Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 16 Ιουλίου 2008.

?

Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

  1. Είμαι μονογαμικός/ή.

    207 vote(s)
    36,7%
  2. Είμαι πολυγαμικός/ή.

    143 vote(s)
    25,4%
  3. Δηλώνω μονογαμικός/ή αν και συχνά η ιστορία με διαψεύδει.

    82 vote(s)
    14,5%
  4. Δηλώνω πολυγαμικός/ή αλλά όταν ερωτεύομαι ξεχνώ τί είχα δηλώσει.

    77 vote(s)
    13,7%
  5. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη.

    55 vote(s)
    9,8%
  1. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;



    Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, μαζί με τους προβληματισμούς του extreme32 και τα αιχμηρότατα ερωτήματα της tender lily. Πώς γίνεται λοιπόν να είναι κανείς αληθινά δοσμένος ψυχικά σε περισσότερους του ενός; Μήπως, όπως λέει η tender lily, αφού έχει λύσει το θέμα της ασφάλειας; Μήπως μπορεί να αγαπά κανείς δύο συντρόφους όπως μπορεί να έχει περισσότερους του ενός επιστήθιους φίλους; Τι διαφοροποιεί τον έρωτα από τη φιλία τόσο τρομακτικά πολύ, αν αφαιρεθεί η κτητικότητα, η ανασφάλεια και τα κοινωνικά "πρέπει" ;



     
  2. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

    Καθόλου δεν πειράζει. Απεχθάνομαι άλλωστε το σολομό πλην του καπνιστού, γιατί είναι λιπαρός, αλλά δε θα πω όχι σε αληθινές καλοτηγανισμένες πατάτες ειδικά αν είναι καλυμμένες με ψιλοτριμμένη φέτα, όπως τις κάνουν στην διπλανή ΠΓΔΜ.
     
    Last edited: 19 Ιουλίου 2008
  3. subabygr

    subabygr New Member

    μας καλυπτει η Λαρα 100%
     
  4. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

    Χωρις να εχω διαβασει ολα τα ποστ, το θεμα ειναι αληθεια πηρε μια ενδειαφερουσα πορεια.

    Την ιδια συζητηση ειχα με εναν συναδερφο πριν κατι μερες στην δουλεια και ο τροπος αντιμετωπισης του σε μερικα πραγματα με εβαλε σε πολλες σκεψεις. Μιας και για πολυ καιρο εμενα στο εξωτερικο, τους τελευταιους μηνες που ειμαι παλι στην Ελλαδα παρατηρω με περισσιο ενδειαφερον τον τροπο που οι περισστεροι εδω σκεφτονται, οπως και την ξεπερασμενη μερικες φορες ¨κοινωνικη ηθικη" τους.

    Γεννιομαστε λοιπον και μεγαλωνουμε σε ενα συγκεκριμενο "κοινωνικο περιβαλλον", ενα περιβαλον που εχει τις ηθικες του, τους κανονες του, τους νομους του. Καλοι οι κακοι κανονες δεν εχει σημασια, σωστοι η λαθος. Γεγονος ειναι πως μεγαλωνουμε με αυτους και τους υιοθετουμε.

    Ενας απο τους κανονες που μας φυτεψαν στο μυαλο απο μικρα παιδια ηταν το θεμα της μονογαμικοτητας. Βλεπαμε την μαμα μας και τον μπαμπα μας, ολους τους γνωστους τους μεσα στην ευτυχια. Και σκεφτομαστε, ετσι πρεπει να ειναι μια σχεση. Και τα δυο μερη πιστα μεχρι να τους χωρισει ο θανατος....Μεγαλωνουμε,ζουμε,φτιαχνουμε τις σχεσεις μας στα ιδια μοτιβα τα οποια μας εδωσαν χωρις να σταματησουμε μια στιγμη, απελευθερωμενοι απο τα κοινωνικα μας βιωματα και να σκεφτουμε 2 βηματα παραπερα. Φτιαχνουμε γυρω μας τα ιδια παλια μοτιβα σκεφτομενοι πως η πολυγαμικοτητα ειναι κατι "κακο" εξ ορισμου, κατακρινωντας τους αλλους που ισως ζουν με εναν διαφορετικο τροπο με το μονο επιχειρημα πως ειναι κατι "κακο".

