυπώσεις. Yes, μπορούμε να τις πούμε και έτσι, μπορούμε να τις δούμε και στην συνέντευξη απο την μεριά της δημοσιογράφου και αυτός ήταν ένας απο τους λόγους που επέλεξα την συγκεκριμένη. Ξανά η κεκτημένη ταχύτητα, της οποίας εαν καταλάβουμε την αιτία και παρατηρήσουμε ότι είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην καθημερινότητα όλων μέχρι κάποιο βαθμό, μας βοηθά να καταλάβουμε κάποια πράγματα.

    @brenda, νομίζω κατάλαβες ότι έκανα ένα καλοπροαίρετο μανιπουλάρισμα, το οποίο ζόρισε μεν, αλλά απο την ενστικτώδη σου αντίδραση/απάντηση ξέρω ότι κτύπησε κέντρο σε κάποια σημεία που χρήζουν περαιτέρω σκέψης - οχι μόνο στο θέμα που πραγματεύεται το νήμα αλλα και στον τρόπο επικοινωνίας οποιουδήποτε σοβαρού θέματος. Το συγκεκριμενο βλέπω ότι είναι σημαντικό για σένα, δεν βλέπω όμως την ίδια ξεκάθαρη και συγκροτημένη σκέψη που μας έχεις δώσει σε άλλα νήματα - it matters to you, maybe it emotionally blinds you in a way? Είμαι σίγουρος ότι είμαστε σε καλό δρόμο γιατί το γεγονός ότι ακόμη δεν τοποθετήθηκες/επανατοποθετήθηκες ουσιαστικά μου δείχνει ότι έκανες ένα βήμα πίσω για αναθεώρηση.  .
    Η Lewis σε κάποιο σημείο κάνει μια γρήγορη αναφορά σε implicit bias. Εξυπνο κορίτσι, δεν την διαλεξαν τυχαία. Ετοιμόλογη, γνώστης του δικού της θέματος, προετοιμασμένη (αν και όχι όσο θάπρεπε), η οποία έκανε μια αξιόλογη συνέντευξη. Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν εκανε και η ίδια κάποια λάθη (implicit biases included) και παρερμηνεύσεις ή οτι δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη (και αυτό μπορείς να πεις ότι είναι το ζητούμενο μου απο σένα, γιαυτό γράφω τώρα αυτά που γράφω). Δεν λεω ότι ο Peterson έχει την 'απόλυτη' αλήθεια, ή οτι συμφωνώ σε όσα λέει. Λεω ότι παρατηρώντας και τους δύο και πώς συνομιλούν, μπορούμε να βελτιώσουμε την δική μας κριτική σκέψη και την ικανότητα να μεταφέρουμε ένα προβληματισμό ή μια τοποθέτηση σε ένα θέμα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο συνομιλητής να κατανοήσει ακριβώς τι θέλουμε να πούμε και πού αποσκοπούμε.
    Μισογυνισμός στο bdsm. Αν η λέξη δεν είναι η κατάλληλη, θα φανεί στην πορεία. Ας ορίσουμε τα σημεία αναφοράς, να το πάρουμε απο την αρχή αν θες.
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Αυτό το πρώτο κομμάτι το έχω γράψει από προχτές, αλλά μετά από παραίνεση, είπα να περιμένω πριν το ποστάρω, μην τυχόν και είμαι υπερβολικά συναισθηματικά προκατειλημμένη πάνω στο θέμα.
    Και για ν΄απομακρυνθώ από την θυμική αντίδραση, είπα να περιμένω. Παρ΄όλ΄αυτά, το παραθέτω σχεδόν αυτούσιο.

