Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μισογυνισμός στο bdsm. Υπάρχει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 16 Νοεμβρίου 2018.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Arioch : όσο μπόρεσα να το ελέγξω σοβαρολογεί.
     
  2. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Έχουν πολύ γέλιο τα φεμινιστικά μανιφέστα, η Ελενίτσα δεν παίζει ποδόσφαιρο άρα είμαστε μισογύνηδες.
    Τέσπα, ένα είναι σίγουρο, ότι υπάρχουν πολλοί Κ που μισούν τις γυναίκες και βγάζουν το άχτι τους πάνω στις υπό. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με ψυχολογικά προβλήματα, δύσκολα παιδικά χρόνια και καταπίεση και ΟΧΙ με τις διαφορές των φύλων.
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Αυτή είναι η μόνη πρόταση με την οποία συμφωνώ.

    Ο ορισμός του μισογύνη που δίνεις είναι δικός σου να υποθέσω. Θέλεις να μας εξηγήσεις που στηρίζεις αυτές τις διατυπώσεις;

    O ορισμός του τι δεν είναι μισογύνης, όπως και ο πρώτος, βρίθει ανακριβειών, γενικεύσεων και στοχεύει σε ένα τσουβάλιασμα για πράγματα που ουδέποτε ειπώθηκαν από κανέναν στο παρόν νήμα.
    Στην προκειμένη περίπτωση συνιστά ένα ψευδές δίλημμα. Δεν υπάρχουν μόνο δύο επιλογές.
    Άρα, το να αναφερόμαστε σε αυτές ως τις μόνες, είναι μία λογική πλάνη.

    Κατανοώ την παραίνεσή σου, -διακρίνω οργή και έντονα συναισθήματα-, αλλά δεν την συμμερίζομαι, γιατί αναιρεί κιόλας αυτό που είπες στην αρχή. Η ισοπέδωση είναι κακό πράγμα, έχει σαν αντίδοτο την επιχειρηματολογία και την συζήτηση και το μίσος δεν αναπτύσσεται όταν συζητάμε για κάτι, αλλά όταν προσπαθούμε να επιβάλλουμε την γνώμη μας στους συνομιλητές μας και να τους εξαγριώσουμε συναισθηματικά, ηθικά, ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, μέσα από σωρείες από λογικές πλάνες.

    Κατανοώ πως είναι δύσκολος ο σεβασμός στον άγνωστο συνομιλητή με τον οποίο μας χωρίζει ένας ωκεανός διαφορετικών απόψεων. Καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαι κόσμια και να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω, όσο κι αν διαφωνώ μαζί τους σε απόψεις, διατυπώσεις και «τσιτάτα». Όποια μέσα κι αν μετέρχονται αυτοί. Δεν ξέρω αν κάνω καλά, αυτός είναι ο δικός μου τρόπος. Δεν με ενδιαφέρει να κερδίσω κανένα δίκιο, με ενδιαφέρει να επικοινωνήσω και να κατανοήσω κι αν γίνεται, να βγω μέσα από την συζήτηση καλύτερη, πιο ενημερωμένη, πιο εναργής κι αν μπορώ να κάνω κι εγώ το ίδιο για τους άλλους, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου.

    Επειδή έχει από νωρίς ξεκαθαριστεί η άποψή μου ως νηματοθέτη, δεν θα ήθελα να υπόκεινται οι απόψεις μου σε επιλεκτικές αναγνώσεις και βολικές -για κάποιους- διατυπώσεις.
    Είναι μία γνωστή τακτική να δημιουργεί κάποιος μία καρικατούρα των απόψεων που έχει κάποιος και μετά επιτίθεται στην καρικατούρα που έχει ο ίδιος δημιουργήσει, παρά στις ίδιες τις απόψεις που διατυπώθηκαν. (Straw manning)
    Το επίπεδο του διαλόγου του καθένα ορίζεται από τον ίδιο και ορίζει τις συζητήσεις.
    Το να γίνονται επανειλημμένες προσπάθειες αποδόμησης ενός θέματος που «ενοχλεί», στο πρόσωπο του/της νηματοθέτη, είναι μία τακτική η οποία έτσι κι αλλιώς παλιώνει, κουράζει και πιο πολύ εκθέτει τους επιτιθέμενους, παρά αυτούς που υφίστανται την επίθεση.
    Kάποια στιγμή, το βλέπει κανείς ψυχραιμότερα και καταλαβαίνει ποιος ισοπεδώνει τι και για ποιους λόγους.
    Αν προτείνετε να μην συζητάμε για να να μην αυξάνεται το μίσος που ήδη υπάρχει, σούπερ, τέλεια, γουάου, συμφωνώ απόλυτα, αλλά ίσως μία καλή αρχή θα ήταν να αποφεύγαμε όλοι την ρητορική μίσους;
    Αλλιώς πως θα γίνει η δουλειά;
    Θα χρησιμοποιείται η ρητορική μίσους κατά του μίσους;
    Eίναι μία εγγενής αντίφαση, όσο να πεις.

    Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι μισούμε αυτόν που διατυπώνει διαφορετική άποψη από την δική μας ή ότι θα του κάνουμε ντου 5-10 όλοι μαζί να τον φάμε ζωντανό.

    Θα διατυπώσουμε την διαφωνία μας, θα του δώσουμε το δικαίωμα να απαντήσει, μήπως τυχόν και υπάρχει κάποια λάθος αντίληψη ή κατανόηση και δεν θα επιτεθούμε στον ίδιο σαν πρόσωπο, ούτε θα τσουβαλιάσουμε, μία άλλη βολική κάλυψη για το ad hominem, ούτε θα γενικεύσουμε εκτός context.

    Αυτοί είναι οι κανόνες του διαλόγου που έχω μάθει εγώ, άσχετα με το γεγονός ότι πολλές φορές έχω κυριολεκτικά συρθεί και παρασυρθεί -ομολογώ- σε διαλόγους πολύ χαμηλότερου επιπέδου.

    Τώρα για τα άσχετα σχόλια, ποσταρίσματα, φωτογραφίες κλπ αποπροσανατολιστικά που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα, έτσι τουλάχιστον όπως συζητιέται εδώ συνήθως ανήκουν σε κάποια κατηγορία λογικής πλάνης, ή διαλληλίας, με επιχειρήματα που είναι προβληματικά, για οποιονδήποτε λόγο.

    Απέχει παρασάγγας από την υπεροχή μιας αξίας, η οποία δεν μπορεί αντικειμενικά να αποδειχθεί. Ανήκει στη σφαίρα της υποκειμενικότητας, δηλαδή των πίστεων ή πεποιθήσεων που το υποκείμενο δέχεται αξιωματικά, επειδή τις προτιμά ψυχολογικά. Η επιχειρηματολογία που επιστρατεύεται για την υπεράσπιση μιας αξιολογικής γνώμης, ενώ φαινομενικά προσπαθεί να συναγάγει αποδεικτικά στοιχεία υπέρ της θέσης, ουσιαστικά επιδιώκει να πείσει τον δέκτη να συμμεριστεί ένα διαφορετικό από το δικό του σύστημα αξιών ως καλύτερο.

    Για παράδειγμα η αναφορά άσχετων ακραίων ακτιβισμών προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, δεν συνιστούν επιχείρημα, παρά προσπαθούν συναισθηματικά να εγείρουν τον αναγνώστη να τοποθετηθεί ως προς την ακρότητα αυτού που βλέπει. Δεν συνιστά λογική πειθώ, καθώς δεν αφορά λογικό επιχείρημα, είναι είτε βεβιασμένο, είτε ακραίο δείγμα, είτε βεβιασμένη γενικοποίηση. Θα μπορούσε να είναι και το σύνδρομο της αγέλης, αλλά δεν θέλω να πάω τον δικό μου συλλογισμό τόσο μακριά.
    @MasterJp θα περίμενα κάτι καλύτερο από σας.

    Ευχαριστώ τους συνομιλητές για την συνεισφορά τους, όσο ακραία, προβοκατόρικα και άτοπα να είναι κάποια παραδείγματα και κάποιες τοποθετήσεις. Ακόμη κι αυτό, συντελεί στην ανάπτυξη ορθών επιχειρημάτων για να αντικρουστούν.

    Εν κατακλείδι, όπως έχω πολλάκις πει: «Καθείς εφ΄ω ετάχθη».
    Καλά Χριστούγεννα αν δεν σας δω!  
     
