Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοναξιά και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Ioannaaa, στις 19 Απριλίου 2020.

  1. Ioannaaa

    Ioannaaa Can you dominate my mind?

    Υπάρχει μοναξιά στις BDSM σχέσεις, η οποία να προέρχεται από την ιδιαιτερότητα αυτού του είδους των σχέσεων?
    Πόσοι/ες το έχετε νιώσει?
    Που πιστεύετε ότι οφείλεται και πως το διαχειριστήκατε/ζεστε?
     
    Last edited: 19 Απριλίου 2020
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μπορείς να αναπτύξεις περισσότερο το "μοναξιά η οποία προέρχεται από την ιδιαιτερότητα των BDSM σχέσεων";

    Σε τι είδους μοναξιά αναφέρεσαι και ποια είναι για σένα η ιδιαιτερότητα των BDSM σχέσεων;

    Ρωτάω γιατί θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι ως "μοναξιά" ονομάζεις το ότι μπορεί να νιώθεις σαν να κολυμπάς ενάντια στο ρεύμα σχετιζόμενη σε M/D/s σχέση ενώ όλο σου το περιβάλλον είναι vanilla και δε γνωρίζει τίποτα.

    Δε θέλω να κάνω ωστόσο υποθέσεις οπότε θα βοηθούσε να αναπτύξεις περισσότερο τις σκέψεις σου.
     
  3. Ioannaaa

    Ioannaaa Can you dominate my mind?

    Αναφέρομαι στην μοναξιά που μπορεί να δημιουργηθεί πιθανότητα μέσα σε μια BDSM σχέση. Κ οχι στο είδος της μοναξιάς, που είναι σε συνάρτηση με τον κοινωνικό περίγυρο. Το bdsm, η κυριαρχία και η υποταγή, οι ρόλοι που έχει ο καθενας, οι τιμωρίες, το σπάσιμο του χαρακτήρα και η διαδικασία του να υποταχθεις ή να κυριαχρησεις αντίστοιχα, το χτίσιμο μιας τέτοιας σχέσης. Όλα αυτά ονομάζω ιδιαιτερότητες και αλλα πολλα, σε αντίθεση με τις vanilla σχέσεις . Ολα αυτα αναρωτιέμαι αν μπορουν να οδηγήσουν στο να νιωσει κάποιος μοναξιά ..
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν φαντάζομαι ότι αυτή η ερώτηση προήρθε από παρθενογένεση οπότε θα σε ρωτήσω ευθέως: Εσύ νιώθεις μοναξιά;
     
  5. Ioannaaa

    Ioannaaa Can you dominate my mind?

    Εγω είμαι καινούργια στο χώρο.. επομένως είναι δύσκολο να τοποθετηθώ.. Εσένα όμως ποια είναι η άποψη σου?
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Όχι γιατί δεν έχω καταλάβει τι έχεις στο νου σου όταν λες "μοναξιά μέσα στη BDSM σχέση", διευκρίνισες μόνο ότι δεν αναφέρεσαι στην πιθανή "απομόνωση" από τον κοινωνικό περίγυρο.
     
  7. Ioannaaa

    Ioannaaa Can you dominate my mind?

    Μοναξιά μπορεί κάποιος να νιώσει για παρα πολλούς λόγους, είτε σε vanilla είτε σε bdsm σχέση. Εγω όμως αναφέρομαι στην μοναξιά που είναι σε συνάρτηση με όλα όσα ανέφερα ανωτέρω, στις " ιδιαιτερότητες ". Αν όλες αυτές οι "ιδιαιτερότητες " που περιέγραψα πιο πάνω, μπορούν να οδηγήσουν στο αίσθημα τις μοναξιάς? Αν σε όλη την διαδικασία, του να κυριαχρησεις και να υποταχθεις , υπάρχει κάπου η μοναξιά ανάμεσα στους συντρόφους? Μεταξύ Κ και Υ?
     