    Αγαπημένε μου @MasterK77 στα περισσότερα από αυτά που μου λες έχεις δίκιο. Και είναι κακό που μπήκα προκατειλημμένη να τον ακούσω, μπορεί να φταίει η φαρυγγίτιδα που με ταλαιπωρεί, βουλώνει και τ΄αυτιά και ακούω ό,τι θέλω. Συμπαθής δεν θα μου γίνει, κατά πάσα πιθανότητα.
    Αλλά αν είναι να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ναι, τον αδίκησα στην προηγούμενή μου τοποθέτηση, σε αρκετά σημεία. Θα συμφωνήσω και για τις ντρίπλες της δημοσιογράφου, χωρίς να λέω πως αν εγώ ήμουν στην θέση της δεν θα έκανα τα ίδια.
    Έχει κάτι αυτός ο άνθρωπος που πραγματικά τον κάνει αντιπαθή, σε αυτήν την συνέντευξη ιδιαιτέρως δε. Δεν είναι ο μόνος βέβαια.
    ΄Οπως σου είπα και ιδιωτικά, είναι και ο συνομιλητής, είναι και το θέμα, είναι και το context, σε άλλες ομιλίες που τον είδα δεν μου φάνηκε τόσο αντιπαθητικός.
    Για τα του βιασμού 05:45, επιμένω ότι την έκανε γυριστή, «άσχημα πράγματα συμβαίνουν και στα δύο φύλα, μπλαμπλαμπλα», άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε, τραλαλί, τραλαλό.
    Anyway, να'ναι καλά ο Peterson με τις απόψεις του, με τις οποίες συνεχίζω κατ΄ουσία να διαφωνώ, αλλά οκ, μπορεί ο καθένας να διατυπώνει αυτό που θέλει, αυτό είναι βέβαιο. Για τα επιχειρήματά του τι άλλο να πω πια, θα πω απλά πως δεν θέλω να εξαντληθεί η συζήτηση στα επιχειρήματα του Peterson κι αν εγώ τα τίμησα ή τα στρέβλωσα. Έστω ότι τα στρέβλωσα λοιπόν. Θα το δεχτώ και αυτό.
    Δεν ξέρω τι άποψη θα είχε για το bdsm εν γένει και ειδικά, αν μάθαινε πως συζητάμε γι΄αυτόν και τις απόψεις του σε αυτό το context, ας το βάλω κι αυτό ανάμεσα στα θέματα που θα έχω να συζητήσω μαζί του όταν τον δω.  )
    Στα υπόλοιπά τώρα: Όταν η πρώτη Ελενίτσα μαθαίνει από τα γεννοφάσκια της να είναι όμορφη, να κάνει μία στροφή για να δουν οι φίλοι και οι συγγενείς τι χαριτωμένη είναι, όταν θεωρεί πως το σημαντικότερο προσόν της είναι η εμφάνιση και το πως το να είναι κορίτσι σημαίνει να είναι φρόνιμη και συμμαζεμένη, πως δεν μπορεί να κάνει τα ίδια με ένα αγόρι, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν αγόρι, γιατί αυτή είναι κορίτσι και τα κορίτσια δεν κάνουν τέτοια πράγματα, ε, κάπου εκεί, αρχίζει να διαμορφώνεται η πρώτη βαθιά σεξιστική αντίληψη πως η Ελενίτσα ΠΡΕΠΕΙ να είναι διαφορετική γιατί είναι κορίτσι.
    Κανείς δεν άφησε την Ελενίτσα να εκφραστεί έτσι όπως ήθελε, πηγαία, αν ήθελε να βάλει τα φουστάνια της και να κάτσει μέσα να παίξει με τις Μπάρμπι καλώς, αυτό ας έκανε, αν ήθελε όμως να πάει να παίξει ποδόσφαιρο με τ΄αγόρια θεωρούμε εμείς εδώ πως δεν έπρεπε να την αφήσουν;
    Το ίδιο σεξιστικό είναι το «Οι άνδρες δεν κλαίνε» όπου τα συναισθήματα και η έκφραση τους καθορίζονται από το φύλο και πάλι. Το χουμε?;  
    Το δεύτερό παράδειγμά σου είναι αναντίστοιχο με το δεύτερο δικό μου γιατί αναφέρθηκα στην σεξουαλική βία που υπέστη η Ελένη με βάση το φύλο της και κατά πόσο θα ήταν πρόθυμη η κοινωνία να την «αθωώσει» ή να την «καταδικάσει» ανάλογα με την κοινωνική της στάση και συμπεριφορά, πάντα σε συνάρτηση με το φύλο της.