    Ζωντας κατ επιλογην σε εναν vanilla γαμο, αλλα με τις συγκεκριμενες σεξουαλικες ιδιαιτεροτητες που εχω τις οποιες αυτος ο γαμος δεν μπορει να καλυψει ειμαι μαλλον σε μια συνεχη κατασταση πολυγαμικοτητας, σε εναν ελευθερο και ανοιχτο γαμο. Ο συζυγος μου ξερει για μενα. Τις ιδιαιτεροτητες μου, τα παθη μου. Ξερει πως αυτα τα συγγεκριμενα του εαυτου μου δεν μπορει να μου τα καληψει και δεν τον εχω πιεσει ποτε να το κανει. Εκεινος παλι ποτε δεν με πιεσε να του μεινω πιστη γιατι ειμαστε παντρεμενοι και η πολυγαμικοτητα ειναι κατι κακο. Τουναντιον με αφηνει ελευθερη να ζω αυτο που επιθυμω, και ξερει πως οταν γυριζω πισω ειμαι ευτυχισμενη και καλα. Και μονο οταν καποιος ειναι καλα μπορει να ειναι καλα και οι ανθρωποι γυρω του.

    Σημενει αυτο πως τον σεβομαι λιγοτερο; Σημενει πως τον αγαπαω λιγοτερο; Ακριβως το αντιθετο τον αγαπαω και τον σεβομαι πολυ περισσοτερο για αυτο που κανει για μενα. Εκεινος εχει τα ιδια δικαιωματα, και τις ιδιες ελευθεριες με εμενα. Αφηνουμε και οι δυο μας ο ενας τον αλλον ελευθερο να ζουμε καποια πραγματα αυτο ομως ποτε δεν επηρρεασε αρνητικα την μεταξυ μας σχεση. Μαλλον θετικα θα ελεγα πως την επηρρεαζει.

    Δεν νιωθω πως μοιραζομαι συναισθηματικα μεταξυ του συζυγου μου και του Αφεντη μου, μιας και ειναι 2 εντελως διαφορετικες καταστασεις, τα πραγματα και τα συναισθηματα που δινω ειναι εντελως διαφορετικα και οι αντιδρασεις μου ειναι εντελως διαφορετικες. Δεν μπορω να συγκρινω 2 ανομοια πραγματα γιατι ειναι ανομοια.

    Πιστευω πως ο μονος λογος της εμμονης της μονογαμικοτητας μερικων ατομων γυρναει πισω στην ανασφαλεια που νιωθει ο καθενας με τον εαυτο του, με την σχεση του, με την ζωη του, με την κοινωνικη κριτικη και ουδεμια σχεση εχει με λογικα επιχειρηματα της αποδειξεως του τοσο κακου στην πολυγαμικοτητα.

    Το μονο που θα μπορουσα να φερω σαν σωστο επιχειρημα των οπαδων της μονογαμικοτητας ειναι πως πολλες φορες η "απιστια" ακολουθειται απο ψεμματα, γιατι το εταιρον ημιση δεν δεχεται την ιδεα της ανοιχτης σχεσης. Και η ανειληκρινεια ειναι κατι αρνητικο παντα. Οταν πρεπει να πεις ψεμματα και να κοροιδεψεις καποιον τοτε δεν μπορεις την ιδια στιγμη να τον σεβεσαι. Ομως οταν ολα τα μελη αυτης της καταστασης ειναι ενημερα και επελεξαν αυτο τον δρομο δεν βλεπω πουθενα την "αμαρτια"
     
  5. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Προτιμώ μη σχέση από την ανοιχτή σχέση. Δεν θα μπορούσα με τίποτα να μοιράζομαι εν γνώση μου την γυναίκα που θέλω να είμαι μαζί της. Καθαρά και ξάστερα πράγματα. Θα ήθελα και θα ποθούσα επίσης να έχει και εκείνη το ίδιο πάθος τον ίδιο εγωισμό για μένα. Αυτό Εlvira το θεωρείς ανασφάλεια?