    Last edited: 19 Απριλίου 2020
  8. espimain

    espimain Contributor

    Όχι δεν υπάρχει μοναξιά, όπως αφήνεις να εννοηθεί.
    Αν εννοείς ότι στην προσπάθεια να συνδεθείς με κάποιον κυριαρχικό, αυτός σε έχει ξεχασμένη τότε ούτε D/s έχεις και είσαι μόνη σου.
     
  9. mpaxari

    mpaxari Regular Member

  10. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Αν ο Κ το παίζει Τζέημς Ντιν / Άλκης Γιαννακάς και αυτό το συνδέει με την λειτουργία της ασυμμετρίας πες του να βουτήξει τη μούρη του στην ποτίστρα των αλόγων. Οι ''κανόνες'' δουλεύουν όταν τους κάνεις δικούς σου όχι όταν κάνεις ξεπατικωσούρα απ' τα session στις τσόντες, γιατί δεν ξέρεις πως να το κάνεις να λειτουργήσει. Και στην ασύμμετρη σχέση μπαίνουμε συνειδητά όχι γιατί μας αρέσει ο Κ και πιστεύουμε ότι θα τον φέρουμε με τα νερά μας. Και άλλωστε για να δουλέψει το οτιδήποτε χρειάζεται και διάθεση αμφότερων των μελών να επικοινωνούν ο ένας στον άλλο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

    Όσο βέβαια για τον περίγυρο, εφ' όσον υπάρχει αναγκαιότητα να συνυπάρχουμε, φροντίζουμε αυτός να συνυπάρχει με εμάς, να τον συναγελαζόμαστε κι όχι να τον παντρευόμαστε. Κι είναι στο χέρι μας να διατηρούμε την ιδιαιτερότητα της σχέσης μας, τα ''κρυφά'' πατήματα που την κάνουν μοναδική. Μοναδική ανάμεσα σε μοναδικούς.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αν και με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό οι απαντήσεις των προηγούμενων θα κάνω μια τελευταία απόπειρα ερμηνείας αυτού που αποκαλείς μοναξιά μήπως μας έχει ξεφύγει κάτι.

    Μοναξιά μπορούμε να νιώθουμε και αν παλεύουμε με τον εαυτό μας με την έννοια ότι σε αυτή την πάλη νιώθουμε πως κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Αν είσαι υ ενδεχομένως να βιώσεις κάμποσες τέτοιες καταστάσεις προσπαθώντας να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του/της Κ σου ωστόσο στην πραγματικότητα αν νιώσεις μοναξιά είναι επειδή το επέλεξες. Υπάρχει ο Κ σου στον οποίο *οφείλεις* να επικοινωνείς τα πάντα και ακόμα και αν επιλέξει να σε αφήσει να βγάλεις μόνη σου το φίδι από την τρύπα, δεν είσαι μόνη σου. Μπήκες σε αυτό το τριπάκι γιατί *θες* να αποφασίζει ο Άλλος για σένα, αν αυτό σε κάνει να νιώθεις μοναξιά τότε μάλλον χρειάζεται να κάνεις μια βαθιά ενδοσκόπηση σχετικά με το τι πραγματικά αποζητάς κι επιζητείς.
     
    Last edited: 19 Απριλίου 2020
  12. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Όχι, μοναξιά καθόλου εντός σχέσης. Η ιδιαιτερότητά τους είναι το ακριβώς αντίθετο της μοναξιάς.

    Γενικότερα, μια σχέση εντός του BDSM πλαισίου, δεν μπορεί να είναι ᾽᾽χαλαρή᾽᾽, δλδ είμαστε μαζί για να είμαστε, όπως συμβαίνει σε πολλές βανιλοσχέσεις
    (όπου υπάρχει μετά από καιρό η συνήθεια και κάποια στιγμή εμφανίζεται και η μοναξιά εντός της σχέσης).