Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 16 Ιουλίου 2008.

?

Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

  1. Είμαι μονογαμικός/ή.

    207 vote(s)
    36,7%
  2. Είμαι πολυγαμικός/ή.

    143 vote(s)
    25,4%
  3. Δηλώνω μονογαμικός/ή αν και συχνά η ιστορία με διαψεύδει.

    82 vote(s)
    14,5%
  4. Δηλώνω πολυγαμικός/ή αλλά όταν ερωτεύομαι ξεχνώ τί είχα δηλώσει.

    77 vote(s)
    13,7%
  5. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη.

    55 vote(s)
    9,8%
  1. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Συμφωνώ απόλυτα.
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Άπτεται του πώς επιθυμούν να πραγματευτούν το θέμα η συνομιλητές μου, ο τελικός προβληματισμός. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένη από το γεγονός πως ανακύπτουν ποικίλες θεάσεις της μονογαμικότητας/πολυγαμικότητας. Κάποιοι καταλήγουν σε αυτές εξ ηθικής ορμώμενοι, κάποιοι καταλήγουν να αναζητούν επιχειρήματα για να τις υποστηρίξουν ηθικά. Κάποιοι γοητεύονται από τη μεν, αλλά ενδσαρκώνουν τη δε. Κάποιοι κινούνται με άξονα την αισθητική. Κάποιοι μιλώντας για πολυγαμία κάνουν λόγο για σεξουαλικές συνευρέσεις με περισσότερα του ενός άτομα κατά την ίδια χρονική περίοδο, άλλοι κάνουν λόγο για παράλληλες ερωτικές σχέσεις. Εκ των τελευταίων άλλοι έχουν κατά νου ελεύθερες (ως προς την πολυγαμία) σχέσεις, άλλοι κρυφές σχέσεις κ.ο.κ.
    Και φυσικά μέσα από το Poll καθεαυτό επιχειρώ να φανεί πόσοι έχουν καταλήξει αναφορικά με το αν είναι πολυγαμικοί/μονογαμικοί, πόσοι προβληματίζονται και πόσοι παρότι δεν έχουν καταλήξει, δεν προβληματίζονται.

    Ευχαρίστως. Δεν προσεγγίζω το θέμα καθόλου με κριτήριο την ηθική παρά μόνο την αισθητική.

    α) Αν το σεξ με κάποιον μου αρέσει τόσο, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει μία ερωτική σχέση, τότε κάνω target lock εκεί. Θέλω να αγγίζω μόνο το δικό του σώμα, και να μυρίζω μόνο το δικό του σώμα, κ.ο.κ.. Ελαφρώς παβλοφικό το φαινόμενο, αλλά από ένα σημείο και έπειτα οποιοδήποτε ερέθισμα που προκύπτει από τον ίδιο παραπέμπει στο σεξ. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η ύπαρξή του με το σεξ, στο μυαλό μου, η συσχέτισή τους είναι κλειδωμένη. Η ιστορία δε, μου έχει δείξει πως για να προκύψει ενδιαφέρον για άλλο άνδρα θα πρέπει να έχει μειωθεί το ενδιαφέρον μου για τον ερωτικό μου σύντροφο, συνθήκη που θα έχει ούτως ή αλλιώς οδηγήσει στο χωρισμό, καθώς θεωρώ το σεξ πυρήνα ερωτικής σχέσης, συνεπώς δεν θα έμενα σε μία τέτοια αν δεν ήμουν απολύτως ευχαριστημένη από αυτό.

    β) Έχω παρατηρήσει πως αυξάνεται βαθμηδόν το μέγεθος της απόλαυσης από τη σεξουαλική πράξη όσο γνωρίζω και εξοικειώνομαι με, το σώμα του συντρόφου μου.

    γ) Σιχένομαι πάρα πολύ εύκολα -συνεπώς το (β) αποκτά βαρύνουσα σημασία- και είμαι αρρωστοφοβική.
     