    Το δικό σου παράδειγμα έχει σχέση με την συμπεριφορά και στάση και τον χαρακτήρα, αλλά όχι σε σχέση με το φύλο, οπότε βρίσκω το παράδειγμα άσχετο με το δικό μου.
    Επί της ουσίας δεν ξέρω αν εξήγησα την διαφορά σεξισμού και μισογυνισμού, είπα να το πω με παραδείγματα, αλλά κι αυτό δεν είδα να κάνει κάποια μεγάλη διαφορά, ίσως πρέπει να πάμε πίσω στους ορισμούς και να τους ξαναδούμε μία.
    Πάμε βικιπαιδεία να δούμε τι στο καλό λέει:
    Σεξισμός ή έμφυλη διάκριση είναι μία προκατάληψη ή διάκριση σχετικά με το φύλο ενός ατόμου (βιολογικό και κοινωνικό). Ο σεξισμός μπορεί να αφορά και τα δύο φύλα. Ως όρος χρησιμοποιείται συχνότερα από τις γυναίκες και υπάρχουν περισσότερες επιστημονικές εργασίες που περιγράφουν την εκδοχή του σεξισμού, που βάλλει τις γυναίκες. Ωστόσο θύματα σεξισμού και έμφυλης βίας είναι και μεγάλος αριθμός ανδρών. Κανείς δεν έχει ποσοτικοποιήσει, με αντικειμενικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο, τον σεξισμό, ωστε να υπάρχει αντικειμενική μέτρηση, και έτσι να δυνάμεθα να αποφανθούμε για το ποιο φύλο αφορά σε μεγαλύτερο βαθμό. Συνδέεται άμεσα με τα στερεότυπα και τους ρόλους των φύλων και μιλάει για την πεποίθηση ότι το ένα φύλο είναι ανώτερο από το άλλο. Ο ακραίος σεξισμός μπορεί να υποθάλπει την γονική αποξένωση, την σεξουαλική παρενόχληση, το βιασμό και άλλες μορφές βίας.
    Μισογυνισμός είναι το μίσος και η δυσαρέσκεια απέναντι στις γυναίκες και τα κορίτσια. Ο μισογυνισμός μπορεί να εκδηλωθεί με πολυάριθμους τρόπους, μεταξύ των οποίων η σεξουαλική διάκριση (όχι σεξισμός), η εχθρότητα, οι αντιλήψεις περί ανδρικής υπεροχής, η υποτίμηση των γυναικών, η βία κατά των γυναικών και η σεξουαλική αντικειμενοποίηση των γυναικών. Ο μισογυνισμός συναντάται περιστασιακά σε αρχαία κείμενα σχετικά με τις διάφορες μυθολογίες. Επιπλέον, Δυτικοί φιλόσοφοι με διάφορες επιρροές και στοχαστές έχουν περιγραφεί ως μισογυνιστές. Το 2012 το Λεξικό Macquarie (το οποίο τεκμηριώνει Αυστραλιανά Αγγλικά και Αγγλικά Νέας Ζηλανδίας) έχει επεκτείνει τον ορισμό, ούτως ώστε να περιλαμβάνει όχι μόνο το μίσος για τις γυναίκες αλλά και "οχυρωμένες προκαταλήψεις εναντίον των γυναικών".
    και για να'μαστε και δίκαιοι, ας αναφέρουμε και αυτό:
    Ο μισανδρισμός ή μισανδρία είναι το μίσος, η περιφρόνηση ή η προκατάληψη εναντίον ανδρών ή αγοριών. Είναι παράλληλη σε μορφή με τον μισογυνισμό. Ο μισανδρισμός μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων λόγω φύλου, της δυσφήμισης των ανδρών, της βίας κατά των ανδρών, της σεξουαλικής αντικειμενοποίησης των ανδρών, ή γενικότερα του μίσους, του φόβου, του θυμού και της περιφρόνησης των ανδρών.
    Ο μισανδρισμός ταυτίζεται συχνά αλλά όχι απαραίτητα ορθώς με τον ακραίο φεμινισμό τρίτου και τέταρτου κύματος.