    Σε καταστάσεις που αυτό δε μπορεί να συμβαίνει υπάρχει και μία άλλη λύση. ΧΩΡΙΣΜΟΣ Ή ΔΙΑΖΥΓΙΟ. Δεν θα ήθελα επ'ουδενί να καταλήξω σε ανοιχτή σχέση όσο και αν τύχει να είμαι ερωτευμένος. Αν πάλι δεν νιώθω ιδιαίτερα πράγματα αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε, ναι τότε και μόνο τότε δεν λέω όχι σε μία ανοιχτή σχέση. Όσο για ορισμένους που δεν χωρίζουν και ζουν μέσα σε γάμους κλινικά νεκρούς λόγω τυχόν παρουσίας παιδιών ένα έχω να πω. ΥΠΕΚΦΥΓΗ από την πραγματικότητα. Ποτέ δεν μου άρεσε να υπεκφεύγω.
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

    Συντρόφισσα, σας βρίσκω μάλλον ήπια και διαλλακτική ώστε κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε για ενδοτική στάση. Ο ρεφορμισμός που μου αποδίδετε θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι και λάθος συγχωρητέο, αν έδειχνα μεταμέλεια. Πρόκειται όμως για κάτι πολύ χειρότερο. Για καθαρό οπορτουνισμό και ιδιοτέλεια.
     
  7. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

    @chemical το να χωρισεις ειναι μια κουβεντα αλλα θελω να μου πεις τι θα πεις αργοτερα στα παιδια σου (οταν υπαρχουν παιδια) οταν σε ρωτησουν γιατι για την καυλα σου και μονο τα αφησες χωρις μανα η πατερα?
    Και ποσο μαλλον να χωρισει ενα παντρεμενο ζευγαρι με παιδια, οταν μεταξυ τους το ζευγαρι τα εχει βρει, και αφηνει ο ενας να βρει αυτο που δεν μπορει να δωσει στον αλλον, απλα πραγματα δεν ειναι, γιατι εδω στην χωρα μας τα μεγαλοποιουμε και τα περιπλεκουμε τοσο αραγε ? Πιστεψε με τοσο "μαιμου" ηθικοκοτητα δεν εχω δει πουθενα αλλου ?
     
  8. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Re: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

    Ναι θεωρω πως αυτο ειναι ανασφαλεια και θεωρω πως ολη σου η σκεψη ξεκιναει και παλι απο εκεινο το φυτεμενο μικροβιακι....πωπωπωπω τι "κακο" που ειναι να εισαι πολυγαμικος. Το θεωρω ανασφαλεια οταν θελεις και απαιτεις απο την παρτενερ σου να εχει τον ιδιο εγωισμο κλπ. Δηλαδη τι; Αν δεν το κανει δεν σε αγαπαει αρκετα; Δεν σε θελει; Τι σε κανει τοσο ανασφαλη; Να φοβασαι;

    Θεωρεις κατευθειαν πως η σχεση ειναι ειτε κλινικα νεκρη ειτε ειναι ενας δεσμος υποχρεωσεων μονο. Θεωρεις επισης πως ολα αυτα ειναι υπεκφυγη της πραγματικοτητας. Και ολα αυτα τα θεωρεις μονο και μονο γιατι δεν μπορεις η δεν θελεις να καταλαβεις πως απλα τιποτα κακο δεν υπαρχει στο να μπορεις, να εχεις την δυναμη να αφηνεις καποιον συνεχεια ελευθερο για να μπορει να ερθει παλι κοντα σου. Και να θελεις με καθε τροπο να ειναι παντα καλα, εστω και αν αυτο το καλα δεν το δινεις αμεσα εσυ, αλλα εμμεσα. Γιατι εμμεσα εσυ δινεις την ικανοποιηση απο την ωρα που αφηνεις τον αλλον να κανει αυτο που ποθει. Αυτο που εσυ δεν μπορεις να του δωσεις.

    Δεν θα μπορουσα ποτε να κανω τιποτα εν αγνοια του συζυγου μου γιατι αυτο θα ηταν κατα των αρχων μου της ειληκρινειας μεσα σε μια σχεση. Αν εκεινος ειχε ενα προβλημα απλα δεν θα εκανα τιποτα. Αυτο σε βαθος χρονου θα με εκανε δυστυχισμενη μιας και σαν παιδι του BDSM αυτο θα με κυνηγουσε παντα. Οταν παντρευτηκαμε ηξερε ποια ημουν και δεν του εκρυψα ποτε τιποτα. Στις γνωμες και αποψεις σαν την δικη σου το μονο που κανουμε και οι δυο ειναι να γελαμε και να προχωραμε και οι δυο με τον τροπο που μας κανει ευτυχισμενους.
     
