Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μισογυνισμός στο bdsm. Υπάρχει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 16 Νοεμβρίου 2018.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Δεν γίνονται όλες οι γυναίκες που έχουν βιώσει μισογυνισμό - ακραίες ή μη- ακτιβίστριες. Κάποιες απλά προσπαθούν να γιατρευτούν και να συνεχίσουν να αγαπούν, ή έστω να συμπαθούν τους άνδρες, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.
    Δεν αλλάζει κάτι στο BDSM, πέρα από κάποιες επιπλέον συνειδητοποιήσεις.
     
  2. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    OYAOY ! EΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΓΩΤΟ !!!

    Τσιμπιεμαι, ονειρο βλεπω...

    αλλα μετα ειδα κι αυτο ...και καταλαβα, το διαφημιστικο ηταν...  

     
  3. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Περίμενες πραγματικά να αλλάξει κάτι στο βδσμ ? Με ποιον τρόπο ? Τι θα ήθελες ,ιδανικά ,να δεις ως θετική αλλαγή ?
    Πάντως δεν έχω δει κανέναν μισογύνη να έχει επίγνωση του μισογυνισμού που έχει . Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι ότι αντί να βελτιωθεί , εντός και εκτός βδσμ , καλλιεργείται ως αντίβαρο η μισανδρία . Στο βδσμ δε ανεξαρτήτως στάτους πλέον .
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Αυτό που λες, περί αντίβαρου μισανδρίας, εγώ δεν το έχω διαπιστώσει πέραν του ακτιβισμού και του γνωστού ρηθέντος "όλοι οι άνδρες είναι γουρούνια", κατ'αντιστοιχία με το "όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες".
    Δεν μιλάμε λοιπόν για αφορισμούς, ούτε καν για φεμινισμό -που θα μπορούσαμε αν μας ενδιέφερε-, παρά για τις παρατηρήσεις μας για το τι ισχύει και τι όχι.
    Συμφωνώ για την έλλειψη επίγνωσης του μισογύνη, είναι σαν τον τρελό, που όχι μόνο δεν ξέρει πως είναι τρελός, αλλά θεωρεί όλους τους υπόλοιπους ως τέτοιους.
    Σε έναν χώρο εναλλακτικού ερωτισμού, όπως το BDSM, θα ήθελα να είναι - πέραν της καύλας-, διάφανα ξεκάθαρος ο σεβασμός στην γυναίκα, είτε ως παρτενέρ, είτε ως υ, Κ, top, domme, switch κτλ, είτε ως συνομιλήτριας.
    Θα ήθελα ιδανικά να υπάρχει η αίσθηση της ισότητας ακόμη και στην ασυμμετρία, σε θέματα που δεν άπτονται αυτής. Πχ, ποιος θα πλύνει τα πιάτα/αλλάξει το μωρό/φτιάξει την βρύση/αλλάξει τη λάμπα κοκ. Θα ήθελα να μην αναπαράγονται τοσα στερεότυπα, όπως επίσης θα ήθελα να ήμασταν όλοι πιο ανεκτικοί στην διαφορετικότητα του φύλου, του στάτους, των εμπειριών και των κόσμοαντιλήψεων.
    Θέλω πολλά ε;
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    δεν αντιλαμβάνομαι την καλλιέργεια του μισανδρισμού ως αντίβαρο ή εξισορρόπηση του μισογυνισμού. νομίζω οτι οι δυό εκδηλώσεις, στον βαθμό που υπάρχουν και διαχέονται, εξελίσσονται απολύτως παράλληλα και ταυτόχρονα. είναι δυό όψεις της ίδιας εκδήλωσης, διαχρονικά.
    δεν είναι δυνατόν να στραφείς έναντια στο ένα φύλο χωρίς να στραφείς ταυτόχρονα και ενάντια στο άλλο, ποτέ δεν ήταν δυνατόν.
    ο μισανδρισμός πάντα περιέχει μισογυνισμό, και ο μισογυνισμός πάντα περιέχει μισανδρισμό.
    ο πουριτανισμός απαιτεί αναστολές και καθήκοντα κι απ' τα δυό φύλα, ακόμη κι όταν διαλέγουμε να θυματοποιήσουμε μόνον το οποιοδήποτε ένα, γιά να δαιμονοποιήσουμε το άλλο, συνήθως για διευκόλυνση ή απαίτηση προνομίων ή ασυλίας, προσχηματικά.

    η προσχηματική επίκληση μισογυνισμού ή μισανδρίας ως καταφύγιο, είναι απλώς μιά παραλλαγή του "δεν με φτύνουν, βρέχει".
     