    Always a great pleasure discussing with you!  

    Αυτά που λες, τα είχα γράψει προχτές, οπότε ένα κομμάτι της απάντησης στην παραπάνω τοποθέτηση καλύφθηκε. Στα υπόλοιπα τώρα:
    Ναι, και σ΄αυτό έχεις δίκιο, μπορεί να με τυφλώνει συναισθηματικά, δεν αντιλέγω. Όχι γιατί είναι τόσο δα σημαντικό, αν και έχει αξία για μένα, αλλά γιατί νιώθω ότι πάει κόντρα στα δικά μου αυταπόδεικτα.
    Και γιατί κρίνω εξ΄ιδίων τα αλλότρια.
    Μεγάλη μαλακία.
    Που θα πάει, θα το καταφέρω μεγαλώνοντας, να κρίνω σύμφωνα με αυτό που βλέπω κι όχι με αυτό που νιώθω. Το βήμα πίσω δεν ξέρω αν έγινε για αναθεώρηση μόνο ή για αναστοχασμό γενικώς, ή απλά για να πάρει κάποιες ανάσες το θέμα. Δεν βλέπω και πάλι κάποιο τρομερό λάθος, βλέπω προκατάληψη, αλλά αυτή υπάρχει και στις δύο πλευρές, κάτι που είναι σύνηθες και ανθρώπινο αν θες τη γνώμη μου.
    Ποιο το νόημα να είσαι unbiased όταν η άλλη πλευρά είναι έτσι κι΄αλλιώς biased?
    Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα, είναι πραγματικό.
    ΄Ημουν biased but so was everybody else. What? No? 
    Αν δεν έχεις κανενός είδους προκατάληψη και την αντιληφθείς από την άλλη πλευρά, τότε γιατί να μπεις σε διάλογο?
    Για να τον διεξάγεις εσύ απροκατάληπτα και ο άλλος απλά να σε χρησιμοποιεί για να εκτονωθεί? Δεν ξέρω πόσο σοφό είναι αυτό και τι αποτέλεσμα μπορεί να παράγει.
    Αν η Lewis είχε μαστιγώσει σε κάποια σκηνή τον Peterson θα μπορούσαν να κάνουν πολιτισμένο και απροκατάληπτο διάλογο?
    Αν ήταν και οι δύο ώριμοι και ακομπλεξάριστοι μπορεί.
    Δεν ισχύει το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις όμως.
    Η ζωή μου έμαθε να είμαι επιφυλακτική όταν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες.


    Τους ορισμούς τους ανέφερα πιο πάνω.
    Και δεν ξέρω καν αν είναι σημεία αναφοράς.
    Είναι η νοηματοδότηση των λέξεων.

    Οι ερωτήσεις μου στο νήμα παραμένουν συγκεκριμένες.

    Μετά το πέρας της σκηνής αποκαθίσταται ο σεβασμός?
    Είναι το bdsm ο φερετζές του μισογύνη? 
    Yπάρχει ζωή μετά θάνατον? (Ούπς, μου ξέφυγε μία irrelevantly biased question κλειστού τύπου, Sorrrryyy!) 
     
  3. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Φαίνεται να χρησιμοποιείτε την έκφραση κεκτημένη ταχύτητα ως περίπου συνώνυμη του implicit bias, που μπορεί να μεταφραστεί ως εσωτερικευμένη/εγκατεστημένη προκατάληψη. Οι δυο εκφράσεις δεν αλληλοκαλύπτονται όμως, παρόλο που το αποτέλεσμα, η ανεξέλεγκτη εκδήλωση, φαινομενικά είναι ίδιο. Η εγκατεστημένη προκατάληψη περιέχει γενίκευση και διάκριση εκ των προτέρων, και η αναζήτηση της εκδήλωσης της είναι μάλλον στοχευμένη, ενώ η κεκτημένη ταχύτητα είναι ολίσθημα εκ παραδρομής, δεν προέρχεται από στερεότυπες πεποιθήσεις.

    Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτήν τη διαφορά, σε ποιά κεκτημένη ταχύτητα αναφέρεστε;
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    κάθε ελενίτσος και κάθε ελενίτσα είναι πιθανότατο να αντιμετωπίσει απαιτήσεις και «διευκολύνσεις» από το περιβάλλον του ή τα περιβάλλοντά του. αποτροπές, αναστολές, καθήκοντα και ενθαρρύνσεις προς διάφορες κατευθύνσεις, όχι σπάνια αντιφατικές, και με διάφορες εντάσεις. αυτό σε όλη τη διάρκεια της ζωής.
    η μονομέρεια συνίσταται στο να αποσπά κανείς από την πλήρη ή σχεδόν πλήρη εικόνα, την αναστολή ή το καθήκον στο οποίο διαλέγει να εστιάσει για να υποστηρίξει το στερεότυπό του, ή την δικαιολογία του. στις σημερινές συνθήκες της ελλάδας για παράδειγμα, είναι εξ ίσου παρούσες (το λιγότερο), τόσο οι απαιτήσεις και τα καθήκοντα που καλούν τ αγόρια να γίνουν άντρες και τα κορίτσια γυναίκες, όσο και οι απαιτήσεις και τα καθήκοντα τα αγόρια να μείνουν αγόρια και τα κορίτσια να γίνουν αγόρια. η ανταπόκριση του καθενός ξεχωριστά σε αυτές τις ιδεολογικές απαιτήσεις χαρακτηρίζει έναν έκαστο. μονομερώς και μυωπικά (επιλεκτικά και αποσπασμένα) διαλέγει κανείς να κρυφτεί πίσω απ την απαίτηση της δασκάλας που είπε οτι τα αγόρια δεν πρέπει να παίζουν με σκεύη κουζίνας, γιά να αποκρύψει οτι ο ίδιος διάλεξε να πιστέψει τη δασκάλα, ενώ ταυτόχρονα γείωσε κανονικότατα τη δασκάλα που είπε οτι τα αγόρια δεν πρέπει να μεθάνε με αλκοόλ.