  4. Dom_Apache

    Dom_Apache Regular Member

    Ακόμα δεν το χωράει η λογική μου.Εχω μείνει άναυδος
     
  5. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Αυτό είναι που λέμε "γάμα τα, γάμα τα, με μεγάλα γράμματα"... Κι ας είναι γραμμένο από άτομο που αυτοπροσδιορίζεται ως "Activist. Healer. Radical intersectionalist", έλα μουνί στον τόπο σου...  
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    σοβαρολογείς οτι εντυπωσιάστηκες; δεν είναι εύστοχα στο μέτρο περιγραφικό ακόμη κι αν είναι κατασκευασμένο; δεν είναι επαρκώς πειστικό στο πλαίσιο του ήδη νομοθετημένου «οι άνδρες βλάπτουν τις γυναίκες»;
     
    Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2018
  7. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    @brenda
    Ζητάτε αυτό
    και αυτό ακριβώς κατέθεσα. Δεν το θέλετε;

    Το που στηρίζονται; Μα φυσικά στη μόδα περί σεξισμού, μισογυνισμου, στερεοτυπων, κτλ.
    Βλέπετε δεν συζητιέται μόνο εδώ μέσα. Κυκλοφορεί και έξω.
    Αλλά ακόμη και εδώ μέσα, η ταμπέλα του μισογύνη, του σεξιστη, του στερεοτυπικου πάει με όλα και συμφέρει.
    Η απόλυτη ισοπέδωση.

    Λέτε ότι ο ορισμός είναι δικός μου, ενώ ξεκινάτε το νήμα σας με την παρακάτω πρόταση :
    Αλλά αν το γράψω εγώ, είναι ανακρίβεια και γενικευση. Πιθανότατα γιατί δεν έβαλα ότι "υπερβαίνει τον σεξισμό".

    Λάθος διακρίνετε. Και ίσως να ήταν χρήσιμο να σταματήσετε να βλέπετε παντού οργισμένους ανθρώπους που σας επιτίθενται.
    Ίσως θα ήταν επίσης χρήσιμο να σταματήσουμε να βλέπουμε σεξιστες και μισογυνιδες. Αδύναμες γυναίκες που τους κάνουν κακό οι παλιοαντρες που δεν τους απογαλακτησε η μάνα τους.

    Τελος, αν κάποιος εξαγριώνεται όταν συζητα, ας επιλύσει αυτή του την δυσκολία. Δεν οφείλουμε να έχουμε μαντικές ικανότητες.
     
  8. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Μισογυνισμος στο βδσμ δεν πιστευω οτι υπαρχει ......

    για μισανδρισμο καλυτερα μην το σχολιασω  
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @brenda : όταν διερωτάστε σοβαρά, μεταξύ άλλων, αν
    το σχόλιο μου στο
    μπορεί να είναι μόνον:
    καθώς, εν αντιθέσει, εγώ δεν περίμενα κάτι καλύτερο από εσάς.

    @Arioch : https://consumer.healthday.com/publ...-less-likely-to-give-cpr-to-women-739321.html
     
  10. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Καλή παρατήρηση. Χρησιμοποίησα το καθένα όπως ακριβώς τα ανάφερες αλλά εκεί που γράφω <<Ξανά η κεκτημένη ταχύτητα, της οποίας εάν…>>, θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσω τον όρο εσωτερικευμένη προκατάληψη. Φρούδικο σλιπάκι*… κεκτημένη ταχύτητα εκ μέρους μου  
    (για το μικρούλη bias εννοούσα το θετικό bias που έχει η @brenda προς εμένα  και την αδυναμία που της έχω εγώ,αλλά και χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσε να μου την 'πεί' γιατί πρόλαβα και την κουόταρα πριν αντιληφθεί ότι δεν το άκουσε καλά)

     

    #μόνοαγάπη-στο-bdsm-Υπάρχει
     
    Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2018
  11. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

     

    “In a decaying society, art, if it is truthful, must also reflect decay. And unless it wants to break faith with its social function, art must show the world as changeable. And help to change it.”

    ― Ernst Fischer
     
    Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2018
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Αυτή η Τιτανία, και γαμώ τα παιδγιά...
    Τα δικά μας είναι πιο συνεσταλμένα...
    Αλλά πάω στοίχημα πως τα δικά μας τσιρίζουν πιο ...τσιριχτά..!
    Δεν τόχουν το δυτικοσοβαρότροπο self-entitlement, self-απ' όλα...