  3. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

    Φυσικά και γίνεται. Αυτό έλειψε. Εδώ θεωρούμε δεδομένο ότι μπορεί κάποιος να είναι, ταυτόχρονα ή διαδοχικά, Κυρίαρχος και υποτακτικός, ομο- και ετεροφυλόφιλος, ανδρο- και θηλυπρεπής, και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μπορεί να είναι μονο- και πολυγαμικός κατά περιόδους ή ανά περίπτωση;

    Διευκρινίζω (και πάλι) ότι δεν βρίσκω κάτι υποχρεωτικά κακό σε όλ' αυτά, αν κάποιος έτσι νοιώθει και βολεύεται. Παρ' ότι ομολογώ, ότι προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι το πώς επιτυγχάνεται αυτή η "ενότητα των αντιθέτων". Αλλ' αυτό αποτελεί ειλικρινή απορία, και όχι κεκαλυμμένη αποδοκιμασία.

    Τώρα, περί του κατά πόσο "ενδύουμε τις επιλογές μας ιδεολογικά" και δη κατόπιν εορτής...
    Υποθέτω ότι αυτό εξαρτάται από το κατά πόσον έχει κάποιος μπει στον κόπο -ή έχει καταφέρει-, να το κάνει προκαταβολικά.
    Κατ' εμέ η ανάγκη ιδεολογικής επένδυσης είναι πρόδηλη, τόσο γιά την ατομική ισορροπία κάποιου, όσο και γιά τις ανάγκες επικοινωνίας του με τους άλλους. Τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων. Δεν ξέρω πολλούς που να μπορούν να λειτουργούν κοινωνικά, χωρίς να αισθάνονται τη διαρκή ανάγκη να λογοδοτούν είτε απέναντι στους άλλους είτε απέναντι στον εαυτό τους, εφ' όσον δεν έχουν ήδη δομήσει ένα σύστημα αξιών και δεν έχουν θεσπίσει ένα κώδικα συμπεριφοράς που να τους καλύπτουν.
    Είναι λοιπόν εύλογο, ότι αν αυτά δεν έχουν γίνει από πριν, θα πρέπει να γίνουν στην πορεία. Υπάρχει φυσικά κι η ομπρέλα "δεν μ' ενδιαφέρουν τα συστήματα αξιών κι οι κώδικες συμπεριφοράς, κάνω ότι γουστάρω ανά πάσα στιγμή και σ' όποιον αρέσει", αλλά όπως είπα και πριν, αμφιβάλλω ότι υπάρχουν πολλοί που μπορούν να βαστάξουν το βάρος της και δη επί μακρόν, πολλώ δε μάλλον μονίμως...

    Υπάρχει βεβαίως και το ζήτημα, του κατά πόσον έστω κι αν έχει κάποιος προεπιλέξει μιά οποιαδήποτε άλλη "ομπρέλα", μπορεί είτε να σηκώνει το βάρος της εσαεί, είτε να μην βαριέται ποτέ τα χρώματά της...
    Πιστεύω πως είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Σίγουρα, κάποιοι θα τρέχουν κάθε τόσο στο ομπρελάδικο, ενώ κάποιοι άλλοι, όπως εγώ, που θεωρούν ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αλλάξεις ένα πράγμα που κάνει τη δουλειά του, θα κυκλοφορούν με την ίδια ομπρέλα μιά ζωή. Τουλάχιστον αν φρόντισαν, πριν καταλήξουν ότι αυτή θα είναι η ομπρέλα τους, να διαλέξουν προσεκτικά... Αυτό βεβαίως, προϋποθέτει γνώση όχι μόνον των προδιαγραφών της ομπρέλας, αλλά και των προδιαγραφών του φέροντος: Ωραίο το ύφασμα, αλλά μήπως πέφτει βαρύ γιά το μπράτσο μου; Το χέρι μου είναι αρκετά μεγάλο γιά να πιάνει τη λαβή; Γλυκό το χρωματάκι, αλλά ταιριάζει με τα μάτια μου; Μήπως αυτή, που θεωρητικά μ' αρέσει, είναι λιγάκι μικρή γιά μένα που είμαι μεγαλόσωμος και τελικά θα βρέχομαι; κ.ο.κ.
     