    παρά τους ισχυρισμούς του συντάκτη της βικιπηδιας μισοοτιδήποτε είναι το μίσος προς κάτι, ούτε η υποτίμηση, ούτε, πολύ περισσότερο, η αντικειμενοποίηση. μίσος είναι η αντιπαλότητα (και μάλιστα η έντονη και εμφανής). οι διακηρύξεις «κάθε έλληνας που πυροβολεί αλβανό είναι σε άμυνα» (1998), «κάθε έλληνας που πυροβολεί λαθρομετανάστη είναι σε άμυνα» (2004), «κάθε γυναίκα που σκοτώνει άντρα είναι σε άμυνα» (2017) είναι εκδηλώσεις μίσους.
    το μίσος για την ιδιότητα και τα χαρακτηριστικά της εκδηλώνεται πράγματι με την απαίτηση να γίνουν οι γυναίκες λίγο περισσότερο άντρες και οι άντρες λίγο παραπάνω γυναίκες, να κλαίνε όλοι μαζί λίγο περισσότερο. να ομογενοποιηθούν μιά στάλα γιατί είναι πολύ βρώμικο αυτό το πράγμα που διαφέρουν και έλκονται κι όλο σιχαμερά σάλια ανταλλάσουν. η αντιπαλότητα η έχθρα και η γκρίνια ελπίζεται να τους κρατήσει μακρυά, να φτιάξουν έστω μια συνομοσπονδία με καχύποπτες ποσοστώσεις. να ονομάζεται γυναικοκτονία μιά στις σαράντα ανθρωποκτονίες. να παίρνει νομπελ κάποιος που δηλώνει οτι αφού ηττηθήκαμε οι νικητές σκότωσαν όλους του άντρες της φυλής, επειδή ήταν άντρες, και απήγαγαν και κράτησαν για πάνω από πέντε μήνες ορισμένες γυναίκες και τους φέρθηκαν σκαιότατα και βασανιστικά, πράγμα (το δεύτερο) εξαιρετικά εγκληματικό. η μονομέρεια, η εκ των προτερων θυματοποίηση, είναι προφανώς μισάνθρωπη, πηγή εμφανούς δυστυχίας. παρά, όμως, κάποιο περιβάλλον που απαιτεί να εξαλείψει ή να στρογγυλέψει τα φύλα στη δική του κατεύθυνση, η πλειοψηφία, μάλλον, των ανθρώπων κατορθώνει να απολαμβάνει το φύλο του και να αγνοεί αποφασιστικά τις απαιτήσεις του κάθε πονεμένου δασκάλου ή σωτήρα. μισογυνισμός δεν υπάρχει χωρίς μισανδρισμό, ούτε μισανδρισμός χωρίς μισογυνισμό, ποτέ δεν υπήρξαν. είναι δομικό.
     
  5. lotus

    lotus Silence

    Τουναντίον είναι η βαθιά γνώση για το αντίθετο που συνδυάζεται με σύμπλεγμα κατωτερότητας. Μολότοφ  
     