  6. brenda

    brenda FU very much

    Μέχρι κάποιο σημείο συνέλαβα, (lol) τον εαυτό μου να συμφωνεί με τα γραφόμενα σας. Μετά το γυρίσατε πάλι στο καλαματιανό.
    Old habits die hard (if they ever do...)
     
  7. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Όλη η κουλτούρα του μετρο σεξουαλ που προωθείται θεωρώ ότι εμπεριέχει καλυμμένη μισανδρία . Αν προσέξεις στιλιστικά προωθούνται ,κυρίως στους νέους ,τάσεις και συμπεριφορές που αναδεικνύουν την θηλυκή πλευρά τους για να μην πω ότι η αρρενωπότητα θεωρείται σχεδόν αμαρτία . Οι ίδιοι άνθρωποι που κόπτονται ότι σέβονται την διαφορετικότητα ,προωθούν στην πράξη και εντέχνως μια εξομοίωση των φύλων τόσο στην εμφάνιση όσο και στις συμπεριφορές και αυτό κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνει .Όταν μπαίνεις σε διαδικασίες σύγκρισης χάνεσαι γιατί δεν γίνεται να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια επειδή είναι και τα 2 φρούτα . Το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και ωφελιμότητα . Γι αυτό δεν μου άρεσε ποτέ η λέξη ισότητα ,αλλά η λέξη ισοτιμία . Από την ισοτιμία απορρέουν τα ισα δικαιώματα κτλ .

    Δεν εχω δει ασέβεια λόγω φύλου . Εχω δει ασέβεια λόγω ηλικίας , λόγω απόψεων, λόγω χαρακτήρα κτλ αλλά όχι λόγω φύλου. Σε σχέση ασυμμετρίας είναι οξύμωρο να υπάρχει ισότητα αφού οι συμμετέχοντες εκαναν τέτοια σχέση ακριβως επειδή δεν επιθυμούν ισότητα . Ισοτιμία ναι , γιατι και οι 2 ( ή περισσότεροι ) είναι απαραίτητοι για την σχέση , αλλά όχι ισότητα . Σε σχέση ασυμμετρίας όλα άπτονται αυτης ναι ? Δεν σταματά μόνο στο σεξουαλικό κομμάτι . Ο σεβασμός στις ασύμμετρες σχέσεις εκδηλώνεται διαφορετικά από τα μέλη αναλόγως τη θέση που έχουν.

    Σε αυτό θα συμφωνήσω  .
     
  8. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Το ότι εκδηλώνεται διαχρονικά ,δεν σημαίνει ότι καλλιεργείται κιόλας ως πρότυπο. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια προωθούνται ως πρότυπο τάσεις και συμπεριφορές που εντέχνως απορρίπτουν χαρακτηριστικά του αντρικού φύλου .
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    απ το τέλος του μεσαίωνα ξέρουμε τον ιπποτισμό που κάνει το ίδιο. στην ρώμη υπήρχαν ανάλογα τον 1ο χρονολογικό αιώνα. δεν είναι καινούριο. στις δικές μας μέρες υπάρχει μια έξαρση φαινομενικά προς αυτήν την κατεύθυνση πάλι. την κοκκινοσκουφίτσα την άκουσα απ την γιαγιά μου. τα φύλα είναι ο στόχος του πουριτανισμου. ποτέ το ένα μόνο απ τα δύο.  
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2019
  10. anima0

    anima0 Regular Member

    Έχω αντιληφθεί πως στην κοινότητα βδσμ υπάρχει μάλλον περισσότερο από ότι στον μέσο όρο.
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Δεν τίθεται ζητημα εξομοίωσης. Εξομοίωση είναι να θεωρούνται όλες οι γυναίκες μία ομοιογενή μάζα και να εξάγονται κάποιου είδους "γυναικεία χαρακτηριστικά" ωσάν να είναι μονοπώλειό τους και αντίστοιχα με τους άνδρες τα "ανδρικά χαρακτηριστικά".
    Οι έννοιες "θηλυκότητα" και "αρρενωπότητα", με ποια κριτήρια στοιχειοθετούνται; Σε τι επιστημονικά δεδομένα στηρίζονται;
    Να χαίρεσαι όταν καθείς εκφράζεται με τον τρόπο που αισθάνεται δίχως να αυτοπεριορίζεται διότι πρέπει να ακολουθεί έναν κοινωνικό ρόλο βάσει φύλου χωρίς να το θέλει.
    Η απομάκρυνση από σεξιστικά στερεότυπα ερμηνεύεται ως μισανδρία από κουτοπόνηρους που θέλουν να παίξουν ανεστραμμένο καθρέπτη διότι τρέμουν τον "εκθρονισμό". Απόφυγέ το.
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Καταναλωτισμό εμπεριέχει. Νέες αγορές, νέα προιόντα, νέο αγοραστικό κοινό, διαφημίσεις κτλ κτλ.