  4. mazoslave

    mazoslave Regular Member

  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    στο νημα που μας παρεπεμψε ο G E, υπαρχει μια πολυ ευστοχη ατακα του Ντρημ :
    δεν υπαρχουν μονογαμικοι ανθρωποι,υπαρχουν μονογαμικες σχεσεις
    συντομο,περιεκτικο και -θεωρω- αληθεστατο.
     
  6. she_Dragon

    she_Dragon Regular Member

    Μονογαμικη εντελως τελειως , ο Ανθρωπος που ειμαι μαζι του με "γεμιζει" τοσο πολυ που δεν υπαρχει χωρος για αλλον, ουτε ως φαντασιωση 
     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Syrah να βαλεις να φαινεται το τι ψηφισε ο καθενας γιατι το χρησιμοποιω στην δημιουργεια φακελοματος απο τα poll που μπαινουν εδω .... και ειναι ουσιαστικης σημασιας αυτο ....  
    καποια στιγμη θα σας αναγκοινωσω την τελεια νυφη και τον τελειο γαμπρο του σαιτ που βγαζουν τα πολλς .... (με τα δικα μου παντα δεδομενα αξιολογησεις ... καταλαβαινεται τωρα Bi ουρολαγνα περνει την πρωτη θεση ας ειναι και απιστη ... καλυτερα μιας ωρας αξεχαστη ηδονη , παρα 40 χρονια αγαπη με ξερο φιλι ......  )
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Πλην ειδικών περιπτώσεων, όπως αυτή, πάντα ρυθμίζω ως ορατές τις ψήφους στα poll μου. Εν προκειμένω ήθελα να δώσω την ευκαιρία να απαντήσουν και σε ανθρώπους που βρίσκονται σε σύγχυση αναφορικά με το τι διατείνονται πως είναι (ή τι θα ήθελαν να είναι) και τι είναι, καθώς και σε ανθρώπους που έχουν κάποιο λόγο να μην επιθυμούν να φαίνεται η επιλογή τους, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατό εγγύτερο στην πραγματικότητα.
     
  9. chemical23

    chemical23 Regular Member

    isnogood κάνε την ίδια ψηφοφορία με ορατές τις ψήφους. Να δούμε κιόλας (εφόσον υποθέσουμε ότι το δείγμα που ψήφισε εδώ θα ψηφίσει και στο άλλο) κατά πόσον θα συμπίπτουν πάνω κάτω τα αποτελέσματα. Είναι θέμα για έρευνα αυτό  
     
  10. Eri

    Eri

    Αχχχ....Δεν ξερω.....Αναλογως μαλλον.....Οταν ειμαι σε σχεση (κανονικη οχι μαλακιες) μονογαμικη, δεν υπαρχει λογος να χεις σχεση αν ειναι να ξενοπηδας, αν δεν ειμαι μαλλον τεινω προς το θυληκο σαβουρογαμης.....
     
  11. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Εμενα μια φιλη μου που δηλωνε μονογαμικη, την επιασε ο γκομενος της ανακουρκουδα με αλλον και την τουμπανιασε τοσο πολυ στο ξυλο που τωρα την χρησιμοποιουν σαν πίπιζα στα πανηγυρια.
     
  12. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

    εγω βασικα ψηφησα το ενα.πιστευο ειμε μονογαμικος σαν σκεψη αλλα στης σχεσης μου γηνομε ποληγαμικος.αυτο με εχει απασχολιση πολη και εινε καθαρα ψθχολογικο.παντος αμα γνορισο καπια, και πηστεψω οτι πραγματικα θα εινε μονογαμικη τοτε θα γηνω και γω.
    αυτο πιστευω