  6. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    @brenda σε έναν χώρο εναλλακτικού ερωτισμού όπως το BDSM αυτό που χρειάζεται να ορίσεις για να πάρεις απάντηση δεν είναι οι έννοιες του σεξισμού και του μισογυνισμού ,αλλά η έννοια του σεβασμού . Από την στιγμή που υπάρχουν κυριαρχία, υποταγή , φετίχ ταπείνωσης , εξευτελισμού κτλ ο σεβασμος είναι που αλλάζει εννοια . Οπότε ,ναι ακόμη και μετα το περας μιας σκηνής ο Κ μπορεί να αποκαλεί την υπο του τσουλακι και η Κ τον υπο της μαλακισμενο σημαίνει όμως αυτό ότι δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ τους ? Ο /η Κ που ξεφτιλίζει δημόσια τον /την υπο σημαίνει ότι δεν σέβεται ? Ο σεβασμός στο BDSM φαίνεται στο σεβασμο στο πλαίσιο , στα όρια , στα συμφωνηθέντα , στην φροντίδα για ασφάλεια , στην κοινωνική προστασία εκτός χώρου κτλ κοινώς δεν θα τον βρει κάποιος εκεί που φαίνεται συνήθως στα προσχήματα και σε κοινωνικές συμπεριφορές και απόψεις . Τώρα οι άσχετοι που κάνουν πέρασμα για να γαμησουν εύκολα ( νομίζουν ) και λένε ότι τους κατέβει δεν σέβονται καν τον εαυτό τους, απλά δεν το ξέρουν   

    Υ.Γ. Τώρα που το σκέφτομαι ...μισογυνισμός και σεξισμός υπάρχουν διάχυτα στην κοινωνία γιατί να μην υπάρχουν στο BDSM ? Τι είμαστε καμιά ''κοινότητα '' αγίων ?
     
  7. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Βρε παιδιά γιατί κοπανιεστε αφού δεν υπάρχει μισογυνισμος τον λύσαμε! Μπράβο μας!

    Θα τον βάλω στον σωρο με όλα τα άλλα "λυμενα" θεματάκια, έτσι δεν χρειάζεται να τα σκεφτόμαστε ή να τα αμφισβητούμε.
     
  8. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Δεν είμαι καθόλου σίγουρος, αν αναφέροντας την έννοια μισογυνισμός, κατανοούμε όλοι το ίδιο πράγμα.
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    Έχεις δίκιο. Μια μεγάλη συζήτηση με έπεισε πως όντως, δεν κατανοούμε όλοι το ίδιο πράγμα. Η αντίληψή μας επηρεάζεται από το φύλο, τον χαρακτήρα και τα βιώματά μας.
    Γι΄αυτό προσπάθησα να αναφέρω κάποιους κοινά αποδεκτούς ορισμούς, αλλά κι αυτοί έχουν τις ατέλειές τους. Πραγματικά, θα ήθελα ν΄ακούσω από έναν άνδρα τι θεωρεί ο ίδιος μισογυνισμό. Θα ήσουν τόσο ευγενής ώστε να με βοηθήσεις; Ανεξάρτητα από τι θα επιλέξεις να κάνεις, να ξέρεις ότι το εκτιμώ βαθύτατα.
     
  10. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Η ισοπέδωση ουδέποτε βοήθησε ή συνέβαλλε στην οποιαδήποτε κατανόηση και διάκριση.

    Μισογύνης, μισανδρος, σεξιστης, κτλ, είναι όποιος ισχυρίζεται ότι τα φύλα διακρίνονται με βάση τα χαρακτηριστικά τους.
    Είναι όποιος τολμήσει να πει ότι έλκεται σεξουαλικά μόνο από άνδρες ή από γυναίκες.
    Είναι όποιος τολμήσει να πει πως αρέσκεται η γκόμενα του να φοράει φορέματα χωρίς βρακί με ξυρισμένα πόδια.

    Μισογύνης, μισανδρος, σεξιστης, κτλ, δεν είναι αυτός που επιτίθεται στο σύνολο των αντρών γιατί κάποιοι άντρες βιάζουν, κάποιοι άντρες κλέβουν και κάποιοι άντρες γαμανε στο ξύλο τις γυναίκες τους. (Και γυναίκες τα κάνουν, αλλά δεν μας νοιάζει τώρα).
    Δεν είναι αυτός που θεωρεί βδεληγμα και ντροπή του γυναικείου φύλου και κινήματος, όποια γυναίκα τολμήσει να μην είναι φεμινίστρια, οποια γυναίκα τολμήσει να αγαπά τους άντρες, όποια τολμήσει να σκάσει στα γέλια με το metoo.

    Ισοπεδωστε ελεύθερα. Πουλάει πολύ τώρα τελευταία και βοηθάει ακόμη πιο πολύ στην ανάπτυξη του μισους.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Προσοχή μην σας μείνει το υ σας στα χέρια γιατι...
     
    Titania McGrath
    @TitaniaMcGrath
    Activist. Healer. Radical intersectionalist
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @MasterJp Σοβαρολογεί η παραπάνω ή είναι τρολλιά;