  9. cider

    cider Kitchen master

    @camera obscura: ίσως επεκταθώ στα γραφόμενά μου, όπως ζητάς, ίσως όχι. Δεν ξέρω.

    Θα ήθελα πάντως να ξεκαθαρίσω το εξής:

    σε όλα τα νήματα που έχουν ανοίξει εδώ πέρα σχετικά με το ζήτημα, παρατηρώ ότι υπάρχει μια έντονη τάση όχι να δείξουμε τι πιστεύουμε/θεωρούμε σωστό για εμάς, αλλά να υποδείξουμε και στην άλλη πλευρά ότι σφάλλει/αμαρτάνει/είναι πεπλανημένη/ό,τι άλλο παρεμφερές. Επίσης, παρατηρώ ότι η τάση αυτή παρατηρείται πιο έντονα στο "στρατόπεδο" των όσων δηλώνουν μονογαμικοί.
    Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι τα μονογαμικά άτομα κάνουν κάτι λάθος, ή με απειλούν ή ό,τι άλλο. Πραγματικά, εφόσον βιώνουν αυτό που βιώνουν ειλικρινά και χωρίς να καταπιέζονται λόγω ηθικών αρχών κ.λπ. (αλλά εδώ που τα λέμε, γιατί όχι, θα πω να και σε αυτή την περίπτωση), τότε ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ. Μπράβο τους. Το λέω και το εννοώ, και να μη θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ότι ειρωνεύομαι κανέναν.

    Επίσης θέλω να δηλώσω το εξής, σε ό,τι αφορά τη δική μου περίπτωση. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω κάνει one night stand. Π-Ο-Τ-Ε. Μια ζωή με θυμάμαι να διατηρώ παράλληλες μακρόχρονες σχέσεις. Είναι γεγονός ότι τις περισσότερες φορές (ευφημισμός που σημαίνει πάντα) η "παλαιότερη" σχέση τελούσε εν αγνοία, ενώ, αντιθέτως, ο "τρίτος άνθρωπος" φρόντιζα πάντα να γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι ακριβώς έμπλεκε.

    Να πω και κάτι άλλο, που ίσως βάλει πάλι φωτιά στη συζήτηση: ο δικός μου, προσωπικός, ηθικός κώδικας μου υπαγορεύει πως είναι λάθος να χωρίζεις επειδή βρήκες κάποιον άλλο, δηλαδή ντε και καλά, τώρα που βρήκα υποκατάστατο εσύ τον πούλο. Μου έχει συμβεί μάλιστα μόλις χωρίσω με τον τρίτο άνθρωπο να νιώσω επιτέλους πραγματικά ελεύθερος να χωρίσω ΚΑΙ με τον "πρώτο" (για άσχετους λόγους).
     
  10. extreme32

    extreme32 Regular Member

    φτιαξε με βρε Ελβιρα. Αυτο προσπαθουσα να πω στο ποστ μου. Εγω βεβαια δεν ειμαι σε αυτους που εχουν την πολυτελια να το πουν και να το ζησουν με την ανεση τους. Και για οσους με κρινουν για "βολικες απαντησεις" να τους πω οτι ο μονος που νοιωθει κατι αρνητικο σε ολο αυτο ,ειμαι εγω τελικα. Εγω κρυβω, εγω ζοριζομαι. Δεν εχω παιδια αλλα θα συμφωνισω με τον MasterPerris οτι για την "καυλα" μου δεν θελω να χωρισω. Δεν μιλαμε βεβαια για μια απλη καυλα εδω αλλα για τα πιστευω μου τα οποια διαφερουν απο της γυναικας μου. Αν παω λοιπον να της το αποκαλυψω και να της προτινω κατι σαν την σχεση "elvira" θα παρει την μανουλα της τηλεφωνο και θα πει "μαμα ακους? Θελει να ειμαστε παντρεμενοι αλλα να πηγαινει και να πηδαει απο δω και απο κει ζωντοχειρες και ανομαλες. Αλλα βεβαια ο μαλακας ο πατερας του που του εδωσε τον υπολογιστη ιδιος ειναι κι αυτος. και απο εναν αντρα που επικοινωνει με σαδομαζοχιστες τι περιμενεις? Ενημερωσε και τον μπαμπα για να ξερει κι αυτος που εμπλεξα". Δεν με βολευει λοιπον τιποτα απ ολα αυτα. Τα ζω οσο λιγοτερο επωδυνα μπορω. Ειναι ο ανθρωπος μου (ειμαι σιγουρος γι αυτο). Για καποια πραγματα εισαι σιγουρος μετα απο 14 χρονια. Ειναι καποιες στιγμες που και να μην εισαι σιγουρος, ερχονται και σε επιβεβαιωνουν. Μερικες φορες ακους στον καυγα επανω την πιθανοτητα του χωρισμου και νοιωθεις οτι ερχεται η λυτρωση σου. Μετα βλεπεις οτι δεν γινεται ουτε να χωρισεις ουτε τιποτα. Οσο για το οτι δεν ειναι σωστο να κρυβω πραγματα. Θα φερω παλι ενα ηλιθουο (οπως παντα) παραδειγμα για το πως ακριβως το εχω στο μυαλο μου. Εχω μια σπανια ασθενια. Δεν το γνωριζω. Οταν δεν το γνωριζω ,ζω ευτυχισμενος για 150 χρονια μεχρι να μην μου μεινει δοντι ουτε πουλι. Αν το μαθω πεθαινω με ενα αργο και φριχτο θανατο. Και ερχεται καποιος ο οποιος μου λεει "ΟΧΙΙΙΙΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΙΑ ΣΟΥ!!!!!". προτιμω να μην γνωριζω οταν δεν εχει κατι καμια αρνητικη επιδραση πανω μου και οταν δεν υπαρχει κακη προθεση εναντιον μου. Ετσι λοιπον κανω κι εγω την επιλογη μου. Το κρυβω , για να μην χαλασω τη ζωη μου ουτε τη ζωη της, και προσπαθω μερα με τη μερα να την κανω να σεβαστει τα θελω μου οσο αυτο ειναι δυνατο, γιατι ειναι γεννημενη αφεντρα που να με παρει ο διαολος. επρεπε να διαβασω στατους πριν την γνωρισω. Τωρα ειναι αργα.
     
  11. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Re: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

    Αυτο που εγω παρατηρω μετα απο 10χρονη παραμονη στην Γερμανια και τωρα πλεον μονιμη παραμονη στην Ελλαδα τους τελευταιους 2 μηνες πως οι γενικοτερες "κοινωνικες ηθικες" εχουν μεινει ακομα πιο πισω απο την εποχη που εφυγα. Μαλλον προς την εποχη της γιαγιας μου.

    Νιωθω πως τιποτα δεν εχει αλλαξει απο την εποχη της γιαγιας μου. Απλα την σημερον ημερα αντι να καθονται στο πεζοδρομιο με τις καρεκλιτσες τους και να "κραζουν", πηγενουν στις καφετεριες της Γλυφαδας και το κανουν. Αν απελευθερωνομαστε απο μερικες σκεψεις που μας εχουν κολλησει θα ηταν η ζωη ολων μας πιο ευκολη.
     
  12. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

    Τωρα να μην βγαλουμε οι μεν τους δε ελαττωματικους. Απ'οτι διαβαζω οι πολυγαμικοι ειναι ειτε ανηθικοι ειτε προοδευτικοι και οι μονογαμικοι ειτε ηθικοι ειτε συντηρητικουρες του κερατα.
    Ολα παιζουν ρολο αναλογα με τον ποιον ειμαστε, τι νιωθουμε, σε τι διαθεση ειμαστε, τι θελουμε και πολλοι παραγοντες ακομα. Αλλος μπορει να μην βρισκει ολα οσα θελει σε ενα ατομο και να καλυπτει τις αναγκες του με διαφορετικα ατομα και αλλος να τα βρισκει σε ενα.